pondělí 16. srpna 2021

LMW - kapitola 302


Kapitola 302 – Ohnivá tráva


Zastavil je starší, co strážil zónu fialové karty. Než vstoupili, starší najednou natáhl paži a zastavil je.

You XiaoMo se uctivě zeptal: „Mohu se zeptat na tvé jméno starší?”

Ten člověk řekl: „Mé příjmení je Zhou, můžeš mi říkat starší Zhou.”

You XiaoMo se znovu uctivě zeptal: „Starší Zhou, mohou dva lidé sdílet kartu?”

Kdyby to šlo, nemusel by ukazovat svou kartu a mohl by jít spolu s Ling Xiaoem do zóny rudé karty.

Ale starší Zhou pak bez váhání řekl: „Ne. Jedna karta na člověka. Pokud máte jenom jednu kartu, může vstoupit jenom jeden.”

Kolemjdoucí si mezi sebou začali šeptat, jen co zaslechli You XiaoMova slova. Někteří se dokonce posměšně smáli, jako kdyby byla You XiaoMova otázka směšná.

You XiaoMo si nemyslel, že by jeho otázka byla směšná. Chvíli přemýšlel a pak se zeptal: „Můžeme tedy půjčit svoji kartu jiným?”

Starší Zhou vrhl chladný pohled na smějící se okolostojící a ti umlkli. Pak odpověděl: „Žádné pravidlo to nezakazuje.”

Žádné pravidlo to nezakazovalo pravděpodobně proto, že tu od začátku nebyl nikdo dost hloupý na to, aby svou kartu půjčil někomu jinému.

Na tomto světě neexistovalo nic jako absolutní přítel. A dokonce i příbuzný vás mohl zradit. A proto to akademie nezakázala pravidly. I kdyby takoví lidé existovali, rozhodně by nebyli ve většině.

You XiaoMoa to potěšilo. Žádné pravidlo znamenalo také žádné omezení.

Jak si to uvědomil, okamžitě vytáhl svou rudou kartu.

Když okolní lidé spatřili jeho rudou kartu, v davu se okamžitě ozvaly zvuky překvapení. V nevěřících pohledech všech se také zračily stopy žárlivosti, závisti a hamižnosti...

I starší Zhou byl jasně překvapený. Zeptal se: „Nejsi ty náhodou You XiaoMo, jeden ze dvou šampionů mezi novými studenty, co?”

You XiaoMoa to zarazilo. „Ty mě znáš?”

Teprve do Oddělení A přišel. Bez ohledu na to, jak velkou měl pověst, přece by ho nepoznali, ne?

Vážný výraz staršího Zhoua trochu zjihl. „Tvoje jméno zná prakticky celé Oddělení A.”

Jak mohl někdo neslyšet o Duan QiTianově učedníkovi? Ale poznali ho kvůli jeho rudé kartě, neboť tato novinka se rozšířila v den jejich zápisu. Mnoho lidí už vědělo, jak You XiaoMo porazil starého studenta. A také věděli, že měl rudou kartu.

You XiaoMo se rozpačitě poškrábal ve vlasech. Dokázal odhadnout proč.

Starší Zhou je brzy pustil dovnitř a ti dva šli znovu do třetí chodby.

Pravděpodobně to bylo tím, že o nich slyšelo mnoho lidí, ale rozhodně tu bylo spoustu zvědavých hlav, co se jejich směrem otáčely se zvědavým pohledem. V zóně fialové karty bylo mnohem méně lidí, pravděpodobně jich bylo méně než pětina lidí v zóně černé karty. Ale lidé, co mohli vstoupit do zóny fialové karty byli buď mocní, nebo měli mocnou podporu.

Čím dál šli, tím tu bylo méně lidí. Zastavili se před místností číslo 49, co byla na konci chodby.

You XiaoMo otevřel dveře a odhalil tak dva podstavce.

Na dveřích byl specializovaný zámek. Pokud člověk nechtěl, aby dovnitř někdo vstoupil, mohl si zamknout a zabránit tak lidem ve vstupu. Jelikož tu bylo spoustu místností, nikdy nedošlo k situaci, kdy by si člověk nemohl najít volnou místnosti.

You XiaoMo strčil Ling Xiaa dovnitř, sám pak rychle vešel dovnitř a zavřel dveře. Oddělil je tak od těch pohledů.

Místnosti v třetí chodbě stály 7 bodů. Bylo to trochu drahé, ale stálo to za to.

You XiaoMo zaplatil sedm bodů, posadil se se zkříženýma nohama a začal kultivovat. Nebylo pochyb o tom, že proud energie plynul mnohem rychleji než v zóně černé karty, takže nebyl problém s tím, že by proud nedokázal udržet krok s rychlostí jeho vstřebávání. Vlastně naopak on možná nebude schopen udržet krok.

Jak si to You XiaoMo uvědomil, byl radostí bez sebe a začal vstřebávat energii jako šílený.

Po půl dni se You XiaoMo zaměřil do svého nitra a zjistil, že středový světle zelený krystal byl teď docela zelený. Předtím byl od změny vždycky tak daleko, takže nečekal, že by za těch pár hodin udělal takový pokrok. Účinky byly úžasné, nebylo divu, že se všichni snažili dostat se sem jako první.

Jak vstřebával energii, Ling Xiao už přestal kultivovat. Seděl naproti němu a sledoval ho s bradou v dlani.

Ačkoli navenek nevypadal, že by kultivoval, kdyby člověk použil svůj šestý smysl, zjistil by, že tu energii z podstavce po troškách vstřebával.

V porovnání s jeho netečnou náladou byl You XiaoMo horečnatý.

Den mu uplynul mrknutím oka.

Když You XiaoMo znovu otevřel oči, už byl třetí den. Ling Xiao mu uprostřed pomohl projet kartou, takže mohl další den kultivovat bez přerušení.

You XiaoMo o tom nevěděl. Vesele vyskočil. Cítil, že se během těchto pár dní přiblížil průlomu. Nabyl pokrok, který by mu obvykle zabral půl měsíce.

„Zítra spolu pojďme zkusit zónu rudé karty.”

Jelikož You XiaoMo okusil ty výhody, myšlenkami se upnul k zóně rudé karty.

Ling Xiao řekl: „Špatně.”

You XiaoMo zamrkal. „He?”

Ling Xiao se po něm letmo podíval. „Zapomněl jsi, jak je to jedna karta na člověka?”

You XiaoMo si promnul nos. „Uch... zapomněl jsem. Tak co budeme dělat?”

Ling Xiao si založil ruce na hrudi, chvíli přemýšlel a pak promluvil: „Máme dvě řešení. Zaprvé, rozdělíme se. Zadruhé, získáme druhou rudou kartu.”

You XiaoMo řekl: „Ta druhá možnost je trochu moc těžká, ne? Abys získal rudou kartu, potřebuješ mít na kartě 10 tisíc bodů a zaplatíš 8 tisíc. To je příliš drahé.”

To nebylo celé. Deset tisíc bodů nebylo nic moc, zvlášť v Oddělení A. Jakmile studenti tady získali dost bodů, přišli kultivovat do Kultivačního centra. Pravděpodobně utráceli stejné množství, jako vydělali. Tedy pokud se nejednalo o velkou moc, co se specializovala na prodej magických pilulek. Ti možná vydělávali dost.

Ling Xiao řekl: „Musí existovat ještě jiný způsob.”

V Oddělení A bylo méně než dvacet lidí, co měli rudou kartu. Ale to bylo proto, že každý rok pár studentů dostudovalo a mezi nimi nebylo jen pár držitelů rudé karty.

Musel existovat jiný způsob, jak získat rudou kartu. To jenom, že o tom prostě nevěděli.

You XiaoMo si pomyslel, že to bylo logické. Vstal a řekl: „Tak pojďme. Tong YueXu by to měl vědět. Pojďme ho najít.”

A tak ti dva přestali kultivovat a šli najít Tong YueXua.

Bohužel ho nemohli najít. Poté, co spolu vešli do Kultivačního centra, se ještě nevrátil. A nevyšel ani Feng ChiYin.

S tím nemohli nic dělat, a tak se vrátili domů, aby si odpočinuli. A po hodině znovu odešli.

Tentokrát zamířili do Pavilónu magických bylin, neboť si ještě nevyzvedli svou odměnu za první místo.

Pavilón magických bylin byl na jihovýchodě a byl stejně tak zabezpečený jako Pavilóny tréninku duše a tréninku technik. Zabezpečovací prostředky byly téměř úplně stejné.

Když ho starší, co tu strážil, identifikoval jako You XiaoMoa z Bloku 2, chvíli na něj zíral a pak ho pustil dovnitř se slovy: „Až najdeš bylinu, co chce, okamžitě pojď ven.”

You XiaoMo hned přikývl. „Rozumím, starší.”

A pak dovnitř vešel s Ling Xiaoem. Starší nikdy neřekl nic o tom, že by tam nemohli jít spolu.

Pavilón magických bylin byl rozlehlý a všude byly průhledné bariéry. A za těmi bariérami byly magické byliny vzácné a vysokého řádu, jeden stonek vedle druhého. Většina byla střední jakosti, ačkoli tu bylo pár nízké a vysoké jakosti.

You XiaoMo byl rád, že tolik času strávil studiem v staříkově knihovně. Poznal většinu magických bylin 8. a 9. řádu a ačkoli o některých toho moc nevěděl, pořád je dokázal pojmenovat.

„Květy srdce, Soumračná bylina, Démonická tráva, Bylina otevřeného ducha...”

You XiaoMo musel potlačit to nutkání slintat, jak každou pojmenovával. Všechno to byly byliny 8. a 9. řádu a srdce mu nad nimi plesalo, ale věděl, že těch se nesmí dotknout.

Brzy našel svůj cíl – Ohnivá tráva!

Ohnivá tráva byla celá rudá. Nejenom listy, ale i kořeny byly jasně ohnivě rudé. Skrz bariéru viděl, jak listy a stonek nepatrně bíle zářily. Toto byla magická bylina střední jakosti a v listech a stonku měla hojnost energie. Kdyby ji dal do duchovní vody, mohla se velmi dobře prolomit střední jakostí a postoupit do vysoké jakosti.

Jak na to You XiaoMo pomyslel, okamžitě vytáhl štítek, co mu starší dal, a když ho projel, bariéra zmizela. A odhalila tak Ohnivou trávu.

You XiaoMo si ji vesele vzal spolu s nefritovou truhličkou, kam ji uložil. Stejně tu pravděpodobně byla pro člověka, co si pro ni přišel. Než odešel, přelétl pohledem po ostatních bylinách. V tom jeho pohledu bylo trochu té touhy.

„Chceš si je vzít?” Ling Xiao mu najednou zatřásl hlavou.

„...Jen se dívám,” odpověděl You XiaoMo.

Pokud se nepodívá teď, pravděpodobně už k tomu nebude mít další šanci, neboť tyto byliny byly až příliš drahé. Na magickou bylinu 8. řádu bylo třeba víc než tisíc bodů. A bylina 9. řádu byla ještě dražší, někdy 2 až 3 tisíce. Nijak brzy se sem nevrátí. Kdyby tak jen měli semínka, ta by pravděpodobně nebyla tak drahá.

Ling Xiao řekl: „Pokud chceš, můžeme...”

You XiaoMo mu honem zakryl ústa. „Můj příteli, i stěny mají uši. Je lepší takové věci neříkat. Prostě pojďme.”

A pak Ling Xiaa odtáhl z Pavilónu magických bylin. Než odešel, přihlásil se u staršího a vrátil mu štítek.
--------------------------------------------

~ Ling Xiao: Můžeme je všechny ukrást a nikdo se o tom ani nedozví!
YXM: Tak dobře... 
A druhého dne zavládl v Oddělení A chaos, co dosáhl až samotných nebes. 
Někdo vybílil Pavilón magických bylin!  ~

~ Sleduje/Sledoval někdo The Defective? Čínské anime, co má jako předlohu čínskou novelu The Defective / The Imperfections od autorky The Priest? Stejná autorka, co napsala The Guardian. Pokud ne, vřele doporučuju. Nedávno to začala překládat (do aj) skupina SubsPlease. Stáhnout se to dá přes torrent na nyaa. A pokud zapátráte na Googlu, možná to najdete i někde jinde. ~



6 komentářů:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Vida, našeho hlavního hrdinu už začíná předcházet jeho pověst :) :) :) Ještě tam není ani týden, s nikým se ještě nedostal do křížku (v oddělení A) a přesto ho už všichni znají.
    Vážně mě zajímá, jak pro LX získají tu rudou kartu. Myslím, že by to mohla být velká legrace :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. No je to celkem překvapení, že se ještě s nikým nedostal do sporu 😁. Také jsem zvědavá, jak seženoz červenou kartu.

    OdpovědětVymazat
  3. Nesleduji, ale mrknu se na to o víkendu. Jinak LX by asi musel kultivovat v jádru. Hihi. Stejně neco5vyvedou. Nezdá se vám že je tam nějaký klid.... 🤪🤔🤔🤔

    OdpovědětVymazat
  4. A dlouho žádná vražda, krádež apod... Že by zleniveli. 😁😁

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za kapitolu, jsem zvedava jestli LX si nepůjde nějaký ten duchovní drahokam nepůjde "půjčit" 😃

    OdpovědětVymazat