čtvrtek 12. srpna 2021

LMW - kapitola 301


Kapitola 301 – Kultivační centrum


V Oddělení A byly dvě nejrušnější zóny, jedna byla aréna a druhá bylo místo, co se nazývalo Kultivační centrum.

You XiaoMo se musel pár seniorů vyptat na to, kde aréna a Kultivační centrum bylo. Senioři odhadli, že určitě byli noví, a tak jim to bez cavyků řekli a pak honem odešli.

You XiaoMo se překvapeně díval jejich směrem. „Ech, taky šli do Kultivačního centra?” Rychle odejít, jen co jim to řekli, bylo to trochu netrpělivé.

Ling Xiao přišel k němu a objal ho kolem ramen. „Možná se tam děje něco zábavného. Pojďme to zkontrolovat.”

Ti dva je okamžitě následovali. Po cestě narazili na Tong YueXua a Feng ChiYuna.

Když je ti dva spatřili, také je to překvapilo, neboť se zdálo, že i oni šli do Kultivačního centra.

Tong YueXu byl chvíli překvapený a pak jim mírně kývl. „Včera jsem vás tu neviděl, dneska jdete do Kultivačního centra?”

You XiaoMo si vzpomněl na včerejší události a začervenal se.

Ling Xiao měl mnohem silnější hroší kůži. Mluvil, jako kdyby včera k ničemu nedošlo: „Už jste tam byli?”

Tong YueXu přikývl. „Zašel jsem tam včera. To místo je celkem dobré, ačkoli...”

You XiaoMo se honem zeptal: „Ačkoli?”

Feng ChiYun v jeho větě pokračoval: „Ačkoli to má velmi přísné a omezující podmínky. Slyšel jsem, že dřív to tak přísné nebylo, ale zdá se, že se něco stalo a kvůli tomu se celé to pravidlo změnilo. Začalo to zhruba před rokem...”

Kultivační centrum bylo nejcharakterističtějším rysem Oddělené A. Byla to obrovská kruhová budova s mnoha kamennými místnostmi. Jak už Ling Xiao dřív řekl, čím hlouběji člověk šel, tím se tam kultivovalo efektivněji, ale...

Před rokem to omezení kultivace nebylo nijak zvlášť přísné, což se odráželo na bodovém poplatku kamenné místnosti. Ale někdy loni se poplatek najednou zvýšil o 1,5x. Takže místnost, co předtím stála jenom 4 body, teď stála 6 bodů.

Pro většinu lidí to byla špatná zpráva!

Vydělávat body každý den bylo vždycky velmi obtížné a po tomto náhlém navýšení se hodně studentů zdráhalo.

A ani akademie to nakonec nevysvětlila, a tak ta záležitost zůstala nevyřešená.

Ačkoli to lidé nechápali, nikdo nebyl ochotný se vzdát tak úžasného místa ke kultivaci. A proto i když se většina zdráhala, stejně tu byl každý den nekonečný proud lidí.

A pak tu bylo ještě jedno omezení, co bylo přísnější než nárůst bodů. Také to omezovalo víc studentů. Byla to podmínka, co se vztahovala ke studentově kartě.

Kultivační centrum bylo od vnějšku dovnitř rozděleno na tři oblasti: zónu černé karty, zónu fialové karty a zónu rudé karty. Jak ten název naznačoval, studenti s černou kartou se mohli dostat jen do zóny černé karty, zatímco studenti s rudou kartou měli přístup ke všem třem.

A přesto předtím tu toto omezení nebylo. Dokud měl člověk dost bodů, mohl se dostat do kterékoli zóny. Samozřejmě to nebylo tak, že by si mnoho lidí mohlo dovolit ty drahé zóny fialové a rudé karty.

Byla to trochu škoda, ale o tuto záležitost se naopak staralo velmi málo lidí.

Zanedlouho poté se ti čtyři dostali do svého cíle.

Po cestě potkávali víc a víc lidí. Někteří přišli sami, ale většina byla ve skupince. A nakonec se všichni zastavili před bílou kruhovou budovou. Zvnějšku to velmi připomínalo aukční dům, do kterého You XiaoMo jednou zašel.

You XiaoMo se na to z dálky díval. „Tohle je Kultivační centrum? To je ale majestátná budova, vypadá to, že v podzemí je hodně duchovních drahokamů...”

Tong YueXua to udivilo: „Cos to zrovna řekl?”

You XiaoMo rychle zakroutil hlavou a změnil téma: „Nic, takže kdy můžeme jít dovnitř?”

Tong YueXu odpověděl: „Můžeme jít dovnitř hned. Ale jelikož jsi tu poprvé, možná by ses měl jít nejdřív podívat do zóny černé karty, aby ses přizpůsobil místnímu kolísání energie.”

You XiaoMo přikývl. „Žádný problém. Takže pojďme dovnitř.”

Jelikož tu bylo příliš mnoho lidí, museli se postavit do řady. Naštěstí to netrvalo dlouho a oni následovali lidi, co mířili do zóny černé karty.

Kamenné místnosti v zóně černé karty byly uspořádány do kruhu. Byly tu celkem tři chodby. Navzdory tomu, že všechny ty chodby byly v zóně černé karty, byl v tom rozdíl, neboť každá ta chodba měla jiný poplatek. Byly tu chodby s místnostmi za 2 body, za 3 body a za 4 body.

Tong YueXu a Feng ChiYun použili místnosti v třetí chodbě.

You XiaoMo se nejdřív rozhlédl a pak si vybral prázdnou kamennou místnost vedle. Ale s lesknoucíma se očima se podíval po Ling Xiaovi. „Zdá se, že se do kamenné místnosti vejde víc než jeden člověk. Takže můžeme zaplatit jenom jednou a pak oba jít dovnitř a kultivovat spolu?”

„Nebuď hloupý, akademie už na tohle musela dávno přijít,” setřel ho Ling Xiao okamžitě.

You XiaoMo neochotně přitakal. „Nejdřív to zkusme a pak uvidíme.”

Po této hlášce otevřeli dveře. A spatřili akorát holé stěny a nic víc. Kamenná místnost byla prázdná, ale You XiaoMo spatřil, že tam byly čtyři malé čtvercové bílé podstavce. Každý měl metr čtvereční. Před každým podstavcem byla malá zdířka, kterou se projela karta.

Ling Xiao se opřel o dveře a se zájmem se zasmál. „Vidíš?”

You XiaoMo se zakabonil, zavřel dveře a přišel blíž.

Tento podstavec muselo být médium ke kultivaci. Dokud člověk předem zaplatil body, mohl ten podstavec použít ke kultivaci.

You XiaoMo se zeptal: „Chceš kultivovat společně?”

Ling Xiao lhostejně pokrčil rameny. „Lepší než nic.”

Pak si Ling Xiao vybral podstavec naproti, projel svou fialovou kartou a hned mu to strhlo čtyři body.

You XiaoMo se zvědavě podíval na Ling Xiaa, co si na podstavci překřížil nohy. Ling Xiao evidentně kultivoval stejně jako ostatní, a tak pohled odvrátil. Vytáhl svoji kartu a podíval se, kolik měl bodů. Spokojeně kývl, vypadalo to, že nějakou dobu nebude muset vydělávat. Na dlouho jich bude mít dostatek.

You XiaoMo projel kartu zdířkou a pak se na podstavci usadil do tureckého sedu. Jak čekal, cítil, jak z podstavce sálal nekonečný nával energie. Byla to energie, co byla mnohem čistější než duchovní energie, a on cítil, jak se mu každý pór na těle příjemně otevírá.

You XiaoMo okamžitě použil Písmo nebeské duše a po krátké chvilce se zamračením otevřel oči.

Ling Xiao si všiml jeho nezvyklého výrazu, a tak otevřel oči a zeptal se: „Co se stalo?”

You XiaoMo se poškrábal ve vlasech. „Vstřebávání energie je trochu pomalé, ach, počkat, spíš jako přívod energie je trochu pomalý. Nedokáže to udržet krok s mou rychlostí vstřebávání.”

Ling Xiao řekl: „Tak bychom měli přejít do jiné kamenné místnosti. Měli bychom vyzkoušet zónu fialové karty.”

You XiaoMo: „Ale teprve jsme sem dorazili. Pokud plně nevyužijeme to, za co jsme zaplatili, bylo by to příliš velké mrhání.”

Ling Xiao si promnul bradu. „Nelíbí se ti ta pomalá rychlost, ale také se ti protiví mrhání. Prostě to řekni rovnou, co chceš?”

You XiaoMo se provinile zasmál. „Co kdybychom tam zašli zítra? Správně, co tvoje kultivace, je to efektivní?”

Ling Xiao nadzvedl rameno. „Ve svém řádu to můžu akorát po troškách sbírat. Samozřejmě to není tak, že bych neměl žádné jiné možnosti, ale...”

You XiaoMo se zeptal: „Ale co?”

Ling Xiao se po něm letmo podíval a pak se pomalu ušklíbl. „Ale ty jsi mág v 6. řádu, pořád ještě nejsi schopen mě uspokojit, ha!”

You XiaoMovi zrudla tvář. Proč měl pocit, že Ling Xiao těmi svými slovy myslel něco jiného? Tohle byl rozhodně výsledek toho, jak ho Ling Xiao každý den šikanoval. A proto kdykoli slyšel Ling Xiaa něco říct, vždycky pomyslel na nějaké zcestné spojení.

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel a pak se Ling Xiaa zeptal: „Svůj nynější řád si můžeš zvýšit jen magickými pilulkami?”

„Ne nezbytně, ale konzumace magických pilulek je nejrychlejší způsob. Co se týče jiných metod, můžeš akorát čekat, až se ti naskytne příležitost. Má s tím co dělat i štěstí. Ale štěstí se dá uchopit mnohem obtížněji než osud. Někdy může trvat tisíce let, než narazíš na takové štěstí,” řekl Ling Xiao.

„Tisíce let?” You XiaoMo zalapal po dechu a neměl slov. Nebylo divu, že Ling Xiao neměl žádnou naději, že na to štěstí dojde. Dokonce ani on by nechtěl veškerým svým úsilím mrhat na nějaké iluzorní štěstí. Levelování by bylo mnohem rychlejší.

You XiaoMo ho ujistil: „Budu se snažit ze všech sil vylevelovat.” You XiaoMo si najednou uvědomil, že konečně našel svůj cíl. A to zařídit, aby Ling Xiao zesílil.

Ling Xiao se zasmál. „Jo, věřím ti.”

Poté v této kamenné místnosti vážně strávili celý den a pak odešli ze zóny černé karty a zamířili do zóny fialové karty. Ani se mezitím nestavili u sebe v pokoji. Při jejich nynější kultivaci nebylo nezbytné jíst. You XiaoMo už dokonce nepotřeboval ani ty Breathariánské pilulky, co předtím vyrobil. Ale You XiaoMo už byl zvyklý jíst tři jídla denně, a tak si občas dal nějaké dobré jídlo.

Vstup do zóny fialové karty byl stejný jako do zóny černé karty. Byly tu tři chodby a místnosti v nich stály 5 bodů, 6 bodů a 7 bodů.

Zrovna když chtěli užuž vejít dovnitř, zastavili je.
--------------------------------------------

~ Kdo je zastavil a proč, se dozvíme zase příště ^_^  ~



4 komentáře:

  1. Děkuji za další kapitolu.
    Když odešel YXM na akademii, tak se mi oddělení B hodně líbilo a myslela jsem si, že oddělení A se mi bude líbit ještě víc. Zatím se mi ale bohužel jeví jako docela nehostinné a pochmurné místo.
    Doufám, že se to brzy změní a že z toho místa začnu mít lepší pocit.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s komentářem nahoře. No ale uvidíme co tam napachaji. Hm kdo je asi mohl zastavit. Děkuji za překlad a těším se na další dílek. 🤩🤪💞

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za kapitolu 😊, no myslím že tam za chvilku napachaji pěkně zmatky a najdou problém i tam kde by ho nikdo nečekal 😃

    OdpovědětVymazat