pondělí 2. srpna 2021

LMW - kapitola 298


Kapitola 298 – Jádro zemské žíly


Ling Xiao po cestě do pokoje zavřel dveře.

Když se You XiaoMo rozhlížel po pokoji, kde po neurčitelnou budoucnost budou pobývat, všiml si, že nebyl moc extravagantní, i když to byl pokoj, za který se platilo. Byla tu vnitřní místnost a vnější místnost a také tu byl všechen nezbytný nábytek a byl kvalitní.

V porovnání s apartmánem, co měli v Oddělení B, se toto místo dalo popsat jen jako obyčejné. A jak starší Tang řekl, pokoj byl prosycený duchovní energií stejně jako venku.

You XiaoMo vešel do vnitřní místnosti. Postel uvnitř byla celkem velká, bez starostí by se tam vešli tři lidé. Ale pořád byl trochu zmatený, proč bylo ubytování v těch dvou odděleních tak odlišné.

You XiaoMo zkopl boty a vyhrabal se na postel, vesele se na ní válel. Pak se přetočil, položil se na břicho na okraji postele a zeptal se: „Ling Xiao, proč si myslíš, že tu není žádná duchovní energie? Copak potom Oddělení B není lepší, když můžeš kultivovat kdykoli a tak?”

Ling Xiao k němu přišel a posadil se vedle něj, podepřel si rukou bradu a řekl: „Pokud se ti líbí v Oddělení B, můžeme se vrátit, ale pochybuju, že s tím Pátý starší bude souhlasit.”

You XiaoMo střelil po Ling Xiaovi plamenným pohledem. Ling Xiao věděl, že tohle tím nemyslel. „No tak, řekni mi to. Má to co dělat se zemskou žílou?”

Ling Xiao si sundal boty a přitom mluvil: „Vzpomínáš si, jak ti SheQiu řekl, že zemská žíla nakonec vyschne?”

You XiaoMo okamžitě přikývl. Rozhodně si na to vzpomínal; udělalo to na něj trvalý dojem.

Ling Xiao pokračoval: „Podle toho, co jsem viděl, už tu ta zemská žíla akademie DaoXin existuje desítky milionů let. Ve středu takové starodávné zemské žíly se utvoří věc zvaná Jádro zemské žíly. Dokud bude to Jádro netknuté, zemská žíla se dá obnovit.”

You XiaoMo byl pořád zmatený a netrpělivě se ptal: „Co to má co dělat s duchovní energií v pokojích těch dvou oddělení?”

Ling Xiao na něj přimhouřil oči. „Uklidni se, co nevidět to vysvětlím. Nebo chceš, abych s tím pár dní počkal?”

You XiaoMo se okamžitě roztomile usmál a řekl: „Pokračuj, pokračuj, slibuju, že už tě nebudu rušit.”

Ling Xiao pokračoval: „Pokud je můj odhad správný, Oddělení A by mělo být přímo nad středem zemské žíly, a tím pádem i přímo nad Jádrem zemské žíly. Jedním z důvodů, proč pokoje nejsou prosycené duchovní energií, je, aby se neplýtvalo duchovní energií ze zemské žíly. A dalším důvodem je to, že tu je lepší místo ke kultivaci.”

You XiaoMo zamrkal. „Tong YueXu se o tom také zmínil. Co je ta lepší oblast pro kultivaci?”

Ling Xiao v klidu odpověděl: „Ta kultivační oblast s největší pravděpodobností znamená Podstavce duchovního drahokamu.”

You XiaoMo znovu zamrkal. „Podstavce duchovního drahokamu? Nezískali jsme Duchovní drahokam v Rajské říši? To je to, o čem mluvíš?”

Ling Xiao vtáhl You XiaoMoa do náručí, rukou mu projel vlasy a dál spokojeně mluvil: „Více méně. Ale ten Duchovní drahokam, co jsi získal, není tak prosycený duchovní energií jako Duchovní drahokamy, co patří zemským žílám. Duchovní drahokamy se vytvářejí v každé zemské žíle. Vyrůstají nedaleko Jádra zemské žíly a čím je zemská žíla starší, tím více Duchovních drahokamů vytvoří.”

You XiaoMo se rozhodl, že bude ignorovat tu ruku, co mu cuchala vlasy, a odhadl: „Takže tím myslíš to, že pokud budeme kultivovat nad těmito Duchovními drahokamy, bude to mnohem rychlejší proces?”

Ling Xiao se usmál a přikývl. „Správně. A navíc čím blíž budeš Jádru zemské žíly, tím rychleji budeš kultivovat.”

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel a bezděky se zeptal: „Co jsi myslel tím, že se zemská žíla dá obnovit, dokud je jádro netknuté?”

„Přesně co jsem řekl. Pokud lidé z akademie budou dál takhle kultivovat, Jádro zemské žíly a Duchovní drahokamy nakonec vyschnou. Až Jádro zmizí, celá zemská žíla bude k ničemu.”

Ling Xiao se opřel o sloupek postele a lenivě se rukama probíral You XiaoMovi vlasy. Když nastoupil na akademii, všiml si, že pod ní vedla starodávná zemská žíla, a věděl, že její život se blížil konci. Ale nemělo to s ním co dělat, a tak to ignoroval. Vzpomněl si na to, až když o tom začali mluvit.

You XiaoMo zvedl hlavu a řekl: „Vzpomínám si, že SheQiu řekl, že i kdyby zemská žíla vyschla, je tu šance ji zachránit. Víš jak?”

Ling Xiao se po něm bezstarostně podíval a kvůli tomu neustálému vyptávání se mu nos vytočil trochu nahoru. „Proč se ptáš na tolik otázek? To ji chceš zachránit nebo tak něco?”

You XiaoMo si promnul nos. „Ale prosím, i když mám dobrý potenciál, jsem si vědom svých limitů. Zachránit zemskou žílu zní jako něco obrovského, s čím nevýznamný člověk jako já nemůže pomoct a možná by přitom ještě překážel. Jen jsem zvědavý, to je celé.”

Ling Xiao řekl: „Pokud máš čas přemýšlet o těhle nudných věcech, měl bys ho využít na to, abys vymyslel, jak zesílit. Momentálně jsi stále celkem slabý. Pořád čekám, až si budu moct dát magické pilulky vysokého řádu.”

You XiaoMo si zamumlal pod nosem: „Nenažranec.”

Ling Xiao přimhouřil oči. „Říkal jsi něco?”

You XiaoMo honem zamával rukama a usmál se. „Nic, nic jsem neříkal.”

Ling Xiao řekl: „Najednou jsem si na něco vzpomněl, posledně...”

You XiaoMo ho přerušil s „ach!” a honem se pokoušel dostat z jeho sevření. „Také jsem si na něco vzpomněl. Od chvíle, co jsem se zapsal na akademii DaoXin, jsem jen stěží šel uspořádat věci v dimenzi. Kdykoli jdu dovnitř, zase odtamtud vyběhnu. Jakpak se asi vede SheQiuovi a ostatním. Jelikož teď mám trochu času, půjdu dovnitř tam uklidit. Možná se vrátím celkem pozdě, takže můžeš jít spát. Nemusíš na mě čekat...”

Ani tu poslední větu nedořekl a zmizel.

Ling Xiao se díval směrem, kterým You XiaoMo zmizel, a koutky úst se mu vyklenuly nahoru. „Máme spoustu dalších příležitostí!”

Ačkoli to byla výmluva, aby se dostal z Ling Xiaových spárů, vážně bylo třeba, aby si uklidil v dimenzi. Když tak o tom přemýšlel, už to bylo půl roku, co tam naposledy uklízel.

Když You XiaoMo viděl, jak se scenérie změnila, vydechl si úlevou. Nevěděl, co Ling Xiao hodlal říct, ale instinkt mu napovídal, že to nebylo něco, kvůli čemu by chtěl počkat.

You XiaoMo zamířil k okraji jezera. Jelikož se musel přestěhovat do Oddělení A, SheQiu a ostatní nemohli zůstat venku. Před odjezdem je všechny strčil do dimenze, včetně neposedného PiQiua a CatQiu.

Když ho ti dva viděli přijít, okamžitě k němu přiskočili. Ti dva si mysleli, že je jejich pán vezme ven a byli z toho obzvláště vzrušení.

You XiaoMo si odkašlal a řekl těm dvěma: „Jděte si hrát někam jinam.”

PiQiu žalostně zíral na You XiaoMoa a se slzami v očích se ptal: „Pane, ty už nás nechceš?”

CatQiu: „Mňau?” Pane, ty už nás vážně nechceš?

You XiaoMovi zacukalo v ústech. Trochu ho to deprimovalo. PiQiu začínal být ve svém hraním na city lepší a lepší a měl i špatný vliv na CatQiu. Zdálo se, že byl špatný nápad nechat je si spolu hrát.

V té chvíli k nim připlula MaoQiu ve své unisexové lidské podobě a zlehka řekla: „Když posledně vyběhli z apartmá, spatřili venku pár, co se dohadoval. Žena řekla něco podobného...”

You XiaoMo cítil, jak se mu po tváři rozběhly černé linky. Takže proto.

Ale nejdivnější na tom bylo, proč měl ten zatracený PiQiu pocit, že musel imitovat rozhádaný pár.

Když PiQiu viděl, že z jeho pána sálal nesmírný nátlak, pocítil nebezpečí a rychle o dva kroky ustoupil. A než utekl, vyštěkl na CatQiu varování.

Ani CatQiu nebyla pomalá a rychle ustoupila.

You XiaoMo neměl ani čas zareagovat a ti dva už zmizeli. Vážně byli v úprku rychlí, ale nepřišel sem proto, aby se s nimi dohadoval kvůli zbytečnostem, a tak je ignoroval.

You XiaoMo vešel do svého dřevěného srubu a zastavil se před řadou zásuvek.

V dřevěném srubu bylo mnoho zásuvek, v kterých bylo mnoho různých věcí. Některé už byly urovnané, ale jiné obsahovaly věci, co tam strčil ve spěchu a u kterých neměl čas je přerovnat.

You XiaoMo otevřel první zásuvku. Uvnitř byly dva tréninkové manuály a svitek s receptem na pilulky vysokého řádu z Rajské říše.

Ty dva manuály na trénink techniky nepotřeboval. Jeden byl pro kultivátory a ačkoli ten druhý byl vysokého řádu nízké jakosti, nebyl tak dobrý jako Písmo nebeské duše. Neodhodil by manuál vyššího řádu kvůli nižšímu. Co se týkalo toho svitku, byly tam recepty na pět různých magických pilulek, ale zrovna teď je nepotřeboval.

V druhé zásuvce byla neznámá pilulka 8. řádu. Byla škoda, že příliš dlouho byla v paláci bez pečlivé ochrany, a tak se její moc trochu rozptýlila. Ale účinek by měl být stejný. Nedal ji Ling Xiaovi, protože se na ni chtěl nejdřív pořádně podívat.

V třetí zásuvce bylo mnoho barevných semínek magických bylin. Jelikož si nebyl jistý, co to bylo za druhy, nezasadil je a skoro zapomněl, že je měl.



Z dřevěného srubu vyšel, teprve když všechno v zásuvkách přerovnal.

Pak zamířil k jezeru, aby se podíval na to vejce a aby zjistil, jak se vedlo Skrytým páchnoucím broukům.
--------------------------------------------

~ Kdyby byl YXM o vteřinku pomalejší, možná bychom měli @ kapitolu... škoda.  ~


5 komentářů:

  1. Děkuji za další kapitolku. ��

    OdpovědětVymazat
  2. A já si říkala co se stalo s těmi věcmi z paláce. A ať mi nikdo6nerika že se do té věci z zilou nezapletou. 😂😂😅Děkuji za kapitolku. 💋🤪

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další kapitolu. Vážně mě zajímá, co se z toho vejce nakonec vyklube.

    OdpovědětVymazat