čtvrtek 29. července 2021

LMW - kapitola 297


Kapitola 297 – Zápis


Ten mladý muž se najednou zatvářil, jako kdyby snědl mouchu.

You XiaoMoa nezajímalo, jestli to druhá strana ustojí. Jen chtěl tomuto seniorovi ukázat, jak získat první místo v turnaji.

Jen co mu ta slova vyšla z úst, vrhl tu zlatou pečeť, co měl mezi dlaněmi, na něj.

Ta divoká a majestátná duševní síla se okamžitě rozletěla k mladému muži. Prostor kolem zlaté pečeti byl pokroucený a pod jejím nezměrným tlakem země vybuchla.

Mladý muž se začal chvět. S jistotou věděl, že tento útok nedokáže ustát, ale nemohl tam zůstat jako panák na střelnici. Zvedl ruce a shromáždil před sebou duševní sílu, vytvořil Duchovní bariéru, co byla tři až čtyřikrát tlustější než ta You XiaoMova.

Ta zlatá pečeť párkrát problýskla, než krutě a za šokovaných pohledů všech udeřila do Duchovní bariéry toho mladého muže!

Bum!

Z místa střetu se uvolnila mocná nárazová vlna a jako zuřící bouře se přelila po celém okolí. Za dvě sekundy všichni zaslechli hlasité křupnutí. Na Duchovní bariéře toho muže se ani nijak nerozšířily trhliny, prostě se rovnou roztříštila.

Ale ještě překvapivější bylo, že to působilo, že ta Zlatá pečeť při té srážce využila jen polovinu své síly. Velikostně se zmenšila, ale stále si v sobě držela nezměrnou energii a jen co tu Duchovní bariéru roztříštila, řítila se na mladého muže.

Naštěstí pro něj byl starší Tang připravený zasáhnout a rychle toho mladého muže odstrčil stranou.

Když Zlatá pečeť narazila do země, vytvořila masivní kráter. Zničilo to polovinu plošiny.

Nedaleko před tím kráterem seděl mladý muž, v tváři byl bledý. Kdyby nebylo rychlého jednání staršího Tanga, možná by už byl mrtvý.

You XiaoMo lapal po dechu, šokovaně se díval na ten masivní kráter.

Vzpomínal si, že v turnaji před dvěma dny i Chai Zheng čelil tomuto útoku přímo, ale tehdy se nestalo nic takového jako teď.

You XiaoMo odhadoval, že ten mladý muž byl sice ve vyšším řádu než Chai Zheng, ale neměl podporu mocné skupiny jako klan Chai, a tak jeho techniky nebyly v tak vysokém řádu jako u Chai Zhenga.

Starší Chang zíral na ten masivní kráter a pak přesunul pohled na You XiaoMoa. Porazil svého protivníka během pouhých dvou tahů; zdálo se, že letošní prváci byli velmi impresivní.

Starší Tang okamžitě prohlásil: „Toto kolo vyhrál You XiaoMo!”

Mladý muž zdráhavě dal svou kartu You XiaoMovi. Porážka byla každopádně porážka a nic na tom nezmění ani zdráhavost.

You XiaoMo vzrušeně vytáhl vlastní kartu, převedl si z karty mladého muže deset bodů a pak mu ji vrátil.

Mladý muž zíral na tu rudou kartu v jeho rukách a najednou se uzarděl. Teprve teď si uvědomil, jak hloupé bylo jeho vysmívání.

You XiaoMo ho ignoroval, přiběhl k Ling Xiaovi a vítězoslavně mu ukázal palce nahoru. „Ling Xiao, vyhrál jsem!”

Ling Xiao mu sevřel palec, přimhouřil oči a řekl: „Ta tvoje rychlost zrovna teď nebyla špatná!”

You XiaoMo okamžitě splaskl. Chtěl svůj palec vyprostit, ale Ling Xiao jej svíral až příliš pevně. Ale bylo to tak, jak Ling Xiao naznačoval; nejenom že tento souboj dokázal lidem z Oddělení A jeho sílu, ale také prokázal, že jeho trénink rychlosti z předešlých dní nesl své plody.

„Fajn, fajn, budu dál trénovat.”

Pod tím Ling Xiaovým pohledem mohl You XiaoMo akorát udělat kompromis. Ve skutečnosti byl skvělý pocit vidět výsledky své píle.

Ling Xiao se uchechtl a řekl: „Skvělé, tak k tvému dennímu tréninku přidáme další hodinu.”

You XiaoMo: „...”

Po chvilce You XiaoMo sevřel Ling Xiaovu róbu a žalostně žadonil: „Prosím ne, dvě hodiny jsou příliš! Pořád musím kultivovat a vyrábět pilulky. Co takhle kdybychom oba trochu slevili; co takhle jedna a půl hodiny?”

Ling Xiao řekl: „Dobře!”

You XiaoMo: „...” To bylo trochu moc rychlé, ne?

Litoval svého počínání. Kdyby to věděl, bojoval by jen za jednu hodinu. Měl pocit, že si s ním Ling Xiao znovu zahrával.

Zanedlouho skončily i ty další čtyři souboje.

Kromě Tong YueXua, kterému se povedlo přetrpět těch pět kol, ti další tři prohráli.

You XiaoMo se podíval pozorněji a zjistil, že kromě Tong YueXua, co měl za protivníka mága 6. vysokého řádu, měli ostatní tři za protivníka mágy 7. řádu. To kvůli jejich vyšším schopnostem.

Rozdíl mezi 6. a 7. řádem byl vždycky velká hranice, úplně jiná než rozdíl mezi mágy 6. středního a 6. vyššího řádu. Dalo se říct, že 7. řád byl sublimace kvality. Ti tři nedokázali vytrvat a všichni prohráli v třetím kole.

Ovšem You XiaoMovo vítězství je vyprovokovalo. Aby přede všemi tak strašně neprohráli, všichni ti tři se snažili ze všech sil a jejich protivníci byli bezmocní.

Poté se Teng ZiXin s jejími schopnostmi povedlo vytrvat pět kol a dokázala toho bez přílišného zápolení. Kdyby ještě pár kol pokračovali, možná by svého protivníka dokonce i porazila.

Ale po Teng ZiXin už se nikomu nepodařilo vytrvat pět kol. Nakonec se jen čtyřem lidem podařilo vyhrát. Zdálo se to velmi málo, ale v předešlých létech vyhrál obvykle jenom jeden nebo dva.

„Když jsme teď skončili, všichni mě následujte,” řekl Pátý starší, když předstoupil a přehlédl ten dav vzrušených i zklamaných lidí. Pak se okamžitě otočil a vykročil k chodbě.

Všichni se co možná nejvíc zklidnili a honem jej následovali.

You XiaoMo a Ling Xiao kráčeli úplně vzadu, na konci celé skupiny. Ačkoli je překvapilo, že si museli projít další zkouškou, výsledek byl uspokojivý. Deset bodů nebylo moc, ale bylo to lepší než nic.

Oddělení A bylo jako Oddělení B, skryté v údolí, ale zabíralo oblast přinejmenším dvakrát větší než Oddělení B. Při pohledu z výšky se ty tyčící budovy zdály jako modely, jako miniatury.

Pátý starší je v půli cesty opustil, neboť měl spoustu práce, a vedl je starší Tang.

Starší Tang je zavedl přímo do jejich budoucích příbytků.

Ubytování v Oddělení A bylo jiné než v Oddělení B. Nerozdělovalo se to tu na oddělené oblasti pojmenované po čtyřech ročních obdobích a nebylo to rozdělené ani podle síly. Ale jedna věc zůstala stejná, a to poplatek za ubytování.

„Je tu něco, co musí všichni vědět. V Oddělení A jsou jenom dva druhy ubytování, a to dobré a špatné. To dobré má buď samostatné pokoje nebo pokoje pro skupinu. Samostatné pokoje stojí dva body na den a skupinový pokoj tři body. Špatné ubytování je také rozdělené na samostatné a skupinové a nábytek uvnitř není tak dobrý, ale nic to nestojí. Nevybírejte si dobré ubytování jen kvůli své pýše, neboť brzy zjistíte, že je tu další velmi důležité využití bodů na vašich kartách. Tak teď byste si měli vybrat. Ti, kdo chtějí lepší ubytování, ať se postaví napravo. A ti, co chtějí horší, nalevo.”

Když starší Tang domluvil, už se nijak nepokoušel do jejich rozhodování zasahovat.

A tak si všichni začali vybírat dle svého vlastního názoru. Většina lidí si vybrala to horší. Ať už to bylo kvůli tomu, co starší Tang řekl, nebo kvůli tomu, že měli své vlastní plány.

Ačkoli lepší ubytování vyžadovalo jen pouhé dva body denně, všichni byli stále ochotní žít zdarma. Většina lidí tady, tedy až na ty, co měli nějaké to zázemí, byli soběstační a dokázali se obětovat.

You XiaoMo rozhodně odtáhl Ling Xiaa napravo.

Možná to bylo tak, jak starší Tang řekl, ale pokud si to mohli dovolit, proč si neužít tu lepší možnost? Nebyl hloupý.

A navíc i kdyby jim nakonec stejně došly body, nebylo příliš pozdě se pak vystěhovat. Nebylo to tak, že by škola studentům bránila ve vystěhování.

Kromě nich se napravo postavili i Tong YueXu a Chi YunFeng. Teng ZiXin a ostatní se také postavili napravo, ale pro ně to byla záležitost pýchy a ne bodů.

You XiaoMo si myslel, že se Chi YunFeng vydá nalevo, a tak když ho viděl jít na tuto stranu, bezděky se zeptal: „Přijdeš mi jako člověk, co nerad marní, jak to, že jsi přišel sem?”

Chi YunFeng mírně odpověděl: „Když na to přijde, můžu se prostě přestěhovat. Žádný problém.”

Byl to stejný názor jako jeho vlastní. Nebylo divu, že s Chi YunFengem soucítil.

You XiaoMo se usmál.

Pak starší Tang řekl dalšímu staršímu, aby odvedl lidi nalevo, a on pak osobně vedl You XiaoMoa a ostatní k lepšímu ubytování.

Po pár krocích se starší Tang zeptal: „Chce některý z vás sdílet pokoj?”

Všichni zakroutili hlavou. I když byli přátelé, neznamenalo to, že byli ochotní spolu bydlet. A navíc to nebylo tak, že by si to ubytování nemohli dovolit.

Starší Tang už nepromluvil a za chůze jim přiděloval pokoje. You XiaoMo s Ling Xiaoem naschvál zaostával, a tak jim měli přidělit pokoj jako posledním.

Starší Tang otevřel dveře. Výzdoba a nábytek uvnitř nebyl špatný a barvy pokoje byly teplé. Řekl You XiaoMovi: „Můžeš si vzít tento pokoj.”

You XiaoMo se komplikovaně podíval na Ling Xiaa, pak se uzarděl a řekl: „Starší Tangu, budeme bydlet spolu, takže nám nemusíš přidělovat další pokoj.”

Starší Tang se na sekundu odmlčel a přelétl je oba pohledem. Ale za svůj život už toho viděl hodně; kvůli něčemu takovému byl překvapený jen chvilku. Pak řekl: „Dělejte, jak myslíte. Oddělení A nemá žádné vyučování, takže se soustřeďte na nezávislé studium. Ode dneška se při svém pokroku musíte spolehnout na sebe.”

A pak odešel.
--------------------------------------------

~ YXM se ještě stále bojí přiznat, že už je zadaný? Hm... ale už to nebude moct tak dlouho zatajovat...  ~


8 komentářů:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu :D
    Zatím to vypadá dobře. YXM a LX zase bydlí spolu (ono by to asi ani jinak nešlo :D :D :D), a to, že se v oddělení A budou muset spolehnout na samostudium vlastně není pro YXM nic nového.
    Jsem zvědavá, v čem bude háček.

    OdpovědětVymazat
  2. Už se těším na další kapitolu. Jsem ráda že tenhle příběh překládáš. YXM má že všech největší výhodu v tom, že je zvyklý na samostudium jsem zvědavá jak si povede dál.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za kapitolu 😊 no jsem zvědavá na ten háček, ale YXM a LX si dokáží vždy nějaké body vydělat

    OdpovědětVymazat
  4. No, u YXM je vidět posun. Už rovnou bere jen jeden pokoj. Těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný. Jen mě trochu udivilo, že najednou takhle umí používat duši. Jasně ta pečeť a rychlost, ale jinak zmínka o dalším nebyla. Nebo ano. 🤔Dekuji6za dílek 💋

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmm na jednu stranu super škola, kde nejsou hodiny a ne jen na vás, zda budete něco dělat.
    Díky za překlad 🖤

    OdpovědětVymazat