pondělí 19. července 2021

LMW - kapitola 294


Kapitola 294 – Trénink rychlosti


Když teď turnaj skončil, bylo pro You XiaoMoa vzácností být zaneprázdněný a měl tak nějakou tu volnou chvíli. Ale toto jeho volno netrvalo ani půl dne, neboť ho Ling Xiao svižně odnesl do dimenze. Teprve včera se Ling Xiao zmínil, že ho chtěl začít trénovat, a on to prostě dneska musel splnit! You XiaoMo na to absolutně nebyl mentálně připravený.

You XiaoMo se položil na trávu a vzhlížel na tu tmavě modrou oblohu, to bylo ale nádherné počasí.

A bylo by to ještě o mnoho lepší, kdyby ho sem Ling Xiao nenutil.

Ling Xiao k němu přišel a jemně ho kopl prsty u nohou. „Vstávej!”

You XiaoMo se přetočil a vyškrábal se na nohy. Vzlykal u toho: „To musím bojovat?” I kdyby se svou nynější silou na Ling Xiaa zaútočil tisíckrát nebo deset tisíckrát, neměl by šanci a neporazil by ho. Došel k závěru, že to byl naprosto jednostranný souboj.

Ling Xiao se ho na oplátku zeptal: „Cos říkal?”

You XiaoMo pak okamžitě prokrastinoval, vstát se mu nechtělo.

Ling Xiao ho bez váhání vytáhl. „Dávám ti dvě možnosti. Jedna, zaútočíš na mě. Dvě, já zaútočím na tebe. Takže si moudře vyber, která to bude.”

You XiaoMo: „...”

Ling Xiao pozvedl obočí: „Nevybral sis?”

You XiaoMo se ošíval: „...Vyberu si možnost jedna.”

Ling Xiao si založil ruce na hrudi, ustoupil o dva kroky a rozzářil se. „Dobře. Teď na mě zaútoč.”

You XiaoMo nasucho polkl. „Jak?”

Ling Xiao se široce usmál. „Takhle.” —Ta jeho věta přišla ve stejnou chvíli, kdy proti němu poslal svou pěst.

You XiaoMoa nenapadlo, že tak najednou zaútočí, ale stejně se mu povedlo instinktivně uskočit a Ling Xiao ho naštěstí nechtěl vážně praštit. A tak se tomu snadno vyhnul.

Ling Xiao se mu vysmíval: „Proč se tomu vyhýbáš? Opětuj ránu, hlupáku!”

You XiaoMo odpověděl: „Nejdřív se přizpůsobme.”

Ling Xiao řekl: „Hlupáku, copak ti tvůj nepřítel uprostřed bitvy dopřeje trochu času na přizpůsobení?”

You XiaoMo předstíral, že si nevšiml jeho úmyslu ho zesměšnit. Po chvíli se Ling Xiaovi znovu postavil a najednou zakřičel: „Ach, hele za tebou, létající prase.”

You XiaoMo měl v úmyslu využit příležitosti, když se Ling Xiao otočí. Ale smutné bylo, že sebou Ling Xiao ani netrhl. Naopak mu věnoval výsměšný pohled. „Tohle je moje dimenze, jak by tu mohla být létající prasata?”

You XiaoMo si povzdechl, byla to tak dobrá strategie a selhala.

Ling Xiao přimhouřil oči. „Pokud nezaútočíš, pak zaútočím já.”

You XiaoMo zaťal zuby, vykřikl a rozběhl se k Ling Xiaovi. Jeho postoj působil v pořádku, ale ruce a nohy se mu prostě hýbaly z čirého instinktu, nebyla v tom žádná řádná technika. Kdyby narazil na zkušenějšího protivníka, rozhodně by prohrál.

Ling Xiao natáhl jednu nohu dopředu. You XiaoMo si toho nevšiml a zakopl o ni. Celým tělem se koulel po zemi a přitom spolykal plnou pusu zelené trávy.

Ling Xiao přišel před něj a ledabyle řekl: „Vypadá to, že tohle je pro tebe příliš velká výzva.”

You XiaoMo okamžitě zvedl hlavu a vyplivl trávu, co měl v puse. „Taky si to myslím.” Ze všech sil se snažil potlačit to vzrušení, co mu znělo v hlase.

Ling Xiao řekl: „V tom případě začneme od základů.”

You XiaoMo se zeptal: „Od jakých základů? Dělat válečnické dřepy?” Jako v každém seriálu v televizi.

Ling Xiao se nepatrně usmál. „Ne. Jelikož jsou tvoje pohyby mimo, měli bychom začít tím, že ti nejdříve zlepšíme rychlost. Pokud budeš rychlejší, nesejde na tom, že zareaguješ ne tak dobře, stejně se ti podaří vyhnout se úderům.”

You XiaoMo měl špatnou předtuchu. „Takže... jak zlepšíme rychlost?”

Ling Xiao se zasmál, aniž by něco řekl, zatímco k sobě přilákal jedno démonické zvíře. Bylo to démonické zvíře ve středním řádu, co se specializovalo na rychlost, Hřmící plamenný leopard. Tento leopard vypouštěl silný hrom smísený s plamenem, byl to ten druh zvířete, s kterým bylo celkem těžké se vypořádat.

Ling Xiao řekl: „Zahrajeme si na lovenou. Tento Hřmící plamenný leopard bude lovec a kořist budeš, no, ty. Když začneme, rozkážu tomuto leopardovi, aby si tě označil za cíl a aby na tebe neútočil hned. Ale když tě dožene, za trest vypustí blesk. Samozřejmě tě to nezabije...”

You XiaoMo se otočil a vzal nohy na ramena.

Ling Xiao: „...”

Po chvíli Ling Xiao pohladil Hřmícího plamenného leoparda, pak se letmo podíval na You XiaoMova záda a zasmál se. „Jdi, nepřežeň to, ale ať to ani není příliš lehké. Alespoň ať zakusí nějaký ten pocit krize.”

Hřmící plamenný leopard zavrčel. Rychle vymrštil své čiperné tělo You XiaoMovým směrem, vyskočil a pronásledoval ho. Netrvalo dlouho a dohnal ho.

You XiaoMo se svýma rychlýma nohama okamžitě pocítil, jak ho zezadu doháněla obrovská hrozba. Ve chvíli, kdy otočil hlavu, aby se podíval, Hřmící leopard už se k němu připlížil. You XiaoMo měl pocit, že se v duchu co nevidět rozbrečí, ale stejně do nohou vysílal veškerou svou sílu a utíkal.

Ale běžet po dvou se nedalo srovnávat s během po čtyřech. Když se mu ten černý stín mihl před očima, na mysl mu konečně vytanulo „sakra”. Zaječel a spadl, tělem se několikrát překulil po zemi. Kolem těla mu jiskřilo pár elektrických proudů a bylo slyšet trochu toho prskání.

You XiaoMo se zkroutil do klubíčka. Věděl, že ten blesk nebyl smrtelný, ale kvůli té umrtvující senzaci elektrické rány mu stejně naskočila husí kůže.

Ten pocit byl prostě až příliš nesnesitelný, až brečel. Chtěl jít domů!

Hřmící leopard ho vzal do tlamy a donesl ho zpět před Ling Xiaa.

Ling Xiao na něj shlédl. „Ještě jsi ani nepřekonal 300 metrů, a přesto tě už chytil. Tahle rychlost je naprosto nepřijatelná, musíš dál trénovat!”

You XiaoMo si lehl na zem jako mrtvý pes.

Ling Xiao řekl: „Vstaň a pokračuj v běhu. Nebo chceš znovu okusit elektřinu?”

You XiaoMo okamžitě ožil s tváří plnou krve, vyskočil na nohy a utekl.

Když uběhl zhruba sto metrů, Hřmící leopard jej začal odhodlaně pronásledovat. Zanedlouho se You XiaoMovi dostalo „odměny” v podobě dalšího úderu bleskem a leopard ho znovu přinesl Ling Xiaovi jako mrtvého psa. Ačkoli to nebylo o moc, tentokrát se jeho rychlost zlepšila o dva metry.

… 

Za hodinu.

You XiaoMo ležel na zemi jako placka, lapal po dechu a nedokázal se vyškrábat na nohy.

Ten nynější You XiaoMo se dal jen stěží poznat. Poté, co do něj opakovaně uhodil blesk, měl tváře černé, jako kdyby mu je někdo zamazal uhlem a i vlasy měl na troud.

„Bé, bé... končím!”

Ling Xiao ho pohladil po vlasech a zasmál se. „Tak pro dnešek skončíme. Rychlost se ti vskutku zlepšila, podařilo se ti uběhnout sedm set metrů, než tě chytili. Takže v tréninku budeme pokračovat zítra.”

You XiaoMo protočil očima a omdlel.

Druhého dne došlo zase na stejný trénink, ale tentokrát se situace trochu změnila. Poté, co si na ten blesk zvykl, už si jeho tělo vypěstovalo mírnou odolnost. Už to nebylo jako včera, kdy po zásahu bleskem ležel na zemi se všemi údy paralyzovanými.

Zrovna když se naparoval před Ling Xiaoem, ten nepatrně nadzvedl koutky úst a instruoval Hřmícímu plamennému leopardovi: „Od teď zvyš voltáž.”

You XiaoMo uklouzl, byl dočista mrtvý!

Třetího dne se trénink odložil, neboť museli vyrazit do Oddělení A.

You XiaoMo během svého radování téměř cedil vroucí slzy, tohle bylo tak nesnadné!

Ráno toho samého dne když skončili se všemi formalitami, You XiaoMo a Ling Xiao přišli na místo setkání, ale BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng s nimi nešli. Oba dva se nechali inspirovat You XiaoMovým vítězstvím, a tak se s You XiaoMoem rozloučili a pak se okamžitě stáhli ke kultivaci v ústraní.

Na místě setkání se sešly davy lidí, bylo to otevřené prostranství s deseti nápadnými Obrovskými ohnivými ptáky.

You XiaoMo prošel davem a vpředu spatřil stát Tong YueXua a Feng ChiYuna, zatímco vedle nich byli Rong Xuan a Qin Zhang. Jelikož studenti z Bloku 1 a 2 budou odtud do Oddělení A odcházet společně, místo setkání bylo stejné pro všechny.

Nalevo od Tong YueXua stála Chai Zhengova skupina. Při takové příležitosti, co byla hodna oslavování, se nikdo z nich netvářil moc příjemně a ten jejich výraz se ještě zhoršil, když spatřili You XiaoMoa. Což bylo vážně očividné, neboť jim to připomnělo ten turnaj před dvěma dny.

You XiaoMo se na ně podíval a pak zamířil k Tong YueXuově skupině.

Když ti spatřili You XiaoMoa, všichni mu přátelsky kývli. Ačkoli turnaj skončil, existovalo rčení, že je lepší si udělat přítele, než mocného nepřítele. Toto rčení se samozřejmě nevztahovalo na Teng ZiXin a její klaku.

You XiaoMo se vzrušeně chopil Tong YueXuovy ruky. „Je tak pěkné vás všechny vidět.”

Tong YueXu: „...”

You XiaoMo: „Správně, proč je tu shromážděných tolik lidí?”

Údajně se tu sešli studenti z obou bloků, ale neměl by tu být takový dav.

Feng ChiYun se chtěl vlastně s You XiaoMoem spřátelit, a tak začal s vysvětlováním: „Každým rokem jsou tu kromě studentů na prvních místech turnaje ještě studenti, co se prolomili na vyšší řád a také studenti, co obdrželi výjimečné doporučení od starších, kterým padli do oka.” Jak domluvil, objevil se i Pátý starší.

„Teď vyrazíme do Oddělení A. Toto oddělení se nachází na druhé straně hlubokých hor. Pokud byste se tam chtěli odtud vydat, musíte projít vrškem hlubokých hor, což je velmi nebezpečné, a tak k přepravě potřebujeme Obrovského ohnivého ptáka. Teď vytvořte skupiny po deseti lidech a pojďme.”

Po slovech Pátého staršího kultivátoři z Bloku 1 jeden po druhém vyskákali na hřbet obrovského ohnivého ptáka.

Obrovský ohnivý pták na akademii byl trochu jiný než ti v městě Yan. Na hřbetě neměli připevněná žádná sedátka, bylo tam jen volné prázdné místo. Jeden člověk při skoku uklouzl a téměř spadl, takže se tohle také dalo brát jako určitá zkouška pro studenty.

Ling Xiao zvedl You XiaoMoa a You XiaoMo pak pevně dopadl na hřbet obrovského ohnivého ptáka. Ačkoli to bylo celkem trapné, s jeho schopnostmi rozhodně nebylo snadné se na toho ptáka vyškrábat.

Když se všichni usadili, Pátý starší vydal rozkaz a Obrovský ohnivý pták okamžitě zamával křídly a vzlétl k nebi. You XiaoMo se opřel o Ling Xiaa a Ling Xiao ho držel kolem pasu, aby nespadl. Ale někteří lidé neměli takové štěstí.

Téměř z Obrovského ohnivého ptáka spadli. Naštěstí na každém ptákovi byli dva starší.

Za chviličku jejich siluety zmizely na nebi.
--------------------------------------------

~ Předpokládám, že při takové motivaci by se rychlost zvýšila každému? A hurá dělat trable někam jinam. Jak známe YXMa, určitě se mu protočí panenky ze zvýšených životních nákladů... V Oddělení A určitě nic nebude zadarmo a vzhledem k tomu, že to tam je na vyšší úrovni, možná bude i dráž! ~



6 komentářů:

  1. Myslím si, že by to k běhu motivovalo i mě 😁. A to mám běh ráda, jen když se na něj dívám 🤭.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za kapitolu 😊 kdo by ne běhal rychle s touto motivací 😃

    OdpovědětVymazat
  3. Chudák malej. Zatím se naučil, jak dělat mrtvého :)

    OdpovědětVymazat
  4. Chudinka, ale pobavilo mě jak ho nesl v zubech. No nechtěla bych to zažít. Moc dekuju těším se na další dílek. 🤩🤩

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem si říkala kdy asi začne LX malého YXMa trénovat.. Má můj obdiv, já bych nezvládla ani těch 100m 🤣

    OdpovědětVymazat