čtvrtek 15. července 2021

LMW - kapitola 293


Kapitola 293 – Záludný You XiaoMo


Třetí kolo turnaje se také zakládalo na bodovém systému.

A proto i když You XiaoMo a jeho skupina čtyř vyhráli kolo, stejně bylo třeba, aby se rozhodli, jak si těch pět míst rozdělí.

Jak se všichni dobrali k tomuto závěru, podívali se na těch pět lidí, co u sebe stáli na jevišti. Za těchto okolností by se většina lidí „stala nepřáteli”, že?

Feng ChiYun řekl: „My tři jsme přispěli nejméně, takže nám nesejde na tom, jak chceš body rozdělit.”

Jeho dva společníci, co to slyšeli, také přikývli. Neměli by žádné námitky, ani kdyby You XiaoMo a Tong YueXu zabrali první dvě místa s pěti a čtyřmi body.

Tong YueXu se podíval na You XiaoMoa. Ani jemu na tom nesešlo.

You XiaoMo se široce usmál. „Jelikož mě všichni budete poslouchat, tak začnu rozdělovat body. Napadly mě dvě možnosti, vy se můžete rozhodnout, která se vám líbí, a tu použijeme.”

Nikdo, kdo se díval na ten You XiaoMoův vzrušený výraz, neměl ponětí, co měl za lubem. A nemohli si pomoct a konsternovaně se na sebe podívali.

You XiaoMo řekl: „První možnost je toto: Pět bodů pro Feng ChiYuna, čtyři body pro Tong YueXua, dva body pro mě a zbývající tři a jeden bod pro dva Feng ChiYunovy přátele. Takhle se jeden z nich bude moct dostat do první desítky. Druhá možnost je toto: Pět bodů pro Tong YueXua, čtyři pro Feng ChiYuna, tři pro mě, ale Feng ChiYunovi přátelé se nedostanou do první desítky.”

Jelikož ti dva neměli v prvních dvou kolech vysoké skóre, po přičtení jednoho nebo dvou bodů se nebudou moct dostat do první desítky.

Když You XiaoMo domluvil, Tong YueXu si uvědomil, co měl za lubem, a nevěděl, jestli se má smát nebo brečet.

Bez ohledu na to, kterou možnost si vyberou, výsledek bude takový, že vyřadí Chai Zhenga a Qing Qiu z první trojice. You XiaoMo tímto svým plánem naprosto vyjasnil, že neměl v úmyslu dopustit, aby se ti dva dostali do první trojky.

Když si pomyslel, že se You XiaoMo vlastně obtěžoval vymýšlet takový plán, ale... upřímně řečeno se mu to celkem líbilo.

Tong YueXu se vlídně usmál. „Za mě jakákoli možnost a nemám žádné námitky.”

Feng ChiYun a jeho dva přátelé kvůli You XiaoMovým slovům zakoušeli šok a nevíru. Co měl kruci v hlavě?

Bez ohledu na to, kterou možnost si vyberou, výhody z toho poplynou jim. A navíc kdyby Chai Zheng a Qing Qiu o tomto plánu věděli, pravděpodobně by vyzvraceli spoustu krve.

Feng ChiYun také odhadl, co měl You XiaoMo v úmyslu, ale stejně váhal. „V tomto případě bychom z toho nejvíce vytěžili jasně my, ne?”

You XiaoMo řekl: „Takhle mi to přijde velmi dobré, ne? Prostě si jedno vyberte, tak. Navrhuju, abyste si vybrali první možnost, protože se tak jeden tvůj kamarád dostane do první desítky.”

Feng ChiYun se podíval na své dva kamarády. Oba byli jako jeho bratři a bylo těžké si vybrat.

Ti dva k sobě měli také blízko jako bratři a teď se na sebe navzájem podívali a jeden z nich předstoupil a řekl: „Uvažujeme, že si vybereme tu druhou možnost, protože momentálně nejsme dost silní. Kdybychom se teď pokusili dostat do Oddělení A, nejenom že bychom nedokázali udržet krok, ale také by to bylo mírně nefér vůči ostatním účastníkům.”

You XiaoMovi přišlo, že co řekl, znělo rozumně. A zeptal se: „Jste si všichni jistí, že si chcete vybrat druhou možnost?”

Ti dva bratři přikývli na souhlas, rozhodně tohoto svého rozhodnutí nebudou litovat.

To, že to bylo nefér vůči ostatním účastníkům, bylo vedlejší. Hlavní na tom bylo, že ať už by se do Oddělení A dostal kterýkoli z nich, měl by vůči tomu druhému černé svědomí. A v tom případě mohli stejně dobře zůstat spolu v Oddělení B a pak v budoucnu spolu vstoupit do Oddělení A.

You XiaoMo řekl: „Dobrá, tak to tak uděláme.”

A tak všichni odkráčeli z jeviště podle dohodnutého pořadí a turnaj takto skončil.

Davu lidí, co to sledoval skoro spadla brada. Mysleli si, že se stanou svědky litého boje mezi obry. Ale místo toho se to vyřešilo tak podivným a pokojným způsobem. Tohle rozřešení bylo prostě až příliš pokojné, ha!

Ale když Pátý starší ohlásil výsledky turnaje, všem poklesla brada.

Brzy zveřejnili seznam prvních deseti účastníků a na prvních třech místech se umístili lidé, co nikdo nečekal.

Chai Zhenga a Qing Qiu vytlačili a nahradili je Tong YueXu a Feng ChiYun.

Diváci konečně pochopili, proč ten turnaj zakončili tak pokojně. Toto prakticky dávalo na odiv You XiaoMovo čiré pohrdání Chai Zhengem a Qing Qiu. Co se týkalo Teng ZiXin, ta klesla ze 4. místa na šesté.

Letošní turnaj skončil pro klany Chai a Teng velmi ponuře, ať už šlo o turnaj v Bloku 1 nebo 2.

You XiaoMo se odšoural k Ling Xiaovi.

Ačkoli ho ta jeho zranění stále trochu bolela, když spatřil ty otupené výrazy na tvářích Chai Zhenga a jeho skupiny, velmi ho to osvěžilo.

Dovolil jsem vám spojit síly a kout proti mně pikle, ale tento vážený strýc se nedá tak snadno šikanovat!

You XiaoMo si založil ruce v bok a nahlas se zasmál. „Jak se mi vedlo?”

BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng mu ukázali palce nahoru. „Vážně úžasně!”

You XiaoMo se hrdě usmál. S jiskřícíma očima přesunul pohled na Ling Xiaa. Preferoval by a doufal, že ho pochválí Ling Xiao.

Ling Xiao nepatrně přimhouřil oči. „Dobrá práce. Kdybys nepřišel ke zranění, bylo by to ještě lepší.”

You XiaoMo se najednou cítil kajícně. Věděl, že tohle bude Ling Xiaa trápit, a rychle přišel k němu, jemně a obezřetně ho pohladil po hrudi a pokusil se to vysvětlit: „Během turnaje nevyhnutelně dojde k nečekanému, no. A navíc jsem se už pomstil. Na druhou stranu oba máme první místo v Bloku 1 a 2, neměli bychom to trochu oslavit?”

Když You XiaoMo domluvil, zjistil, že BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng soustředěně upírali pohled na tu jeho ruku, kterou Ling Xiaa hladil po hrudi.

You XiaoMo provinile zakřičel: „Na co se vy dva díváte?!”

BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng okamžitě odvrátili zrak. „Na nic!”

You XiaoMo jim nevěřil. Ten pohled v jejich očích říkal, že se jasně dívali na něco, co bylo těžké skousnout. BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng si svižně našli nějakou výmluvu, proč utéct. You XiaoMo je chtěl pronásledovat, ale Ling Xiao ho chytil kolem pasu a odnesl ho zpět. You XiaoMo se tklivě díval na záda těch dvou. Přinejmenším... ...by na něj měli počkat, ne!

Ling Xiao ho poplácal po tváři a uchechtl se. „Máš pravdu. Měli bychom to trochu oslavit.”

You XiaoMo: „... ...”

Poté, co skončilo ohlašování výsledků, You XiaoMo neměl ani šanci se rozloučit s Tong YueXuem a ostatními a Ling Xiao ho odtáhl pryč. A táhle ho směrem k – jejich pavilónu!

Stačilo se jen podívat na Ling Xiaoův postoj a bylo jasné, že se připravoval na zevrubnou „oslavu” s You XiaoMoem. You XiaoMo se nedokázal ubránit protestům. Ať se na to v téhle situaci díval, jak chtěl, stejně na tom bude tratit on.

Poté, co odešli, z rožku vystoupil někdo, koho znali. Udivující bylo, že to byl Qiu Ran. Nevyzpytatelně se podíval po těch dvou, co odešli. Dlouho tam takhle zíral a pak pohled odvrátil, sám se otočil a odešel.

Zatímco se You XiaoMo nesl do pavilónu, konečně si na něco vzpomněl.

You XiaoMo honem vykřikl: „Počkat, zapomněli jsme si vyzvednout cenu za první místo!”

Ling Xiao otočil hlavou a zasmál se. „Nebude vadit, ani když si ji vyzvedneme zítra.”

You XiaoMo ohnul nohy. „Ajja, strašně mě bolí ramena.”

Ling Xiao se na něj úkosem podíval a řekl: „Když tě bolí ramena, proč ohýbáš nohy?”

You XiaoMo odpověděl: „... ...Bolí mě i nohy.”

Ling Xiao řekl: „To mi připomíná. Po tomto turnaji mám pocit, že je třeba ti zvýšit schopnost reagovat a vypořádat se s nebezpečím, kterému čelíš.”

You XiaoMo se nervózně zeptal: „... ...A jak je zvýšit?”

Ling Xiao se vlídně usmál: „Ty a já, v souboji.”

You XiaoMo vzal Ling Xiaa svižně za ruku a delikátně a kouzelně řekl: „Hele, můžeme to změnit?”

Ling Xiao odpověděl: „Můžeme.”

You XiaoMovi se rozzářily oči.

Ling Xiao pokračoval: „Já na tebe zaútočím a ty budeš odolávat.”

You XiaoMo v mžiku ovadl. Jaký je rozdíl mezi tímhle a tím, že spolu svedou souboj? Och, byl v tom rozdíl, změnilo se to na to, že utrží jednostranný výprask. Možná to bylo horší než předtím.

I když to Ling Xiao řekl jen tak, když o tom popřemýšlel, byl přesvědčený, že to byl mnohem proveditelnější přístup. A tak popřel veškeré You XiaoMovy protesty bez ohledu na to, vůči čemu namítal. Ling Xiao nakonec rozhodl i o tom, kdy to provedou. Trénovat budou hodinu každé ráno, jen co se probudí.

Ještě toho večera se You XiaoMo vykoupal ve své duchovní vodě. Rameno a kolena se mu přes noc zahojila a ani nepotřeboval sníst žádné magické pilulky. Druhého dne byl plný energie, jako kdyby ani nedošel zranění. A brzy po ránu zamířil s Ling Xiaoem ven.

Cena v turnaji Bloku 2 byla štědřejší než v Bloku 1. Za první místo mu udělili 2 tisíce bodů. Kdyby nechtěl body, mohl je směnit za manuál na trénink techniky vysokého řádu nízké jakosti. Ale You XiaoMo momentálně žádný manuál nepotřeboval, neboť se zrovna naučil první pečeť své Sumerské pečeti. A tak si jako svou cenu vybral magickou bylinu 9. řádu.

Ta magická bylina 9. řádu, co mu udělili, byla jednou z hlavních magických bylin, co byly třeba na výrobu Vznešené pilulky.

Vznešená pilulka byl ten recept, co Ling Xiao ukradl sektě TianXin, než odešli. Až do teď našel jen jednu magickou bylinu, které bylo v tom receptu třeba – a to bylinu Císařova krev.

Ale You XiaoMo místo plně vyzrálé magické byliny preferoval nedorostlou. A bylo by ještě lepší, kdyby to byla semínka. Ale netroufl si to otevřeně a nahlas říct.

Magické byliny se na akademii DaoXin skladovaly v Pavilónu magických bylin. Povídalo se, že uvnitř byla rozsáhlá kolekce a že to pokoušelo kohokoli, kdo se na to podíval. Ale zevnitř i zvenčí byly pevné bariéry. Ty bariéry byly velmi přísné a jakmile detekovaly jakýkoli podivný pohyb, okamžitě to toho dotyčného přeneslo ven.

You XiaoMo měl původně v plánu zajít do Pavilónu magických bylin a podívat se na to, ale tento pavilón se nenacházel v Oddělení B. Jelikož většina magických bylin uvnitř byly byliny vysokého řádu, nacházel se v Oddělení A. Pokud si chtěl vyzvednout svoji magickou bylinu, musel by vstoupit do Oddělení A.

Zanedlouho poté se k You XiaoMovi donesla novina.

Prvních deset studentů z Bloku 2 a mágové, co se prolomili na 6. řád, za dva dny odejdou do Oddělení A. Společně se studenty z Bloku 1.

Učitel, co je o tom spravil, jim poradil, aby si zbývající dva dny dobře odpočinuli. A že jim dá vědět, kde se za ty dva dny sejdou.
--------------------------------------------

~ A hurá do jiného dějství. Copak YXMa čeká v Oddělení A? ~



6 komentářů:

  1. To je suoer nebezpečná dvojka 😁. No určitě je nečeká nuda. Už tu dlouho nebyla žádná krvavá řežba 🤭😈. Děkuji za tvou práci s překlady, kterou pro nás děláš. Jsi super 👍💖.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta bude určitě dřív nebo později. Super rozdělení. Jen doufám že autorka nezapomene napsat nějaký ten díl o tom slavném tréninku. 😂😂😂😂Děkuji za překlad. 💋

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že tam nezůstane kámen na kameni. Snad ty dva Daoxin Akademie přežije��.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jo ale už to nebude ta akademie co teď 😅😅😂

      Vymazat
  4. Děkuji za další kapitolu. Mám takový pocit, že v oddělení A teprve začne ta pravá zábava 😀😀😀 Stále čekám, kdy YXM konečně na plnou hubu všem řekne, že LX je jeho partner 😂😂😂

    OdpovědětVymazat