pondělí 26. července 2021

LMW - kapitola 296


Kapitola 296 – Bitva


You XiaoMo si těch jejich výrazů také všiml. Ti čtyři působili celkem silně, ale i kdyby pominul Ling Xiaa, ani těch ostatních devět z Bloku 1 nebyli žádné bábovky. To si byli svým vítězstvím tak jistí?

You XiaoMo si nemohl pomoct a otočil se, aby se na to zeptal Tong YueXua.

Tong YueXu o tom chvíli přemýšlel. „Myslím, že to možná má co dělat s těmi jinými kultivačními metodami, co v Oddělení A používají.”

Kvůli tomuto se dokonce i Feng ChiYun zatvářil překvapeně.

You XiaoMo byl zmatený, o čem to mluvil, a tak se zeptal: „Jiné kultivační metody? Jak můžou být jiné?”

Tong YueXu potřásl hlavou a řekl: „Je to jiné. Kromě toho, že lidé z Oddělení B chodí do hor a trénují v aréně, je největší specialitou Oddělení B duchovní energie obsažená ve čtyřech čtvrtích – Jaro, Léto, Podzim a Zima. Ale v Oddělení A nic takového není; zdejší ubytování je jen normální dům. Ale mají zvláštní kultivační oblast, co dokáže zrychlit kultivaci jak kultivátorů, tak mágů. Evidentně to má spojitost s duchovní zemskou žilou, takže je kultivace ještě snazší než v pavilónech v Oddělení B. Ale nejsem si moc jistý detaily.”

„Kultivační oblast, co je ještě lepší než pavilóny?”

You XiaoMo byl okamžitě celý nedočkavý, až se do Oddělení A dostane, ale... Vzpomněl si na něco, co mu SheQiu kdysi dávno řekl. Také se to týkalo zemských žil.

Pokud se ta kultivační oblast spoléhala na zemskou žílu, copak nezmizí, pokud zemská žíla vyschne?

Tong YueXu pokračoval: „Myslím, že jejich sebedůvěra vychází z toho, že si sílu zvýšili tréninkem v oné kultivační oblasti.”

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa. Ten už dorazil ke kamenné plošině a naproti němu stál jeho protivník, podivně silně stavěný muž v černém. Ling Xiao měl možná 190 cm, ale v porovnání s tímto mužem byl o půl hlavy menší.

V té chvíli starší jménem Tang najednou promluvil: „Pátý starší, toto je Ling Xiao, ten šampion z výročního turnaje Oddělení B?”

Pátý starší přikývl a odpověděl: „Správně. Myslíš si, že dokáže porazit Yu Wena?”

Starší Tang se na Ling Xiaa podíval. Musel být celkem schopný, když si získal v turnaji první místo. Musel si velmi dobře vést jak v individuálních soubojích, tak v boji všichni proti všem, ale... zdálo se, že byl jen v řádu Hvězdy 5 hvězd. V porovnání s Yu Wenovým Nebeským řádem jedné hvězdy to nestačilo.

Starší Tang řekl: „Yu Wen je nejsilnější ze všech přítomných. I když možná není jeden z první stovky, jeho síla je v Oddělení A stejně špičková. A navíc, Ling Xiao tu nebyl ještě ani rok. Nevěřím, že dokáže Yu Wena porazit.”

Pátý starší se probral svým vousem a nepatrně, významně se usmál.

Jak to starší Tang spatřil, překvapeně se zeptal: „Pátý starší, ty si myslíš, že Yu Wena dokáže porazit?”

Pátý starší se podíval na kamennou plošinu a řekl: „Uvidíš. Je na něm víc, než co je na první pohled zřejmé.”

Starší Tang se podíval stejným směrem právě včas, aby spatřil, jak Yu Wen spadl z plošiny. Bezděky se mu oči rozšířily překvapením. Yu Wen za takovou chvilku prohrál?

Pátý starší se usmál a řekl: „Skoro jsem zapomněl říct, že během boje všichni proti všem bojoval s více než deseti lidmi naráz a vyšel z toho bez jediného škrábnutí. A mezi těmi lidmi byli dva, co měli vyšší řád než on.”

Starší Tang s nevírou sledoval, jak Ling Xiao odkráčel z kamenné plošiny. Takže skryl svou sílu, proto měl pocit, že tohoto chlápka nedokáže pochopit. Tak snadno nad Yu Wenem vyhrál, zdálo se, že měl sílu mnohem vyšší než Yu Wen. Až oficiálně vstoupí do Oddělení A, pravděpodobně by se mohl dostat do první stovky.

Nakonec vyhrál jenom Ling Xiao a také byl jediný, kdo svého protivníka srazil z plošiny.

Co se týkalo ostatních, Rong Xuan se mohl stát druhým, co prošel, kdyby v pátém kole nešlápl na okraj plošiny a kdyby mu přitom neuklouzla noha.

„Dál studenti z Bloku 2. Až zavolám vaše jméno, předstupte.” Pátý starší se podíval na ty nervózní tváře před sebou a řekl: „První místo You XiaoMo, druhé místo Tong YueXu, třetí místo Feng ChiYun, čtvrté místo Chai Zheng, páté místo Qing Qiu.”

You XiaoMo si najednou všiml, že ho předvolali jako prvního a že jména vyvolávali podle umístění v turnaji.

Tong YueXu se usmál a šťouchl ho do ramene. „No tak, jsme na řadě.”

You XiaoMo přišel na místo naproti svému protivníkovi. Byl to usmívající se mladý muž, co působil, že má velmi příjemnou povahu, ale sílu měl působivou, byl v 7. nízkém řádu.

„Ty jsi šampion turnaje?” zeptal se mladý muž se smíchem.

You XiaoMo přikývl. „Jsem You XiaoMo, rád tě poznávám.”

Mladý muž se usmál a řekl: „Slavný You XiaoMo. Slyšel jsem, že jsi učedníkem mistra Duana, naučil tě mistr Duan hodně mocných triků? Proto se ti povedlo vyhrát, i když jsi mág v 6. nízkém řádu?”

You XiaoMoa to trochu omráčilo. Jak to, že mu ta slova zněla trochu divně. To si je špatně vykládal? Pak se vzpamatoval a v klidu promluvil: „Pokud to chceš vážně vědět, co kdyby sis to za chvilku sám zjistil?”

Úsměv toho mladého muže se nezměnil. „Tak uvažuju, kolik kol náš šampion vydrží?”

Kvůli tomu, co říkal, byl tenhle chlápek vážně otravný.

You XiaoMo si přál, aby prostě zmlkl.

Poté ti dva odstoupili na vhodnou vzdálenost. Po boji všichni proti všem You XiaoMo věděl, co přesně znamenalo to rčení „ranní ptáče dál doskáče”, a tak zaútočil jako první. Otestoval situaci tím, že vypálil energetickou střelu Prstem rezonance.

Když to mladý muž spatřil, tiše se s opovržením zasmál. Použil Duchovní bariéru a snadno ten You XiaoMoův útok vykryl. Zároveň s tím promluvil: „To je tvoje síla? Zdá se, že šampion se nemá čím chvástat. Pokud nemáš žádný jiný tah, pak jsem s útokem na řadě já.”

Mladý muž mávnutím ruky shodil svou bariéru a rychle vytvořil mudru. Z jeho nitra vybuchl mocný závan duševní síly a proměnil se na nehmotného leoparda, co se řítil na You XiaoMoa...

You XiaoMo věděl, že by bylo zbytečné snažit se to vykrýt Prstem rezonance, a tak vztyčil Duchovní bariéru. A přesto se stalo něco šokujícího. Zrovna když ten nehmotný leopard měl užuž narazit do Duchovní bariéry, najednou se rozštěpil na dva. Jeden zasáhl bariéru a druhý prudce zahnul a zaútočil ze strany.

Mladý muž, co mu čelil, se zasmál: „Děcko, tohle není jako ty hry, co hrajete v Oddělení B. Dneska ti dám okusit porážku a připomenu ti, kde je do budoucna tvoje místo.”

You XiaoMovi se rozšířily oči. Když viděl, že ten leopard do něj měl užuž narazit, naráz pohnul nohama jako vítr a leopard narazil do místa, kde You XiaoMo ještě před chvilkou stál.

You XiaoMo nedaleko si při pohledu na ty pukliny v kamenné zemi vydechl úlevou.

Bylo dobře, že se mu podařilo tomu vyhnout. Jinak kdyby ho to zasáhlo, možná by přímo spadl z plošiny.

Najednou byl vděčný, že ho Ling Xiao nutil k tomu tréninku rychlosti. Ačkoli trénoval jenom dva dny, už to mělo jasné účinky.

Ale ti dva leopardi byli ještě silnější než Zhong JingShanovy krajty. Kdyby se neměl na pozoru, pravděpodobně by došel vážného zranění.

You XiaoMo obezřetně sledoval toho mladého muže.

Ta jeho technika nebyla špatná, být schopen rozštěpit sílu do dvou byla užitečná schopnost. Kdyby se to naučil, rozhodně by mu to přineslo výhody.

You XiaoMo se pokusil vzpomenout na tu mudru, co mladý muž před útokem udělal, ale nedokázal si ji vybavit. Vážně tomu nevěnoval moc pozornosti, ale pokud se to utvářelo z duševní síly, pak kontrola této techniky pravděpodobně spočívala v rukou uživatele.

„Tsk, podařilo se mu tomu vyhnout.” Mladého muže to evidentně velmi rozladilo a trochu si odplivl. „Ale příště to nebude tak snadné.”

Poté ten mladý muž zaútočil znovu.

Tentokrát You XiaoMo kolem sebe vztyčil několik Duchovních bariér, co jej pokryly a chránily před útokem. A pak začal vytvářet mudry.

Dva leopardi silně narazili do Duchovní bariéry a ta začala zanedlouho slyšitelně vibrovat. Jelikož You XiaoMo svou duševní sílu rozptýlil, nebylo to tak odolné jako předtím. Za tři sekundy se v Duchovní bariéře objevila trhlina a ta se začala šířit.

Jakmile se na bariéře objevily trhliny, už nedokázala ustát víc síly a hlučně se roztříštila. You XiaoMo, co byl uvnitř, sekundu předtím od bariéry odstoupil, ale kvůli nárazové vlně utržil pár lehkých škrábnutí a modřin.

Dobré na tom bylo, že dokončil své mudry.

Mezi dlaněmi mu rotovala zlatá pečeť a nesla v sobě nezměrnou moc, kvůli které se všem změnil výraz. Obzvláště pak tomu mladému muži, co mu čelil.

Ačkoli už o You XiaoMovi a jeho dosaženích slyšel, neměl moc jasno v podrobnostech turnaje.

You XiaoMo se na něj usmál. „Seniore, okus mou Zlatou sumerskou pečeť!”
--------------------------------------------

~ Vypadá to, že YXM jako správná manželka kráčí v manželových stopách ^_^  ~


6 komentářů:

  1. Vrrrr.... ZASE...jsem ve vražedném módu 😵😵😵😵díky za kapitolu. Příště asi vyckam na vic kapitol. Ničí mě to 😭😭😭😭

    OdpovědětVymazat
  2. Ohhhhhh, proč to zase muselo skončit v tom nejlepším??? Proč???
    :D :D :D
    Tohle do čtvrtka vážně nevydržím. To přeci autorka nemůže myslet vážně, že zrovna tenhle souboj utne hned v jeho začátku.
    Teď už mi jenom zbývá doufat, že se v příští kapitole dozvím, kdo ten souboj nakonec vyhrál.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za kapitolu 😊, a souhlasím přijdou mi ty kapitoly utnou vždy v tom nejnapínavějším bodě 😃 chce to prostě delší kapitoly

    OdpovědětVymazat
  4. Přiznám se, že ze začátku se mi tahle novela vůbec nelíbila xD . Jsem si přišla jak pedofil, když nastaly scény 18+ a You XiaoMo mi děsně lezl na nervy xD . Ale teď jsem rada, ze jsem se k ni po dlouhé době vrátila. Asi tech sto kapitol, co si mezi tím stihla přeložit jsem přečetla jedním dechem. Úplně úžasně se to rozjelo a ja si i tu malou manželku oblíbila:3 . Za tvou práci a píli děkuji <3 .

    OdpovědětVymazat