pátek 23. července 2021

FOD - kapitola 10


Kapitola 10


Zhou Group nakonec zkrachovala, obrovská podnikatelská válečná loď, co se plavila téměř stovku let, se za pouhé dva měsíce obrátila v popel. A Jing Group to také zasáhlo, její akcie klesly, oddělení na vyšetřování obchodních zločinů ji také začalo vyšetřovat a její soupeři zahájili útok. Všechno tohle stačilo na to, aby Zhou WenJing trpěl.

Zhou YunSheng zíral na AI na svém zápěstí, měrka pokroku stoupla na 99%. Protože se původní osud světa změnil, dostal se mimo kontrolu Pána Boha a řítil se nepředvídatelnou cestou.

Byla 1% šance, že se svět vrátí k normálu, ale to Zhou YunShenga nezajímalo. Mohl si vybrat, jak dlouho zůstane na tomto světě, takže měl dostatek času, aby zaručil úspěch.

Před měsícem se na kanálu mezinárodních zpráv v zemi C vysílal rozhovor CBS s předsedou Noah Universal a všichni teď znali skutečnou totožnost této legendární postavy. Rodina Yang, co téměř utrpěla bankrot, se rychle přidala k prvotřídním rodinám v zemi C.

Dneska měla manželka hlavy rodiny Guo, Guo Liquna, jménem Guo Lin Danping 60. narozeniny. Jelikož Yang Zhenhai a jeho manželka byli spříznění s rodinou Guo, také je pozvali. Hlavním účelem rodiny Guo bylo samozřejmě setkat se prostřednictvím Yangů se Zhou YunShengem. Kdo dovolil, aby byl Yang Zhenhai Zhou YunShengovým strýčkem a díky tomu s ním měl tak blízký vztah?

Pokud by se svět vyvinul, jak původně měl, po smrti otce Zhou se Zhou WenJing a Zhou WenAng spojili, aby se vypořádali s Yang Group a ta se rychle rozpadla. A proto původní Zhou YunSheng neměl ochranu svého strýčka a jeho dny byly velmi ubohé.

Ale teď Yang nebylo v žádném nebezpečí.

Poté, co Yang utrpělo kvůli krizi z odstoupení investic, Yang Zhenhaiova manželka Guo Shufang šla do svého domu požádat o pomoc, ale Guo LiQun ji odmítl. Guo LiQun se oženil s Guo Lin Danping, co měla dvě dcery, ale jelikož byl nervózní, že neměl syna, vydržoval si milenku, co mu porodila dvojčata, co vzal za své. Guo Lin Danping byla k smrti naštvaná.

Starý pár rodiny Guo miloval svá vnoučata a bez ohledu na pocity Guo Lin Danping a jejich dvou dcer si ta dvojčata přivlastnila. Dědeček Guo měl dokonce na starosti jejich osobní vzdělání. Dokonce vzal chlapce na setkání zasedací rady a choval se k němu jako k následníkovi rodiny Guo.

Dalo se představit, jak bylo Guo Shufang v této situaci trapně. Když zašla domů pro pomoc, starý pár Guo byli naměkko, ale jelikož to po nich jejich syn žádal, mohli akorát nabídnout, že ten projekt podmořského tunelu vykoupí za nízkou cenu.

Takže výsledek by se nijak moc nelišil od bankrotu. Guo Shufang byla k smrti naštvaná a jelikož neměla žádnou jinou možnost, skoro se poddala. Její matka Guo Lin Danping a její sestra dokonce prodaly svoje šperky, aby jí potají pomohly. Kvůli tomu Guo Shufang zašla do obchodního centra koupit šperky, aby to své matce a sestře vynahradila, když její synovec dodal chybějící finance.

Zkrátka kdyby nebylo Guo Lin Danping, rodiny Yang a Guo by se staly nepřáteli.

I když bylo Guo Lin Danping šedesát, byla velmi udržovaná. Její bohatá, načervenalá tvář v sobě měla starší krásu. Guo LiQun stál vedle ní a usmíval se, aby přivítal hosty.

„Přijelo auto Yangů.” Když Guo LiQun viděl pomalu přijíždějící luxusní auto, rozzářily se mu oči. Spolu s dvojčaty spěchal ke dveřím. Guo Lin Danping s nejmladší dcerou pod paží je beze spěchu následovala, na rtech měla mírně výsměšný úsměv.

Yang Zhenhai s manželkou doprovázeli na schodech mladého muže. Ten mladý muž vypadal pohledně, měl vlídnou povahu a pár broskvových očí. Když se na něj lidé podívali, bezpochyby jim poskočilo srdce.

„Tohle je náš velký synovec? Vážně pohledný, ha!” Guo LiQun je vřele uvítal a také se snažil představit mladá dvojčata Zhou YunShengovi.

Zhou YunSheng mírně kývl, usmál se a prošel kolem těch tří, aby vzal Guo Lin Danping za ruku a pak řekl: „Přeju ti všechno nejlepší k narozeninám, babičko.” Těm dvojčatům nevěnoval jediný pohled.

„Nestůjme tady, rychle pojďme dovnitř.” Guo Shufang držela svého synovce a matku důvěrně za ruku a vešla dovnitř. Guo LiQunovi bylo velmi trapně, ale odmítal si nechat ujít tuto příležitost a rychle je následoval. Zhou YunShengův příchod upoutal pozornost všech hostů, potají vzdychli nad štěstím rodiny Guo.

„YunShengu, tohle je tvůj synovec Guo ZiNan, momentálně se učí ode mě, ale pokud bys měl chvilku času, jsi vřele vítán ho poučit. Tohle je tvoje neteř Guo BaoYi, je na škole B, učí se zpěv.” Guo LiQun vytrvale tlačil dvojčata.

Guo BaoYi se usmála zářivým a štědrým úsměvem— Guo ZiNan nakrčil obočí, v očích měl zastřené nepřátelství.

Zhou YunSheng se na něj letmo podíval, usmál se a řekl: „Slyšel jsem, že se přátelíte s WenAngem?”

Kdo teď neznal vztah mezi těmi třemi Zhou bratry? Nezasvěcení lidé si původně mysleli, že ti dva nemanželští synové zahnali nestaršího syna do kouta, ale nejstarší syn byl vlastně skrytý tyran. Musel akorát zvednout ruku, aby zničil veškerou píli nemanželských dětí.

Takže i když Zhou YunSheng vypadal pohledně a vlídně, ostatní nemohli ignorovat jeho moc.

Guo ZiNan mírně pobledl v tváři. Rozpačitý Guo LiQun se do toho vložil: „Pořád je malý, ještě se mu neotevřely obzory, takže je nevyhnutelné, že si dělá přátele ledabyle. Existuje rčení, že chyby mladých se dají vždycky odpustit.”

Zhou YunSheng se mírně usmál a okomentoval to: „Mladí lidé mají právo dělat chyby, ale ne každá chyba je hodna odpuštění. Guo Li Qune, tvoje slova nejsou pěkná, chovej se ke svým dětem přísně a nepromíjej jejich chyby. Mému bratrovi WenAngovi bude padesát, než se dostane z vězení. I kdyby chtěl začít znovu, už ztratil šanci. Není to tak?”

Navenek se Zhou Group zhroutila kvůli sérii ekonomických zločinů, ale kdo nevěděl, kdo v tom měl potají prsty? Nejstarší syn musel akorát pohnout prsty a rozdrtil Zhou Group. Guo, tato třetiřadá rodina, nebyla ani hodna jeho času.

Guo ZiNan se nedokázal přestat chvět, Guo LiQun rozpačitě přikývl, zatímco si vytáhl kapesník, aby si z čela otřel studený pot. Matka Guo Lin Danping a dcera Guo Shufang pily a povídaly si, jako kdyby nic neslyšely, ale ve skutečnosti s nimi neměly soucit.

V té chvíli se dveře najednou otevřely, rodina Guo se překvapeně otočila, jen aby spatřila, jak dovnitř pomalu vstoupil vysoký muž. Měl černobílý oblek, v kapsičce od saka měl stříbrně šedý kapesník a jeho vlasy sčesané dozadu odhalovaly pohlednou tvář jako vyrytou nožem. Jeho přimhouřené oči byly ostré a znepokojivé.

Dnešní rodina Du byla světovou jedničkou v obchodování se zbraněmi. Jelikož Du XuLang měl pod kontrolou všechnu sílu v rodině, bylo mu třeba zastrašovat čím dál tím méně lidí a postupně se víc a víc objevoval na veřejnosti.

V zemi C byla většina významných osobností seznámená s většinou jeho skutků. Ačkoli Guo LiQun nechápal, proč se objevil bez pozvání, okamžitě odložil sklenici, aby jej uvítal. Po cestě si vychutnával ty závistivé pohledy.

Ale Du XuLang kolem něj jen prošel a usmál se na Zhou YunShenga. „Zlato, proč jsi na mě nepočkal?”

„Doprovodil jsem tetu, když kupovala dárek k narozeninám.” Zhou YunSheng ho objal a pak mu předal svoji sklenici a natáhl se pro další.

„Babičko, všechno nejlepší k narozeninám.” Du XuLang pustil svého milence a pak jemně objal paní Guo Lin Danping. Jeho důvěrné oslovení konečně probralo lidi kolem.

„Pane Du, vy a YunSheng jste...”

„To je můj přítel.” Zhou YunSheng bezstarostně shodil takovou bombu, kvůli čemuž se Du XuLang usmál. Prostě miloval nebojácnou a přímočarou povahu svého druha. Pokud člověku chyběla odvaha vůbec uznat svého milence, proč by s ním zůstával?

Guo Lin Danping nebyla žádná hračička, když viděla, že její dcera nijak nezareagovala – což ukazovalo, že už o tom věděla – rychle nabyla svůj klid. Ale Guo LiQun měl tvář bledou lítostí. Noah Group měla dostatečnou váhu, pokud se k tomu přidá ještě pan Du, ten pár bude prostě nejsilnější kombinace na světě – kdokoli je vyprovokuje, si může stejně dobře přát smrt.

Když Guo LiQun pomyslel na své minulé chování k rodině Yang, litoval toho tak moc, až mu zezelenaly vnitřnosti. Jeho milenka, co to celé viděla, se nemohla dočkat, až ho v soukromí zfackuje.

Lidé kolem pomysleli na nedávnou spolupráci Du a Noah ve vývoji nových zbraní a zatvářili se, jako že si něco uvědomili. Guo teď bylo naprosto ve stínu Yang.

Zanedlouho poté dorazil Zhou WenJing s paží kolem cudně vyhlížející dívky. Jeho skupina dnes po sérii frustrujících událostí nebyla tak velká jako předtím a předešlá pozornost veřejnosti vůči jeho osobě ochabovala. Když ho viděli ostatní, vždycky ho nazývali „mladým a slibným”. Ale poté, co ho Zhou YunSheng rozdrtil, jak ho mohli nazývat výtečným?

Když Zhou WenJing viděl ten důvěrný pár, oči mu ztmavly. I ta dívka po jeho boku se zatvářila nenávistně.

„Zdá se, že to je dcera tvého druhého strýčka?” zeptal se Zhou YunSheng zlehka.

Ta dívka byla jednou z mnoha členů Zhou WenJingova harému. Její rodinné zázemí nebylo prosté. Jejím otcem byl Du XuLangův strýček, byl to nejslibnější člověk, co měl zdědit rodinu Du, ale Du XuLang jej potlačil. Po opakovaných konfrontacích mezi strýčkem a synovcem už dávno zaseli semínko nenávisti a oba dva se nemohli dočkat, až budou sledovat pád toho druhého.

Když byl Zhou WenJing s touto ženou, rovnalo se to tomu, že se postavil na stranu Du XuLangových nepřátel.

Du XuLang se na ně podíval a jeho synovec rychle odvrátil hlavu. Jeho chování bylo velmi chladné. Najednou se zasmál. „Je to moje chyba. Šel jsem na něj moc zlehka.”

Kdyby to byl původní osud, Du XuLang by svému synovci snadno odpustil a pak by ho ta dívka bodla a způsobila mu vážné zranění. Zhou WenJing pak z pomsty zabil jejího otce. Poté nejenom že se navzájem neodcizili, ale ještě víc se sblížili.

Nynější Du XuLang měl milence a jeho touha po rodině byla přirozeně uspokojená. Navíc Zhou WenJing a on neměli žádné pokrevní svazky. Vážně se po tolika pochybeních dali nazývat příbuznými? Když Zhou Group padla, litoval Zhou WenJinga a pomohl mu stabilizovat situaci. Kdyby nebylo pomoci rodiny Du, zničili by i Jing Group.

Du XuLang měl pocit, že tomuto svému synovci dal dost. Nebyl jeho otec, jeho péče měla své meze. Jelikož jeho synovec projevil úmysl se s ním rozejít, nebude jej zdržovat.

Po této myšlence Du XuLang pozvedl sklenici směrem ke svému synovci a vypil ji.

Zhou YunShenga překvapilo, že měrka pokroku na jeho AI najednou stoupla na 100%, uvažoval proč.

Du XuLang byl Zhou WenJingovou největší pomocí. I kdyby se všechny jeho ženy daly dohromady, pořád by měly menší vliv než Du XuLang. Protože ho Du XuLang podporoval, mohl přežít všechny možné krize. Když teď Du XuLang odvolal svou ochranu a pokud se Zhou WenJing v budoucnu setká s krizí, nebude to tak snadné vyřešit. Samozřejmě že teď bylo 100% nemožné, aby dosáhl svých původních dosažení.

Změnit osud protagonisty byla zkratka ke změně osudu světa, ale pokud proti němu protagonista aktivně nezbrojil, Zhou YunSheng by ho z vlastní iniciativy neprovokoval. Zhou WenJing selhal, protože z vlastní vůle skočil do pasti. Kromě změny osudu protagonisty mohl Zhou YunSheng také změnit historii, technologii, osud vedlejších postav, vlastní osud a použít jiné metody, jak zaútočit na hlavní systém boha.

Nemusel bojovat proti protagonistovi.

Ale bylo fér říct, že Du XuLangovo rozhodnutí mu pomohlo ušetřit spoustu času a také vyhnout se spoustu potíží. Zhou YunSheng byl najednou šťastnější, a tak zahákl ruce Du XuLangovi kolem krku, políbil ho na tváři a řekl: „Děkuju ti, drahý, hodně jsi mi pomohl.”

Du XuLang ztuhl, pak ho popadl za zátylek a hluboce ho políbil. Potají mu na prsteníček levé ruky nasadil prsten.

Hosté zírali s pusou dokořán, někteří dokonce nahlas vykřikli. Druhého dne byl ten skandál dvou podnikatelských obrů po celých zprávách, ale PR tým ani jedné strany nepředstoupil, aby to objasnil.
----------------------------------------

~ Mám pocit, že jsem se do rodiny Guo trochu zamotala, no... Juchů, to je v podstatě zasnoubení, ne? A příště to bude poslední kapitola z tohoto světa. ~



1 komentář: