čtvrtek 22. července 2021

LMW - kapitola 295


Kapitola 295 – Průchod kontrolním stanovištěm


Nahoře bylo širé nebe a lesy a zezdola přicházel řev démonických zvířat. Když shlédli dolů, dokonce viděli, jak démonická zvířata pobíhala po hoře. Když se podívali dopředu, kam jen dohlédli, byly hory.

You XiaoMo ještě nikdy předtím nebyl v tak hlubokých horách. Teď když se na to díval, věděl, že rozlehlé hory, o kterých pořád všichni mluvili, se velikostně nedaly srovnávat s obyčejným horským pohořím. A odhadoval, že se to táhlo tisíce kilometrů.

Nebylo divu, že všichni vždycky říkali, že Oddělení B a Oddělení A od sebe bylo daleko. Zrovna teď slyšel Pátého staršího říct, že Oddělení A je na druhé straně hor, a tak předpokládal, že to bylo celkem blízko.

Obrovský ohnivý pták letěl přes lesy a přes hory. Po téměř dvou hodinách letu konečně zpomalil. Když se You XiaoMo ohlédl, neviděl ani stín Oddělení B, ale...

Díval se na nekonečnou zeleň. Neviděl ani náznak Oddělení A.

Tong YueXu za ním si uvědomil, že byl zmatený, a začal vysvětlovat: „Oddělení A je jádro akademie DaoXin, takže je zvenku bariéra. Pokud nemáš průvodce, nenajdeš jo.”

Feng ChiYun klidně řekl: „Slyšel jsem, že zabezpečení v Oddělení A je velmi přísné. Když vejdeme dovnitř, zdá se, že bude těžké se dostat ven.”

You XiaoMo si vzpomněl na BaiLi TianYia. Jelikož byl schopen jít ven každý měsíc, určitě musel existovat nějaký způsob. A opravdu, Tong YueXu začal znovu vysvětlovat.

Tong YueXu řekl: „Pravidla v Oddělení A jsou přísnější než v Oddělení B. V Oddělení A je seznam sto nejlepších studentů a prvních 50 má šanci jít každý měsíc ven. Pořadí se počítá první den každý měsíc. Pokud je toho dne tvé jméno stále v první padesátce, získáš tu šanci jednou za měsíc.”

You XiaoMo řekl: „Tak to by nemělo být tak těžké.”

Tong YueXu zakroutil hlavou. „Pokud přemýšlíš takhle, mýlíš se. Oddělení A je naprosto jiné než Oddělení B. Síla každého studenta je větší než síla nejlepšího studenta v Oddělení B. Je nesmírně namáhavé se dostat do první stovky, o první padesátce ani nemluvě.”

You XiaoMo hloubal: „Neříkej mi, že v Oddělení A je víc studentů než v Oddělení B?”

Pokud to tak bylo, pak akademie DaoXin byla možná ještě hlubší, než si myslel.

Tong YueXu se zasmál. „Jak by mohlo? Na tomto světě sice není o génie nouze, ale není jich zase tolik, aby se objevovali všude na hlavní ulici. Jinak by se jim nemohlo říkat géniové. Ale soupeření o umístění v první stovce je velmi intenzivní. Jsou tací, kteří během jediného dne povýší i klesnou.”

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa a zašeptal: „Se svou silou se dostaneš do první desítky, že?”

Ling Xiao se po něm letmo podíval a vlídně řekl: „To pochybuješ o mé schopnosti?”

You XiaoMo nevěděl proč, ale měl pocit, že v té větě byla skrytá mina. Nakonec se rozhodl poslechnout své podvědomí a živě zakroutil hlavou a provinile se usmál. „Neměl jsem v úmyslu o tobě pochybovat. Jen jsem se ptal, akorát si to musíš vyslechnout.”

Ling Xiao mu zmáčkl to lechtivé místečko na pasu.

You XiaoMo sebou intenzivně zacukal a svíjel, skoro nahlas vykřikl. Ale neodvážil se rozhodit rukama, neboť Tong YueXu a Feng ChiYun byli hned vedle něj.

Tong YueXu a Feng ChiYun si už dlouho byli vědomi té podivné interakce mezi těmito dvěma, jejich počínání vůbec nepůsobilo dojmem, že byli přátelé. Ti dva nicméně předstírali, že nic neviděli – jeden vzhlédl k obloze a druhý shlédl na zem.

You XiaoMo se chopil té Ling Xiaovy nemorální ruky a divoce na něj zahlížel uslzenýma očima, ale ten jeho ošklivý pohled se ani v nejmenším nezdál přesvědčivý.

Obrovský ohnivý pták přistál na palouku obklopeném hustými stromy. Sem tam bylo slyšet rozzuřený řev démonických zvířat. Pátý starší vyhodil do vzduchu černou plaketu. Vypadalo to, jako kdyby ta černá plaketa spadla do vody, neboť se kolem ní okamžitě rozběhly vlnky.

Po pěti sekundách se před nimi objevila zeleně zbarvená chodba.

Ta chodba měla pět metrů na šířku. Táhla se neznámým směrem a konec chodby nebyl pouhým okem vidět.

Pátý starší se otočil na dav. „Všichni si pamatujte, že až vejdete, nesmíte se nikam zatoulat, a že mě máte následovat. A teď pojďte se mnou.”

Když domluvil, vykročil v čele a vstoupil. Všichni studenti ho jeden po druhém následovali. Ačkoli se jim v očích zračila zvědavost, poslušně se drželi jeho instrukcí a netoulali se. Když všichni vstoupili, vstup do chodby zmizel, a pak ostatní starší nastoupili na Obrovského ohnivého ptáka a vrátili se zpět.

You XiaoMo se ohlédl. Ten kousek lesa venku už nebyl vidět a nahradil ho svět plný zeleně. Vybavil si kvůli tomu Rajskou říši.

Ling Xiao mu řekl, jak Rajská říše vznikla. Použili rozmezí, obkroužili ho velkou magickou mocí a tím se vytvořila oddělená dimenze. I Oddělení A mohlo být vytvořeno stejnou metodou.

Jelikož ta dimenze byla obrovská, momentálně nevěděli, jak velká je ta ohraničená oblast.

Ale You XiaoMo od pohledu odhadoval, že to rozhodně bylo větší než Rajská říše, a že mohla být dokonce několikanásobně větší.

You XiaoMo potají polkl a pak následoval ostatní. Za půl hodiny se jim před očima konečně objevila skupina vysokých budov.

Ale před těmi budovami byla jediná deset metrů široká vápencová cesta. Na té cestě bylo pět malých kamenných vyvýšených plošin a před těmi plošinami stála skupina vážně vyhlížejících lidí.

Pátý starší předstoupil. Dva staří muži, co stáli vpředu, okamžitě sepjali ruce na pozdrav a uctivě jej pozdravili.

Na akademii, ať už to bylo v Oddělení A nebo B, musel prakticky každý pozdravit Pátého staršího, jen co ho zahlédl. Jediní, kdo z tohoto byli vyňatí, bylo sedm ostatní Obrů. Tohle byl samozřejmě druh zdvořilosti.

Pátý starší jim kývl a krátce řekl: „Všichni jsou tu. Můžeme začít.”

Jeden ze starších se na všechny otočil a chladně řekl: „Prvně vám blohapřeju, že jste přišli do Oddělení A. Toto je místo, kde od teď budete všichni žít. Pravidla jsou tu mnohem přísnější než v Oddělení B, takže byste tu všichni měli zanechat svůj nedisciplinovaný přístup. Ale než vejdete, musíte projít kontrolním stanovištěm. Toto stanoviště tu je jen proto, abychom vás otestovali. Ať už projdete nebo ne, stejně se všichni dostanou do Oddělení A. Dál vám vysvětlím pravidla.”

Kvůli jeho slovům zavládl v davu rozruch.

Nikoho nenapadlo, že ještě museli projít nějakým kontrolním stanovištěm. O tomhle očividně nikdy předtím neslyšeli.

You XiaoMoa to ošklivě udivilo. Podíval se na člověka, u kterého byla největší pravděpodobnost, že o tom bude vědět, na Tong YueXua. Ten vycítil, na co se chtěl zeptat, a všem vysvětlil:

„Má pravdu. Lidé, co postoupí do Oddělení A, každý rok zažijí toto kontrolní stanoviště. Cílem je potlačit prestiž nových studentů a zbavit je jejich nezřízené arogance, dát novým studentům vědět, že v Oddělení B jsou možná nejsilnější, ale že tady jsou na samotném dně. A kromě toho musíme také zaplatit mýtné deset bodů. Pokud prohrajeme, body budou jejich. Pokud vyhrajeme, budou nám muset vyplatit deset bodů.”

You XiaoMo vykřikl: „A co se potom počítá jako úspěšný průchod?”

Tong YueXu odpověděl: „To je snadné, Oddělení A vyšle pět studentů. Pokud ustojíme pět úderů, bude se to počítat jako úspěch, jinak je to neúspěch. Obecně každý rok uspěje méně než tři lidé.”

You XiaoMo si nemohl pomoct a zeptal se: „A pokud protivník nedokáže ustát pět našich úderů?”

Tong YueXua to tak nějak zarazilo.

Ling Xiao, co byl vedle You XiaoMoa, mu věnoval opovržlivý pohled. „Pak ten člověk projde.”

You XiaoMo se zeptal znovu: „Můžeme projít kontrolním stanovištěm s jinými lidmi?”

Ling Xiao odpověděl: „Jistě!”

You XiaoMo vzrušeně řekl: „Vážně?”

Ling Xiao: „Samozřejmě že ne.”

You XiaoMo: „... ...” Chtěl se zeptat, jak to věděl, ale ta otázka se mu dvakrát protočila v hrdle a on ji pak znovu spolkl. Zrovna teď musel mít křeč v mozku, a proto Ling Xiaovi uvěřil.

Tong YueXu a Feng ChiYun: „... ...”

Ti dva měli vždycky pocit, že You XiaoMo byl kašpar, že si užíval ten svůj každodenní úkol doručit se Ling Xiaovi až ke dveřím, aby ho on pak mohl šikanovat. A nikdy ho to neunavilo.

Ostatní studenti stranou už byli připravení jít. Seniorové z Oddělení A stáli na kamenných plošinách, zatímco jako první dorazili studenti z Bloku 1. Pátý starší nahodile vybral pět nových studentů. Těch pět se netvářilo moc dobře. Cítili, že jejich protivníci byli celkem silní a že pro ně bude trochu těžké vydržet pět úderů.

Jak se dalo čekat, noví studenti byli o třídu níž. I když rozdíl v síle nebyl nijak zvlášť velký, senioři měli významně více bojových zkušeností. Nejdéle vydržel první student, a to tři údery.

Studenti za nimi postupně předstupovali po pár skupinách, byli mezi nimi i studenti na prvním a druhém místě z Oddělení B. I oni ale se svými protivníky vydrželi jen čtyři údery. Opakovaně utrpěli drtivou porážku, morálka všech klesla na rekordní minimum.

Jak se dalo čekat, Oddělení A sestávalo z přikrčených tygrů a skrytých draků. Pokud ti senioři, co je tu měli odbavit, byli takhle silní, nebudou potom ostatní studenti ještě silnější? Lidi, co v sobě původně měli trochu té arogance, teď měli hlavu sklesle svěšenou.

Nakonec zbývali poslední tři studenti a Ling Xiao. Ti tři studenti ve skupině byli Rong Xuan, Qin Zhang a student, co se umístil v první desítce.

Jakmile předstoupili, všem se ty jejich mrtvé oči rozjasnily.

Během turnaje se Ling Xiao vypořádal s tolika lidmi naráz a jeho protivníkům se nepodařilo se dotknout ani cípu jeho oděvu. Pokud předstoupí, možná dokáže ustát těch pět úderů od protivníka.

Ale ti čtyři studenti, co byli na kamenných plošinách, si těch jejich pohledů plných očekávání všimli. A zatvářili se vlídně.
--------------------------------------------

~ Tak nějak je jasné, že Ling Xiao svého protivníka rozcupuje... jak přesně to ale provede, se dozvíme příště. ~



6 komentářů:

  1. Teda vážně super čtení,napínaš nás úplně stejně jako autorka😂😂😂děkuju moc,už těším na další kapitolu👍

    OdpovědětVymazat
  2. To budou, zatraceně, dlouhé dny... 😪😪😪😪😭😭😭😭😭

    OdpovědětVymazat
  3. Bude nářez? Myslím si, že někdo bude plakat a Ling Xiao to určitě nebude 😏😁. Už se na to těším ✌️👍.

    OdpovědětVymazat
  4. Mnohokrát děkuji za další kapitolu. Jak dopadne LX je asi celkem jasné. Jsem ale napnutá, jak se s touto zkouškou popere YXM.

    OdpovědětVymazat