čtvrtek 26. srpna 2021

LMW - kapitola 305


Kapitola 305 – Poslední kamenná místnost


Když se You XiaoMo vrátil do svého pokoje, předpokládal, že tam Ling Xiao bude. Ale když se podíval všude možně, zjistil, že po Ling Xiaovi nebyla ani stopa. You XiaoMo měl v úmyslu zajít k sousedovi a zeptat se, kam šel, ale ani Tong YueXu a Feng ChiYun nebyli doma.

Zrovna když nad tím rozjímal, venku zaslechl kroky.

You XiaoMo vyběhl z ložnice. Když spatřil Ling Xiaa, co zrovna přišel, přišel k němu a zeptal se: „Kde jsi byl?”

Ling Xiao už dávno zjistil, že You XiaoMo byl doma. A ani ho nepřekvapilo, že se ho takhle ptal, a tak prostě otevřel pusu a odpověděl: „Prodávat magické pilulky.”

You XiaoMoa to ještě víc udivilo. „To není možné. Vzpomínám si, že jsem ti před třemi dny dal méně než 50 magických pilulek. Prodával jsi je tři dny a ještě jsi je neprodal?”

Ling Xiao odpověděl: „Zaprvé nejsme v Oddělení B. Zadruhé tvoje magické pilulky ještě nejsou proslavené, a tak je kupuje méně lidí. Zatřetí v Oddělení A je více lidí, co jsou celí žhaví do kultivace, takže na tržišti je jich v porovnání s Oddělením B méně.”

You XiaoMo si nemohl pomoct a musel uznat, že co řekl, znělo rozumně. To, že na začátku dokázal vmžiku prodat všechny své magické pilulky, bylo díky Rong Xuanovi a Qin Zhangovi. Ačkoli teď byl trochu slavný díky svému poutu se staříkem, jeho zboží tu kupovalo velmi málo lidí. Zdálo se, že růst prodejů magických pilulek bude záviset na uplynulém čase.

You XiaoMo se zeptal: „Takže jsi je doprodal?”

Ling Xiao si nalil šálek vody. „Ještě ne. První den jsem prodal jenom pět pilulek, ale průměrný prodej za poslední dva dny se zvýšil. A máme více než 50% zákazníků, co se vrací.”

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel. Po pravdě řečeno těch 50% se nedalo srovnávat s jeho předešlými prodeji a také se tu prodávalo mnohem méně než v Oddělení B. Ale jelikož sem zrovna dorazili, takový výsledek nebyl zase až tak špatný.

Ling Xiao řekl: „Oddělení A a Oddělení B jsou jiné. Ačkoli tu magické pilulky nejsou nijak zvlášť kvalitní, nejsou ani příliš nekvalitní. Pokud chceš získat výhodu, budeš se muset víc snažit.”

You XiaoMovi se přes tvář mihly rozpaky. Tohle byla vážně potíž.

Jeho nejvyšší prioritou teď momentálně byla kultivace. Když teď okusil tu sladkost, měl za to, že od teď bude pilně chvátat do Kultivačního centra k tréninku. A tak bude mít méně času na výrobu pilulek. Kdyby zvýšil počet destilací, snížilo by se množství pilulek, co vyrobí.

You XiaoMo o tom popřemýšlel a pak řekl: „Jelikož je to takhle, v budoucnu bychom občas měli prodat pár magických pilulek vysoké jakosti.”

Ling Xiao lhostejně pokrčil rameny. Původně to tak měl v úmyslu. I kdyby ho ostatní podezírali, rozhodně nebudou ani přemýšlet o tom, že by měl dimenzi. S největší pravděpodobností dojdou k závěru, že má nějaký způsob, jak se dostat k magickým bylinám vysoké jakosti.

„Ach ano, posledně se Tong YueXu zmínil, že v rudé zóně je 31 kamenných místností. Ale před třemi dny jsem to tam celé prohledal a tu 31. místnost jsem nenašel. Mohl se Tong YueXu zmýlit?” nadnesl to You XiaoMo jen tak mimochodem, jak si na to vzpomněl.

Ling Xiao odpověděl: „Nezmýlil se. V rudé zóně je rozhodně 31 místností. Umístění té místnosti, co jsi nemohl najít, je velmi dobře skryté. Měla by se nacházet uprostřed zdroje zemské žíly.”

You XiaoMo si v duchu představil rozložení místností.

Uprostřed zdroje zemské žíly. Tak by kolem mělo být těch 30 místností. Ale vážně ho ta lokace překvapila. Nebylo divu, že to nemohl najít.

„Takže jak se tam člověk dostane?” vyptával se You XiaoMo.

Ling Xiao se na něj podíval. „Zdroj zemské žíly je velice důležitý. Nebude tak snadné do té kamenné místnosti vstoupit.”

You XiaoMo si povzdechl: „To je vážně škoda.”

Dokázal se prolomit jen tím, že tři dny kultivoval v rudé zóně. Kdyby mohl vstoupit do té poslední místnosti, jeho pokrok by byl ještě víc neuvěřitelný.

Poté si You XiaoMo a Ling Xiao vyměnili karty a You XiaoMo převedl 70% bodů z rudé karty na fialovou kartu. Když popřemýšlel o tom, kolik bude Ling Xiao potřebovat, nechal mu 30%.

Kdyby byl na Ling Xiaově místě někdo jiný, pravděpodobně by to nedokázal tak klidně přijmout.

Druhého dne Ling Xiao sám zamířil do Kultivačního centra.

You XiaoMo si z dimenze vytáhl magické byliny. Podařilo se mu nastřádat celkem dost magických bylin vysoké jakosti. Následně řekl SheQiuovi a ostatním, aby začali sázet byliny 6. řádu a výše, aby šetřil duchovní vodou. A to vedlo k této dnešní sklizni.

Ačkoli nebyl obeznámený s tržištěm v Oddělení A, Pilulky krásy a podobně budou pro dívky vždycky vějičkou.

Za deset dní You XiaoMo vzrušeně vyšel z ložnice. Na jeho tváři byl možná vidět náznak vyčerpání, ale stejně to nedokázalo zhatit jeho spokojenost.

Chvilku si odpočinul a pak si vzpomněl, že to bylo téměř deset dní a že se Ling Xiao ještě nevrátil. Ačkoli se při výrobě pilulek vždycky velmi soustředil, rozhodně by si všiml, když by se Ling Xiao objevil.

Ale tohle bylo poprvé, kdy Ling Xiao zmizel na deset dní, aby kultivoval. K něčemu takovému ještě nikdy nedošlo.

You XiaoMo nevěděl, kdy se Ling Xiao vrátí, a tak si sbalil věci a rozhodl se jít sám na tržiště.

Tržiště v Oddělení A se nacházelo na východě a nebyly tu žádné sekce rozdělené dle zboží. Prováděly se tu všechny možné transakce. Člověk tu mohl zboží směnit za jiné zboží anebo si ho koupit za body. To záviselo na tom, co chtěl prodejce prodat.

You XiaoMo vyšel z rezidenční oblasti a zamířil na východ. Jelikož Oddělení A bylo velké, trvalo mu 40 minut, než došel do svého cíle.

Tržiště bylo na obrovském náměstí.

You XiaoMo si to chvíli prohlížel. To náměstí bylo téměř pětkrát větší než tržiště s magickými pilulkami v Oddělení B. Kamenné stoly jeden vedle druhého se táhly od vchodu, kam až jen oko dohlédlo. Na kamenných stolech byla škála zboží a před těmi stánky se toulaly hemžící davy. Čím šel člověk hlouběji, tím tam bylo méně a méně lidí.

Stánek v Oddělení A byl mírně odlišný než stánky v Oddělení B.

Aby si člověk pronajal stánek v oblasti s vysokou návštěvností, bylo třeba spoustu bodů. Jedním takovým příkladem bylo těch pár stánků, co viděl na cestě s nejvyšším dopravou.

Tyto stánky si mohli dovolit jen pompézní lidé. Jakmile člověk zaplatil body, stánek mu patřil, dokud neodešel z akademie. Toto pravidlo platilo nejenom na jedince, ale také na skupiny na škole.

Další rozdíl tkvěl ve stáncích s nejmenším provozem.

U těchto stánků nebylo třeba platit nájem. Akademie tak vzala v potaz studenty, pro které bylo těžké vydělat body. A proto byly požadavky v této části tržiště nízké.

You XiaoMo se chvíli rozhlížel a pak okamžitě zamířil ke stánku, o kterém mu Ling Xiao řekl. Ale když se tam dostal, zjistil, že už ho zabrali nějací lidé.

Vytáhl štítek, co mu Ling Xiao předal, a podíval se na něj. Ling Xiao jasně řekl, že každý stánek měl na stole štítek, co patřil k tomu stánku. Pokud člověk chtěl ten konkrétní stánek dál používat, musel si akorát vzít ten štítek na něm. Když ostatní viděli, že na stánku nebyl žádný štítek, věděli, že ten stánek už někomu patřil. Ale toto vlastnictví bylo časově omezené, a to na půl měsíce. Jakmile uplynulo půl měsíce, ostatní měli právo to místo použít. Ale nezdálo se, že by to byla ta nynější situace.

Jeho stánek okupovali dva lajdáčtí mladíci.

Ti dva spolu momentálně mluvili. You XiaoMo nevěděl o čem, ale neustále slyšel jejich vulgární smích. Takhle to trvalo, až dokud k nim You XiaoMo nepřišel. Ti dva předpokládali, že byl zákazník, a jeden z nich nadšeně otevřel pusu.

„Kolego studente, co chceš koupit?”

You XiaoMo odpověděl: „Nepřišel jsem sem nakupovat.”

Podíval se, co ti dva měli na prodej, a tak nějak neměl slov. Bylo tam velmi málo věcí, co by mělo nějakou hodnotu. Většina z toho byly magické byliny nízkého řádu, co v Oddělení A prakticky nikdo nechtěl. Vážně nevěděli, co je hanba, když prodávali takové věci.

Úsměv na mladíkově tváři okamžitě vyprchal a netrpělivě na You XiaoMoa zíral. „Pokud nechceš nic koupit, tak se ztrať.”

You XiaoMo jim ukázal štítek, co měl v ruce. „Tohle je můj stánek. Vybavuji si, že na akademii je pravidlo, že stánek patří tomu, kdo má štítek.”

Výrazy těch mladíků se změnily a okamžitě na něj zuřivě zírali. „Děcko, víš, kdo jsme? Radím ti, abys nám ten štítek vydal. A když nevydáš, máme svoje způsoby, jak ti život tady znepříjemnit.”

You XiaoMo v klidu štítek oddálil. Automaticky jejich slova ignoroval a v klidu řekl: „Zdá se, že máte v úmyslu znevažovat pravidla akademie. V tomto případě můžu akorát požádat starší na akademii, aby to posoudili.”

Jeden mladík rychle střelil pohledem po druhém. Ten poznal, co chtěl říct, a když se You XiaoMo otočil, ti dva ho najednou obklíčili.

Mladík se zlovolně usmál. „Ten tvůj štítek si vezmeme. Uvidíme, jak si teď budeš stěžovat.”

You XiaoMo už dávno odhadl, že se pokusí o tohle, a měl pocit, že by velmi dobře mohli být z Kamenné Brány. Jelikož už mezi ním a Kamennou Branou bylo nepřátelství, nevadilo by mu, kdyby se ještě víc zvětšilo.

You XiaoMo nečekal, až ti dva zaútočí, a udělal první tah. Z těla mu vybuchla širá duchovní síla a z ní se utvořili dva lití tygři, co na ty dva zaútočili.

Ačkoli netrénoval žádnou techniku tréninku techniky, jeho duchovní síla už v sobě měla duševní útok. Ti dva si také mysleli, že byl jen fyzicky slabý mág, a neuchýlili se k žádným protiopatřením. Takže to vedlo k tomu, že se popadli za hlavu a vydali ze sebe strašlivý skřek.

Nejenom že tento tah ty dva odradil. Ale také se kolem nich shromáždil velký dav, který to šokovalo a teď s úlekem zíral na You XiaoMoa. Tohoto člověka vůbec neznali.

You XiaoMo přišel k jednomu z těch dvou mladíků, shlédl na něj a řekl: „Hej, odneste si svoje věci.”

Ti dva se odplazili, sbalili si svoje věci a okamžitě horečnatě unikli. Teprve když už byli trochu dál, se jeden z nich otočil a zlovolně zakřičel: „Radši by sis měl dávat pozor. Kamenná Brána to nenechá jen tak!”

Jak se dalo čekat, vážně patřili ke Kamenné Bráně. Mluvili naprosto stejně jako ten člověk, na kterého posledně narazil před Kultivačním centrem. Vážně se to podobalo stylu klanu Chai.

You XiaoMo si myslel, že si přivedou další lidi a budou mu dělat problémy. Ale i když čekal, až mělo slunce co nevidět zapadnout, stejně neviděl nikoho z Kamenné Brány. Navzdory vlastním pochybám si sbalil věci a odešel. Nebyl tak hloupý, aby naschvál čekal, až přijdou.

Ale nevěděl, že ti lidé se chtěli vážně vrátit a dělat mu problémy. Ale nakonec narazili na Chai Zhenga a zjistili, že cíl jejich nenávisti byl You XiaoMo. A nečekaně se zdrželi dalšího zbrklého jednání.
--------------------------------------------

~ Aneb jak WWX a vůbec všichni čínští hrdinové s oblibou říkají: Nepřátelé se vždycky sejdou na úzké cestě... ~

~ Tak naše manželka je už v 6. řádu, pokračuje celkem rychle. Jak dlouho mu bude trvat, než se vyškrábe na 7? ~


3 komentáře:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    A máme to tady :D :D :D YXM už si začíná dělat další nepřátele a opět je to velká zábava.
    Ohledně toho 7. řádu těžko říct. Kultivace mu jde rychle, ale také bude muset vyrábět magické pilulky, ... Ale nepochybuji o tom, že to zvládne v rekordním čase.

    OdpovědětVymazat
  2. A kam se mu poděl manžel? 🤔 To bude taky určitě zajímavé. Už se těším.

    OdpovědětVymazat