čtvrtek 9. září 2021

LMW - kapitola 308


Kapitola 308 – Nesmysl


Tang MengCheng a jeho společnost dorazila teprve až za patnáct minut.

Chai Zheng nepřišel. You XiaoMo slyšel, že už přes měsíc nevyšel z Kultivačního centra, že všechno vkládal do kultivace.

Další říkali, že se Chai Zheng bál, že ho You XiaoMo a Teng ZiXin překonají, a tak neměl na výběr a musel se zcela věnovat kultivaci. Tang MengCheng byl v davu nápadný. Byl to pohledný mladý muž, v bohatém a elegantním oděvu, se vznešeným postojem, ostrým pohledem, v kterém byl jen nepatrný náznak opovržení.

Kdyby je Tong YueXu o Tang MengChengovi neinformoval, pravděpodobně by bylo velmi těžké poznat, jak falešný byl.

Ty dvě strany se navzájem z dálky sledovaly a zdálo se, že ve vzduchu mezi nimi létaly jiskry.

Tang MengCheng nakráčel přímo do arény, podíval se na ně svrchu a řekl: „Můj čas je vzácný, začněme.”

Jeho tón byl lehký a bezcitný, evidentně na ně shlížel.

Možná bylo frustrující, aby se na ně takhle někdo díval spatra, ale You XiaoMo a ostatní nebyli normální lidé. Všichni se otočili na Ling Xiaa.

You XiaoMo zašeptal: „Působí velmi sebevědomě.”

Ling Xiao se usmál a odpověděl: „Padesáté první místo vyzývá na souboj patnácté místo. Kdyby neměl sebevědomí, bylo by lepší, kdyby byl mrtvý.”

You XiaoMo nevěděl, jak na to odpovědět. „Hodně štěstí, ale nevyjev příliš ze své síly.”

Ling Xiao řekl: „Neboj se, moje nynější 'síla' je Duchovní řád 1 hvězdy, jak by Nebeský řád 6 hvězd mohl být mým protivníkem?”

You XiaoMo řekl: „Jsme civilizovaní lidé; nebuď na něj příliš tvrdý.”

Ling Xiao pozvedl obočí. „Jak tvrdé je příliš tvrdé?”

You XiaoMo odpověděl: „Pokud nezemře...”

Aréna měla svá pravidla. Zranění byla v aréně nevyhnutelná. Zmrzačení člověku mohlo projít, ale nebylo dovoleno zabít.

Ling Xiao se po něm podíval a šibalsky se usmál. „Konečně jsi řekl něco, s čím můžu souhlasit.”

You XiaoMo zvedl hlavu a zíral na oblohu. „...Jsem velmi laskavý člověk.”

A tak laskavý You XiaoMo rozkázal Ling Xiaovi, aby byl milosrdný, a ten mohl konečně vkročit do arény. Za bedlivých pohledů publika se zastavil stěží pět metrů před Tang MengChengem.

Nebylo moc lidí, co by o tento souboj měli skutečný zájem. Většina to viděla tak, že souboje nebylo třeba. Nový student, co tu nebyl ani půl roku, chtěl zvítězit nad Tang MengChengem, co byl na patnáctém místě? Směšné.

Tang MengCheng se chladně podíval na Ling Xiaa a zlověstně řekl: „Neboj se, nenechám tě prohrát moc rychle. Velmi dobře se postarám o každého, co si troufne jít proti Kamenné Bráně.”

Ling Xiao přimhouřil oči s náznakem úsměvu. Koutky rtů se mu zvedly a on vzdušně odpověděl: „Tak za to ti mockrát děkuji.”

To nebyla odpověď, v kterou Tang MengCheng doufal.

Chai Zheng se You XiaoMoa možná trochu bál, a tak dovolil svým podřízeným, aby ho otravovali místo něj. Ale Tang MengCheng nechtěl, aby si kdokoli myslel, že je Kamenná Brána slabá. A tak se snažil využít této příležitosti a potrestat You XiaoMoa a Ling Xiaa.

Tang MengCheng si velmi královsky odfrkl a stal se z něj temný stín, co se řítil k Ling Xiaovi. V mžiku se objevil za Ling Xiaoem, prsty měl jako spáry a blýskaly se mu jedovatou zelenou. Měl spadeno na Ling Xiaoův krk.

Ty pohyby byly svižné, ale pro Ling Xiaa to bylo jako hlemýždí tempo. Ty spáry se přiblížily, ale jejich cíl zmizel.

Tang MengCheng zíral na přetrvávající paobraz před sebou, reakční rychlost protivníka jej polekala, ale nepanikařil. Duchovní energie v jeho těla udeřila za jeho záda, odkryla jen zlovolné prázdno.

„To bojuješ se vzduchem?” Ta lehce pronesená slova se ozvala přímo jemu u ucha a nesla v sobě posměšný tón. Tang MengCheng ztuhl, pohled se mu zbarvil šokem. Vzdal se útoků a rychle ustoupil od zdroje toho hlasu.

Teprve když ustoupil do vzdálenosti, co mu přišla bezpečná, se ohlédl na zdroj toho hlasu. A zjistil, že Ling Xiao se vůbec nepohnul, pořád stál na tom samém místě a usmíval se.

Jejich první výměna, ne, bylo to jen prosté kolo útoků od Tang MengChenga. Ling Xiao ve skutečnosti nijak nekonal, ale Tang MengCheng už byl v očividné nevýhodě.

Tato situace podnítila v diváctvu vlnu překvapení. Ačkoli jediné kolo nemohlo předestřít závěr, zdálo se, že tento boj nebude ani zdaleka to, co čekali.

Tang MengCheng zbledl v tváři. Ling Xiaoův výkon jej vyděsil a on už si netroufal držet se zpátky. Okamžitě vytáhl svou zbraň, černé kopí, co působilo, že bylo vyrobené ze zvláštního materiálu.

Jeho postava se rozmazala a vrhl se k Ling Xiaovi ještě rychleji než předtím. Kopí sekalo vzduchem dle jeho vůle, obkroužilo půl kruh. Jeho duchovní energie rapidně pokryla kopí, co už nebylo černé, ale světle šedé a praskala v něm energie...

Pár rapidními pohyby, co po sobě zanechávaly paobrazy, se Tang MengCheng přenesl před Ling Xiaa. To kopí bylo jako zub ostrý jako břitva, trhalo samotný vzduch kolem nich. Opsalo oblouk v podivném úhlu a ta impozantní energie se zaměřila na Ling Xiaovo okolí a z hrotu kopí vybuchla zlověstná síla a zamířila přímo na Ling Xiaa.

Tang MengCheng se temně usmál. „Sežer tohle! Kopí tříštící měsíc!”

Ling Xiao pozvedl obočí. Zdálo se, že to byla technika nižšího vysokého řádu. Dle vzezření byla celkem mocná.

Kopí tříštící měsíc bylo to, co klanu Tang zajistilo slávu. Možná to byla jen technika nižší jakosti, ale její moc se blížila střední jakosti. A to díky generacím úprav, co klan Tang prováděl. Naučili se ji všichni členové klanu Tang a dalo se to brát jako nejlepší technika.

Zdálo se, že Tang MengCheng to chtěl skončit co možná nejdřív. Ta bitva netrvala moc dlouho a on už vytáhl své skryté eso.

Mezi diváky se přelilo překvapení. Zdálo se, že tentokrát se Tang MengCheng vážně nebude držet při zdi; nikdy nečekali, že by tohle provedl tak brzy.

Aby to bylo realističtější, Ling Xiao švihl rukou a mezi prsty se mu objevil vějíř.

Jak You XiaoMo spatřil ten vějíř, polekalo ho to.

Když už o tom byla řeč, ještě nikdy neviděl, že by Ling Xiao použil zbraň. Tohle bylo poprvé a také to byl vějíř. V porovnání s Tang MengChengovým kopím to působilo chatrně.

„Bleskové eso!”

Ling Xiao rozevřel vějíř a ze středu dlaně se k vějíři vyřítila nepatrná jiskra rudého ohně, co se skryla v jeho majestátné duchovní energii. Stříbrný vějíř oslnivě zazářil. Když Ling Xiao máchl vějířem, vystřelila z něj energie jako čepel a hučela větrem, zatímco trhala vzduch před sebou. Proud bíločervených plamenů, co se kolem sebe proplétaly, se srazil s Tang MengChengovým Kopím tříštícím měsíc...

Sledovat tuto scénu bylo jako sledovat vybuchující sopku. Kvůli nárazovým vlnám ze srážky těch dvou mocných energií podlaha v aréně rapidně popraskala a rozsypala se. Vířící vítr odvanul ten roztříštěný kámen do nebe a na zemi zůstal masivní kráter.

Jak to diváci spatřili, rozběhli se někam skrýt. Ačkoli to byl jen roztříštěný kámen, kdyby je to zasáhlo, stejně by je to zranilo.

Jak tam všichni v panice pobíhali, vyhrnul se úponek rudého plamene a po oblouku zamířil k šokovanému Tang MengChengovi. A skočil mu na tělo.

Tang MengCheng zaječel bolestí. Sice měl na sobě brnění, ale to se v mžiku roztavilo. Ten plamen mu dopadl na tělo a spálil ho všude, kde se ho dotkl. Teprve když byl popálený napůl k smrti, ten plamen beze stopy zmizel.

Diváci čekali, až se prach usadí, až konečně spatří situaci v aréně.

A když pohledem spočinuli na Tang MengChengovi, o jehož osudu se mělo teprve rozhodnout, bezděky se zostra nadechli.

Bylo to přesně tak, jak You XiaoMo řekl: pokud nezemře...

Lidé z Kamenné Brány byli v tváři celí zelení. Nemohli uvěřit, že nejmocnější osoba v Kamenné Bráně prohrála s člověkem, co byl na padesátém prvním místě. Přede všemi jim uštědřil pomyslný ostrý políček.

„Ten muž je mnohem víc, než co se zdá,” vykřikla An XinRui překvapeně. Svýma nádhernýma očima se dívala na Ling Xiaa se vzdouvající se zvědavostí.

Zhan YuXuan se usmál. „U souboje Nebeského řádu 6 hvězd proti Duchovnímu řádu 1 hvězdy to není nečekaný výsledek. Tang MengCheng ho podcenil, protože to je nový student. Někdo takový se nikam nedostane.”

Yin Ge se chladně podíval po You XiaoMovi a jeho společnosti, ten pohled byl prostý emocí. Za dvě sekundy klidně řekl Zhan YuXuanovi: „Pojďme!”

Zhan YuXuan se jemně usmál a následoval jej. An XinRui si zklamaně skousla ret a těsně je následovala. Věděla, že Yin Ge prostě byl takový, ale pokaždé ji to bolelo.

Na druhou stranu You XiaoMo vzrušeně sledoval, jak Ling Xiao sestoupil z arény a hned zamířil k němu.

You XiaoMo vykřikl: „Ling Xiao, to Bleskové eso, co jsi použil, bylo úžasné!”

Ling Xiao se lenivě usmál. „Och, Bleskové eso?”

You XiaoMo okamžitě přikývl.

Ling Xiao odpověděl: „To jsem vymyslel na místě.”

You XiaoMo: „...”

Prosím, neříkej mi pravdu!
--------------------------------------------

~ Odpusťte zmatky s Tang MengChengovým umístěním, buď je na 5. nebo 15. místě... každopádně je to do 51. místa velký rozdíl. ~


5 komentářů:

  1. Právě jsem to s tím místem chtěla napsat. Moc děkuji za parádní dílek. Rozhodně mu natrhl zadek. Dobře mu tak. Ale vějíř miluji. Sama ho cvičím, ale bleskove eso bych fakt nedala. Nakonec.. Hmm. Jo gratuluji k likvidaci dalšího nepřítele. Tobě zas za překlad. 🤩🤩😅

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný díl. Děkuji za překlad. Moc mě baví Ling Xiaovi souboje 😁.

    OdpovědětVymazat
  3. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Jsem překvapena. Tak trochu jsem očekávala, že se budou v této kapitole jen slovně popichovat, ale kupodivu to vzali hopem. Také musím uznat, že uškvařit protivníka je celkem originální :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsme zjistili, že YXM je velmi laskavý člověk. Zbožňuju tuto novelu.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji. Dokonce dopadla i pečínka!🥰👍🥰

    OdpovědětVymazat