čtvrtek 16. září 2021

LMW - kapitola 310


Kapitola 310 – Gravitační hora


Mezi Gravitační horou a Kultivačním centrem byl obrovský rozdíl.

Tím rozdílem bylo, že Gravitační hora byla součástí několika hor a vstupovalo se do ní pouze přes ústí tmavé jeskyně. Nad tím ústím byla dvě slova napsaná silným rukopisem – Gravitační hora!

You XiaoMo řekl: „Slyšel jsem, že ten kámen, z kterého je vytesaná Gravitační místnost, našli tady. A pak z něj vytesali Gravitační tréninkovou oblast. Pokud to je pravda, kdo ví, jak velká je vlastně tahle Gravitační hora.”

Ling Xiao otočil hlavou a řekl: „Zdá se, že u vchodu jsou napsaná pravidla. Pojďme se podívat.”

Ti dva přišli blíž a na pravé straně ústí do jeskyně byla vskutku vytesaná slova.

Jelikož si pravidla četlo mnoho lidí, kolem bylo moře lidí. Když si You XiaoMo stoupl na špičky, viděl akorát slovo „pravidla”.

Ling Xiao sklonil hlavu a s úsměvem mu řekl do ucha: „Potřebuješ, abych tě zvedl?”

You XiaoMo okamžitě zakroutil hlavou. „Nepotřebuju.”

Před všemi těmi lidmi by to bylo tak ponižující!

Bylo dobře, že pravidla nebyla nijak obsáhlá a ti vpředu si je rychle prohlédli a vešli do Gravitační hory. Konečně přišla řada na You XiaoMoa a Ling Xiaa.

První pravidlo, v Gravitační hoře není dovoleno na nikoho útočit. Pokud u toho bude student přichycen, okamžitě ho vyloučí. Bylo to velmi přísné, takže i kdyby člověk natrefil na vraha svého otce, mohl se akorát ovládnout.

Druhé pravidlo, za použití Gravitační místnosti se neplatil žádný poplatek, takže člověk mohl uvnitř zůstat, jak dlouho chtěl, a nemusel se trápit body. Ale aby se tam zaznamenaly informace o studentovi, bylo třeba projet kartu speciálním zařízením. Člověk si mohl samozřejmě zvolit to neudělat, protože to ke vstupu nebylo potřeba.

To třetí nebylo pravidlo, ale varování. Psalo se tam, že tlak v Gravitační hoře se zvyšoval, čím hlouběji jste šli. Takže se studenti neměli klamat a myslet si, že se naráz můžou dostat tak daleko.

Když si to pročetli, ti dva šli dál s davem.

Temný prostor byl jasně osvětlený desítkami zářících perel.

Byla to nesmírně prostorná oblast, jako fotbalové hřiště a bylo tam shromážděno přes dvě stě lidí. Jakmile ti dva vešli dovnitř, zaútočil na ně hluk stovek lidí, co mluvili naráz. Bylo to jako řev na tržišti. A ten hluk utichl, až když se deset dveří na vzdálené zdi otevřelo.

Vždycky tu bylo spoustu lidí, a tak aby se zabránilo, že se všichni budou tlačit u dveří, škola vytvořila deset malých dveří. Každou hodinu se dovnitř mohlo každými dveřmi dostat 5 lidí naráz, takže nebyly zase až tak malé.

Když přišla řada na Ling Xiaa a You XiaoMoa, starší u dveří promluvil a zeptal se: „Chcete si koupit Transportační kameny?”

You XiaoMo se na chvíli zarazil. Samozřejmě věděl, co to byl Transportační kámen. Myslel si, že se škola konečně rozhodla být štědrá a nechala tu lidi trénovat zadarmo, ale nenapadlo ho, že tu bude tohle.

Po chvilce váhání se You XiaoMo zeptal: „Kolik bodů za Transportační kámen?”

Starší odpověděl: „Pět bodů.”

You XiaoMo mávl rukou a otočil se, neobtěžoval se to ani zvažovat. Řekl: „Tak to nic.”

Pět bodů nebylo moc, ale Transportační kámen nebyl nezbytně třeba. A navíc pokud měl člověk Transportační kámen, měl snadnou cestu ven a nebude moct při tréninku dosáhnout toho nejlepšího možného účinku.

Starší neodpověděl, sledoval, jak You XiaoMo a Ling Xiao vešli dovnitř. Chytří lidé by si ty kameny nekoupili, to byla pravda.

Když You XiaoMo vstoupil dovnitř, ucítil na svém těle lehký tlak.

Ten tlak nebyl stejný jako tlak v Gravitační místnosti, jen asi třetina té síly. Stále dokázal chodit, byť byl pomalejší, zhruba třetina jeho obvyklé rychlosti chůze.

Když se rozhlédl, ostatní na tom byli stejně jako on. Jenom Ling Xiao působil, že to na něj nemělo žádný vliv, kráčel stejnou rychlostí jako obvykle.

Ling Xiao se zeptal: „Jak se cítíš?”

You XiaoMo odpověděl: „Můžeme jít trochu dál. Tlak tady není dostatečný.”

Ling Xiao se podíval na dav před nimi. Všichni kráčeli hlouběji, ale když se dostali do určité vzdálenosti, jejich rychlost najednou znovu klesla, takže byli ještě pomalejší než hlemýždi. Podíval se na černou podlahu. Díky osvětlení jasně viděl, že tam byla namalovaná žlutá čára.

Řekl: „Tohle je pravděpodobně první zóna Gravitační hory. Pokud ujdeme dalších 200 metrů, dostaneme se do druhé zóny.”

You XiaoMo se trochu zamračil. „Gravitační hora je rozdělená na zóny? Kolik jich je tu celkem?”

Ling Xiao: „Pojďme to zjistit.”

Ling Xiao srovnal krok s You XiaoMoem a zpomalil. A tak se ostatním zdál Ling Xiao stejný jako všichni ostatní.

Dvě stě metrů nebylo moc, ale když You XiaoMo dorazil na hranici mezi první a druhou zónou, čelo měl orosené potem.

Vážně jste Gravitační horu nemohli podceňovat. I kdyby člověk dlouhodobě trénoval v nejslabší první zóně, pravděpodobně by pak byl mrštný jako vlaštovka a také by si tím o hodně zlepšil rychlost.

Jak na to You XiaoMo pomyslel, najednou se mu rozzářily oči.

Ling Xiao ho sledoval a pozvedl obočí.

You XiaoMo zatahal Ling Xiaa za rukáv a vzrušeně řekl: „Ling Xiao, mám nápad. Na příští trénink rychlosti už nemusíme jít do tvé kapesní dimenze. Tohle je dobrá tréninková oblast.”

Ling Xiao si okamžitě uvědomil, co tím myslel. Ačkoli ho to možná napadlo proto, aby se vyhnul blesku Hřmícího plamenného leoparda, neznamenalo to, že to nebyl dobrý nápad. Ling Xiao souhlasně přikývl. „Můžeme to zkusit.”

You XiaoMo v duchu rukou udělal vítězné gesto.

Ling Xiao pak pokračoval: „Ale pokud účinky nebudou dobré, budeme dál trénovat v kapesní dimenzi.”

You XiaoMo odpověděl: „OK.” Rozhodně nedopustí, aby se to stalo.

Když se You XiaoMo vypořádal s tou vytrvalou starostí, cítil, jak měl tělo najednou lehčí, a v dobré náladě překročil žlutou linii. Na tělo mu okamžitě dopadl silnější tlak.

You XiaoMo zadržel dech. Jak se dalo čekat, v každé zóně se to zvyšovalo. Tlak ve druhé zóně byl dvojnásobek toho v první, ale pořád se dokázal pohybovat, byť jeho rychlost znovu klesla. Zdálo se, že ve třetí zóně by měl být stejný tlak jako ten, co zakusil v turnaji.

Ti dva pokračovali dál do třetí zóny. Když na You XiaoMoa padl tlak ze třetí zóny, překvapilo ho to. Nepřišlo mu to stejné.

Když poprvé vstoupil do Gravitační místnosti, kvůli tomu tlaku nebyl vůbec schopen se pohybovat. Ale tentokrát se zdálo, že stále měl dostatek síly k pohybu a ještě mu trochu zbylo. Tělo měl lehčí než předtím. Informoval Ling Xiaa o této podivné situaci.

Ling Xiao protočil očima. „Jistěže v tom bude rozdíl. Od turnaje už uběhly měsíce a nejenom že sis během té doby zvýšil řád kultivace, ale také jsi trénoval v kapesní dimenzi. Kdyby se ani poté tvoje tělesná konstituce nezlepšila, mohl by ses stejně tak dobře jít zabít!”

Když You XiaoMo zaslechl ta slova, zpotil se rozpaky. Zapomněl, že když si člověk zlepšil řád kultivace, že mu to také zlepšilo konstituci. Navíc do něj několikrát uhodil blesk a síla se mu v mnoha ohledech zlepšila. Dalo se čekat, že v tom bude rozdíl.

Po pár krocích You XiaoMo cítil, jak mu po zádech stékal pot.

Opřel se rukama o kolena a nekontrolovatelně lapal po dechu. Podíval se ke žluté linii 300 metrů od něj a obrnil se k dalšímu postupu. Odpřísáhl si, že se dneska dostane do čtvrté zóny.

Jak si to tak v duchu přísahal, Ling Xiao ho najednou chytil za rameno.

You XiaoMo otočil hlavu, aby se na něj podíval. „Co?”

Ling Xiao řekl: „Dneska trénuj jen ve třetí zóně.”

You XiaoMo byl zmatený. „Proč?”

Ling Xiao se ho pak zeptal: „Přišel jsi sem trénovat nebo otestovat své limity?”

You XiaoMo: „Ehm... Trénovat.”

Ling Xiao řekl: „Pokud vstoupíš do čtvrté zóny, při své nynější úrovni se nebudeš moct ani pohnout. Gravitační hora tu nikdy nebyla proto, aby studenti otestovali své limity. Teď se potřebuješ dostat do takového bodu, kdy ve třetí zóně dokážeš běhat. Jakmile budeš schopen normálně běžet a skákat, můžeš se pokusit vstoupit do čtvrté zóny.”

You XiaoMo o tom pečlivě popřemýšlel. Jeho návrh byl velmi rozumný.

Ling Xiao pak řekl: „A během tréninku si můžeš také pomoct duševní silou. Tak budeš trénovat své fyzické schopnosti a zároveň tříbit kontrolu nad duševní silou.”

You XiaoMo rapidně přikývl. Kdyby nebylo Ling Xiaa, nikdy by na to nepomyslel.

You XiaoMo okamžitě vytáhl svou duševní sílu a pečlivě si ji rozprostřel po těle. Jak se dalo čekat, cítil se mnohem lehčí. Když viděl, že tam Ling Xiao stále stál, řekl: „Nemusíš se o mě bát, můžeš to jít prozkoumat.”

Ling Xiao potřásl hlavou. „Nemůžu to jít prozkoumat. Viděli by mě.”

Vlivná osobnost Duchovního řádu 1 hvězdy, co kráčela na vzdálený konec Gravitační hory? Muselo na něm být něco divného!

You XiaoMo pochopil, co se snažil říct. „Co kdybys šel domů napřed?”

Ling Xiao odpověděl: „I kdybych se vrátil, nebudu mít co na práci. Prostě tu zůstanu a budu se koukat.”

You XiaoMo stiskl rty k sobě. To bude trapné! Ale jelikož se Ling Xiao rozhodl, neřekl nic proti. „Dělej si, co chceš.”

A tak se začal soustředit na trénink.

Jeho prvním cílem bylo být schopen se rozběhnout. Dokonce i s pomocí své duševní síly mohl jen pomalu chodit. Každý krok mu trval tak tři až čtyři sekundy. Dneska se pravděpodobně nedostane až k tomu, že by chodil normální rychlostí.

Když slunce zapadalo, Ling Xiao vynesl ven propoceného You XiaoMoa.
--------------------------------------------

~ A jak známe YXM (co by si pro halíř nechal vrtat koleno) určitě v Gravitační hoře stráví spoust dnů, ne-li týdnů nebo dokonce měsíců. ~




4 komentáře:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tam na 100 procent stráví mladí. Hlavně že se zbavil leoparda. 😁😁Děkuji za tenhle i předešlý dílek. 💞

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za další parádní díl. Škoda, že jsou tak krátký.

    OdpovědětVymazat
  4. Jasně že jo! Je to zadarmo!😂 Moc děkuji.🤩👍🤩

    OdpovědětVymazat