pondělí 11. října 2021

LMW - kapitola 317


Kapitola 317 – Sekta Létající ryby


Ti dva běželi hustým lesem. Zdálo se, že se zbytek účastníků naschvál rozdělil, aby rychle setřásli ostatní. V nekonečném lese k nim doléhal občasný řev démonických zvířat.

You XiaoMo stál pod velkým stromem a potichu si vydechl úlevou. Ling Xiao běžel a táhl ho s sebou. Takhle urazili více než několik kilometrů a dokonce se dalo říct, že to dosáhlo deseti kilometrů. Kdyby to bylo jeho minulé já, běžel by, až by lapal po dechu. Ale od chvíle, co v Gravitační hoře trénoval několik měsíců, to bylo, jako kdyby měl celé tělo plné energie.

„Proč běžíš tak rychle?” You XiaoMo se otočil a podíval se na Ling Xiaa. Nechápal ten jeho náhlý tah.

Ling Xiao naklonil hlavu ke straně, letmo se po něm podíval a nepatrně přimhouřil oči. „Nechtěl jsi náhodou dokončit tento úkol se svým seniorem Gaoem?”

You XiaoMo si provinile promnul nos. „Ne, nechtěl. Takže kam teď jdeme?”

Jejich úkolem byl ten první úkol. A tak aby ostatní nepřišli na Ling Xiaovo tajemství, rozhodně nemohli spolupracovat s ostatními.

Ling Xiao prohlásil: „Seznamme se tu s terénem.”

To hluboké horské pohoří bylo nesmírně rozsáhlé. A navíc mohlo být na každém kroku nepředvídatelné nebezpečí, takže bylo nemožné, aby někdo znal terén hlubokých hor jako své boty.

Ale jelikož ty Zkoušky pořádala Akademie, přirozeně by úkol nenastavili na obzvláště nebezpečném a vzdáleném místě. Jako například na Démonické lesní hoře – v oblasti s vysokým rizikem, jejíž obyvatelé byli mnohem silnější než oni.

Když byl Ling Xiao ještě v Oddělení B, už dřív zašel s ostatními do hor.

Ale jejich tehdejší aktivity byly jen v malém koutku hor, takže tohle bylo i pro něj poprvé, co tu byl.

Jedinou dobrou zprávou bylo, že přibližný směr měli zaznačený zezadu na popisu úkolu, co jim akademie dala. A navíc všichni, co si vybrali svůj úkol, nejprve chodili kolem a sbírali informace, takže tu nepobíhali naslepo.

Ale pro You XiaoMoa to bylo mnohem komplikovanější, neboť v horách ještě nikdy nebyl. A tak vůbec nevěděl, kam má utíkat.

„Nejprve zamiřme na sever,” řekl Ling Xiao a ujal se vedení.

Jejich úkol se nacházel na severu, ale neznali přesnou lokaci. A tak se mohli akorát pomalu rozhlížet kolem.

You XiaoMo jej rychle následoval. Vypadalo to, že neměli žádnou jinou možnost.

Bezděky nad tím hloubal, nebylo divu, že jim na to akademie dala půl měsíce. Kromě toho, že jim dali dostatek času na dokončení úkolu, pravděpodobně zamýšleli, aby studenti mohli v horách trénovat.

V horách byly kromě velkých lesů i mnoho pohořích a údolí, co byla navzájem propojená. A tam se skrývalo nespočet démonických zvířat a jeden okamžik nepozornosti mohl stát člověka život.

Na severu se nacházel širý horský hřeben, co se délkou rozkládal po celé severní straně. Nazývalo se to Démonické lesní pohoří a žilo tam nespočet démonických zvířat. Bezpochyby to bylo to nejnebezpečnější místo v horách.

Tohle byly veškeré informace, co You XiaoMo před odchodem vyzjistil.

Zhruba věděl, proč si nikdo nevybral ten první úkol.

Aniž by zmiňoval, že cílem toho úkolu byla magická bylina 9. řádu, rozhodně ji chránilo démonické zvíře 9. řádu. Rozhodně bylo nemožné se proplížit do Démonického lesního pohoří a ukrást tu magickou bylinu démonickému zvířeti 9. řádu.

A v okolí těch hor, co byly plné nebezpečí, bude mnoho démonických zvířat vysokého řádu. Bylo naprosto nezbytné, aby postupovali postupně, obezřetně a opatrně, neboť jediný chybný krok mohl vést k tomu, že se člověk ocitl na území nějakého démonického zvířete.

„Poběžíme tam.” Ling Xiao, co kráčel vpředu, se najednou ohlédl.

You XiaoMoa to tak nějak omráčilo, ale nijak Ling Xiaa nezpochybňoval. Tohle byla prostě jen šance, kdy mohl otestovat výsledky svého tréninku v Gravitační hoře. Ling Xiao se na něj ušklíbl. „Potřebuješ, abych tě nesl?”

You XiaoMo protočil očima a bez jediného slova odpelášil. To si Ling Xiao myslel, že byl stále tím starým You XiaoMoem? Bez ohledu na to, jak byl slabý, nebylo možné, aby napořád zůstal na stejném místě. Nynější You XiaoMo už se s tím minulým nedal srovnávat.

Ling Xiao se díval na jeho záda, uchechtl se a pak You XiaoMoa dohnal.

Dvě postavy – jedna vpředu a jedna vzadu – rychle utíkaly lesem. Občas vylekali pár slabých vran, co zakrákaly a odletěly do jiných oblastí.

You XiaoMo Ling Xiaovi plně předvedl výsledky svého tréninku. I když běžel většinu dne, stále byl plný síly. Kromě toho, že byl trochu zadýchaný, neměl obecně žádný problém.

Zrovna jak vesele běžel, zepředu se najednou ozvaly skřeky. Vrčení démonických zvířat polekalo velké hejno ptáků a jeden po druhém se to husté hejno vzneslo všemi směry.

You XiaoMo se zastavil na větvi velkého stromu, Ling Xiao jej následoval.

You XiaoMo se spěšně podíval dopředu. „Démonická zvířata tak brzy zaútočila?”

Ling Xiao stál vedle něj. „Pravděpodobně nezaútočili na studenty z akademie.”

Pohybovali se celkem rychle a také jako první odešli z planiny. Ačkoli některé skupiny měly úkol, co se také nacházel na severu, ti lidé by neměli být tak rychlí.

„Tak kdo to je?” zeptal se You XiaoMo.

„Podíváme se a uvidíme,” odpověděl Ling Xiao.

S tím ti dva seskočili ze stromu. Když se dostali do cíle, ve zlomku sekundy jim na smysly zaútočil pach krve. Země byla pokrytá useknutými údy a ten pach krve byl tak nechutný, že se You XiaoMo málem pozvracel. Jak se bitva blížila závěru, nejvíce obětí bylo na straně lidských kultivátorů. Jejich protivníkem byla horda démonických zvířat, co vypadala jako scvrklé mrtvoly lidí.

You XiaoMo ta démonická zvířata poznával. Byla to Démonická mumie 7. řádu. Za slunečního světla, tedy na místech se silnou energií yang, jejich bojová síla ochabla. A naopak na temných a vlhkých místech zesílila.

Ti lidé se pravděpodobně zatoulali na území Démonických mumií a ty je zmasakrovaly, až z jejich skupiny zbývala ani ne polovina.

Jelikož tu bylo více než sto Démonických mumií a jelikož tu bylo mnoho zraněných kultivátorů, dříve nebo později dojde k naprostému vyhlazení.

You XiaoMo zjistil, že na pažích měli stejné symboly, takže to vypadalo, že patřili ke stejné skupině. Bylo tu více než dvacet lidí, takže to rozhodně nebyli studenti z akademie.

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa a zrovna když mu užuž chtěl něco říct, ti lidé si jich všimli. Jako kdyby spatřili vlastní záchranu, křičeli na You XiaoMoa a Ling Xiaa o pomoc. Bez jakýchkoli námitek.

„Milí přátelé, jsme ze sekty Létající Ryby. Byli bychom velmi vděční, kdybyste se nás pokusili zachránit!”

Jeho slova připomínala křik člověka, kterého na poušti sžíralo zoufalství, ale který narazil na oázu. A v očích mu okamžitě zazářil náznak naděje.

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa. „Chceš je zachránit?”

Ling Xiao nebyl ten typ dobrosrdečného člověka, a tak si You XiaoMo nemohl být jistý, že je Ling Xiao zachrání.

„Zachráníme je, samozřejmě že bychom je měli zachránit. Ty tu počkej, hned budu zpět.” Ling Xiao se usmál. Bylo vzácností narazit na skupinu cizích lidí.

Když uvážili složení jejich skupiny, zdálo se, že to nebylo poprvé, kdy se vydali do hor.

Když Ling Xiao domluvil, vrhl se z kopce dolů.

Bílá postava spadla do hordy Démonických mumií. Všechny, co tu scénu sledovali, to omráčilo. Vážně se vrhl do hordy démonických zvířat! Aniž by ta bílá postava čekala, až ze sebe setřesou ten šok, vyrazila z hordy pryč. Kamkoli se ta bílá postava vrhla, tam se po zemi jedna po druhé koulely hlavy Démonických mumií. Z jejich zelené krve sálal zahnívající puch.

„Můj bože, tento člověk je vážně mocný!” zalapali po dechu lidé, co si díky Ling Xiaově zásahu mohli trochu odpočinout. A vydali ze sebe strašlivý hluk.

„Jeho síla je možná srovnatelná s Démonickou mumií 8. řádu. A dokonce jediným úderem zabil několik mumií. Dokonce ani vůdce sekty něco takového nedokáže.” Muž jménem Zhou Lin už naprosto zapomněl na zranění na svém rameni. Očima pozorně následoval tu bílou postavu v hordě démonických zvířat.

Ani ne za patnáct minut se celá situace obrátila.

Ze stovek Démonických mumií bylo 90% mrtvých a zbývajících 10% poznalo, že nepřítel byl příliš silný, a ustoupilo.

Nebylo nic úžasnějšího než uniknout spárům smrti. Těch sedm lidí, co přežilo, najednou padlo na zem. Až do teď měli nervy napnuté k prasknutí a teď se konečně mohli uvolnit.

Zhou Lin přišel k Ling Xiaovi, snášel tu bolest ve svém raněném rameni a sevřel Ling Xiaovi ruce. „Mnohé díky za záchranu, vážený pane. Sekta Létající Ryby si tuto laskavost, kdy jsi zachránil naše životy, bude pamatovat, co budeme živi. V budoucnu ti to rozhodně splatíme.”

V této chvíli You XiaoMo ze své skrýše spatřil, že boj konečně skončil, a rychle vyběhl ze stínů. Těch sedm se zachovalo jako ptáci, co vyplašilo prasknutí větvičky, a okamžitě se měli na pozoru.

„Kdo je tam?” zakřičel Zhou Lin a zaujal bojový postoj. Když na vysokém kopci spatřili stát You XiaoMoa, tak nějak je to omráčilo.

„Pojď sem,” řekl Ling Xiao.

You XiaoMo chtěl užuž přijít, ale pak se najednou znovu zastavil. Podíval se na zem, kde jen stěží bylo čistého místa, kam by šlápl, a bylo mu nesmírně špatně.

Zhou Lin a ostatní jeho společníci konečně zareagovali. Takže se znali. Zrovna když si vydechli úlevou, slyšeli, jak ten mladík promluvil. A to, co řekl, je naprosto všechny udolalo.

„Co kdybys místo toho přišel ty sem?”

Tento mladík nevypadal moc silně a vlastně na jejich zachránce mluvil takovým tónem! Ale ještě víc je překvapilo, že se jejich zachránce vlastně vydal k němu.

Zhou Lin a zbytek si nemohli pomoct a zmateně se po sobě podívali. Ačkoli nevěděli, co to bylo za situaci, jelikož jejich zachránce šel k němu, ani oni tu nemohli dál zůstat. Kdyby ve své nynější situaci, kdy byli všichni zranění, narazili na další hordu démonických zvířat, rozhodně by byli mrtví. A tak váhavě následovali Ling Xiaa.

Když se Zhou Lin a těch šest dalších dostalo na palouk, začali si obvazovat zranění. Až na dva, co měli závažná zranění, nebyla jejich zranění nijak vážná a jen co pozřeli magickou pilulku, zotavili se.

Ling Xiao počkal, dokud s tím neskončili, a pak se začal vyptávat, odkud pocházeli. Jelikož se je na to vyptával jejich zachránce, Zhou Lin mu přirozeně bez zábran odpověděl.
--------------------------------------------

~ Že by první z řádky masakrů, ke kterým v horách dojde? ~



5 komentářů:

  1. Tak první boj mají za sebou. To to šlo celkem rychle. Ale LX zachraňuje lidi 😲 a YXM mu rozkazuje 😲. Se jim něco stalo? Výměna osobností? 🤔

    OdpovědětVymazat
  2. Drzý YXM se mi líbí. Teď v horách očekávám masakry a nějaké nové zvířátko.

    OdpovědětVymazat
  3. Super díl. Nějak se mi stýskalo po poradnem masakru. Díky. Jsem zvědavá co jsou zač. A odměna... Hm. Děkuji za překlad. 😜🥰Těším se na čtvrtek.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za kapitolku.. těším se na pokračování..

    OdpovědětVymazat