čtvrtek 7. října 2021

LMW - kapitola 316


Kapitola 316 – První


Bez ohledu na to, jestli Feng ChiYun přijal svůj osud nebo ne, nemohl mu uniknout.

Po pravdě řečeno neměl v plánu se účastnit Horských zkoušek. Toho zhodnocení se účastnil jen proto, aby otestoval svou vlastní sílu. Jak mohl čekat tuto náhlou a nečekanou pohromu? Kdyby věděl, že se stane tohle, následoval by Tong YueXuova příkladu.

Tong YueXuovi nechyběly skutečné zkušenosti z boje, a tak pendloval mezi Kultivačním centrem a Gravitační horou a kultivoval.

Nebyl v žebříčku Stovky lidí, neboť vůbec nešel na to zhodnocení, a tak se Zkouškami neměl vůbec co dělat. Zanedlouho se ukázal člověk, co měl Zkoušky na starosti. Byl to zástupce ředitele Yan Fa. Spolu s ním se ukázal i Gao Yang. Ten byl na pátém místě v žebříčku Sto lidí a spolupracoval s mágem, kterého znal.

Když se Gao Yang a jeho mág vrátili na své místo, Yan Fa začal vysvětlovat pravidla Zkoušek.

Úkoly ohlášené akademií pro Horské zkoušky byly seřazené podle jejich obtížnosti. Jelikož nebylo mnoho úkolů, rozhodně bude mnoho lidí, co budou mít stejný úkol.

Když Yan Fa zhruba prošel pravidla, vybral si pár pomocníků, aby mu na plošinu vynesli stůl. A on na stůl položil papír a pera.

Za překvapených pohledů davu Yan Fa ohlásil: „Letošní Zkoušky budou jiné než ty loňské. Abychom zabránili tomu, že by někteří lovili v komplikovaných vodách, akademie si zaznamená úkoly, co jste přijali. Až přečtu úkol, který chcete, předstupte a nahlašte svoje jména. A kromě toho, každý tým si může vzít jen jeden úkol.”

Když lidé zaslechli tato nová pravidla, všichni začali povykovat.

Pokud si mohli vzít jenom jeden úkol, znamenalo to, že pokud selžou, nebudou mít žádnou jinou šanci.

Jasně to bylo mnohem přísnější než loni. Ale jak Yan Fa řekl, v minulosti byli lidé, co této mezery v pravidlech využili. A tak i když selhali v jednom úkolu, stejně se mohli stále uchýlit k jinému.

Výhody z toho mohly jasněji plynout těm silnějším.

A jelikož se tato nová pravidla měla zavést letos, šance pro ostatní účastníky se velmi zvýšila. Až na menšinu, co byla nešťastná, většina s těmito novými pravidly souhlasila.

Ale nejnešťastnější člověk poté, co se doslechl o těch nových pravidlech, byl You XiaoMo.

Ten nadějný plán, co zrovna včera vymyslel, mu dneska nemilosrdně roztříštili.

You XiaoMo se zeptal: „Ling Xiao, jaký úkol bychom si měli vzít?”

Týmy, co přijaly prvních pět úkolů, mohly získat vstup do 31. místnosti v rudé zóně. Bylo logické, že bylo třeba si akorát vybrat pátý úkol, aby svého cíle dosáhli. Ale tento nápad bude mít rozhodně hodně lidí.

Ling Xiao byl silný. Nebude problém, ani kdyby si vzali první úkol. Ale i když byl úkol těžší, neznamenalo to, že odměny budou lepší, neboť akademie měla pravidlo, co hlásalo, že předměty získané ve Zkouškách patřily jednotlivým studentům. A tak si stejně museli obezřetně promyslet, jestli cíl toho úkolu byl užitečný nebo ne.

V pátém úkolu šlo o magickou bylinu 8. řádu. Bohužel tu konkrétní bylinu neměl.

Bylo nezbytné poukázat na to, že všechny předměty, co bylo nutné v úkolech, co akademie uvedla, získat, měly na sobě zvláštní stopu. A možná je někdo bude dokonce následovat, takže bylo k ničemu se snažit použít stejný předmět, aby je oblufli.

Ling Xiao věděl, na co You XiaoMo myslel, a řekl: „Který si chceš vzít?”

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel. Prozatím nijak zvlášť nepotřeboval žádný úkol, co se týkal démonických zvířat. Když nepočítal to démonické vejce, ve svém Qiu-týmu už měl pět zvířat. Kdyby k tomu započítal i párek Skrytých páchnoucích brouků, měl by sedm zvířat. Ačkoli měl v plánu získat tolik zvířat, aby mu to vystačilo na jeden fotbalový nebo dva basketbalové týmy, nijak s jejich sbíráním nespěchal.

Momentálně své priority soustředil na magické byliny. Na výrobu magických pilulek vysokého řádu bylo třeba příliš mnoho magických bylin, nedalo se to ani spočítat. A on jich neměl moc v zásobě.

„Úkoly, kde jde o magické byliny, jsou jenom první a pátý. Cílem prvního úkolu je magická bylina 9. řádu. Nemělo by být moc lidí, co by si tohle vzali, neboť pátý úkol je snazší.”

You XiaoMo si to trochu propočítal a když všechno zvážil, vypadalo to, že si mohli vzít akorát pátý úkol. Kvůli Ling Xiaově „nynější” síle bylo trochu obtížné soupeřit o ten první úkol.

Ling Xiao řekl: „Tak bychom si měli...”

Zrovna když mluvili, Yan Fa přečetl pátý úkol.

Úkoly četli od posledního k prvnímu a tým musel akorát úkol splnit, aby získal odměnu. A proto byly vždycky více než tři týmy, co si braly stejný úkol bez ohledu na to, o který šlo.

Pátý úkol si vzali Teng Yu a Teng ZiYe. Kromě nich si ho vzaly ještě dva další týmy, co se silově umístily na prvních deseti místech ve Sto lidech. Možná byli slabší než Teng Yu, ale stejně to byli silní konkurenti.

Cílem čtvrtého úkolu byla démonická zvířata, takže o něj bojovalo mnoho lidí a jeden z těch týmů byl ten Gao Yangův.

Cíl třetího úkolu se také vztahoval k démonickým zvířatům. Na rozdíl od toho, co všichni čekali, jako první tento úkol přijal vlastně Yin Ge. Všichni předpokládali, že si vezme druhý úkol. Tedy pokud nepřijme první. Nikdo nepředpokládal, že si vezme třetí úkol, a byla vysoká pravděpodobnost, že se svou silou bude schopný třetí úkol dokončit.

A kromě toho si tento úkol vzala i An XinRui. Zdálo se, jako kdyby chtěla tento úkol sdílet spolu s Yin Geem.

Druhý úkol byl celkem podivný. Jeho cílem bylo získat životní krystal Karmínového ohnivého azurového draka.

Životní krystal byl cenný a energie, co byla obsažená i jen v malém střípku, byla výjimečně obrovská. Bylo to známé jako nespravedlivý poklad k rychlému pokroku a nemělo to žádné negativní vedlejší účinky.

Karmínový ohnivý azurový drak produkoval jeden životní krystal každých sto let a podle zpráv, co akademie získala, už měl jenom jeden krystal.

Navzdory tomu, že to byl tak cenný poklad, s Karmínovým ohnivým azurovým drakem nebylo radno si zahrávat.

Říkalo se, že v celých horách byl jenom jeden tento drak. Bylo to démonické zvíře, co bylo jednou nohou v 9. řádu, a bylo velmi obtížné se s ním vypořádat. Ale tento úkol si vzaly dva týmy – tým BaiLi TianYia a Zhan YuXuana.

Dalo se předpokládat, že mezi těmi obry dojde k plamenné bitvě!

„Ech? Lidé na prvních deseti místech si už všichni vybrali svůj úkol. Neznamená to, že si první úkol nikdo nevezme?”

Když si BaiLi TianYi a Zhan YuXuan vybrali druhý úkol, někteří lidé konečně zjistili, že tu byl problém.

Ještě nikdy nedošlo na to, že by si nějaký úkol nikdo nevzal. Když by se to bralo z loňska, první úkol přijal Yin Ge. Ale letos si vybral třetí úkol a zbytek znal limity své síly. Nepopiratelně neměli jak porazit démonické zvíře, co chránilo tu magickou bylinu 9. řádu. A z toho důvodu zůstal ten úkol volný.

Když jeden člověk nadnesl tento problém, vzpomněli si na to i ostatní.

Yan Fa první úkol neopomněl jen proto, že si první desítka už úkol vybrala. Zatímco to všichni komentovali, v klidu a kolektivně oslovil dav: „Poslední je první úkol. Pokud si přejete přijmout tento úkol, řekněte své jméno.”

Když domluvil, dav utichl.

Za tři sekundy se z davu ozval lenivý hlas: „Ling Xiao.”

Všichni se podívali po směru toho hlasu a bezděky je to omráčilo, neboť zjistili, že ten člověk byl vlastně muž, co porazil Tang MengChenga. Ačkoli byl dostatečně odvážný, aby si troufl vzít první úkol, jeho síla na 15. místě prostě nestačila na to, aby jej dokončil.

Mnoho lidí mělo pocit, že Ling Xiao měl přehnané sebevědomí, ale jelikož chtěl ten úkol přijmout, už se k tomu nijak vyjadřovat nebudou.

Yan Fa se zeptal: „Jsi si jistý, že chceš přijmout tento úkol?”

Za pozornosti davu Ling Xiao přikývl a usmál se. „Kdybych si nebyl jistý, nešlo by to. Konkurence u ostatních úkolů je příliš dravá. Jenom první úkol si nikdo nevzal.”

Všichni se na něj okamžitě podívali, jako kdyby se dívali na hlupáka.

Vzít si úkol, protože si ho nikdo nevzal. Tenhle člověk měl vážně pocuchaný mozek, no ne?

Yan Fa okamžitě požádal svého asistenta, aby zaznamenal Ling Xiaovo jméno. Vydat se na takovou cestu znamenalo, že z toho už nemohl vycouvat. A i kdyby chtěl, nemohl by, neboť by to znamenalo, že se z letošních Zkoušek stáhne.

Lidé, co byli proti Ling Xiaovi a You XiaoMovi, se po této scéně ušklíbli. Vypadalo to, že nebudou muset nic dělat, neboť si ti dva sami kopali hrob.

Ačkoli bylo třeba udělat ještě další procedury, než budou moct vyrazit, na všeobecné nadšení to nijak nemělo vliv.

Když jim Yan Fa rozkázal vyrazit, všichni jej následovali ven z Oddělení A.

Oddělení A bylo velké, ale nebylo dost velké na to, aby obkroužilo hory, a tak museli vyjít z bariéry, aby mohly Zkoušky začít.

Účastníci kráčeli v řadě pěkně za sebou, drželi se cesty, po které šli, když poprvé vstoupili do Oddělení A. Po téměř hodině chůze se konečně dostali na vnější okraj bariéry. Na širé pláni stálo přes dvě stě lidí.

Než Zkoušky začaly, Yan Fa řekl: „Jelikož se obtížnost letošních Zkoušek zvýšila, časový limit se protáhl na půl měsíce a pět dní. Bez ohledu na to, jestli úkol dokončíte nebo ne, během tohoto limitu se tu musíme zase všichni sejít. A tímto prohlašuji Zkoušky za zahájené!”

Když Yan Fa domluvil, vrátil se s ostatními staršími zpět do bariéry.

Když bariéra pohltila jejich postavy, atmosféra se okamžitě uvolnila. Nikdo nespěchal, aby se odtud dostal. Místo toho se lidé hloučkovali po dvou nebo po třech a povídali si.

You XiaoMo zatahal Ling Xiaa za rukáv. „Co se to děje?”

Ling Xiao našpicoval uši. „Shánějí skupiny, s kterými budou pracovat.”

Některé úkoly byly tak obtížné, že bylo těžké je dokončit jen ve dvou. A proto tu byla skupina lidí, co sháněla, s kým by se mohli spojit. Výhody si pak rozdělí podle zásluh a pak došli k úmluvě o spolupráci.

Zrovna když chtěl You XiaoMo něco říct, zahlédl, jak Zhan YuXuan mířil k Yin Geovi. BaiLi TianYi stál spolu s Gao Yangem a zdálo se, že o něčem diskutovali. Při pohledu na ně se zdálo, že se možná dohadovali ohledně spolupráce.

You XiaoMo byl trochu deprimovaný, ale když spatřil, jak se An XinRui dívala na Yin Gea s komplikovaným výrazem na tváři, najednou měl pocit, že to vyléčilo veškerou jeho smůlu a utrpení. Amitabha, člověk by vážně neměl mít tak zvrácené smýšlení.

Za pár minut účastníci jeden po druhém odešli z planiny.

You XiaoMo viděl, že Gao Yang a BaiLi TianYi domluvili. A zdálo se, že kráčeli k němu a Ling Xiaovi. Zrovna když na ně chtěl zamávat, Ling Xiao ho najednou zastavil a odtáhl ho pryč.

Za pár sekund mu postava těch dvou zmizela z očí.

Gao Yangovi, co byl nedaleko a co na ně chtěl užuž zavolat, spadla brada. Nedokázal utrousit ani slovo.

BaiLi TianYi zdusil svůj smích a poplácal svého starého přítele po rameni. „Zapomeň na to, vypadalo to, že měli vlastní plán.”

Gao Yang bezmocně potřásl hlavou.

Věděl, že Ling Xiao měl „sílu” v Duchovním řádu jedné hvězdy. Při té jejich síle ten úkol rozhodně nebudou schopni dokončit. Měl v plánu s Ling Xiaoem prodiskutovat spolupráci, ale kdo by si pomyslel, že takhle odběhne? Možná že vážně měli nějaké jiné plány.
--------------------------------------------

~ Tak pokud mu spadla brada už teď, nevím, co mu spadne, až konečně vyjde najevo, jak silný vlastně Ling Xiao je. Mě tak napadá, že ještě stále neznáme jeho oficiální řád... ~ 

~ Amithabha - Buddha neomezeného světla. A kdyby se ten YXMův význam měl volně převést na české reálie, bylo by to asi "amen" nebo "aleluja". Prostě takový ten pseudo-náboženský výkřik, když zjistíte, že jste na tom ještě dobře. ~




6 komentářů:

  1. To je fuk jak je silný akorát jsem si vybavila že bylinka bude hlídana a už nějak vidím, jak noha lx stojí na hlavě zvířete a říká yxm. Provaz se. 😂😂😂Děkuji už se moc těším na pondělí. Jsi super. 🥰

    OdpovědětVymazat
  2. Se nebudu moct dočkat až bude pondělí. Moc se těším na jejich plány. Děkuji moc za další díl.

    OdpovědětVymazat
  3. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Přidávám se k všeobecnému nadšení. Také se moc těším na to, jak to bude pokračovat a co zase vymyslí :) :) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud vím tak LX někdo z YXM míčkového týmu ještě v rajské zahradě nazval císařským zvířetem :) jinak děkuji za překlad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ale YXMovo dýňové semínko potřebuje pořádně proklepnout, aby mu to došlo...

      Vymazat