pátek 30. října 2020

LMW - kapitola 223


Kapitola 223 – Vzestup konfliktů


Čí to bylo dítě?! Někdo ho prosím umlčte!

Čísla, co se ukazovala na Duševním kameni, bylo nemožné falšovat.

Ale ode dne založení Akademie DaoXin to nebylo tak, že by nikdy nedošlo k incidentu, kdy by někdo falšoval svůj věk. Na každém zápisu se objevilo několik takových případů, ale absolutně všechny byly o tom, že si ubrali pár let.

You XiaoMo byl první, co zlomil tento akademický rekord.

I když to byl jenom rozdíl jednoho roku, pro mnoho lidí byl ten jeden rok jako tisíc mil. Obzvláště u těch géniů platilo, že čím byli mladší, tím měli větší potenciál. Devatenáct nebo osmnáct, oba byli považováni za génia, ale ten první případ byla jenom vzácnost. Nebylo přehnané říct, že se o devatenáctiletého budou prát všichni profesoři. Ale osmnáctiletý byl něco jiného.

Za celou historii Akademie DaoXin bylo méně než pár lidí, co se mágem 4. řádu stali před dovršením osmnácti let. A ze všech se nakonec stali prvotřídní mágové kontinentu LongXiang. Jedním takovým případem byl mág Qiu Ran. Také se na Akademii zapsal, když byl mladý.

Profesorku Ning Jing neudivil jenom jednou, ale dvakrát. Moc tohoto malého mladíka neustále rostla, což ji v duchu téměř vyděsilo. Nikdy ji ani nenapadlo, že by jí tento chlapec mohl připravit tak udivující překvapení. Gao Yanga, co stál vedle něj, to také šokovalo. Jen nahodile vypomáhal budoucímu kolegovi, u kterého se zrovna teď ukázalo, že byl génius. Co to bylo za štěstí? Měl šanci setkat se mezi všemi těmi lidmi s tímto chlapcem.

„He, to je ale génius. Myslím, že se jasně snaží upoutat pozornost všech, jen aby vyčníval.” To ticho prolomil svým hlasem Chai Jun, co zaskřípal zuby a pochmurně se usmál. Nejenom že měl tón prosycený jedem, ale také v něm byly skryté náznaky žárlivosti a zášti.

Gao Yangův výraz ochladl. Nevesele se podíval po Chai Junovi. „Chai June, dávej si prosím pozor na to, co říkáš. I když mu jeho talent závidíš, nemusíš to říkat nahlas. Přece jenom jsi synem velké rodiny. To nevíš, jak být zdvořilý?”

I když Chai Jun choval ke Gao Yangovi trochu toho strachu a respektu, nedosáhlo to takového bodu, kdy by před ním musel sklánět hlavu. V rodině Chai bylo několik význačných osobností, které si v Akademii DaoXin zvysoka považovali a jejich postavení bylo rovnocenné tomu Gao Yangovu.

A kvůli tomu Chai Jun neustoupil, když mu Gao Yang vyhuboval. Dokonce ho to ještě víc podnítilo. „Řekl jsem něco špatně? Copak existuje někdo, kdo by si mohl nepamatovat svůj vlastní věk? Věděl, že Duševní kámen dokáže přesně vyčíslit skutečný věk a stejně to naschvál řekl špatně. Copak to nedokazuje, že se chtěl prostě proslavit? Copak jeho chování není velmi ohavné?”

Po jeho vysvětlení se všichni najednou zatvářili, jako kdyby jim to zrovna došlo.

Chai Jun to pravděpodobně řekl ze závisti, ale jeho slova tak nějak dávala smysl. Bez ohledu na to, jak byl člověk hloupý, bylo nemožné zapomenout na vlastní věk. Tedy pokud to nebylo naschvál kvůli touze po slávě.

Ale v You XiaoMově případě to bylo naopak.

„Ach, ještě ho ani nepřijali a už tady intrikuje.”

„Kdo mohl vědět, že tenhle kluk dokáže být tak vypočítavý.”

„Jen proto, že si o sobě myslí, že je génius, co se může nadmout a mávat ocasem, myslí si taky, že je lepší než ostatní, co?”

Jelikož ti lidé byli Chai Junovi poskokové, dál You XiaoMoa kritizovali a pokořovali s velmi opovržlivými výrazy na tvářích. Chtěli mu dát lekci, že bez ohledu na to, jaký měl talent, v Akademii DaoXin bylo talentů spoustu. A že v jejich očích nebyl nic než vzduch.

You XiaoMo věděl, že ho ti chlápci neměli rádi, ale nečekal, že toho využijí, aby ho takhle pokořili. Bohužel nemohl přesně vysvětlit, proč si svůj věk nepamatoval.

Profesorka Ning Jing viděla, že sklonil hlavu a že neutrousil ani slovíčko. Myslela si, že byl smutný, a tak ho rychle konejšila: „You XiaoMo, neber si jejich slova k srdci. Máš talent, tvoje přirozené vlohy jsou skutečné. Ti lidé ti akorát závidí, nenech se trápit takovou maličkostí.”

Nevěřila, že by to You XiaoMo dělal kvůli slávě, neboť její smysl pro lidi nebyl až tak špatný. Kdyby měl v úmyslu vážně něco takového, jak se mohl předtím chovat tak klidně?

You XiaoMoa to překvapilo a zvedl hlavu. „Profesorko Ning Jing, nejsem smutný.”

Ačkoli byla pravda, že jeho mentální síla byla trochu slabší, ale nebyl tak vetchý, aby ho zasmušilo něco tak triviálního. Kdyby takový byl, v sektě TianXin by se uplakal k smrti, když ho Kong Wen ignoroval.

„Takže...” Profesorka Ning Jing se na něj podívala, zdálo se, že přece jenom nebyl tak smutný.

You XiaoMo její pochyby prohlédl a upřímně se usmál. „Jen jsem se trochu zamyslel.”

Profesorka Ning Jing najednou neměla slov. Fajn, každý génius měl svoje výstřednosti. Žila dost dlouho na to, aby to věděla a aby to zažila.

You XiaoMo se dál vyptával: „Profesorko Ning Jing, kdy je další test?”

Profesorka Ning Jing ho nakonec ujistila s vlídným úsměvem: „Zítra ráno proběhne test v pročišťování magické byliny a výrobě magické pilulky. Nezapomeň přijít včas.”

„Děkuji za připomenutí, profesorko Ning Jing,” odpověděl You XiaoMo.

You XiaoMo a Ning Jing okatě ignorovali ty provokativní lidi stranou a pokračovali v konverzaci. Ale pro Chai Juna a ostatní, co čekali na nějakou zábavu, byl tento počin nepřijatelný.

Když Chai Jun viděl, že You XiaoMo měl užuž odejít, neměl v úmyslu ho nechat jen tak. Hned mu zastoupil cestu a nahlas řekl: „Chceš utéct? To nemáš odvahu, abys lidem dovolil obdivovat tvé špinavé intriky?”

You XiaoMo se v tichosti podíval na Chai Juna. Ale jen co chtěl promluvit, spatřil, že Ling Xiao, co stál venku, chtěl užuž přijít dovnitř, a tak mu You XiaoMo dal rychle gestem vědět, že je v pořádku. Teprve když Ling Xiaa konečně ukonejšil, se znovu podíval na Chai Juna. Bezmocně si povzdechl. Ať už byl nikdo nebo si získal trochu té slávy, stejně byl terčem závisti. Tenhle život byl tak těžký.

You XiaoMo řekl: „Hej, mladý pane z rodiny Chai, vzpomínám si, že nejsi hluchý a ani nevzdělaný.”

Chai Jun se na něj intenzivně podíval ničemným pohledem.

You XiaoMo pokračoval v řeči: „Když jsem ohlásil svůj věk, řekl jsem, že by mi 'mělo být'. Toto slovo jasně zdůrazňovalo mou nejistotu; jinými slovy jsem si nebyl příliš jistý, jestli mi bylo devatenáct nebo ne. Už jsem ti dal nápovědu, a přesto nechápeš lidskou řeč. V tom případě nemůžu nic dělat, já mluvím jenom lidsky.”

Tato slova rychle omráčila všechny přítomné, dokonce i Gao Yanga a profesorku Ning Jing.

Teprve když Chai Junovi a jeho pochopům konečně zase začal fungovat mozek, se všichni přítomní nahlas zasmáli. Ta poslední věta byla až příliš směšná. „Mluví jenom lidsky”, copak to nebyla ironie, co naznačovala, že Chai Jun nebyl člověk?

Ale co řekl, nebylo špatně. Vážně řekl to „mělo by”. A nejenom to, také před to přidal „myslím si”, takže to ukazovalo na dvojitou nejistotu.

Takže pravda byla jasná. Vážně si nepamatoval svůj věk. Skutečně nadaný génius navíc nepotřeboval takovou intriku, aby se proslavil, neboť ho talent dříve nebo později proslaví.

Chai Jun v obličeji celý zezelenal. Tento kluk jasně naznačoval, že nebyl člověk.

You XiaoMo se nechtěl zabývat takovým člověkem, co na lidech naschvál nacházel chyby. Čím větší by byla reakce, tím arogantnější by ten chlápek byl.

Když se You XiaoMo pokoušel projít kolem něj, Chai Junovi najednou problýsklo v očích, natáhl ruku a chopil se ho. „You XiaoMo, ty se odvažuješ mě zesměšňovat,” řekl Chai Jun chladně.

Jak to Gao Yang viděl, okamžitě na něj zakřičel: „Chai June, neopovažuj se...”

Ale Chai Jun se ještě ani nedotkl You XiaoMova ramene, když se vedle You XiaoMoa najednou objevila jedna silueta. Jedinou rukou popadla Chai Juna za zápěstí a bez váhání ho stiskla. Ozvalo se zakřupání doprovázené smutným a pronikavým ječením a to jeho zápěstí ochablo a přišlo o sílu.

„Ach, moje ruka, moje ruka, mám ji zlomenou!”

Chai Jun s bledou tváří klesl k zemi, levou rukou si svíral zlomenou pravou ruku.

Ostatní lidi ta scéna vyděsila, omráčeně se dívali na muže, co se najednou objevil vedle You XiaoMoa. Tento muž měl až příliš obyčejné vzezření a dokonce i oděv měl velmi běžný, a tak mu nikdo nevěnoval pozornost. Když ho viděli jednat tak brutálně, lidé si uvědomili, že se jeho síla nemohla přehlížet. Zdálo se, že byl pravděpodobně You XiaoMovým osobním strážcem.

Ten muž shlédl na Chai Juna a promluvil ochraptělým hlasem: „Až se příště odvážíš dotknout mého mladého pána, vyhladím tě.”

Nikdo si nevšiml, jak se po té Ling Xiaově větě You XiaoMo zatvářil rozpačitě.

Ling Xiao ho nazýval mladým pánem. I když věděl, že se Ling Xiao choval jako Liu Yue... tohle bylo poprvé, co ho za jeho dva životy někdo nazval mladým pánem.

„Třetí mladý pane, jsi v pořádku?” Okamžitě se k nim přihnala banda Chai Junových ničemů a ustaraně se dívali na Chai Junovu děsivě bílou tvář.

Jeden člověk dokonce zahlížel na Ling Xiaa. „Víš, kdo je tento třetí mladý pán? Opovážíš se ho jen dotknout a rodina Chai ti nikdy neodpustí.”

You XiaoMo vyšel zpoza Ling Xiaových zad a nespokojeně řekl: „To on si začal, já... můj sluha se akorát legitimně bránil. A proč bych měl jen tak stát, když je ve špatné náladě a chtěl si to na mě vybít?”

Ten člověk na to skoro nedokázal namítnout a honem řekl: „Ale i tak by tvůj podřízený neměl být tak krutý. Ani nemluvě o tom, že se tě mladý pán ještě ani nedotkl.”

„To stačí!” Profesorce Ning Jing konečně došla trpělivost, svou nádhernou tvář měla pokrytou mrazem. Přišla k Chai Junově bandě a řekla: „Pokud chcete, abych vás diskvalifikovala, můžete dál dělat scény.”

Stačila jedna věta a podařilo se jí je naráz umlčet. Nechat se diskvalifikovat z Akademie DaoXin nebyla žádná sranda. Kdyby se o tom dozvěděly jejich rodiny, byli by vyřízení.

Když profesorka Ning Jing viděla, že její výhružka zabrala, otočila se na You XiaoMoa a řekla: „Pokud tu nemáš co dalšího na práci, běž, já to tady vyřídím.”

„Omlouvám se za potíže, profesorko.” You XiaoMo si vydechl úlevou. Okamžitě Ling Xiaa odtáhl ze síně. Bál se, že kdyby tu zůstali ještě déle, možná by přišli na Ling Xiaovu totožnost.

You XiaoMo, co zrovna odešel, nevěděl, že profesorka Ning Jing stála za nimi, dívala se na Ling Xiaa a o něčem přemýšlela. Nejenom ona, ale dokonce i Gao Yang, co se tvářil mírně překvapeně. Nečekal, že síla tohoto muže bude tak vysoká.
--------------------------------------------

~ Týjo, YXM má někdy tak proříznutou pusu. A jaká výřečnost! Zato LX dělá potíže, kudy chodí. A nejhorší na tom je, že teď nezadělal na malér sobě, ale Liu Yueovi... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Parádní dílek. I když tyhle dva měly být dohromady. Nevím proč to tak šíleně kouskuje. No rozhodně je to napínavé. Takže je génius. Hihi. Víte tohle se mělo jmenovat legendární žena legendárního může. 😂😂😂Ale ten mu dal vlastně oba mu nandali a nepochybuji že i na dalších testech dostane co proto. Ale skoro se prozradil. Jo ymx se fakt nezdá, ale jak se říká tichá voda břehy mele. Děkuji moc moc za překlad.🥰💞Máš můj obdiv.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to se prostě čte jedním dechem. YXM má talent na přivolávání katastrov 😆.

    OdpovědětVymazat
  3. Chudák Liu You. Ani len radšej nechcem vedieť, čo za problémy mu LX vyviedol. Určite neskončí dobre.

    OdpovědětVymazat