pondělí 12. října 2020

LMW - kapitola 218


Kapitola 218 - Klam


Stejně to bylo přesně tak, jak Ling Xiao řekl. Nikdo nevěděl, že Písmo nebeské duše měli v rukou oni, a tak mohl prostě bez starostí trénovat. Pokud na to lidé v budoucnu přijdou, bude muset akorát trvat na tom, že Písmo nebeské duše bylo jeho. Takhle nikdy nikoho ani nenapadne, že by mu ho sebral.

Když You XiaoMo rozhodl o vlastnictví Písma nebeské duše, začali hledat informace, co chtěli.

XianJiLou nedávalo na nástěnky všechny informace, co ještě neprodali. Nejprve vysvětlili, co to je za informaci, a pak tam byla zmíněná cena. Pokud si někdo myslel, že si to může dovolit, a byl to ten druh informace, co chtěl, mohl prostě zajít k okénku uvnitř budovy, kde se prodávaly informace.

You XiaoMo se podíval na zprávy, co byly úplně nahoře na malé obrazovce, a našel informace, o kterých nikdy ani neslyšel. Jako například že dvě konkrétní síly měly mezi sebou konflikt nebo pokrok a výsledky velké války nějakých slavných mocností a jiné. Ale nejnápadnější informací bylo samozřejmě to o Akademii DaoXin.

You XiaoMo zjistil, že sekce dat o Akademii DaoXin a vnitřní informace pro registraci studentů, bylo na seznamu mezi prvními pěti. Ale když vedle té zprávy spatřil dodatečný poplatek, spadla mu brada. I když to byla akorát informace, kterou se později všichni dozví, účtovali si za to tisíc křišťálových mincí. Vážně to bylo bezmezně drahé. Navíc zjistil, že ceny mnoha předmětů šly ve městě Yan hlavně do křišťálových mincí.

Tisíc mincí, to znamenalo, že musel utratit zhruba pětinu svých celkových úspor. Ling Xiao si promnul bradu a chvíli o tom uvažoval. „Tahle cena je pořád rozumná. Pokud tu nebude žádná lepší, můžeš to koupit.”

You XiaoMo po něm zašilhal. „Z kterého úhlu pohledu ti přijde, že to je dobrá cena?”

Ling Xiao věděl, že s tou cenou zápolil, a zasmál se. „Bedlivě se podívej na ten popis nad tím, ty informace, co XianJiLou poskytuje, není jen o registraci studentů. Také mají informace o Akademii DaoXin a my se na to náhodou také musíme zeptat. Pro lidi, co už o Akademii DaoXin ví, by to vskutku byla vysoká cena, ale pro nás je tato informace přesně to, co potřebujeme ze všeho nejvíc. No, ohledně těhle informací se prostě můžeme vyptat kolem a dozvíme se to.”

You XiaoMo protočil očima. Kdyby to Ling Xiao neřekl, možná by ho to trochu utěšilo. Ale protože dodal tu poslední větu, akorát se kvůli tomu cítil hůř. Stejně tak nemusel od samého začátku vůbec nic říkat.

You XiaoMo si ten nefritový disk stejně zdráhavě koupil.

Tento takzvaný nefritový disk byl předmět, co zaznamenal různé informace a obrázky. Bylo to nesmírně praktické. A dalo se na něj uložit velmi mnoho informací. Ale na Jihu nebyl tento předmět nijak zvlášť rozšířený, protože na Jihu lidé obvykle používali papírové knihy nebo svitky, co byly vyrobené ze zvláštních materiálů, aby se nemuseli bát, že se to poničí.

Ale na Severu se nejběžněji používaly nefritové disky a XianJiLou veškeré své informace ukládalo na ně.

Když si to You XiaoMo zhruba prohlédl, předal nefritový disk Ling Xiaovi.

Ling Xiao byl rychlejší než on; jen se na to letmo podíval a už vstřebal veškeré informace, co byly na nefritovém disku. „Ty informace byly nečekaně celkem ucelené.”

Uvnitř byly informace o Akademii DaoXin za posledních osmnáct generací.

You XiaoMo si třídil informace, co zrovna vstřebal, a ta data byla vážně ucelená.

Akademie DaoXin uspořádá zápis studentů ve městě Yan, ve čtvrti LeiTian. Začínalo se v devět ráno a končilo v sedm večer. Jelikož tam bylo obrovské veřejné náměstí, kam se vešly stovky tisíc lidí, bylo třeba to pořádat tam. Už se dalo představit, jak působivá ta scéna bude, až dorazí.

Ale na druhou stranu, toto nebylo důležité. Psalo se tam jenom o tom, jak byla Akademie DaoXin nejslavnější institucí na kontinentu LongXian, a proto byly podmínky k přijetí velmi vysoké.

Na nefritovém disku bylo například psáno, že první podmínkou u mága bylo: dosáhnout 4. řádu do věku 25 let. Pokud nedosáhli na 4. řád nebo pokud jim bylo přes 25 let, uchazeči nemohli projít.

Ale největším překvapením bylo, že toto byla jenom první podmínka. Když člověk splnil první podmínku, neznamenalo to, že měl oprávnění se zapsat na Akademii DaoXin. Pořád tam byly další dvě zkoušky, a to alchymie a výroba magických pilulek. Teprve když člověk prošel těmito dvěma testy, se mohl stát studentem na Akademii DaoXin.

Ale kromě tohoto You XiaoMo našel ještě překvapivější zprávy.

Zápis studentů na Akademii DaoXin nebyl jenom pro mágy, ale také pro kultivátory. Zápis pro kultivátory byl také velmi náročný, ale snazší než pro mágy. Měli jenom jednu podmínku – dosáhnout řádu Slunce, než dovrší 25 let věku.

You XiaoMo se hned zeptal Ling Xiaa: „Dosáhl jsi dvaceti pěti let a řádu Slunce?”

Ling Xiao se při pohledu na něj nepatrně usmál a žertovně řekl: „Prošel jsem řádem Slunce, ještě než jsem se narodil.”

You XiaoMo mu nevěřil a zahleděl se mu do očí, jako kdyby chtěl říct: ty chvástale!

Ling Xiao se prostě zasmál a nic mu nevysvětlil.

Když You XiaoMo spatřil tuto jeho reakci, co působila jako vychloubání, věřil, že se Ling Xiao vskutku chvástal. A stejně mu řekl tohle: „Akademie DaoXin má zápis i pro kultivátory, chceš se zkusit zapsat?”

Ling Xiao si promnul bradu. „To je dobrý nápad.”

Původně měl v plánu se v Akademii DaoXin skrýt až poté, co se You XiaoMo zapíše, ale byl to komplikovaný nápad. Kromě toho na Akademii DaoXin bylo mnoho expertů, takže bylo složité zajistit, že ho nenajdou. Ačkoli si věřil, že by ho nenašli, stejně nemohl vyloučit možnost, že by došlo k nějaké nehodě a našli ho.

Pokud by se na Akademii DaoXin zapsal jako student, mohl by být s You XiaoMoem otevřeně. Ale bylo na tom ještě něco komplikovanějšího, a to byl test Duševním kamenem.

Duševní kámen byl speciálně navržen tak, aby detekoval duchovní stopy z kultivátorů a mágů, a mohl určit věk člověka tím, že přečetl kolísání v duši. Ale používalo ho jen pár lidí, tedy pokud se nepořádal rozsáhlý zápis jako u Akademie DaoXin, kde byl podmínkou věk.

I když měl Ling Xiao vysoké schopnosti, bylo nemožné, aby změnil kolísání vlastní duše, takže by ho odmítli kvůli první podmínce. Tedy pokud...

You XiaoMoa to očividně taky napadlo. Ling Xiao byl velmi schopný, nebylo možné, aby mu bylo jenom dvacet pět let...

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa, co byl hluboce zamyšlený, a zeptal se: „Přišel jsi na to, jak to provést?”

Po chvilce rozmýšlení Ling Xiao přikývl. „Existuje způsob.”

You XiaoMoa to rozveselilo a rychle se ho zeptal: „Co uděláš?”

Ling Xiao přimhouřil oči a mluvil mírně krvavým tónem: „Najdu tělo, co má podobnou postavu jako já, nechám ho registrovat místo mě a pak ho zabiju, aby o tom nemohl mluvit.”

You XiaoMo: „...Nemohl bys ho prostě podplatit zlaťáky?”

Ling Xiao se zlehka zasmál. „Jenom mrtvý člověk dokáže zachovat tajemství.”

You XiaoMo zkroutil tvář. „To neexistuje žádný jiný způsob?” I když vážně chtěl, aby šel Ling Xiao s ním na Akademii DaoXin, zabít člověka kvůli takové maličkosti bylo prostě příliš kruté. Chtěl kvůli té nespravedlnosti protestovat místo toho člověka. Kdyby byl na jeho místě, také by se cítil nesmírně rozzlobeně.

Ling Xiao se uchechtl.

You XiaoMovi se okamžitě na několikrát proměnil výraz a pak na něj zahlížel. Měl pocit, že si z něj zase utahoval.

Ling Xiaovi se třásla ramena od smíchu a dlouho s tím nedokázal přestat. „Vlastně existuje jiný způsob. Potom mu prostě jen musíme vymazat paměť.”

Dokázal vstřebat vzpomínky druhých, takže je samozřejmě dokázal i vymazat. Ale byl v tom jeden malý problém. Když člověku vymazal vzpomínky, bylo to nesmírně bolestivé a obyčejní lidé by to nedokázali snést.

You XiaoMo o tom nevěděl, a tak se mu znovu rozzářila tvář. „Tahle metoda mi nevadí.”

Ling Xiao se zasmál. „Pokud si myslíš, že to je dobré, tak ji použijeme.”

You XiaoMo okamžitě přikývl, ale jen co stěží přikývl, najednou si vzpomněl na největší problém. „Ale kde bychom mohli najít kultivátora řádu Slunce, co má pod 25 let? Pokud ten člověk splňuje podmínky, nemyslíš si, že se taky bude chtít zapsat na Akademii DaoXin? Co když se o tom znovu dozví poté, co mu vymažeš vzpomínky, a bude se chtít zapsat? Co budeš dělat, pokud na to dojde?”

Přemýšlel o té řadě problémů, co na ně čekala.

Ling Xiao řekl: „Nemusíš se bát, na tyhle problémy jsem už myslel; pokud nedokážeme najít někoho vhodného, pořád můžu někoho takového 'vytvořit'. Co se týče toho, jestli se poté zapíše, pokud mu po zápisu pro nás vymažeme vzpomínky, nebude s tím žádný problém.”

You XiaoMova mozková kapacita dosáhla svého limitu. „Co myslíš tím 'vytvořit'?”

Ling Xiao vysvětlil: „Copak nejsi mág 4. řádu? Obvykle magickou pilulku vyrobíš bez problémů, pořád se bojíš, že bys nedokázal vyrobit pilulku, co z kultivátora řádu Nebe učiní kultivátora řádu Slunce?”

Správně, You XiaoMo si to zrovna uvědomil. Už byl mágem 4. řádu. Pokud by nemohli najít kultivátora, co ty podmínky splňoval, akorát to musí skousnout a hledat kultivátora řádu Nebe. A pak může prostě vyrobit tři magické pilulky a dát je tomu člověku, aby si zvýšil řád.

Poté oba odešli z XianJiLou.

Když to spolu prodiskutovali, rozhodli se, že nebudou hledat člověka, co podmínky splňoval, neboť takový člověk se rozhodně hodlal zapsat. I kdyby ho našli, možná by nebyl ochotný to udělat. A tak než aby marnili časem, stejně dobře mohli hledat lidi, kterým bylo méně než 25 let a kteří byli v řádu Nebe s pěti a více hvězdami.

Ale i když své podmínky zmírnili, stejně bylo těžké takového člověka najít, protože stále museli hledat člověka, co měl podobnou postavu jako Ling Xiao.

V důsledku čehož už strávili sedm až osm dní hledáním kandidáta.
--------------------------------------------

~ Že by nová postava? I když možná to bude jen bezejmenné extra, když mu po tom aktu chtějí vymazat paměť...  ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. Ta jejich logika je úžasná. To jak si to vše oduvodni je luxusní. Nakonec nic není špatného pokud jim to vyhovuje. A penízky u nich lítají rychleji než u mě výplata. Už se těším na další dílek a moc děkuji za překlad. Jsi skvělá 🤪🤩

    OdpovědětVymazat
  2. Nedalo by sa využiť démonicke zviera YXM?? Asi nie, čo xD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné démonické zvíře, které je mladší 25 let, je PiQiu. A pochybuju, že by u zápisu skočili na to, že je LX sotva pár let.

      Vymazat
    2. Tak nič xD. Ale aspoň by nastal o to väčší zmätok xD.

      Vymazat