čtvrtek 1. října 2020

LMW - kapitola 215

Kapitola 215 – Smrtící tvář


Jak You XiaoMo vstoupil do Smaragdového Dvora, rozhlédl se, aby si všechno prohlédl. Výzdoba uvnitř byl ještě vytříbenější luxus než zvenku a také to tam bylo velmi prostorné. Mělo to jenom jedno podlaží, takže vnitřek byl rozdělený na menší bloky a v každém bloku bylo vystaveno mnoho nádherných, kvalitních šperků. Jelikož chtěli koupit masku, šli ke třetímu bloku napravo.

Na poličkách pod světlem visely různé druhy vytříbených masek, byly velkolepě nasvícené a působily velmi snově. Ti dva ještě ani nevstoupili dovnitř a už viděli, jak nádherné byly.

Prodavačka ve fialovém oděvu viděla, že dovnitř vešli dva lidé, a šla je uvítat. Ale jakmile spatřila Ling Xiaa, okamžitě ji to ohromilo a pak jí tváře najednou zrůžověly. Zapomněla dokonce i na základní slušné chování.

You XiaoMo sebou cukl. Teď byl ještě víc odhodlaný Ling Xiaa přimět, aby nosil masku. Nebo jinak bude mít dle této situace v budoucnu ještě více rivalů v lásce. Naprosto se mu protivila představa, že by měl každý den strávit jejich odháněním.

You XiaoMo tu hloupou holku ignoroval a vzal z poličky masku.

Toto byla fialová maska, co byla vyrobená z nějakého neznámého materiálu. Byla velmi okázalá a když by si ji člověk nasadil, pravděpodobně by to přilákalo ještě víc pozornosti. Tato zakrývala jenom oči, a tudíž nesplňovala jeho podmínky.

Když You XiaoMo masku zase odložil, slečna ve fialovém se konečně vzpamatovala.

S rozpačitým výrazem na tváři se opatrně zeptala: „Pane, jakou masku byste rád koupil?”

You XiaoMo se po ní podíval a ukázal na sněhově bílou masku na nejvrchnější polici. „Sundej ji a ukaž mi ji.”

Slečna následovala směr jeho prstu a když viděla, že nahodile vybral tu nejdražší masku ze všech, na okamžik ji to překvapilo. Pak ji okamžitě zachvátila radost a rychle tu masku sundala.

Jak ji You XiaoMo přijal, taky ho to překvapilo. Ta maska byla velmi tenká, jako křídlo cikády. A měla velmi jemnou texturu, hladkou a uklidňující, ale nepůsobilo to ledově chladně. Byla to velmi jemná, a přesto dobře vyrobená maska. Nejdůležitější bylo, že tato maska zakrývala půlku tváře. Byly vidět jenom rty a brada.

„Co si myslíš o téhle?” Čím víc si ji prohlížel, tím víc se mu zamlouvala. Rychle ji ukázal Ling Xiaovi.

Ling Xiao si masku prohlédl, osahal si texturu masky a rovnou si ji nasadil. Ta maska rozhodně nebyla nekvalitní. Měl pocit, jako kdyby na tváři nic neměl.

Jak You XiaoMo zíral na Ling Xiaa, doširoka se mu rozšířily oči. Nemohl si pomoct a cítil se naprosto poražen.

Ling Xiao měl evidentně masku, a přesto byl stále až příliš atraktivní. Ačkoli mu ta maska zakrývala půlku té jeho pohledné tváře, jelikož sám preferoval bílý oděv, ladilo to s bílou maskou. Takže to působilo, jako kdyby ho zakrývala vrstva jiskřivé bílé. Byl ještě oslnivější než obvykle, jako kdyby byl bůh, co sestoupil na světský svět!

K čertu, pálily ho z toho oči!

You XiaoMo měl nutkání se oslepit, neboť se bál, že nedokáže zadržet, aby se mu nespustila krev z nosu.

Jeho reakce byla stále kontrolovaná, ale tu slečnu ve fialovém to okamžitě omráčilo jako sochu.

„Co ty na to?” Ling Xiao se usmál a podíval se na You XiaoMoa.

You XiaoMo se vyhnul jeho pohledu a odkašlal si. „Vypadá to pěkně.”

Ling Xiao se usmál. „Tak kup tuhle, také se mi líbí.”

You XiaoMo v duchu ječel: prosím, neusmívej se!

Když skončil se svým vnitřním ječením, vedle ucha se mu ozvala rána, jako kdyby na zem padlo něco těžkého. You XiaoMo se otočil a co spatřil, ho tak nějak ukonejšilo. Vypadalo to, že vůči Ling Xiaově přitažlivosti měl několikanásobně vyšší odolnost než obyčejní lidé.

No hele, ta slečna ve fialovém, co předtím ignorovali, teď byla zemdlelá na zemi a z nosu ji tekla krev nonstop. Něčí tvář tady rozhodně byla smrtící zbraň!

Naštěstí You XiaoMo nikdy takhle neomdlel, jinak by umřel hanbou.

Poté muži ze Smaragdového Dvoru tu slečnu rychle odnesli a vyslali dalšího zaměstnance. Tentokrát to byl muž, co vypadal vážně. Zdálo se, že to byl jeden z vyššího vedení, protože lidé vedle něj k němu byli velmi zdvořilí.

Když viděl masku na Ling Xiaově tváři, ztišil hlas a řekl: „Tato maska byla vyrobená ze stoletého Ledového hedvábí, a proto má celkem vysokou cenu. Stojí 5.000 křišťálových mincí.”

„Křišťálových mincí?” You XiaoMoa to omráčilo. Jak to, že o této měně ještě neslyšel?

Ling Xiao si najednou vzpomněl, že o tom zapomněl You XiaoMovi říct. Sklonil hlavu You XiaoMovi k uchu a zašeptal: „Křišťálová mince má větší hodnotu než zlatá mince, jedna křišťálová mince má cenu 1.000 zlatých mincí. Město Yan je nejvíce prosperující oblast na kontinentu LongXiang, takže základní jednotkou měny tu je křišťálová mince.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, najednou cítil, jak mu bušilo srdce. Tisíc zlatých se rovnalo jedné křišťálové minci, takže copak se 5.000 křišťálových mincí nerovnalo pěti milionům zlatých?

Při pohledu na to, jak mu kapsa o polovinu splaskla, You XiaoMo cítil, jak ho brněla kůže bolestí. Ale ta maska se k Ling Xiaovi tak moc hodila. Skousl si ret, to je toho! Najde si šanci, jak najít víc peněz.

Nakonec tu masku koupil.

Můj ty světě, zprvu si myslel, že se projdou kolem a uvidí, jestli tu bylo něco pěkného, ale při pohledu na tuto situaci se zdálo, že ten nápad bude muset zavrhnout.

Taková drahá věc. Obával se, že za zbytek svých peněz by si nemohl koupit nic dobrého.

Naštěstí You XiaoMo obzvláště vyrobil pár pilulek 4. řádu v přípravě na jakékoli nečekané okolnosti. Ale nečekal, že mu to přijde vhod tak brzy. A navíc pokud prodej magických pilulek nevynese dost peněz, možná bude muset riskovat a prodat pár magických bylin.

Když You XiaoMo zaplatil, měl pocit, že tu nemohl déle zůstat. Rychle se otočil a nemohl se dočkat, až odejde. Nemyslel si, že ho Ling Xiao ani ne po dvou krocích odtáhne zpět. Nedokázal tomu uvěřit, a tak se zeptal: „Co?”

Ling Xiao ukázal na obchod s oděvy hned vedle. Toto byl také obchod, co spadal pod Smaragdový Dvůr. Jelikož Smaragdový Dvůr byla velká budova jako obchodní centrum, uvnitř bylo spoustu obchodů. Daly se tam najít všechny každodenní potřeby.

Ling Xiao nechtěl kupovat oděv pro sebe. Věděl, že You XiaoMo nosil pořád dokola tři až čtyři sady oblečení. Ani nemluvě o tom, že jejich kvalita nebyla ucházející.

You XiaoMo si myslel, že si Ling Xiao chtěl koupit šaty pro sebe. Nečekal, až něco řekne, a okamžitě odmítl: „Nemůžeme, ha, to oblečení je možná příliš drahé. Zbytek zlatých si musíme schovat pro případ nouze.” V této chvíli ještě nenašli žádné informace ohledně akademie.

Ling Xiaovi stačil akorát letmý pohled, aby věděl, co si myslel. Nemohl si pomoct a zasmál se. „Na co myslíš? Že je drahá maska, ještě neznamená, že i oděvy budou drahé. Díval jsem se, tohle oblečení není vyrobené z žádného zvláštního materiálu, takže cena nebude vyšší než u této masky. Pořád ti zbývá ještě aspoň milion.”

„Opravdu?” zeptal se You XiaoMo.

„Jo,” zaručil se Ling Xiao znovu. „Ledový bourec je démonické zvíře 7. řádu. Je normální, že je stoleté ledové hedvábí drahé.”

You XiaoMo se rozhodl, že mu bude dočasně věřit, a následoval ho do obchodu. Zeptal se na cenu a zdálo se, že zdejší oblečení nebylo příliš drahé. Sada oblečení byla zhruba za pět křišťálových mincí. A kvalita nebyla špatná.

„Fajn, měl by sis honem dvoje vybrat.” Deset křišťálových mincí si pořád mohl dovolit.

Ling Xiao dokázal odhadnout, že si to You XiaoMo špatně vyložil. Neobtěžoval se s vysvětlováním, prostě ho vtáhl dovnitř a vybral sadu oblečení, co by You XiaoMovi seděla. „Tohle nevypadá špatně, chceš si to vyzkoušet?”

You XiaoMo si konečně uvědomil, že chtěl šaty koupit jemu, a v duchu proklínal svou hloupost. Jak by mohl Ling Xiao vyměnit své vodě a ohni odolné oblečení, které nedokázaly probodnout ani nože, za nějaké obyčejné oblečení bez obrany. Kdyby mu ty šaty shořely a on by je musel každý den měnit, utrpěla by tím akorát jeho peněženka.

Naopak Ling Xiao chtěl You XiaoMovi dát nezničitelné oblečení, ale jeho oděv byl pro You XiaoMoa příliš velký. Na takovém místě nebyl nikdo, kdo by dokázal upravit jeho oděv z hedvábí Bource z devátého pekla, aby You XiaoMovi seděl.

You XiaoMo si vlastně myslel, že pět křišťálových mincí bylo dost drahé, a zrovna teď měl co nosit, a tak to okamžitě odstrčil. „Nepotřebuju to, pořád mám oblečení.”

Jak by mohl Ling Xiao samozřejmě dovolit, aby to You XiaoMo odmítl? Přímo vybral dobrou sadu oblečení a dal mu to. „Tvoje šaty jsou až příliš obnošené. Jsi si jistý, že když budeme kráčet bok po boku, ostatní tě nebudou brát jako mého sluhu? Přestaň kňučet. Jdi to vyzkoušet.”

You XiaoMo trucoval. Fajn, ta slova ho rozhodně přesvědčila. To byl také jeden z těch trnů, co měl v srdci. Ach, v žádném případě nechtěl, aby se k němu chovali jako k sluhovi. Neměl na výběr a musel si ty šaty poslušně odnést do zkušební kabinky.

Ling Xiao vybral sadu bílého oblečení s modrým vzorem podél lemů. Bylo to vytříbené a vypadalo to delikátně. Když si to You XiaoMo oblékl, v porovnání s tou lněnou látkou, co obvykle nosil, z celého jeho těla sálala čistá a jasná aura. Zrovna teď nebylo pochyb o tom, že byl oslnivější. Ne že by You XiaoMoův vzhled byl nějak špatný, akorát nevěděl, jak se oblékat.

Když Ling Xiao spatřil, jak You XiaoMo vyšel z kabinky, najednou se mu rozzářily oči.

Zdálo se, že poté, co se You XiaoMo převlékl, se jeho aura mírně změnila. Kdo by si pomyslel, že ten obyčejně vyhlížející You XiaoMo z dřívějška byl tento chlapec.

Ling Xiao se v duchu pochválil, jak měl dobrý vkus. Ale oči na You XiaoMoa upíral mírně chlípně.

Ačkoli měl původně v úmyslu, aby si You XiaoMo vzal trochu kvalitnější oděv, vážně trval na barvě. Pokud budou mít oba stejnou bílou, lidé na You XiaoMoa přestanou nahlížet jako na jeho sluhu. A možná si začnou myslet, že jsou pár.

You XiaoMo o těchto Ling Xiaových myšlenkách nevěděl. Tohle bylo poprvé, co měl na sobě tak kvalitní oblečení, a vážně to byl pěkný pocit. Látka byla velmi jemná a dokonce i velikost byla správná. Než odešli ze Smaragdového Dvora, nakonec koupili čtyři sady oblečení.
--------------------------------------------

~ A příště bude @ ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>


3 komentáře:

  1. Tak že další bude @ už bylo jasné podle těch myslenek��, dekuju za kapitolu maky

    OdpovědětVymazat
  2. Také děkuji za kapitolu a těším se na příště 😍.

    OdpovědětVymazat