pondělí 19. října 2020

LMW - kapitola 220


Kapitola 220 – Pokud je ti špatně, dojdi si za doktorem


Zápis na Akademii DaoXin byla velkolepá událost. Díky tomu byl proud lidí, co chodili z a do města Yan, v porovnání s obvyklým dnem dvojnásobný. Tohle městu přinášelo velký rozkvět.

I když byly letos informace o lokaci omezené, stejně bylo nekonečně mnoho lidí, co se o té novince doslechli. Jako dnes. Všechny cesty, co vedly náměstí LeiTian, byly nesmírně našlapané a rušné nekonečnými kolonami vozů a cestujících.

Aby You XiaoMo a Ling Xiao ušetřili čas, použili transportační kruh, u kterého trvalo jenom mrknutí oka, než se dostali na velkou ulici nedaleko náměstí LeiTian.

Náměstí LeiTian se nacházelo v centru města Yan a byla to duelová aréna s velmi dlouhou historií. Toto místo odedávna vidělo vzestup a pád nespočtu jednotlivců.

Ale centrální oblast byla stále hektická a rušná s přemírou lidí.

Ve městě Yan platilo pravidlo, co lidem neumožňovalo létat vzduchem, a proto museli You XiaoMo a Ling Xiao jít pěšky. Původně chtěl You XiaoMo použít vůz, ale na cestě jich bylo příliš mnoho, a přesto nebyl žádný ochotný zastavit. Většina vozů buď už měla majitele, nebo byla plná hostů. A téměř všechny jely směrem k náměstí LeiTian.

I když to You XiaoMo čekal, nikdy by ho nenapadlo, že na zápis pojede tolik lidí. Najednou si uvědomil, proč to Akademie DaoXin dělala takto. Už tak omezili informace, a přesto přišlo tolik lidí. Kdyby informace nijak neomezili, copak by těch lidí nebylo dvojnásob?

Ling Xiao poplácal You XiaoMoa po hlavě. „Pojďme kupředu a taky ať se Liu Yue trochu adaptuje.”

Liu Yue až do teď neviděl tak majestátnou scénu. Kvůli tomu mu trochu přišlo, že se nedokáže adaptovat. Nejenom to, také se musel naučit každý Ling Xiaoův pohyb a chování. Tvář měl tak napjatou, že se nedokázal ani na chvilku uvolnit.

You XiaoMo se podíval na Liu Yuea, co na sobě měl oděv, co velmi připomínal Ling Xiaoův styl. Až na masku. Jelikož ta stará maska byla až příliš oslňující, You XiaoMo musel koupit novou a také koupil novou sadu oblečení pro Liu Yuea, aby promíchal falešné s opravdovým. Pod maskou byla stejná tvář, jako měl Ling Xiao. To bylo samozřejmě také Ling Xiaovo brilantní dílo.

Co se týkalo Ling Xiaa, ten si změnil vzhled na Liu Yuea. Obyčejná tvář, takový ten typ, kterému by lidé nevěnovali pozornost.

Ling Xiao byl nervózní, že by nechal You XiaoMoa samotného, a tak s nimi šel také.

Náměstí LeiTian naštěstí nebylo od transportačního kruhu moc daleko. Po dvou hodinách chůze se ta trojice konečně dostala na náměstí LeiTian. Bylo to velmi velké náměstí a zdálo se, že nemělo žádnou hranici, jak se utápělo v tom moři lidí, co hlučeli a křičeli, skoro jako kdyby člověku přímo u ucha uhodil blesk.

To oslavované náměstí, co mohlo pojmout stovky tisíc lidí, teď vypadalo jako pouliční trh. Takové množství lidí, ta neuvěřitelná scéna You XiaoMoa šokovala v nitru i navenek. Vážně podcenil vliv těch dvou slov: Akademie DaoXin.

Zrovna teď před nimi byla obrovská plocha, co byla téměř z půlky zaplněná. Ne všichni sem přišli kvůli zápisu, někteří přišli akorát doprovodit svá dítka. Ale faktem bylo, že ta fronta byla tak dlouhá, že You XiaoMo ani neviděl mentora, kterého sem vyslali na ten administrativní úkol.

You XiaoMo trochu poskočil. Tolik lidí, kdy ta fronta skončí.

Ling Xiao zatlačil You XiaoMovi do ramene. „Vyber si frontu, kde není moc lidí. První den zápisu je jen k otestování věku a řádu, takže by to mělo jít rychleji. Pokud budeš váhat, fronta se akorát prodlouží.”

You XiaoMo věděl, že to dávalo smysl, a tak řekl: „Dobrá, půjdu se zařadit. Ty mezitím jdi s Liu Yuem a dej mu nějaké instrukce, aby se vyhnul chybám.”

Liu Yue honem řekl: „Nepotřebuju instrukce. Nepotřebuju je, sám si budu dávat pozor.”

Liu Yue si netroufal nechat se doprovodit tímto velkým mužem. Ani nemluvě o tom nátlaku, co cítil, když stál vedle Ling Xiaa, po pár dnech pozorování věděl, že tento velký muž se o svého společníka velmi bál. I když byl pěkný pocit nechat se chránit takovým kultivátorem, neměl odvahu požádat o ochranu tohoto velkého muže.

Ling Xiao řekl: „Nejdřív doprovodím tebe a pak pomůžu jemu.”

You XiaoMo viděl, že oba dva jeho návrh zamítli, a tak na tom už netrval.

Ačkoli tu bylo mnoho uchazečů, mágů bylo v porovnání s kultivátory významně méně, ani ne půlka. Navíc DaoXin stanovila deset registračních míst, takže žádná fronta nebyla nijak zvlášť dlouhá.

A tak si vybrali tu nejkratší frontu ze všech, ale stejně před nimi bylo více než 500 lidí.

You XiaoMo se postavil na špičky, aby něco viděl. A matně spatřil staršího muže, co přijímal registrace studentů. Nebyl nijak pomalý, na každého člověka nebylo třeba ani minuta.

Ling Xiao si všiml, že od chvíle, co sem přišel, nedokázal zůstat v klidu a znovu mu zatlačil do ramene. „Uklidni se, ten mentor nikam neuteče.”

You XiaoMo vysvětlil: „Nebojím se, že by utekl, jen jsem trochu vzrušený. Nedokážu odhadnout, co se stane, až se na DaoXin zapíšu.” Nebylo to tak, že by ve svém předchozím životě na školu nikdy nedocházel, ale nebylo to to samé.

Ling Xiao ještě nikdy na akademii nechodil, a tak ani on neměl ponětí. Ale dle informací, co byly zmíněné na nefritovém disku, se zdálo, že to vůbec nebude špatné. A tak se usmál a řekl: „Neboj se, nemělo by tě to zklamat.”

„He, někteří lidé vážně prožívají fantazii. Ještě ani nesložili zkoušku a už si představují život na akademii. To je ale bezostyšná cháska, co si myslí, že jsou jako géniové čtyř hlavních klanů města Yan.”

Jen co Ling Xiao domluvil, najednou jim k uším doputoval satirický a opovržlivý hlas. A pak následoval pronikavý smích plný opovržení.

Ling Xiao se zachmuřil, pak se otočil stranou a podíval se na toho člověka. V jeho očích byl náznak úmyslu zabíjet. You XiaoMo ho rychle zatahal za paži a objal ho za ni, aby ho zklidnil. A pak se podíval na toho chlápka, byl to mladý muž kolem dvaceti let. Nestál ve stejné frontě jako oni, ale náhodou stál ve frontě vedle.

Ten mladík pozvedl obočí a působil velmi dráždivě. Když viděl, že se na něj dívali, chladně ze sebe vyloudil „he”. Výraz mu přetékal opovržením. „Na co se díváte, řekl jsem něco špatně?”

You XiaoMovi se chvěl pohled a ještě pevněji sevřel ruku, kterou objímal Ling Xiaovu paži.

V Ling Xiaovi původně kypěl hněv, ale You XiaoMovo počínání ho vážně pobavilo a zasmál se kvůli tomu. Napadlo ho, že to You XiaoMo bude tolerovat.

Mladík viděl, že se stále dokázali smát, a tak měl pocit, že ho ignorovali. Tvář mu najednou zkysla. „Letošní uchazeči nejsou nic než hromada smetí. Přišli sem dokonce i ti, co si myslí, že jsou dost dobří, aby se zapsali.” Ušklíbl se. „Jen počkejte, až vás setřou; uvidíme, jak dlouho vám ta spokojenost vydrží.”

You XiaoMo se zhluboka nadechl, otočil se k těm ušklíbajícím se očím a řekl: „Máš pravdu, přišlo se registrovat i smetí, jen se podívej na to svoje titěrné vzezření. Naprosto vidím, že ani ty nezůstaneš spokojený dlouho.”

„Cos to zrovna řekl? Troufneš si to zopakovat?” Tvář toho mladíka velmi úchvatně vystřídala všechny barvy, v očích mu zuřil planoucí oheň a zíral na You XiaoMoa, jako kdyby chtěl říct: „Pokud to řekneš znovu, rozsekám tě na kousíčky.”

You XiaoMo se po něm podíval. „Nejsem tvůj sluha. Proč bych tě měl poslouchat? Kdo vůbec jsi?” Naštvaný You XiaoMo nikdy nebyl k nikomu zdvořilý. To byl ostrý kontrast k jeho obvyklé poslušnosti.

Tohle bylo poprvé, co ho Ling Xiao slyšel odmlouvat. Ani nemluvě o tom, že odmlouval velmi chytře a výmluvně.

Ten nynější You XiaoMo na Ling Xiaa působil velmi neotřele a byl pro něj velmi fascinující. A tak ho nepřerušoval.

Tvář mladíka přešla ze zelené do nachové. Tohle bylo poprvé, co k němu někdo takhle mluvil. Pod vlivem toho hněvu nemarnil ani chvilku na to, aby vybral vhodná slova. „Ty... chci tě vyzvat na souboj. Pokud máš dost kuráže, bojuj se mnou v aréně LeiTian.”

You XiaoMo věděl, jaký účel měla aréna LeiTian, ale vůbec ho to nezajímalo. Řekl s náznakem výsměchu: „Proč bych s tebou měl bojovat? Je důvod, proč bych měl poslechnout každé tvé slovo? Já tě tady ztrapňuju, ha.”

Nejenom že se tomu mladíkovi protočily panenky, ale dokonce i lidé, co stáli nedaleko, tomu nemohli uvěřit a zírali na něj. Většina lidí měla v duchu za to, že duel v aréně LeiTian měl posvátný význam. Pokud někdo vyzval někoho na souboj, jen vzácně se to odmítalo. Tedy pokud to nebyla výzva od člověka ve vyšším levelu člověku v nižším levelu. Ale taková situace byla obecně vzácná.

Mladík viděl, že You XiaoMo působil mladě. A tak si myslel, že byl jen obyčejným mágem ve 4. řádu, protože to byla ta nejprostší podmínka k zápisu. A on byl uprostřed 4. řádu, a proto se odvážil vyzvat You XiaoMoa na souboj. Ale nikdy ho ani nenapadlo, že ho You XiaoMo tak otevřeně odmítne.

„Takže se příliš bojíš se mnou bojovat. Proto ses neodvážil to přijmout.” Mladík se zlovolně ušklíbl. „Pokud se v omluvě třikrát dotkneš čelem až země, zapomenu na to, co se před chvílí stalo.”

You XiaoMo se na něj překvapeně podíval. „Chceš, abych se ti omluvil za to, že brzy budeš brečet? To jsi nemocný na mozku? Navrhuju, aby sis zašel za doktorem, aby tě prohlédl, abys nenakazil lidi kolem sebe.”

Ten mladík byl tak naštvaný, že se mu prst, kterým na něj ukazoval, třásl. A nevyšlo z něj jediného slova.

V této chvíli se z vně davu ozval hlasitý smích.

„Tento mladík tady má pravdu, pokud jsi nemocný, měl bys zajít za doktorem.”
--------------------------------------------

~ Jen si představím to ohromné množství lidí a točí se mi hlava. Mě stačí, aby na nákupech ve frontě přede mnou stálo deset lidí a protáčejí se mi panenky. O nějakých 500 ani nemluvě. ~

~ Kdo se YXMa zastal, se dozvíme zase příště! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Moc hezká kapitola. Už se těším na čtvrtek.

    OdpovědětVymazat
  2. Já věděla že se nemohou jenom postavit do fronty a zapsat. To fakt nemohu čekat a vypadá to že by to mohl být nějaký přítel. Kdo ví. Ten zápis bude hodně dlouhý 😂😂😂😂 a to6jsme u mágů. Už se těším na další dílek a moc moc dekuju za kapitolu. Jsi nejlepší. 💋

    OdpovědětVymazat
  3. Taky moc děkuji za preklad, a sem velmi zvědavá kdo se našeho hrdiny zastal. Maky

    OdpovědětVymazat