čtvrtek 22. října 2020

LMW - kapitola 221


Kapitola 221 – Dostat se zadními vrátky


Ten člověk, co se zasmál, vyšel z davu. Byl to muž, co si na zádech nesl obrovskou čepel. Měl jasnou a veselou tvář se silně řezanými rysy. Byl to velmi pohledný muž. Sálala z něj jasná, elegantní a nekonvenční aura, stačil jeden pohled a každému bylo jasné, že to byl pevný a mužný muž.

„Pokud se nemýlím, není to vážený Gao Yang? Jak to, že se tu objevil?”

„Ty hlupáku, proč by sem vážený Gao Yang neměl chodit? Nezapomeň, že je učedníkem zástupce ředitele Akademie DaoXin.”

„Slyšel jsem, že Akademie DaoXin vysílá výtečné studenty, aby udržovali pořádek a bezpečnost na zápisu. Nikdy mě ani nenapadlo, že vyšlou váženého Gao Yanga. Vážně je neuvěřitelný!”





Když ho lidé spatřili, všechny to příjemně překvapilo. A nejenom to, dokonce bezděky lapali po dechu. Všichni už slyšeli o tom, jak byl vážený Gao Yang oblíbený, ale ještě nespatřili jeho elegantní vzhled. Mnoha lidem to přišlo celkem žalostné, protože nikdy nečekali, že by ho kdy viděli takhle zblízka, a tak už svou příležitost promarnili. Zatímco zatvrzelí fanoušci mu okamžitě začali vesele lichotit.

Ten mladík, co si předtím troufl You XiaoMoa zesměšňovat, už v tváři zbledl.

Nikdy ho ani nenapadlo, že by vážený Gao Yang vyslechl jejich konverzaci a že by pomohl You XiaoMovi.

Pokud by to nahlásil učitelům na Akademii DaoXin, pravděpodobně by se po zbytek svého života na akademii nedostal. Teď mu bylo dvacet pět, za tři roky už věkem přesáhne věkový limit zápisu.

You XiaoMo se překvapeně podíval na muže, co se jej zastal. Tento člověk se jmenoval... jehně? (Pozn.: psáno jinými znaky, ale čteno stejně).

Podle jeho impozantního chování a podle toho, jak se k němu ostatní chovali uctivě, tento „Jehně” nemohl být někdo obyčejný. Učedník zástupce ředitele, ta takzvaná druhá generace, ha, byť jen tato totožnost byla dost impozantní.

Zrovna ve chvíli, kdy byl v tomto svém tranzu, mu někdo najednou zamával rukou před tváří.

You XiaoMo se vzpamatoval a spatřil, jak na něj Ling Xiao hleděl. Tvářil se očividně podrážděně. Tentokrát bylo You XiaoMovi příliš trapně, aby něco řekl, neboť byli na veřejnosti. A tak místo toho mohl akorát stáhnout Ling Xiaovu ruku dolů.

Gao Yang nečekal, že provede něco takového. Nejdřív sem akorát přišel na rutinní hlídku, ale pak zaslechl konverzaci toho náctiletého a mladíka. Nebylo možné popřít, že slova toho náctiletého přetékala sebevědomím, ale mít sebevědomí byla dobrá vlastnost. A tak měl pocit, že měl ten náctiletý pravdu.

Myslel si, že ten náctiletý byl velmi vlídný člověk; Gao Yangovi ho bylo líto, a tak se ho chtěl zastat. Ale nečekal, že ten náctiletý bude tak bystrý a že dokonce odmítne výzvu k duelu, jako kdyby to byl ten nejpřirozenější počin na světě. Vážně vypadal, že nechápal význam duelu v aréně LeiTian.

„Vážně jsi výřečný, obdivuju tě!” Gao Yang se smál a přitom sbalil pěsti před hrudí směrem k You XiaoMovi.

You XiaoMo se rozpačitě zasmál, taková úroveň řeči ho nemohla povýšit na „výřečného mluvčího”. Měl pocit, že to bylo akorát na přijatelné úrovni. „Ale vůbec ne, jsi až příliš zdvořilý.”

Ale tak nějak měl pocit, že tento Gao Yang byl tak nějak stejný jako Zhou Peng; přinejmenším se zdálo, že měli podobné povahy: velmi štědrý člověk.

Gao Yang řekl: „Já jsem Gao Yang. Jakpak ti mám říkat?”

You XiaoMo řekl: „Já jsem You XiaoMo.”

Nejdřív chtěl představit i Ling Xiaa, ale Ling Xiao se pak na školu dostane s jinou tváří, a tak ten nápad zavrhl. Jelikož byl Gao Yang učedníkem zástupce ředitele, možná se později znovu setkají.

Gao Yang se o něj zajímal, a tak řekl: „Juniore You, myslím, že tvoje fronta je pořád moc dlouhá. Znám jednu učitelku, momentálně nemá co na práci. Pokud ti to nevadí, můžu ji požádat, aby tě otestovala.”

You XiaoMoa to potěšilo a v mžiku přikývl. „Nevadí mi to, nevadí mi to. Budu tě tedy obtěžovat, abys mě vedl.”

Tohle bylo to takzvané dostat se dovnitř zadními vrátky, ha. V tomto životě se mu to nečekaně poštěstilo.

A pak ten ne tak zdvořilý You XiaoMo táhl Ling Xiaa a následoval Gao Yanga k „zadním vrátkům”.

Všechny přihlížející to šokovalo a spadly jim brady. Vážený Gao Yang nečekaně otevřel zadní vrátka člověku, se kterým se setkal ani ne před půl hodinou. To bylo celkem děsivé. Kdy se jim poštěstí projít zadními vrátky, co? Někteří lidé začali You XiaoMovi okamžitě závidět.

Co se týkalo toho incidentu mezi You XiaoMoem a tím mladíkem, mnoho lidí už na to zapomnělo.

Pod vedením Gao Yanga hladce vstoupili do síně Akademie DaoXin. Ta síň byla místo pro učitele, kde si mohli na chvilku odpočinout. Cizím lidem nebyl vstup dovolen, jedinou výjimkou byli lidé se zvláštním postavením.

Ta síň, kde si mohli učitelé odpočinout, vypadala zvenku velmi prostě. Na dveřích byla jenom jedna cedule, ale uvnitř to vůbec nebylo prosté. Výzdoba a nábytek byly z nejvytříbenějšího materiálu, všechno to vypadalo tak luxusně a cenně.

V síni byla kromě učitelů i skupina lidí, co vypadala jako studenti. A zezadu je následovali nějací sluhové nebo osobní strážci. Jelikož je následovali osobní strážci, vypadalo to, že pocházeli z vlivných rodin.

Jakmile vešli, všichni se na ně podívali. Někteří lidé Gao Yanga přirozeně pozdravili. Ale You XiaoMo to cítil, pokoutně se na něj dívalo mnoho párů očí.

„Profesorko Ning Jing, někoho jsem ti přivedl.”

Když se Gao Yang pozdravil s ostatními, zavedl ho k nádherné ženě, co vypadala přes třicet let, ale co si zachovávala elegantní postoj. Právě tuto ženu oslovoval jako profesorku Ning Jing a přesně jak její jméno hlásalo, stačilo se na ni jen podívat a člověku bylo příjemně a pokojně. (Pozn.: 宁静 = pokojný, poklidný).

Ta žena na sobě měla modrý oděv a na nádherné tváři se jí skvěl vlídný úsměv. Dívala se na ně svýma nádhernýma očima, co byly jako tichý, jasný pramen.

Když zaslechla, co Gao Yang řekl, pohled přirozeně přesunula na You XiaoMoa, co byl za Gao Yangem, a vřele se zeptala: „To ty jsi sem přivedl tohoto mladého chlapce? Gao Yangu, od kdy jsi začal lidem pomáhat chodit zadními vrátky?”

Ta poznámka v sobě měla náznak škádlení, ale nebylo to míněno jako kritika.

Kdykoli Akademie DaoXin pořádala zápis studentů, mnoho lidí se na akademii dostalo zadními vrátky. Ale Ning Jing nejvíce překvapilo, že to byl Gao Yang, kdo sem někoho přivedl zadními vrátky. Měla dojem, že Gao Yang by nikdy nic takového neudělal, a tak ji to vážně začalo zajímat. Jaký člověk by Gao Yanga přiměl udělat takovou výjimku?

Jen co si to Gao Yang vyslechl, zavolal na You XiaoMoa, aby šel k ní. „Profesorko Ning Jing, tento chlapec je You XiaoMo, i když jsme se dneska setkali poprvé, mám pocit, jako kdybychom byli dlouho přátelé. Když jsem ho viděl, jak se venku sluní na tom spařujícím slunci, s vědomím, že nemáš co na práci, jsem mu pomohl tě vyhledat.”

You XiaoMo promluvil co možná nejzdvořileji: „Rád vás poznávám, profesorko.”

Ning Jing se na něj chvíli dívala a pak se usmála a přikývla. „Jelikož tě Gao Yang přivedl až sem, pojď prosím se mnou.”

„Počkat, prosím.”

Zrovna když se užuž chtěli otočit, najednou na ně zakřičeli studenti, co také přišli zadními vrátky.

Ning Jing svým nádherným obočím vykreslila malé zamračení.

Ten člověk, co na ně zavolal, byl muž po dvacítce. Když se na něj podívali, už kráčel k nim a vesele řekl: „Profesorko Ning Jing, jelikož mu pomůžete s testem, neměla byste mít problém pomoct s testem i nám.”

Ten mladý muž zíral na profesorku Ning Jing s náznakem vášně v očích, evidentně vůči ní cítil obdiv. You XiaoMoa to překvapilo, a tak se potají podíval na Ning Jing. Této profesorce Ning Jing by mělo být přes třicet let, zatímco tomu muži bylo jen něco přes dvacet. Věkový rozdíl mezi nimi by měl být aspoň deset let.

Ale profesorka Ning Jing byla vskutku nádherná žena. Tato vlídná a nádherná žena vážně splňovala jeho představu „vlídné sestry”, akorát že byla jen o něco starší...

Ning Jing jim nechtěla věnovat pozornost, ale jelikož už takhle promluvil, nemohla je odmítnout. Liknavě řekla: „Tak můžete jít se mnou.” A jen co to dořekla, otočila se.

Z tváře toho muže najednou zmizel úsměv a celá tvář mu zchladla, ten jeho jedovatý, chladný pohled mu padl na You XiaoMoa. Nejenom že se na něj profesorka Ning Jing neusmála, ale ani se neobtěžovala s ním prohodit víc než pár slov; ale vůči tomuto chlapci byla tak měkká a vlídná, úplně jako kapající voda.

You XiaoMo měl pocit, jako kdyby na něj zíral jedovatý had. Najednou se střásl od hlavy až k patě.

Všiml si, že se na něj ten muž díval, ale nechápal to. Nezdálo se, že by mu něco řekl nebo udělal. Proč to vypadalo, jako kdyby ho nějak urazil?

You XiaoMo si to neuvědomil, ale Ling Xiao vždycky dával pozor na to, co se dělo v jeho okolí. Bylo to pro něj křišťálově jasné.

Ling Xiao pomalu přimhouřil své hluboké oči. Jeho obyčejná tvář najednou získala na nevyzpytatelnosti. V porovnání s tím mužem, jehož pohled byl chladný jako pohled jedovatého hada, Ling Xiaoův pohled byl spíš jako pohled spícího lva.

Ti lidé s postavením jako oni sice otestuje osobně profesorka Ning Jing. Ale aby tuto příležitost vůbec dostali, museli se spolehnout na nedůležitého člověka, jehož jméno ani neznali. Atmosféra teď byla velmi delikátní, všichni už k You XiaoMovi evidentně cítili trochu nepřátelství.

Profesorka Ning Jing přešla k posezení, co obzvláště zřídili v síni, a posadila se. Sluha okamžitě přinesl svitek a štětec a předložil jí ho.

Tato Ning Jing měla vskutku mocnou ničivou sílu! You XiaoMo si nemohl pomoct a povzdechl si.

Ning Jing se na chvilku odmlčela a pak k nim vřelým hlasem promluvila: „Takže začněme s testem. Předstupujte postupně, nepředbíhejte. Nejdřív mi řekněte jméno, věk a pak řád. Kdo chce jít jako první?”

Okamžitě vstal mladý muž: „Já půjdu první.”
--------------------------------------------

~ Zápis! Zápis je tu! Jméno, věk a řád není nic těžkého, ale YXMa určitě zase stihne nějaká katastrofa! Ale o tom zase příště... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

4 komentáře:

  1. 💖 On je boží. Proč jen jsou ty kapitoly tááák krátký 😞. Dekuji moc a už se těším na další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Takový trošku pozlátkový, nikdo nevidí co si kdo opravdu myslí. Děkuji moc za překlad 😘🐾.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle bylo skvělé čtení. Zadní vrátka. Prostě ti dva vedou. A předešlý komentář má pravdu. Jsou to krátká kapitoly.🙄Auto ka nás natahuje. Moc se těším na další dílek. A dekuju za překlad. 👋👋🤩

    OdpovědětVymazat
  4. Jen tam přišel a už má zase nepřátele i když zdaleka nic neudělal 😢

    OdpovědětVymazat