pondělí 2. listopadu 2020

LMW - kapitola 224


Kapitola 224 – Mladý pán


Když odešli ze síně, Ling Xiaoův výraz se už změnil. Už se netvářil tak chladně. Naopak místo toho působil velmi potěšeně.

Když You XiaoMo otočil hlavou, spatřil, jak se směje, a nemohl si pomoct, aby se nezeptal: „Kvůli čemu se směješ?”

Ling Xiao pozvedl koutek úst a žertovně řekl: „Mladý pane, tvoje dnešní impozantní chování je pěkné. Znám tě tak dlouho a nevěděl jsem, že máš tak nabroušený jazýček.”

You XiaoMo: „...Neříkej mi mladý pane.”

K čertu s mladým pánem, to bylo příliš mnoho stresu!

Ling Xiao s úsměvem řekl: „Mladý pane, ty se červenáš?”

Vážně jsi začal být závislý na tam, aby sis se mnou zahrával! You XiaoMo se po něm letmo podíval a pak se otočil zpět k registračnímu místu na náměstí.

Ling Xiao ho zezadu následoval, zatímco ho sem tam škádlil s tím „mladým panem”. Vážně začal být závislý na tom, aby si s ním zahrával.

Neustále You XiaoMoa pošťuchoval a You XiaoMo se ho nakonec rozhodl ignorovat. Dneska už se zapletl do dvou hádek, už mu nezbývalo moc energie. Musel si odpočinout a obnovit energii.

Jelikož prošli zadními vrátky, skončili mnohem dříve než ostatní. Když se vrátili na náměstí, nejenom že se počet lidí nesnížil, ale místo toho se zvětšoval jako oheň.

You XiaoMo a Ling Xiao našli Liu Yuea, co nemusel čekat v dlouhé frontě. Jelikož u kultivátorů bylo nutné určit jen jejich věk a sílu, šlo to mnohem rychleji. Předtím v té frontě bylo tisíc lidí, teď jich bylo jen asi sedm nebo osm set.

Když Liu Yue viděl, že přišli k němu, překvapilo ho to. Jak to, že se zapsali tak rychle?

You XiaoMo spatřil jeho zmatený výraz a řekl: „Náhodou jsme se dostali dovnitř zadními vrátky, takže jsem se už zapsal.”

Liu Yue neměl slov. Aby byli schopní náhodou projít zadními vrátky, vážně byli až příliš drsní.

You XiaoMo chtěl Liu Yuea také přivést zadními vrátky, ale když popřemýšlel o tom, že se momentálně zapisoval místo Ling Xiaa, bylo by otravné, kdyby na to někdo přišel. Protože by to bylo jiné než odmítnutí u zápisu na náměstí.

Jelikož tu bylo příliš mnoho lidí, profesoři se nemohli obtěžovat dopodrobna si pamatovat každého člověka, co přišel. Jejich pozorovací schopnosti byli mnohem nižší, a tak to pro Liu Yuea bude výhoda. Jakmile projde, oba se budou moc vrátit ke svým vlastním totožnostem. Ta obyčejná tvář, co Ling Xiao momentálně používal, byla Liu Yueova tvář.

„Pane, v téhle frontě to bude trvat hodinu, chceš si najít nějaké místo k odpočinku a pak se po hodině vrátit?” navrhl Liu Yue.

You XiaoMo zakroutil hlavou. „To není třeba. Budu čekat s tebou.” Stejně neměl co na práci a nejdůležitější bylo, že se bál, že Liu Yue udělá nějakou chybu. A pak by Ling Xiao nemohl jít na Akademii DaoXin s ním. To by se ubrečel k smrti.

Liu Yue nevěděl, co si You XiaoMo myslel, a tak ho to najednou dojalo. Byl si teď ještě jistější, že ti dva byli jeho rytíři na bílém koni.

Vždycky byl sám, dokonce i jako dítě. Nevěděl, kdo byli jeho rodiče, a válel se, dotýkal se a lezl po každém špinavém plácku a už spatřil mnoho ošklivých věcí. Všichni kolem něj se navzájem sbližovali jen proto, aby se okradli. Přežít a zesílit, už udělal mnoho věcí, co byly proti jeho vůli. Vždycky si myslel, že měl špatný osud.

Když se teď s nimi v tomto životě setkal, rozhodl se, že tuto příležitost co možná nejvíc využije.

Propočítali si, že v té své frontě budou čekat hodinu, než se budou moct zaregistrovat.

You XiaoMo chtěl hledat kratší frontu, ale ostatní lidé měli stejný nápad jako oni. A tak když zrovna našel kratší frontu, ostatní se tam okamžitě nasáčkovali, takže se musel vrátit zpět na původní místo.

Ling Xiao ho pohladil po vlasech a řekl: „Už jsem ti to říkal a tys mi nevěřil.”

You XiaoMo se po něm v tichosti podíval a pak si pomyslel: Dobrá, akorát vyhledávám problémy. Šťastný?

Než uplynula hodina, ta dlouhá fronta před nimi byla pryč.

Když byl Liu Yue na řadě, profesor otestoval jeho věk a sílu. Celkový proces šel hladce, ale jelikož měl na sobě masku, profesor se na něj díval upřeněji. Naštěstí nebyli jediní, kdo se registroval s maskou.

Poté odešli z náměstí a museli si najít hostinec, kde na pár nocí zůstanou. Ale ty lepší pokoje v tavernách a hostincích už byly zabrané, a tak mohli hledat akorát nějaký méně kvalitnější.

V této chvíli ještě ani jeden nevěděl, že se kvůli tomu incidentu v síni You XiaoMo během jen pár hodin proslavil. Co se týkalo toho, jestli to byla sláva nebo nechvalná proslulost, každý na to reagoval jinak.

Někteří stranili You XiaoMovi, jako třeba Gao Yang a Ning Jing. Zatímco někteří s ním neměli co dělat a akorát klevetili s ostatními, že mezi letošními nastupujícími studenty byl někdo, co měl velmi vysoké schopnosti, a že se ten člověk dal považovat za génia.

V minulosti Akademie DaoXin kladla na tyto génie velkou důležitost.

Génius, o kterého se tak důležitě starali, měl samozřejmě jasnou budoucnost. A nezáleželo na tom, jestli pocházeli ze šlechtické rodiny nebo ne.

Ale někteří lidé cítili vůči You XiaoMovi zášť a šířili o něm špatné zkazky. Jako například jak tu letos byl jeden nový student jménem You XiaoMo, co byl velmi arogantní. Nejenom že se odvážil naschvál splést svůj věk, jen aby získal slávu, ale dokonce dovolil svému osobnímu strážci, aby zranil třetího syna z rodiny Chai. O nikoho se nezajímal, byl nesmírně arogantní a tak dále.

Nemohlo se říct, že toto úsilí nevyneslo žádné ovoce. Někteří lidé, co se s You XiaoMoem ještě ani nepotkali, už z něj měli přinejmenším velmi hluboký dojem. A někteří neznámí a arogantní mentoři dokonce prohlásili, že takového studenta nepřijmou.

Ale co se týče lidí, co věděli, jaký Chai Jun byl, jeho slovům věřilo jen 1% z nich.

Ale i když se řekne tohle, You XiaoMo se vskutku stal nejžhavějším tématem letošního zápisu. Původně chtěl zůstat nenápadný, a tak nečekal, že místo toho skončí v záři reflektorů. Až na to You XiaoMo přijde, s největší pravděpodobností začne zvracet krev.

V hostinci se už Liu Yue a Ling Xiao vrátili ke svým původním podobám.

Liu Yue už znal Ling Xiaovu tvář a totožnost a už se naučil každý jeho počin a pohyb, ale měl z toho obzvláště velký stres. A Ling Xiaovi se protivil hrubý oděv, a tak se chtěl proměnit zpět co možná nejdřív.

Když se Liu Yue proměnil zpět na sebe, konečně si vydechl úlevou a potají se podíval po Ling Xiaovi, co se už také proměnil zpět na sebe. A opravdu, od tohoto pána, co byl velmi nadaný, se nemohl nic naučit. Když o tom popřemýšlel, akorát si vzpomněl na to rozhodnutí, ke kterému došel před zápisem.

You XiaoMo zrovna vytáhl Ling Xiaovu masku z magické brašny, když najednou zaslechl bouchnutí. Když se otočil a podíval se, byl to Liu Yue, co před nimi najednou padl na kolena. Jelikož ten náraz byl celkem silný, vsadil se, že Liu Yuea musely bolet kolena.

„Co to děláš?” zeptal se You XiaoMo hned.

Liu Yue měl čelo přitisknuté k podlaze a prosil: „Pánové, budu vás následovat, žádám vás, abyste mě přijali. Udělám pro vás cokoli.”

You XiaoMo nečekal, že by tohle udělal, a tak neměl slov.

Naopak Ling Xiaa to vůbec nepřekvapilo a vypadalo to, že už čekal, že to udělá.

You XiaoMo se zeptal: „Ty... neříkej mi, že to je proto, že nechceš, abychom ti vymazali paměť?” Jeho dojem z Liu Yuea nebyl špatný.

Liu Yue okamžitě potřásl hlavou. „Ne, vážně vás chci následovat, pane, já... já chci zesílit.” Měl pocit, že šanci na zesílení měl jenom tehdy, když ty dva bude následovat.

Když You XiaoMo zaslechl jeho poslední větu, nemohl si pomoct a dojalo ho to.

Ale měl tolik tajemství. Pokud by měl po svém boku dalšího člověka, zvýšila by se pravděpodobnost, že někdo jeho tajemství odhalí, a tak to nechtěl riskovat. Ale také chápal Liu Yueovu neodbytnost, a tak zakoušel dilema.

„Můžu ti dát šanci,” řekl Ling Xiao neuspěchaně.

Liu Yue se rozzářil. „Jakou šanci?”

Ling Xiao řekl: „Měl bys té šance využít, dokud zápis ještě neskončil, a registrovat se pod svou původní tváří. Navíc ti nevymažu paměť, ale chci, abys přísahal, že o této záležitosti nikdy neřekneš ani slovo.”

Liu Yue se vlastně velmi zajímal o Akademii DaoXin. Věděl, že kdyby se mohl zapsat na Akademii DaoXin a podrobit se tam každému tréninku duše i schopností, měl by lepší budoucnost, než kdyby zápolil jen tak na vlastní pěst. Ale také věděl, že byl v milosti těchto dvou. Kdyby s tím nesouhlasili, určitě by nikdy neměl šanci se zapsat. Ale nečekal, že s tím tento skvělý muž bude souhlasit. Byl tak šťastný, že téměř neměl slov.

Liu Yue vzrušeně zvedl hlavu a řekl: „Přísahám, o vaší situaci nikdy neřeknu živé duši. Pokud své slovo poruším, ať do mě uhodí blesk a zemřu ošklivou smrtí. Jsem ochotný vás dva pány následovat navždy...”

„Nepotřebuju, abys mě následoval. Jak jsem řekl, jen jsem ti dal šanci, ale to neznamená, že jsem souhlasil, abys nás následoval. Je na tobě, jestli se této šance dokážeš chopit nebo ne,” přerušil ho Ling Xiao.

Když odmítli to, aby je následoval, Liu Yue byl trochu zklamaný, ale tento výsledek byl už tak dost velkým požehnáním.

Ještě před pár dny by nikdy ani nesnil o místě jako Akademie DaoXin. A tak Liu Yue honem odešel z hostince, aby se zaregistroval. I když už se jednou zapsal, to bylo, když používal jinou totožnost. A kromě toho Duševní kámen mohl zkontrolovat jenom věk. Pokud nepůjde k tomu samému profesorovi a ke stolku, kde se předtím registroval, měl by být v bezpečí.

Když Liu Yue odešel, You XiaoMo měl konečně šanci se na něco zeptat: „Proč jsi mu dovolil zapsat se na akademii? Copak se nebojíš, že odhalí naše tajemství?”

Až do teď si nikdy nepomyslel, že by Ling Xiao byl ten typ, co by ostatním vesele pomáhal.

Ling Xiao se zasmál. „Neboj se, Liu Yue je vnímavý člověk, ví, co by měl a co ne. Pomohl jsem mu, protože lidé už tohoto 'Liu Yuea' viděli v síni. Kdyby se jednoho dne začal pohřešovat, někdo by to určitě začal prověřovat, což by pak vedlo ke zvýšené šanci, že by nás odhalili.”

You XiaoMo přikývl. Měl pravdu. Co se týče nečekaných situací, dokonce ani oni by nedokázali zareagovat včas.

Zhruba v době, když se zápis uzavíral a kdy se začalo smrákat, se vrátil i Liu Yue. Dával si velký pozor, a tak na něj nikdo nepřišel.

Té noci šlo mnoho lidí brzy spát. Mnoho lidí mělo spoustu práce s tím, aby se mentálně připravili na ten zítřejší test. Mezitím si You XiaoMo dal na čas a šel do dimenze, zatímco se Ling Xiao koupal. Veškerou práci na poli obstaral Qiu-tým a momentálně byli ve své lidské podobě, seděli u jezera a trénovali.

Také tam byli ti dva Smradlaví brouci; jelikož měli velké zásoby Lopatkové byliny, každý den jedli dosyta a pak spali, vyspali se do růžova a pak jedli. Výsledkem bylo, že se před pár dny úspěšně dostali do své první transformační fáze. You XiaoMo je šel zkontrolovat a zjistil, že byli stále neaktivní, a tak z dimenze odešel.

Druhého dne se ti tři znovu vypravili na náměstí na nadcházející test.
--------------------------------------------

~ A to byla poslední kapitola 3. knížky. Další knížka začne hned pěkně přijímacími testy a vůbec se celá bude týkat YXMova studentského života na akademii DaoXin. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

10 komentářů:

  1. dekuju za prelkad uz se tesim :)

    OdpovědětVymazat
  2. Malá oprava lopatkova bylina jsi používala 🤪

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc za další pěkný díl. Krásně se to čte 😊.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za překlad.. Těším se na pokračování.. A jen se zeptám já to vždycky zapomenu.. První dvě knihy LMW jsem si tu někde stáhla a už nevím kde.. Ráda si ti totiž pak čtu třeba u doktora.. Prosím o radu.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak se těším co provede na těch zkouškách. To zase bude bordel. A vsadím se, že pokud by lx tam nešel rozhodně by ne brečel ale nadával a zuřivě vyráběl pilulky. 😂😂😂😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určite by sa mu podarilo vyrobiť nejaké výbušné pilulky, ktoré by následne hodil na každého, kto by hi naštval xD.

      Vymazat
  6. A ta kniha by byla fajn. Taky bych uvítala malé čtení když nemám připojení 🤪

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 3. kniha se také časem objeví ke stažení. Na hromádce pěkně s ostatními, viz seznam odkazů po pravé straně stránky.

      Vymazat