čtvrtek 12. listopadu 2020

LMW - kapitola 227


Kapitola 227 – Získat si srdce


Na jednu věc lidé pravděpodobně zapomněli, byť bezděky, a to na test barvy duše. Když jiné síly najímaly nové učedníky, obvykle používaly testovací kámen na otestování barvy duše učedníka a určily tak jeho potenciál. Ale akademie DaoXin byla výjimkou.

První podmínkou u akademie bylo stát se mágem 4. řádu před dovršením dvaceti pěti let; aby dosáhli něčeho takového v tomto věku, bezpochyby museli mít obrovskou duševní schopnost. Kromě toho byli také lidé, co toho mohli dosáhnout navzdory podřadnému potenciálu. A proto akademie DaoXin nikdy netestovala barvu duše studentů.

Kromě surového potenciálu mága činilo velkým mágem schopnost ovládat duševní moc a také silná intuice. Toto nemělo žádnou spojitost s potenciálem, neboť surový potenciál byl jen základ. Nebylo to něco zase až tak důležitého.

Jelikož se testu účastnilo příliš mnoho lidí, starší Guan Yong neměl čas osobně otestovat každého jednotlivce.

Ale pak se stalo něco velmi impresivního. Země najednou zaburácela, jak se nad zem zvedlo spoustu stupínků. Mezi každým stupínkem byl metrový rozestup a těch stupínků tu bylo zhruba čtyřicet nebo padesát.

Starší Guan Yong, co stál před nimi, se rozhlédl po davu a řekl: „Dnešní zkouška bude mít dvě části. Věřím, že o tom už určitě všichni slyšeli. První část této zkoušky bude destilace byliny. Jak všichni ví, toto je nejzákladnější základ při výrobě magických pilulek. Má to velmi silný vliv na kvalitu pilulek. A nejenom to, také to může vyjevit schopnost ovládat svou duševní moc. My z Magické asociace vám všem poskytneme magickou bylinu 4. řádu nízké kvality a jako mezník určíme čtyři destilace. Pokud ji prodestilujete méněkrát, budete automaticky diskvalifikováni a nebude vám dovoleno se účastnit další části. Člověk, co bylinu prodestiluje nejvíce krát bude vítězem této části zkoušky.”

„Doufám, že se všichni budou snažit ze všech sil; nesnažte se skrýt své nadání. Všichni mají šanci se stát studentem akademie DaoXin. Věřím, že všichni znáte systém na škole: čím vyšší máte potenciál, tím větší příležitost dostanete a naopak. Nepromarněte svou velkou šanci kvůli malichernostem, zisk za tu ztrátu nestojí.”

Starší Guan Yong upřel pohled na ty s nejvyšším potenciálem, dokonce i You XiaoMo mezi ně patřil. A pak pokračoval: „Pokud nikdo nemá žádné námitky, začnu s první zkouškou. Všichni prosím předstupte.”

V reakci na prohlášení staršího Guan Yonga se lidé začali přesouvat ke stupínkům – až na You XiaoMoa, co pozoroval dav. Dokázal říct, že nikdo z géniů ze čtyř velkých rodin ještě neměl v úmyslu se účastnit. Ale když mu pak pohled padl na BaiLi XiaoYua, ten muž se najednou obrátil a s velmi jasným úsměvem se podíval na You XiaoMoa. You XiaoMo viděl, že tento muž byl velmi energický krasavec.

Jelikož ho viděl, You XiaoMo měl pocit, že by ho neměl ignorovat, a tak mu úsměv oplatil. A pak spatřil, jak BaiLi XiaoYuovi zajiskřily oči. Přitom zvedl ruku a zamával mu.

You XiaoMo (-_-'), rychle odvrátil pohled; to byl ale rozjařený kluk.

Ale když pak pomyslel na to, co starší Guan Yong řekl, trochu ho to překvapilo. To, co ten starší řekl, se nijak moc nelišilo od toho, co mu předtím řekl Ling Xiao. Původně váhal, ale teď neměl na výběr a musel se této záležitosti postavit čelem.

Skromnost byla dobrá vlastnost, ale jak oba dva řekli, kdyby byl příliš skromný, přišel by o vzácnou příležitost a na jeho cestě by mu to vůbec nepomohlo. Nejlepším příkladem byl ten poslední rok v sektě TianXin.

Vážně si ten život chtěl znovu zopakovat? You XiaoMo ten nápad okamžitě zamítl. Chtěl mít víc příležitostí a to znamenalo, že by se měl snažit si profesorku naklonit. Jelikož dospěl k tomuto závěru, sevřel pěst a konečně byl odhodlaný.

Za ním stál Ling Xiao, co z něj celou dobu nespustil oči. Když viděl, že You XiaoMo sevřel pěst a oči mu zářily, jako kdyby dospěl k nějakému odhodlání, Ling Xiao si nemohl pomoct a usmál se. Zdálo se, že někdo tady chtěl užuž vytřít lidem zrak, ha, jaké štěstí. Jeho muž by měl být člověk, co stál nad ostatními, aby k němu ostatní mohli akorát vzhlížet se závistí a obdivem.

You XiaoMo upřímně zíral na těch 40 účastníků. Poznej sám sebe, poznej svého nepřítele. You XiaoMo měl pocit, že by měl nejdřív pochopit situaci ostatních, aby mohl provést patřičné úpravy. Od toho dne, co vyšel z Rajské říše, během těch dvou měsíců na Pozemské hoře věnoval většinu času zjišťováním Ling Xiaovy situace. Ale také měl čas vyrobit pár pilulek 4. řádu.

Ale jelikož nikdy neohlásil svůj skutečný řád, nikdy nezašel do Síně magických bylin pro svůj díl pro mága 4. řádu. Proto You XiaoMo nikdy neměl šanci si zkusit prodestilovat magickou bylinu 4. řádu nízké jakosti. Obvykle k tréninku používal své magické byliny vysoké jakosti a prodestilovat je mohl maximálně čtyřikrát.

Jak bylo známo, magické byliny vysoké jakosti měly méně nečistot než byliny nízké jakosti. Čtyři destilace bylo maximum, co zvládl. Ne proto, že by mu jeho duševní síla nestačila, ale protože to byl limit byliny. I kdyby se pokusil o ještě jednu destilaci, nebyl by schopen vytáhnout další nečistoty.

Ale You XiaoMo si to ještě nezkoušel na těch bylinách nízké jakosti, takže nedokázal předpovědět, kolikrát by je dokázal destilovat.

Jak čas plynul, zdálo se, že první kolo účastníků dokončilo zkoušku. Tváře měli mírně bledé, což evidentně značilo, že spotřebovali velmi velké množství duševní síly. Ale téměř na všech tvářích se zračil výraz spokojenosti. Jenom pár se tvářilo prázdně, jako kdyby selhali.

Čtyřikrát nebylo ani příliš málo, ani příliš mnoho. Ale kdyby mágové 4. řádu nedokázali magickou bylinu nízké jakosti prodestilovat aspoň čtyřikrát, pak byl jejich talent jen tak na oko. Nebylo třeba takové lidi litovat. Protože někteří lidé ještě vlastně nedosáhli 4. řádu, akorát se spolehli na nějakou tajnou metodu násilného levelování. Jelikož měli nestálé základy, v této destilační zkoušce se ukázal jejich skutečný řád.

Když čas téměř vypršel, téměř všichni svou zkoušku dokončili. Starší Guan Yong se na ně podíval a řekl: „Čas vypršel, všichni se prosím seřaďte ke zhodnocení.”

Na stupínku po pravé ruce staršího Guan Yonga stálo nádherně navržené měřící zařízení. Nejenom že toto zařízení dokázalo změřit čistotu destilované byliny, ale také dokázalo přesně změřit počet destilací. Byl to předmět, co se na tuto zkoušku velmi hodil. Toto zařízení se vší přesností vyrobil neznámý kovář; ačkoli se v dnešní době široce používalo, nikdo nevěděl, jak se ten kovář jmenoval.

Poté lidé začali předstupovat, pět naráz, takže jejich zhodnocení netrvalo tak dlouho. Většina lidí prodestilovala čtyřikrát, jenom pár jich dokázalo destilovat pět nebo šestkrát, což byl velmi dobrý výsledek. Ale také tu byl někdo, kdo se snažil vydat na tenký led. Evidentně provedl jenom tři destilace a myslel si, že dokáže profesora oklamat, ale zařízení stejně přesně ukázalo skutečný výsledek.

Ti, co neuspěli, ze síně po většinou odešli s deprimovaným výrazem na tváři. Neboť kdyby zůstali, akorát by na ně padla ještě větší hanba. Také tu byli někteří, kdo se rozhodli zůstat a dál se dívat, protože géniové ze čtyř velkých rodin se zkoušky ještě neúčastnili.

„Teď začne druhé kolo, ať předstoupí ti, co zkoušku ještě nesložili,” řekl starší Guan Yong.

Účastníků bylo méně než devadesát a polovina z nich se už účastnila v prvním kole. Takže druhé kolo bude poslední. Jak to starší Guan Yong řekl, také se záměrně podíval na génie ze čtyř velkých rodin. Hodně toho od nich očekával. Před třemi lety jejich starší sourozenci velkolepě zazářili mezi všemi ostatními lidmi. Nemohl se dočkat, až spatří, jak se povede letošním potenciálním studentům, neboť tito lidé byli budoucím pilířem města.

You XiaoMo se zhluboka nadechl. Konečně přišel na řadu. Nahodile si vybral stupínek nedaleko, ale pak se vedle něj najednou objevil modrý stín. Tento stín si přímo vybral stupínek hned po jeho levici. You XiaoMo se obrátil, aby se podíval, a bezděky ho to ohromilo. Zase to byl BaiLi XiaoYu. Tento chlápek ignoroval všechna ostatní místa a přímo odpelášil sem do tohoto odlehlého koutku.

Když BaiLi XiaoYu viděl, že se na něj You XiaoMo díval, oplatil mu širokým úsměvem, v kterém se ukázala řádka jasně bílých zubů.

You XiaoMo odvrátil zrak, aby z těch jiskřivých zubů neoslepl. Bylo jasné, že BaiLi XiaoYu přišel kvůli němu, neboť nepůsobil jako ten typ člověka, co by preferoval skládat zkoušku v koutku. Navíc se na něj neustále tak jasně usmíval. You XiaoMo nedokázal vymyslet, o co mu šlo. Počínání BaiLi XiaoYua na ně strhlo spoustu pozornosti. Ale ten člověk, co přišel jako další, bylo ještě větší šok.

Ten člověk byl Tong YueXu. Kvůli svému temperamentu, co byl jemný jako voda, měl vždycky spoustu fanoušků. Víc než kdokoli jiný. Když lidé spatřili, že se vydal You XiaoMovým směrem, začali si mezi sebou šeptat. Ale zdálo se, že je Tong YueXu ignoroval, postavil se před překvapeného You XiaoMoa a kývl mu. Pak se vlídně usmál.

„Jmenuju se Tong YueXu, omlouvám se, že tě XiaoYu obtěžuje.”

Aby si člověk naschvál vybral toto místo v koutku, jasně značilo, že nechtěl být nápadný.

You XiaoMo rozpačitě řekl: „Já jsem You XiaoMo, velmi... rád... tě poznávám.” Vlastně jsi mi také způsobil strašný problém.

BaiLi XiaoYu nechtěl zůstat pozadu, ignoroval, co Tong YueXu řekl, a rychle ukázal na sebe. Oči mu zářily. „Já jsem BaiLi XiaoYu.”

You XiaoMo nedokázal vymyslet, co by tomuhle chlápkovi řekl. „Jo, já vím.”

Diagonálně naproti nim stál Chai Jun, co se pochmurně díval, jak spolu mluvili a smáli se. Tong YueXu a BaiLi XiaoYu oslovili You XiaoMoa jako první, to ho ohromně šokovalo. Ale když se Chai Jun podíval na Teng ZiXin, co stála nedaleko, byl šťastný, že nejevila žádné známky toho, že by se chtěla s You XiaoMoem zahazovat. Jinak by si v budoucnu, až by se chtěl You XiaoMovi pomstít, musel dávat pozor i na Teng ZiXin.

Když si všichni našli své místo, starší Guan Yong konečně zvedl ruku a ohlásil: „Všichni ke stupínkům, zkouška začíná!”
--------------------------------------------

~ Takže žádné omezování? YXM to rozbalí naplno? ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

7 komentářů:

  1. Mylila jsem se. Je to na delší dobu. Jdu6si hodit spagat provaz než skončí zkoušku zarvu 😅😅😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak, tak zlé to nebude ^_^

      Vymazat
    2. ale jo je, to je hrozne natahovani..., taky uz se tesim na vysledek

      Vymazat
  2. To se mi líbí. BaiLi a Tong mi připomínají prvního a druhého seniora😇. Těším se na další díl.

    OdpovědětVymazat