čtvrtek 19. listopadu 2020

LMW - kapitola 229


Kapitola 229 – Abnormální


You XiaoMo nebyl jediný, kdo začal jednat.

Předstoupili i Tong YueXu, BaiLi XiaoYu a Teng ZiXin.

Stejně to zhodnocení hodlali podstoupit spolu. Chai Jun se nechal otestovat sám, protože toužil po pozornosti. Kdyby se také nechali zhodnotit jeden po druhém, působilo by to příliš sebestředně.

Ačkoli Teng ZiXin byla ješitná, nebyl pyšná až k opovržlivosti.

Před měřící zařízení dorazili čtyři lidé. BaiLi XiaoYu tam svoji bylinu vložil jako první, tvář měl plnou očekávání.

Ostatní lidé se na okamžik zarazili, aby se podívali na čistotu a počet destilací. A přesně jak předtím řekl, vážně to bylo šestkrát a čistota těchto šesti destilací byla celkem vysoká. Jasně měl velmi silné základy.

Ačkoli Chai Jun také prodestiloval šestkrát, bylo očividné, že BaiLi XiaoYu byl lepší než on. Pár lidí okamžitě začalo šeptat slova chvály.

Chai Jun se tvářil velmi nevzhledně, ale BaiLi XiaoYu nebyl někdo, komu by mohl zkřivit byť jen vlásek na hlavě. Když se pominulo to, že rodina Chai byla ze čtyř velkých rodin nejslabší, BaiLi XiaoYu měl stále pár bratrů a sester, co byli silnější. Oba dva byli nejmladší synové rodiny, ale BaiLi XiaoYua rozmazlovali více než jeho. Nemohl před ním dát najevo žádnou závist. Chai Jun pak přesunul svůj jedovatý pohled na You XiaoMoa a velmi moc se těšil, až se You XiaoMo přede všemi ztrapní.

You XiaoMoa a ostatní vlastně tento počet destilací nepřekvapil. Když se v tomto věku stal mágem 4. řádu, jak by mohl nemít nějaké ty schopnosti. A přesně jak řekl Tong YueXu, při jeho nynější úrovni už tak bylo nesmírně pozoruhodné, že dokázal magickou bylinu prodestilovat šestkrát.

Starší Guan Yong až do teď neustále stál stranou a tvářil se lhostejně, ale teď konečně ukázal náznak úsměvu a spokojeně kývl hlavou. „BaiLi XiaoYu, prošel.”

Další na řadě byl Tong YueXu, jeho sedm destilací podtrhlo atmosféru v síni.

Ale od začátku od něj všichni očekávali hodně, takže tento počet nebyl mimo jejich očekávání.

Tong YueXu nic dalšího neřekl, vrátil se zpět k BaiLi XiaoYuovi a postavil se vedle něj. Pak se podíval k You XiaoMovi a Teng ZiXin. Byli to poslední dva, co ještě nebyli zhodnocení.

You XiaoMo se podíval na člena asociace, co stál vedle měřícího zařízení, ale co mu nijak nepomohl, jak to zhodnocení provést. Tak nějak nevěděl, jestli by se měl smát nebo brečet.

Prášek z jeho magické byliny už byl v zařízení celkem dlouho, ale z nějakého neznámého důvodu to ten člověk vlastně nikdy nezahájil. Bylo to, jako kdyby naschvál čekal, až ostatní skončí s hodnocením.

Chtěl říct, že sice tentokrát neměl v plánu být nenápadný, ale tohle bylo až příliš.

Ale ať se na toho člověka díval sebeupřeněji a zíral na něj jako rentgen, zůstal naprosto odměřený a lhostejný.

Teprve když Tong YueXu skončil s testováním se tento muž konečně dal do pohybu, ale jen co se pohnul, začal jednat i starší Guan Yong, co stál vedle něj. Nebylo známo, jestli to byla jen náhoda nebo něco jiného, ale ti dva lidé zmáčkli tlačítko na měřícím zařízení téměř zároveň.

Po tomto jejich pohybu se okamžitě objevily dva paprsky tmavě zeleného světla, co byly téměř vyrovnané. Kvůli tomu problikávajícímu světlu byly tváře okolních lidí na okamžik plné údivu.

Zelené paprsky světla, co jsou téměř vyrovnané. Co to znamenalo? To znamenalo, že You XiaoMoův počet destilací byl na 99% stejný jako počet destilací Teng ZiXin.

Celá síň najednou ztichla.

Ta původně rušná atmosféra v mžiku ztichla a bylo ticho jako v hrobě.

Bylo akorát vidět, že před těmi dvěma měřícími zařízeními byla dvě čísla, z kterých sálaly paprsky zeleného světla – osm!

Osmkrát, to byla nejvyšší hodnota, co se objevila od začátku až do konce této zkoušky. Všichni v síni dokázali odhadnout, že Teng ZiXin bude mít tentokrát nejvyšší číslo. A pravdou bylo, že jejich předpoklad nebyl špatný. Ale v duchu si mysleli, že Teng ZiXino číslo by mělo být jedno jediné.

Nakonec jim You XiaoMo připravil takové velké překvapení.

Počet destilací magické byliny prováděné mágem 4. řádu byl vlastně stejný jako u Teng ZiXin, která byla mág 5. řádu.

To znamenalo, že You XiaoMova síla už mohla... soupeřit s mágem 5. řádu?

V této chvíli si každý člověk s hrůzou pomyslel: pokud to byla pravda, pak je třeba se obávat, že tento You XiaoMo měl vyšší potenciál než Teng ZiXin.

Teng ZiXin se na to číslo na zařízení dívala s omráčeným výrazem na tváři. Toto číslo „osm” ji hluboce a bolestně bodalo do očí.

Vlastně plakala u špatného hrobu. Kdo by si pomyslel, že ten You XiaoMo, kterému ještě před chvílí nevěnovala žádnou pozornost, vlastně v tuto chvíli stál na stejné úrovni jako ona. Ačkoli si vyhradila trochu síly, co se k této příležitosti hodil, rozdíl mezi mágem 4. řádu a mágem 5. řádu nebyl malý.

Teng ZiXin ze své tváře rychle smázla ten výraz šoku a podívala se na You XiaoMoa, co stál vedle ní a podle jeho pohledu bylo vidět, že byl zahloubaný do vlastních myšlenek. I když rodina Teng netrpěla nedostatkem géniů s vysokým potenciálem, pokud by na svou stranu přetáhli takového génia, stejně by to pro ně bylo výhodné.

Chai Jun v davu měl oči doširoka rozevřené a nevěřícně na tu scénu hleděl.

Vzpamatoval se teprve za dlouho, v mžiku se poddal svému temperamentu a v očích se mu postupně ukázal náznak nenávisti.

Tento člověk, na kterého vlastně vždycky shlížel a u kterého vždycky čekal, až se ztrapní, už byl na mnohem vyšší výši, na kterou on ještě nedosáhl. Kvůli tomu se ta jeho dřívější samolibost přímo proměnila na velký výsměch. Tato rána nebyla malá.

Tento výsledek velmi překvapil i staršího Guan Yonga. Vlastně byl tak překvapený, že se mu v očích nekontrolovatelně zobrazily jasné emoce. Když tehdy spatřil, že You XiaoMo a Teng ZiXin skončili stejně, sice nevěděl, kolikrát to oba prodestilovali, ale ten mladík na něj působil celkem zvláštně. A proto naschvál naplánoval, aby ti dva lidé změřili své byliny zároveň. Nemyslel si, že to překvapení bude tak velké!

Kromě staršího Guan Yonga k You XiaoMovi obrátilo nezvykle plamenné pohledy i pár profesorů z akademie DaoXin. Největší vzrušení zakoušela profesorka Ning Jing. Svou nádhernou tvář měla dokonce mírně uzardělou.

„Tento You XiaoMo mě tak překvapuje,” řekla profesorka Ning Jing, zatímco našpulila rty.

Když Gao Yang zaslechl, jak si jako by mluvila pro sebe, také přikývl. „Není to jen překvapení, ale skoro mi to vyrazilo dech. Je velmi pravděpodobné, že se stane mágem 5. řádu, ještě než mu bude 19. I Teng ZiXin tehdy postoupila v tomto věku.”

Profesorku Ning Jing to příjemně překvapilo. „Gao Yangu, vážně jsi mi našel dobrého studenta.”

Sama You XiaoMoa otestovala, takže stručně řečeno měla právo mít jako jeho profesorka prioritu. Ale You XiaoMo s tím také musel souhlasit.

Gao Yang se usmál. „To ty máš štěstí.”

Za těmito dvěma lidmi si Ling Xiao založil ruce na hrudi a podíval se na You XiaoMoa, kterého se všichni obávali, obdivovali a záviděli. V koutku úst se mu objevil úsměv s náznakem hrdosti. Ačkoli se mu předchozí You XiaoMo také zamlouval, nynější You XiaoMo, co byl na vrcholu elity, ho přitahoval ještě víc. Srdce mu horečnatě bušilo a krev mu vřela.

Po dlouhé době se ti lidé, co omylem propadli stagnaci, konečně zhluboka nadechli. Ten šepot lidí byl čím dál hlasitější. Ty pohledy, co na You XiaoMoa mířily, už nebyly znevažující jako předtím. Protože s touto úrovní síly jeho budoucí dosažení nemusela být o nic menší než ta Teng ZiXina.

Starší Guan Yong se v duchu vyplísnil. Velmi spokojeně se na You XiaoMoa podíval a párkrát s úsměvem pokýval hlavou. „Celkem dobré, celkem dobré, potvrzuji, že oba You XiaoMo i Teng ZiXin prošli!”

I když se You XiaoMo chtěl takto zviditelnit, stejně byl velmi vzrušený. Těm plamenným pohledům, co na něj ostatní lidé mířili, nevěnoval žádnou pozornost a místo toho přiběhl k Ling Xiaovi, aniž by s někým prohodil jediného slova. Nemohl si pomoct a řekl: „Ling Xiao, jsem jednička.”

Ling Xiao byl velmi šťastný, že You XiaoMo přiběhl prvně k němu. V těch jeho očích pod maskou byly vidět náznaky rozmazlování. „Blahopřeju, dál se pilně snaž, věřím, že dokážeš být ještě lepší.”

You XiaoMo byl vzrušený a zhrozený.

Tohle bylo poprvé, co na něj Ling Xiao promluvil tímto tónem, vážně na to... nebyl zvyklý.

You XiaoMo se zachvěl. „Co kdybys mi poblahopřál jinak?”

Ling Xiaa to naštvalo, až se zasmál. Zvedl ruku a klepl ho do hlavy. „Dobrá, co třeba takhle?”

You XiaoMo si sevřel hlavu a po tvářích se mu koulely slzy. Vážně sám vyhledával krutost.

Ling Xiao původně nenápadně splýval s davem, ale kvůli You XiaoMovi teď také upoutal pozornost všech. Když lidé viděli jejich důvěrné chování, pár začalo odhadovat jejich zázemí. Muž s takovým temperamentem, možná že pocházel z nějaké mocné aristokratické rodiny. Ale o žádném takovém člověku nikdy neslyšeli.

Když pomysleli na tohle, někteří lidé si nemohli pomoct a začali mít podezření i ohledně You XiaoMova zázemí. Mladý génius s takovou silou, pravděpodobně mohl trénovat jen s mocí nějaké velké rodiny.

Zatímco všichni impulzivně přemýšleli o nahodilých nápadech, profesorka Ning Jing se zeptala přesně na to, co všichni chtěli k smrti vědět.

„You XiaoMo, moje otázka je možná trochu smělá, ale nevím, jestli máš mistra a kdo to je. Můžeš mi to říct?” Pokud byl jeho mistr schopen vzdělat takového učedníka, pak jeho pověst rozhodně nemohla být malá. Profesorka Ning Jing se v duchu okamžitě probrala tvářemi těch mágů ve vysokém řádu, co byli už dlouho slavní.

You XiaoMoa to omráčilo a najednou pomyslel na Kong Wena.

Ačkoli byl Kong Wen dle jména jeho mistr, nikdy ho nic neučil.

Takový člověk se nedal považovat za jeho mistra. Také nechtěl, aby lidé začali prověřovat lidi ze sekty TianXin.

Ale než mohl otevřít pusu, Ling Xiao odpověděl místo něj: „Nemá mistra.”

Profesorka Ning Jing udiveně řekla: „Jak by mohl nemít mistra, takže...”

Ling Xiao odpověděl: „To, co dneska dokáže, dosáhl čistě jen o své píli.”

Profesorka Ning Jing okamžitě ztichla.

Lidi, co měli našpicované uši a potají to poslouchali, to omráčilo. Zapotáceli se a veškerou silou si snažili pročistit uši. Nepřeslechli se, že ne? Tento génius, co měl vlastně velmi vysokou šanci být schopen soupeřit s Teng ZiXin, byl vlastně samouk? Můj ty světe, jasně byl prostě zatraceně abnormální!
--------------------------------------------

~ Ha, YXM zabodoval, teď se o něj všichni poperou. ~ 

~ Některá čínská přirovnání se mi neskonale líbí, třeba jako "zírat jako rentgen". To je prostě geniální. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

5 komentářů:

  1. YXM je prostě špička 👍✌️. Děkuji za další super díl.

    OdpovědětVymazat
  2. hura konec mereni :), to natahla na 3-4kapitoly ne?

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tak ráda, že už je tahle kniha přeložená celá a nemusím čekat. Jupí! Děkuji.😅

    OdpovědětVymazat