čtvrtek 5. listopadu 2020

LMW - kapitola 225


Kapitola 225 – Zhodnocení


V porovnání s tou včerejší velkolepou událostí bylo jasné, že dneska bude na náměstí mnohem méně lidí.

Protože se zhodnocení bude účastnit jenom You XiaoMo, doprovázeli ho tam jak Ling Xiao, tak Liu Yue.

Ačkoli včera prošli zadními vrátky, stále se s Gao Yangem moc neznali, a tak You XiaoMo neměl v úmyslu Gao Yanga vyhledat a znovu jít zadními vrátky. Ale nevěděl, že už byl slavný.

Jen co dorazil na místo, kde hodnotili mágy, někdo k němu přišel. You XiaoMo na něj upřel oči a zjistil, že to byl Gao Yang. Podle toho, jak vypadal, se zdálo, že už tu nějakou tu dobu čekal; You XiaoMo si nemohl pomoct a překvapilo ho to.

Gao Yang ho velmi rád viděl a teprve když přišel blíž, zjistil, že You XiaoMo měl teď po boku o jednoho muže s maskou víc. Oděv toho muže byl luxusní, Gao Yangovi nepřišel jako normální člověk, ale dneska měl jiný cíl. A tak tomu muži nevěnoval moc pozornosti a přesunul pohled na You XiaoMoa. Vesele řekl: „Kolego You, už na tebe celkem dlouho čekám. Profesorka Ning Jing chce, abych tě za ní přivedl.”

You XiaoMo pozvedl obočí. „Chce, abych šel za ní?”

Gao Yang vysvětlil: „Copak jsi dneska nepřišel ke zhodnocení? Profesorka Ning Jing náhodou také potřebuje zhodnotit skupinu lidí; chce, abych tě tam rychle zavedl. Je to jasně lepší, než abys tady dlouho stál ve frontě.”

You XiaoMo se podíval po Ling Xiaovi a ten kývl hlavou.

„Tak tě budu obtěžovat, abys nám ukázal cestu.”

Když Gao Yang viděl, že se nejdřív takhle němě vyptal maskovaného muže na názor, chvíli na něj prázdně zíral, než se rychle vzpamatoval. Jelikož to bylo podruhé, co You XiaoMo šel zadními vrátky, už se necítil tak nadřazeně; dokázal celkem odhadnout, kdo byla ta skupina lidí, o které se Gao Yang zmínil. Už včera byl středem pozornosti, a tak byl dneska k smrti odhodlaný, že už se to nestane.

Gao Yanga následovali tři lidé a po deseti minutách chůze dorazili do cíle. Tentokrát už to nebylo v síni gildy jako včera, ale bylo to v budově, co se nacházela za gildovní síní; vypadala velmi velkolepě. Obzvláště vnější vzezření budovy bylo velmi lákavé.

You XiaoMo zjistil, že se to celkem podobalo Síni mágů, kde už jednou podstoupil test; všechny tyto budovy vypadaly jako kotlík, akorát že tento kotlík byl tmavě rudý. Na štítu nad jeho hlavou byla dvě živá a silná slova – Magická asociace!

Magická asociace byla největší a jediná asociace ve městě Yan. Nepatřila k žádné vlivné straně a před pár lety ji založilo pár mágů ve vysokém řádu z města Yan. Asociace měla za cíl usilovat o všechny mágy v celé zemi; pokud mág splnil podmínky asociace, přijali ho. Od akademie DaoXin se to lišilo v tom, že neměli žádný věkový limit.

Letošní zápis studentů na akademii DaoXin se pořádal v Magické asociaci. Ale to se omezovalo jen na děti ze čtyř velkých rodů z města Yan a děti pár vlivných osobností. Ale také tu bylo pár ostatních mágů, co neměli bohaté zázemí nebo patrona, ale měli obrovský potenciál a nadání.

Když je Gao Yang vzal dovnitř, v hodnotící síni asociace už byla shromážděná skupina lidí.

Vlastně nedorazili pozdě, a přesto tu už hodiny byl velký dav. Naštěstí byla síň velmi velkolepá a prostorná, takže tu nebylo moc narváno. Všichni, co sem mohli přijít, pocházeli z privilegovaných horních vrstev. A tak jen co You XiaoMo a spol dorazili, dostalo se jim pozornosti ostatních. Střelilo po nich několik hodnotících pohledů; jejich silná zvědavost se nedala zakrýt. Někteří lidé si dokonce začali tiše povídat.

„Jak to, že sem vážený Gao Yang přivedl tři lidi? Který z nich je You XiaoMo?”

„Hlupáku, samozřejmě že je to ten mladík, co vypadá nejmenší a nejslabší.”

„Osmnáctiletý génius You XiaoMo... takže vážně přišel, vážně je se na co těšit!”

„Na co se tady dá těšit, myslíš si, že ze čtyř velkých rodů z města Yan tu nebude hodně jiných géniů? Není to tak, že by neexistoval mág 4. řádu, co by byl mladší než on; když se podíváte do minulosti, vážený Teng ZiYe se stal mágem 4. řádu, když mu bylo jenom šestnáct. Teď mu je jenom dvacet jedna a už je mágem 5. řádu, na půl cesty k dalšímu řádu.”

„Vážený Teng ZiYe se za těch dob nedal překonat.”

You XiaoMo kolem sebe slyšel šepot, některý prodchnutý obdivem, jiný závistí a další žárlivostí... v očích mu problýskl náznak překvapení. Myslel si, že to zhodnocení bude stejné jako včera. Že se toho bude účastnit jenom deset až dvacet lidí. Nenapadlo ho, že tu vlastně bude tolik lidí. A podle toho, jak vypadali, se nezdálo, že by to byli normální studenti.

Gao Yang se otočil a řekl mu: „Kolego You, toto jsou všichni juniorové ze čtyř velkých rodin. Není třeba si jejich slova brát k srdci. Všichni jen říkají, že je víno trpké, protože na něj nedosáhnou.”

You XiaoMo se skoro nahlas zasmál. Nemyslel si, že ta poslední věta se jako rčení běžně používalo i na tomto světě.

„Bratře Gao, nemusíš se bát, já to chápu!”

Žárlivost byla přítelkyní všech lidí. Ale do města Yan vážně dorazil teprve nedávno, vážně nechápal nic, co mělo co dělat s těmi takzvanými čtyřmi velkými rody. A tak si to rozhodně nevezme k srdci.

Za mnoha pohledů vzal Gao Yang You XiaoMovu skupinu davem k profesorce Ning Jing.

Profesorka Ning Jing na ně už dlouho čekala. Když viděla, že dorazili, těma svýma nádhernýma očima se kouzelně rozhlédla kolem a byl v nich vidět náznak radosti, co se vzdouvala jako paprsky oslňujícího světla. Žádný z přihlížejících od ní nedokázal odtrhnout zrak. Ačkoli už nebyla mladá, stejně k ní mnoho studentů chovalo neopětovanou lásku.

„Ty děcko, vážně jsi mě nechal dlouho čekat,” řekla profesorka Ning Jing škádlivě, jak se na You XiaoMoa podívala.

„Uch... omlouvám se.” You XiaoMo si promnul nos a s mírně uzardělou tváří se omluvil.

V porovnání s ostatními lidmi v síni přišel vážně celkem pozdě, ale ani ho nenapadlo, že by se zhodnocení konalo tady.

Profesorka Ning Jing to už v sobě nedokázala dál udržet a vybuchla smíchy. „Jenom žertuju, kluku. Není třeba to brát vážně. To já jsem ti včera zapomněla říct, abys ke zhodnocení přišel sem. Není to tvoje vina. Není třeba, aby ses mi omlouval.”

You XiaoMo se zasmál a neodpověděl. Samozřejmě že věděl, že profesorka Ning Jing žertovala. Ale kdyby se jí neomluvil, to jí měl nějak odmlouvat? Kdyby to udělal, pravděpodobně by ho veškeré ty pohledy pobodaly, jako když se bodá do vosího hnízda.

I když ho profesorka Ning Jing neznala dlouho, věděla, že byl trochu plachý, a tak ho už neškádlila. Pohled jí padl na Ling Xiaa, co stál za You XiaoMoem se sněhově bílou maskou na tváři. A překvapeně pozvedla obočí.

Ačkoli ten muž měl masku, jeho vznešené chování se nedalo v žádném případě zatajit. To luxusní sněhově bílé oblečení podtrhávalo jeho vysokou a štíhlou postavu. Sálal z něj dojem nepatrné nevázanosti, a přesto vydával něžné vibrace; byl to nepřekonatelný krasavec, ale také v sobě měl druh delikátní atraktivity.

Bezpochyby to byl elegantní a vznešený muž; mnoho lidí si ho všimlo a celkem dost si o něm tiše povídalo. I Ning Jing byla tak nějak zvědavá; tohoto muže včera neviděla.

You XiaoMo následoval pohled profesorky Ning Jing a zjistil, že se dívala na Ling Xiaa. A tak vysvětlil: „Profesorko, toto je můj přítel jménem Ling Xiao. Včera se účastnil zápisu válečníků.”

Ning Jing se okamžitě vlídně usmála a kývla mu. „Studente Lingu, vítám tě v akademii DaoXin.”

Ling Xiao mírně vytočil koutky úst vzhůru a řekl: „Děkuju!”

You XiaoMo tak moc potlačoval smích, že kvůli tomu skoro utržil vnitřní zranění. Studente Lingu, haha, bylo to tak směšné, že by se usmál k smrti.

Ling Xiao po něm potají střelil pohledem. V očích měl náznak nevyzpytatelného úsměvu, skoro jako kdyby říkal: „Jsi mrtvý.”

You XiaoMo si odkašlal a rychle odvrátil pohled. „Ach ano, profesorko, hodnocení ještě nezačalo?”

Ning Jing se usmála. „Ještě je tu pár lidí, co nedorazilo, takže budeme ještě chvilku čekat.”

You XiaoMo se užuž chtěl zeptat, kdo byli ty celebrity. Vlastně kvůli nim čekalo tolik lidí, dokonce i profesorka. Ale ode dveří najednou zaslechl hlasité tlachání.

Podíval se tam a spatřil, že dovnitř vešla skupina lidí. Lidé, co stáli u dveří, jim ochotně ustoupili. Vážně se k těm lidem chovali s úctou a skromností, také v tom byly náznaky vlichocování a strachu. Nejprve otevřenými dveřmi prošla vysoká postava. Byl to celkem pohledný muž, vypadal tak na dvacet. Na tváři se mu zračil náznak vlídnosti a ve své nádherné modré róbě působil nesmírně čestně. Při chůzi se mu nefritový opasek kolem boků míhal sem a tam, bylo to nesmírně nádherné, a přesto také šik a elegantní.

Gao Yang, co stál stranou, si všiml, že si You XiaoMo toho člověka prohlížel od hlavy až k patě, a tak mu vysvětlil: „To je Tong YueXu z rodiny Tongů a je to jeden z jejich géniů. Ačkoli mu je dneska dvacet, je mágem 4. řádu už tři roky. Na akademii DaoXin nenastoupil kvůli pár důvodům, ale má nesmírně vysoké nadání na výrobu pilulek. Tady ve městě Yan se bere za jednoho z nejlepších. Evidentně je už jednou nohou v 5. řádu.”

You XiaoMo to úplně nechápal. Přesunul pohled od Tong YueXua k mladíkovi za ním.

Ten mladík vypadal mladší než Tong YueXu a měl delikátní rysy ve tváři. V jeho vzezření se odrážela živá a delikátní krása. Když se usmál, měl na tváři hluboké dolíčky a vypadal velmi roztomile.

You XiaoMo se zeptal: „Kdo je ten mladík za ním?”

Gao Yang řekl: „Nejmladší syn rodiny BaiLi, BaiLi XiaoYu. Je mu osmnáct jako tobě. Před sedmi měsíci se stal mágem 4. řádu. V mladší generaci rodiny BaiLi není nejvýznačnější, ale stejně má jeden z nejlepších talentů.”

You XiaoMo ho poslouchal a udivilo ho to. Velké rodiny si svou pověst vážně zasloužily. Vážně měly spoustu nadaných lidí.

Jakmile Gao Yang domluvil, celá síň najednou ztichla. Ovšem jen na pár sekund. Velmi rychle došlo k dalšímu hlasitému rozruchu, neboť se ke dveřím s jiskřivýma očima podívalo celkem dost lidí. Zvláště pak mužů.

You XiaoMo trhl hlavou, aby se podíval. A náhodou letmo zahlédl okouzlující postavu, co právě vešla dovnitř.
--------------------------------------------

~ Taková menší promenáda hlavních postav ve čtvrté knize. Nepleťte si BaiLi XiaoYu a Tong YueXu, ono je to sice těžké, ale s těmi dvěma nějakou dobu pobudeme... Kdo na scénu vstoupil jako poslední, se dozvíme příště. Ovšem z těch mužských pohledů je jasné, že to bude ženská... A když je to ženská, tak je velká pravděpodobnost, že to bude další Tang YunQi! ~

4 komentáře:

  1. Tohle komentují jen já nevím, protože tohle je fakt o ničem. 🙄🤔🤐Ale děkuji za skvely6preklad. 😇

    OdpovědětVymazat
  2. Jen tak mimochodem nezdá se ti že je to Mary Sue v kalhotách,. 🤔🤔🤔

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oba dva hlavní hrdinové jsou Mary Sou jak vyšití. Ale takový už je žánr. V tomto preferuji gdc, i kvůli věku hrdinů.🥰jsou uvěřitelnější

      Vymazat
  3. Moc děkuji za překlad a těším se na další kapitolu.👍👍👍

    OdpovědětVymazat