pondělí 16. listopadu 2020

LMW - kapitola 228


Kapitola 228 – Zkouška


Když You XiaoMo zaslechl hlas staršího Guan Yonga, oddechl si úlevou.

Ačkoli tentokrát neměl v úmyslu být zase až tak nenápadný, ani se nechtěl zaplétat s lidmi ze čtyř velkých rodin. You XiaoMo se zklidnil a upřel pozornost na magickou bylinu nízké jakosti na svém stupínku; byla to bylina 4. řádu Měděný list. Tato bylina patřila mezi magické byliny 4. středního řádu, takže destilace nespotřebuje příliš mnoho duševní síly. Nicméně to nebylo ani příliš snadné; bylina Měděný list měla celkem zarputilé vlastnosti, takže bylo trochu obtížné ji destilovat. Ale kdyby jim k destilaci dali příliš snadnou magickou bylinu, neotestovalo by to ničí skutečný potenciál. Takže Měděný list byl dobrý test.

Sám You XiaoMo se o bylinu Měděný list nijak zvlášť nezajímal. V dimenzi měl celé políčko této byliny, co používal jen zřídka. Ale jelikož už tuto bylinu párkrát destiloval, přišlo mu to vhod.

Kromě byliny Měděný list byl na stupínku také kotlík. Byl černý a byl to kotlík středního řádu. Magická asociace byla schopná obstarat stovky naráz, jejich titul vážně nebyl jen tak pro nic za nic.

You XiaoMo nejprve uvolnil svou energii a pak vložil bylinu do kotlíku. Když Měděný list dopadl do kotlíku, okamžitě navedl svou duševní sílu a ovinul ji kolem byliny.

Když You XiaoMo vyráběl pilulky nebo destiloval magické byliny, soustředil se jenom na to. Takže si neuvědomil, že se na něj dívalo mnoho lidí, ale po chvilce si všichni začali hledět svého. Celá síň ztichla.

Čas od času se z nějakého kotlíku ozval zvuk. Obrovské přesýpací hodiny, co byly před stupínky, se pomalu přesýpaly, zatímco se všichni soustředili. Když v přesýpacích hodinách zůstala jenom třetina, You XiaoMo se podíval na magickou bylinu v kotlíku, co prodestiloval do práškové podoby. A nemohl si pomoct a vydechl si úlevou.

Ten prášek byl velmi jemný. Protože už to prodestiloval šestkrát, množství nečistot v magické bylině se velmi snížilo, ale stejně dokázal říct, že v tom prášku zůstaly nečistoty. A odhadoval, že by to stále mohl prodestilovat dvakrát.

Ale další destilace znamenala, že by se zvýšila obtížnost a množství potřebného času. A spotřeba duševní síly byla také obrovská. A navíc kdyby to nedokázal dokončit ve zbývající třetině vymezeného času a skončil v půlce, celá magická bylina by byla k ničemu.

You XiaoMo neváhal moc dlouho. Pořád mu zbývalo spoustu duševní moci, a tak to mohl akorát zkusit a zjistit, jestli to dokáže nebo ne. Ale trochu ho to překvapilo, nečekal, že bude schopen magickou bylinu 4. řádu tak moc prodestilovat. Co měl zkušenosti s destilováním magických bylin, nikdy je nedokázal prodestilovat tolikrát.

Možná to mělo co dělat s jeho vlastním vysokým řádem, neboť poté, co se stal mágem 4. řádu, vyráběl magické pilulky 3. řádu jen zřídka a vždycky používal magické byliny vysoké jakosti. Ve své dimenzi vlastně nikdy nepoužil magické byliny nízké jakosti a když někdy vyráběl magické pilulky, nikdy nevěnoval moc pozornosti destilování.

Když zbývala jenom pětina vymezeného času, lidé začali jeden po druhém končit. Lidé, co už odevzdali svou destilovanou magickou bylinu, odešli ze svého místa a čekali stranou. Zhodnocení destilace začne, až se v hodinách přesype všechen písek, neboť se báli, že by mohli rušit lidi, co stále destilovali svou magickou bylinu.

BaiLi XiaoYu, co se neustále usmíval a byl veselý, si nemohl pomoct a v tomto delikátním okamžiku se tvářil napjatě. Čelo se mu orosilo a kolegové z jeho klanu, co ho takhle viděli, si nemohli pomoct a znervózněli. Po chvilce BaiLi XiaoYu konečně stáhl svou duševní sílu z kotlíku a otřel si pot z čela. Zrovna teď se na hodinách ukazovalo, že zbývala jenom asi čtvrt hodina.

Po BaiLi XiaoYuovi přestal destilovat i Tong YueXu. Na tváři se mu skvěl mírný úsměv, jasně byl v mnohem lepším stavu než BaiLi XiaoYu. Přece jenom mu už bylo dvacet a na mága 4. řádu postoupil už dávno. Za těch posledních dvou let měl mnohem víc zkušeností než BaiLi XiaoYu, takže mu to v tomto testu destilace přišlo vhod.

„Bratře YueXu, kolikrát jsi ji prodestiloval?” zeptal se ho horlivě BaiLi XiaoYu.

Tong YueXu se vlídně usmál a řekl: „Stěží sedmkrát, kolik ty?” Kdyby měl víc času, vlastně by to dokázal ještě jednou.

BaiLi XiaoYu najednou poklesl na duchu a smutně řekl: „Já jenom šestkrát.”

Tong YueXu ho pohladil po vlasech. „Bylina Měděný list je magická bylina 4. středního řádu, ty jsi momentálně jenom v nízkém 4. řádu. Být schopen ji šestkrát prodestilovat je už tak velmi dobré. Ačkoli to ostatní zvládli šestkrát jako ty, jsou na mnohem vyšší úrovni než ty, takže máš pořád navrch.”

BaiLi XiaoYuovi přišlo, že to bylo spravedlivé zhodnocení, a tak se v mžiku rozzářil. „Co jsi řekl, je pravda, bratře YueXu, jsem mnohem lepší než oni.”

Tong YueXu se zasmál. BaiLi XiaoYu byl prostě takový. Pokud jste mu řekli něco pěkného, okamžitě zapomněl na všechno špatné.

Zatímco přemýšlel o tomhle, nemohl si pomoct a podíval se You XiaoMovým směrem. Když viděl, že ještě neskončil, nakrčil čelo.

A nejenom on. I ostatní si to uvědomili. Čas už skoro vypršel, a přesto tu stále byli dva lidé, co s destilací neskončili. U Teng ZiXin je to nepřekvapilo, ale nečekali, že tím druhým člověkem vlastně nebyl Tong YueXu, ale velká neznámá této zkoušky, You XiaoMo.

Někteří viděli, že měl tvář stále jasnou a růžovou, zatímco ostatní si mysleli něco jiného. Začali jeden po druhém spekulovat, jako že možná nedestiloval nijak rychle, a tak zůstal pozadu. On a Teng ZiXin konečně skončili, a to téměř ve stejnou chvíli.

Z davu se náhle ozval mumraj hlasů. Ačkoli měli pocit, že You XiaoMo nemohl v destilaci porazit Teng ZiXin, stejně byli zvědavý, kolikrát tu magickou bylinu prodestiloval.

Teng ZiXin si této situace evidentně také všimla. Nemohla si pomoct a překvapilo ji, že tento mladík jménem You XiaoMo vlastně skončil s destilací stejně jako ona. Vážně tomu You XiaoMovi dřív nevěnovala pozornost. Stejně jako všichni ostatní si myslela, že nebylo možné, aby You XiaoMo dokázal provést moc destilací.

Starší Guan Yong se podíval na přesýpací hodiny, co se dosypaly, předstoupil a ohlásil: „Čas vypršel. Všichni zkoušení pojďte prosím dopředu. Jako předtím předstupujte ve skupině po pěti, přineste svou prodestilovanou magickou bylinu a vložte ji do měřícího zařízení. Začněme.”

Když domluvil, někteří mágové si pospíšili dopředu i se svou destilovanou magickou bylinou a vložili ji dovnitř. Mnoho si jich celkem věřilo. You XiaoMo akorát stál stranou a přihlížel. Když těch pět mágů vložilo své magické byliny dovnitř, zařízení začalo zářit a pak v jeho lesklé části začal problikávat zelený plamen. Ten zelený plamen měl v sobě náznak podzimních barev, od světlých po tmavé. A pak za čtyři nebo pět sekund se na lesklé části objevilo číslo. Čím byla barva tmavší, tím bylo číslo vyšší. Nejvyšší číslo z celé pětice bylo pětkrát a všech pět mágů prospělo.

Když sešli ze stupínku, předstoupila další skupina. Čísla počátečních skupin nebyla vysoká a až do pozdějších měření se počet destilací pohyboval od pěti do šesti. Ještě se neobjevil nikdo, kdo by destiloval sedmkrát. You XiaoMo chtěl ze zvyku vlastně počkat až na úplný konec, aby nepřitáhl žádnou pozornost, ale nečekal, že ani BaiLi XiaoYu a ostatní se ještě nešli změřit. A tak když člověk před ním skončil, zůstalo už jenom pět lidí. Takže to přilákalo ještě víc pozornosti.

Když těch pět géniů, ach ne, ti čtyři géniové stáli pospolu, cítil se celkem zvláštně.

Chai Jun se do toho nepočítal, tomu už bylo dvacet čtyři, ale stále byl mág středního 4. řádu. Nebyl ani tak dobrý jako jeho dva seniorové.

„Pojďte sem, vás pět.”

Starší Guan Yong upřel pohled na těch posledních pět lidí. Hlas měl klidný, a přesto v něm kypělo očekávání.

Jako první předstoupil Chai Jun. Vyzývavě se na You XiaoMoa podíval a pak přišel k měřícímu zařízení a vložil tam svou magickou bylinu. Za čtyři sekundy se na zařízení objevilo číslo šest.

Starší Guan Yong se podíval a pak prostě ohlásil: „Chai Jun, prošel.”

Chai Jun měl jenom průměrný talent. V porovnání se svým dvojčetem byl mezi nimi velký rozdíl a Chai Jun se jevil nevýznamně. Ale sám Chai Jun o tom nikdy nepřemýšlel. Právě naopak, byl na svého bratra Chai Zhenga pyšný. Kdykoli se něco stalo, uchyloval se ke jménu svého bratra Chai Zhenga jako k nějakému svému hrdému předkovi.

Po testu Chai Jun arogantně zvedl bradu a podíval se po You XiaoMovi s opovržením a výsměchem.

You XiaoMo odvrátil zrak, tenhle chlápek byl vážně typický idiot. Prodestiloval to jenom šestkrát, nebylo na tom nic k vychloubání. Najednou měl pocit, že se rozhodl vážně správně. Takového idiota by měl vážně porazit.

Jak o tom přemýšlel, vytáhl ze své róby nefritovou nádobu s práškem magické byliny uvnitř.

Když vystoupal nahoru, upřelo se na něj více než 90% procent pohledů. Náhlé zjevení velké neznámé. Konečně nastal čas, aby ukázal svou vlastní sílu. Čekali, jaké překvapení si pro ně připravil.
--------------------------------------------



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. To nemá cenu psát ale co tohle. Kolikrát to predestiloval. Dávám 9.😅😅😅😂

    OdpovědětVymazat
  2. 10 mu fandim😉
    Tohle natahování není možný...

    OdpovědětVymazat
  3. No určitě to zvládl minimálně osmkrát. Ale ta autorka je vážně sadistka 😁. Takhle nás napínat.

    OdpovědětVymazat