pondělí 23. listopadu 2020

LMW - kapitola 230


Kapitola 230 – Druhé zhodnocení


You XiaoMo se během prvního zhodnocení umístil na prvním místě s Teng ZiXin. Zpráva o této události se brzy rozšířila po celé Magické asociaci. Pokud se kvůli té minulé věci You XiaoMovo jméno rozšířilo, pak dnešní událost jej vážně proslavila.

Profesoři, které ten osmnáctiletý génius You XiaoMo udivil a kteří dokonce vyhrožovali, že takového člověka za studenta nepřijmou, pelášili k druhému zhodnocení, ještě než vůbec začalo. Chtěli vědět, co to bylo za člověka, že byl schopen soupeřit s Teng ZiXin.

Zhodnocení mělo dvě části. Druhá část začne za hodinu, takže během té jedné volné hodiny si mohl každý dělat, co chtěl. Ale pak se museli vrátit a být schopní pokračovat ve zkoušce. Pokud se opozdí, bralo se to tak, že to sami vzdali. You XiaoMo a Ling Xiao neodešli z hlavní síně. Místo toho si našli místo k sezení a tam si odpočinuli.

V hlavní síni byly židle, kam se mohli lidé posadit a odpočinout si, ale nebylo jich mnoho. Po skončení prvního zhodnocení se tam šlo honem posadit mnoho lidí. Jelikož You XiaoMo a Ling Xiao získali náklonnost profesorky Ning Jing, podržela jim dvě místa.

Někteří mágové sice prošli prvním zhodnocením, ale jelikož na destilaci vydali spoustu duševní síly, kdyby okamžitě začali s druhým zhodnocením, možná by to břímě dál nedokázali snést. Takže tato jedna hodina byla na to, aby si obnovili duševní sílu.

Ne všichni ovšem potřebovali tuto přestávku, například taková geniální Teng ZiXin. Destilace ji nepřipravila o moc duševní síly.

You XiaoMo nevěnoval pozornost těm zvědavým pohledům, co po něm ostatní vrhali. Nedalo se říct, že by zkouška byla nějak dlouhá nebo krátká, a teď bylo skoro poledne, takže bylo na čase, aby se najedl. Vzal si pár duchovních plodů, o kterých bylo známo, že byly sladké a chutné.

To duchovní ovoce si koupil, když předtím šel ven. Tehdy si pomyslel, že to bylo tak dobré, a tak si jich koupil spoustu. Takže když měl hlad, ale nebylo moc praktické jít ven a najíst se, mohl prostě sníst duchovní ovoce. Za mnoha pohledů předal duchovní ovoce Ling Xiaovi. Nebylo to poprvé, co si Ling Xiao vzal něco, co patřilo You XiaoMovi, a tak to v klidu přijal.

Gao Yang k nim přišel celý překvapený a zeptal se: „Kolego You, přišel jsi na zkoušky, ale stejně sis dokázal obstarat duchovní ovoce?”

Duchovní ovoce nebylo cenné nebo vzácné, dalo se koupit na mnoha místech. Ale bylo to poprvé, co Gao Yang viděl člověka, co přišel na zkoušky, a stejně si připravil oběd. Lidé obvykle byli až příliš nervózní a přišli o apetit. You XiaoMo na tohle vypadal až příliš uvolněně.

You XiaoMo tuto větu slyšel, když se zakousl do duchovního ovoce. Vysvětlil: „Tak to není, koupil jsem si je před pár měsíci a ještě jsem je nesnědl. Ach, bratře Gao, chceš taky?”

Jak mluvil, vytáhl ovoce z magické brašny... vlastně ho vytáhl ze své dimenze a nabídl mu ho. Gao Yang sklonil hlavu a podíval se na duchovní ovoce, co měl v ruce. Vonělo celkem sladce. Původně chtěl odmítnout, ale nemohl si pomoct a natáhl ruku, aby si ho vzal.

You XiaoMo z toho měl radost a vytáhl další pro profesorku Ning Jing.

Ning Jing celkem překvapilo, že to duchovní ovoce nepřišlo o nic ze své šťavnatosti, i když už ho měl v magické brašně tak dlouho. Ale příliš o tom nepřemýšlela. Jenom odhadovala, že ho možná vložil do nějaké nefritové nádoby. A s díky si ho vzala.

You XiaoMo řekl, že nebylo třeba mu děkovat. Oba dva mu pomohli, takže takhle by to mělo být.

Zrovna v té chvíli se zezadu najednou ozval hlas: „Jé, já chci taky duchovní ovoce.”

You XiaoMo otočil hlavu a spatřil BaiLi XiaoYua, co se díval na jeho napůl snězené duchovní ovoce a slintal. Bezmocný Tong YueXu byl vedle něj. Tong YueXu tahal BaiLi XiaoYua, co při pohledu na to, jak You XiaoMo a ostatní jedli duchovní ovoce, podlehl nenasytnosti. Se svým postavením mohl evidentně jíst tolik lahodných věcí, ale problém byl v tom, že BaiLI XiaoYu byl nenasyta. Takže když viděl, že ostatní jí, nechal se snadno zlákat, aby si dal to samé.

Tong YueXu se podíval na You XiaoMoa a sbalil před hrudí ruce do pěstí. Skromně řekl: „Omlouvám se, že vás rušíme.”

You XiaoMovi zacukalo v jednom koutku úst a řekl: „Nerušíte nás.”

Prostě jen zíral na BaiLi XiaoYua, tenhle chlápek byl vážně hrubý, ale ještě nikdy se nesetkal s nikým tak přímočarým jako on. A taky vypadal tak nevinně. A pak You XiaoMo vytáhl dvě duchovní ovoce.

BaiLi XiaoYu už na nic nečekal a vzal si ho a pak to druhé ovoce dal Tong YueXuovi. „Bratře YueXu, je to hodný člověk, taky by sis měl dát.” Jak to řekl, hned se zakousl do svého ovoce, až bylo slyšet žvýkání.

Tong YueXua to omráčilo a nakonec byl ještě víc bezradný. Omluvně řekl You XiaoMovi: „XiaoYu je prostě takový, doufám, že mu odpustíš, kolego You.”

You XiaoMo opakovaně mával rukou. „Netrap se tím, takhle je v pohodě.”

Tong YueXu se usmál a řekl: Správně, ještě jsem ti nepoblahopřál, že ses v prvním kole zkoušky umístil na prvním místě.”

You XiaoMovi bylo trapně. Ve svém předchozím životě nikdy první místo nezískal.

Když BaiLi XiaoYu vyslechl jejich konverzaci, také se přidal a vesele řekl: „Umístil ses na prvním místě a tentokrát jsi musel porazit Teng ZiXin. Tímhle ztratí tvář.”

„Ty ji nemáš rád?” zeptal se You XiaoMo zvědavě, když to zaslechl.

„Nemám.” BaiLi XiaoYu bez váhání zakroutil hlavou jako chřestítko. „Je tak otravná a shlíží na mě.”

Tong YueXu potřásl hlavou a vysvětlil: „Před třemi měsíci se Teng ZiXin vrátila z putování se svým mistrem. A když narazila na XiaoYua, řekla, že už je to deset let, co k němu chová zášť. Ale ve skutečnosti se už dlouho navzájem nenávidí.”

Takže to bylo takhle, ale...

You XiaoMo se podíval Teng ZiXiným směrem. Ani on ji vlastně neměl rád. Ačkoli s ní ještě nemluvil, působila na něj špatným dojmem. I když to nedokázal moc dobře vysvětlit.

„You XiaoMo, můžu tu říkat XiaoMo? Taky mi můžeš říkat XiaoYu,” zeptal se BaiLi XiaoYu se zářícíma očima, když najednou předstoupil před You XiaoMoa.

You XiaoMo byl zahloubaný do vlastních myšlenek a vzalo ho to, ale rychle se znovu vzpamatoval a řekl: „Můžeš.”

BaiLi XiaoYu se okamžitě široce usmál a zatvářil se velmi šťastně. A dvakrát zakřičel: „XiaoMo, XiaoMo, od teď jsme přátelé!”

Zrovna když chtěl You XiaoMo odpovědět, slyšel, jak mu k uším doputoval Ling Xiaoův hlas. „Xiao Momo, vy dva se trošičku podobáte.”

Jeho hlas nebyl ani příliš hlasitý, ani příliš tichý. A tak to zaslechlo pár lidí a podívalo se jejich směrem.

You XiaoMo se zahleděl BaiLi XiaoYuovi do očí, co působily tak nevinně, a zeptal se ho tichým hlasem: „Kde se podobáme?”

Ling Xiao se snažil zadržet smích. „Když se smějete, vypadáte hloupě.” Žil tak dlouho, že už prohlédl BaiLi XiaoYuovu skutečnou povahu. A proto jim nijak nebránil se spřátelit.

You XiaoMo: „.........”

BaiLi XiaoYu: „.........”

Když Tong YueXu viděl, že oba reagovali stejně, musel se hodně snažit, aby potlačil smích.

BaiLi XiaoYu zatahal You XiaoMoa za oděv. „XiaoMo, kdo to je?”

You XiaoMo mu položil svoji ruku na jeho. „Můžeš prostě předstírat, že neexistuje.”

BaiLi XiaoYu řekl: „Ale já nedokážu předstírat, že neexistuje.”

You XiaoMo se zeptal: „Proč?”

BaiLi XiaoYu vážně řekl: „Zrovna řekl, že při smíchu vypadám hloupě stejně jako ty. Vůbec nejsem hlupák a ostatní lidé vždycky říkají, že jsem roztomilý, tak jak můžu vypadat jako ty?!”

You XiaoMo: „.........”

Nemusíš být tak sarkastický!

Lidé, co to sledovali, se téměř chtěli nahlas zasmát. Ti dva byli tak směšní.

Když takhle žertovali, čas rychle letěl. Spolu s jasným zazvoněním zvonu se vrátil starší Guan Yong, co byl pryč, a ohlásil, že co nevidět začne druhé kolo zkoušky. A tak aby se účastníci shromáždili vpředu.

Ve druhém kole zhodnocení bylo méně lidé než v prvním, takže aby nemarnili čas, přistavili desítky stupínků k výrobě pilulek, aby účastníci mohli zkoušku skládat spolu.

Protože si mohli vybrat místo, jaké chtěli, jen co You XiaoMo a Ling Xiao zaslechli to ohlášení, You XiaoMo si vybral své obvyklé místo: roh.

Ale zanedlouho poté, co si toto místo vybral, si stupínek vedle něj okamžitě vybrala fialová postava. You XiaoMoa polekalo, když zjistil, že ten člověk byl nečekaně Teng ZiXin. Když viděla, že se na ni díval, nonšalantně se na něj podívala a dvěma prsty si shrnula vlasy z tváře. S mírným úsměvem a náznakem zájmu mu řekla: „You XiaoMo, ukaž mi svou sílu.”

I když chceš znát mou sílu, nemusíš se naschvál přesouvat vedle mě, víš?

To si You XiaoMo pomyslel bez jediného slova, zatímco od ní odvrátil zrak.

Nedaleko od toho místa si BaiLi XiaoYu chtěl vlastně přesunout ke stupínku vedle toho You XiaoMova, ale nečekal, že ho Teng ZiXin předběhne. Vážně měl nutkání ji kousnout.

Tong YueXu ho konejšil a nechal ho zabrat stupínek před You XiaoMoem.

Magické byliny potřebné ke zkoušce poskytla Magická asociace. Jelikož ke složení zkoušky museli vyrobit magickou pilulku 4. řádu, Magická asociace jim neposkytla rozdílné magické byliny, co by se každému hodily. A tak i když byla Teng ZiXin momentálně mág 5. řádu, dostala stejný zkušební materiál jako ostatní. Takže pro ni bylo toto kolo zkoušky snadné jako napít se vody.
--------------------------------------------

~ Neboli pokud by Teng ZiXin zkoušku nesplnila, mohla by se jít akorát někam zahrabat. A pokud ji YXM porazí nebo dokonce předčí, může se jít zahrabat taky. Nevybere si. Prohrála předem! ~

2 komentáře:

  1. Jooo to budou dva díly. Myslím. Ale vypadá to dobře a těším se na další dílek. Moc díky. Ale popravdě není to na tebe vleče se tojak šnek. Jenže mi to nedá a musím to hned přečíst a nenechat víc dílů najednou. Děkuji že překládás. 🥰🥰🥰🤩

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se nemůžu odtrhnout. Ale musím jít spát.😱 Moc děkuji!

    OdpovědětVymazat