pondělí 9. listopadu 2020

LMW - kapitola 226


Kapitola 226 – Teng ZiXin


Tu svůdnou postavu měla oslňující mladá žena, co se svou krásou mohla vyrovnat profesorce Nin Jing. Z jejího postoje sálalo sebevědomí, hlavu měla hrdě vztyčenou a hruď nadmutou. Svou bezvadnou tvář nastavovala každému, aby se na ni podíval – ale její pohled byl chladný a sálala z něj nepřístupná aura. Říkalo se, že osobnost jedince se dala odhadnout z jeho chůze; ona byla dokonalým příkladem.

Ta žena měla na sobě světle fialové závojové šaty, co se téměř dotýkaly země. Široké rukávy měla ozdobené kruhovou výšivkou. Kolem pasu měla ovinutý jemný bavlněný opasek, takže to působilo, že měla pas tak útlý, že se stačilo jen dotknout a zlomil by se. Z ramen a zad jí spadala jemná vlákna lesklého hedvábí, co ještě víc podtrhávala její nenalíčenou, a přesto delikátní pokožku a z kterých sálal dokonalý dojem vznešenosti.

Tu dámu ani v nejmenším nevyvedla z míry veškerá ta pozornost, co jí téměř každý v místnosti věnoval. Celkem klidně kráčela davem lehkým a elegantním krokem. Její okouzlující postoj nijak nezmírňoval její chladnou auru; ale mnoho lidí kvůli tomu prostě ztratilo hlavu a obdivovali její vzezření, jako kdyby se čas zastavil.

Bez ohledu na to, kolikrát se setkali, Gao Yanga vždycky omráčila krása té mladé ženy. Zhluboka se nadechl, aby se zklidnil, a pak vysvětlil: „To je Teng ZiXin z rodiny Tengů, je to sestra Teng ZiYeho a je jí dvacet let. Už je v půli 5. řádu; vlastně na stejné úrovni jako její bratr a je to vzácný génius, co se objeví jednou za zhruba tisíc let. Do 4. řádu se dostala v šestnácti letech, ale do 5. řádu se dostala dříve než její bratr. Jediným důvodem, proč se nezapsala na akademii DaoXin, bylo to, že se vydala na cestu se svým mistrem 10. řádu.”

You XiaoMo nasucho polkl. Když přišlo na nadání, zdálo se, že limitem bylo jen samotné nebe. Myslel si, že ti géniové budou jen tak nanejvýš ve 4. řádu, ale co on věděl? Byl mezi nimi mág 5. řádu a ještě jí nebylo ani dvacet. Než mohl v těch depresivních myšlenkách pokračovat, ucítil v zádech mrazivý pohled. Takže se otočil a spatřil mladého muže, co vstoupil jako poslední.

Nebyl to nikdo jiný než Chai Jun, co včera dělal problémy. Když Chai Jun spatřil jeho zvídavý pohled, ta jeho nepřátelská tvář se zkroutila do zlověstného úšklebku a pak následovalo gesto, kdy si přejel prstem po krku.

You XiaoMo si všiml, že i když mu Ling Xiao včera zlomil ruku, měl ji teď naprosto v pořádku. Když o tom trochu popřemýšlel, dávalo smysl, že tak velká rodina ve městě Yan jako Chaiové měla k dispozici mnoho mocných mágů. Získat pilulku, co zhojila zraněnou ruku, bylo pravděpodobně velmi prosté. Ignoroval Chai Juna a po tom gestu se odvrátil.

Gao Yang si toho mladíka evidentně také všiml a se zamračením zamumlal: „S Chai Junem už ses setkal – nemá moc velký talent, ale jeho dvojče Chai Zheng je na akademii DaoXin student 5. řádu. Oba dva jsou lidé, co berou rčení 'oko za oko' trochu moc vážně, takže si na ně dávej pozor.”

You XiaoMo přikývl. „Dobře, děkuju, bratře Gao.”

„Žádný problém, za pár dní budeš můj junior, dohlédnout na tebe je moje povinnost,” uchechtl se Gao Yang.

Jak ta skupinka vstoupila do velké síně, rozdělila se a každý kráčel k vlastní klace. Ostatní učedníci ze svých vážených rodin už v síni čekali celkem dlouho a když teď přišli, okamžitě k nim přišli a obklopili je ve změti hlasů a povyku.

You XiaoMo odvrátil pohled. Dneska mu to vážně otevřelo oči. Kdyby nebylo Gao Yanga, nikdy by nevěděl, kolik nadaných bylo ve městě Yan. A k tomu byli všichni ve vysokém řádu. Při představě studia na akademii DaoXin v You XiaoMovi zaplálo euforické očekávání.

„Vypadáš velmi vzrušeně, Momo,” zašeptal mu Ling Xiao u ucha.

„Samozřejmě,” odpověděl You XiaoMo bez váhání a zamnul si ruce. „Ty nejsi vzrušený?”

„Jsem vzrušený, kdykoli jsi poblíž,” dostalo se mi šklíbivé odpovědi.

You XiaoMo po tom viníkovi střelil zamračeným pohledem a zarděl se. Jak to, že poté, co uznali svůj vztah, byl Ling Xiao o tolik lascivnější?

Ohledně těch kritických pohledů, co mu několik lidí, co předtím zkoumal, věnovalo, zůstal v blažené nevědomosti.

Osmnáctiletý mág 4. řádu? BaiLi XiaoYu se mohl těšit na konkurenci. Navzdory svému očividně nedostávajícímu zázemí byl stejně studentem na akademii DaoXin. Jinými slovy konkurence. A kromě toho ne na každém zápisu do akademie se ukázal nějaký talent, co nepocházel ze čtyř velkých rodin.

Tong YueXiu se na ty dvě postavy podíval a náhodou zahlédl, jak uzardělý You XiaoMo prskal kvůli něčemu, co Ling Xiao řekl. Mladík, co se nestydatě rděl, co? Nebylo třeba říkat, že jeho první dojem z tohoto You XiaoMoa nebyl špatný. Nemohl si pomoct a otočil se na své společníky a rozmýšlel: „To je ten You XiaoMo, o kterém jste mluvili? Máte pravdu, těším se na to, co může nabídnout.”

Když učedníci z rodiny Tong pobrali Tong YueXiuovu pozitivní reakci, váhavě se po sobě podívali. Ale kdyby měli být naprosto upřímní, od tak vřelého a vlídného člověka jako Tong YueXiu se to dalo velmi čekat.

BaiLi XiaoYu, co stál nedaleko, se na You XiaoMoa také podíval. Kvůli tomu, jak svýma bystrýma očima létal sem a tam, se mnoho lidí v davu usmálo. Každý, kdo měl původně v plánu You XiaoMoa shazovat a chválit BaiLi XiaoYua, se jednomyslně rozhodl při tom pohledu na jeho nadšení počkat. Navzdory tomu sám BaiLi XiaoYu nadnesl to, čemu se všichni ostatní vyhýbali.

„Hele, kdo si myslíte, že je silnější. On nebo já?” přemýšlel a otočil se zpět na členy svého klanu. Mladí lidé měli vždycky sklon k trochu té soutěživosti, zvláště když konečně narazil na někoho, kdo byl ve stejném věku a ve stejném řádu jako on.

Jeden člen klanu předstoupil a bez špetky pochyb prohlásil: „Silnější budeš samozřejmě ty, XiaoYu. Možná jsi v nízkém 4. řádu, ale vítězství spočívá v masivních základech.”

„Jak víš, že není ve středním nebo vysokém 4. řádu?” dotazoval se BaiLi XiaoYu.

Ten člověk, co ho tak ujišťoval, se odmlčel. Jak to měl vědět? Všechno to byly kraviny, co si na místě vymyslel.

BaiLi XiaoYu na něj podrážděně zíral.

„Věděl jsem to, jen ses mi snažil zalichotit,” odfrkl si. „Je ve středním 4. řádu, ne? Není třeba se ospravedlňovat. Slibuju, že tě nebudu vinit z toho, že jsi mi řekl drsnou pravdu. Slibuju!”

Člen klanu uvažoval, že by spáchal rituální sebevraždu, zatímco se hojně potil. Všichni přihlížející se tiše chichotali na jeho účet; takhle se XiaoYuovi vlichocovat, naprosto si o to říkal.

Ale všichni se mýlili. You XiaoMo nebyl ani ve vysokém, ani v nízkém 4. řádu a o to méně ve středním. Byl na samotném vrcholu svého řádu a už dávno by pokročil do 5. řádu, kdyby nezůstal na mrtvém bodě.

Naopak vzácný génius Teng ZiXin vůbec neměla zájem o nějakého You XiaoMoa. Zachovávala svůj vyrovnaný klid a vedla ostatní učedníky z její rodiny davem přes síň.

Co se týkalo Chai Juna, po těch včerejších událostech přišel o veškeré zbytky své důstojnosti. Zvláště poté, co ho starší pokárali za to, že na jméno jejich rodiny svalil hanbu. Svou pomstu mohl akorát v tichosti kout.

Poté, co do síně přibylo těch pár důležitých postav, byli přítomní v podstatě všichni účastníci této zkoušky. Zanedlouho poté přišel mág z Magické asociace, co měl tuto konkrétní zkoušku na starosti.

Předstoupil obzvláště čilý člen s kšticí bílých vlasů a jasným hlasem oznámil: „Dnešní zkoušku mám na starosti já, můžete mi říkat Guan Yong. Momentálně jsem mág 8. řádu. Nyní prohlašuji zkoušku za zahájenou a zvu všechny účastníky, aby předstoupili.”

Jak vyřkl to poslední slovo, vlny učedníků se už propracovaly dopředu.

You XiaoMo byl trochu nervózní, najednou si vzpomněl na důležitou otázku na Ling Xiaa. „Hele, Ling Xiao, myslíš si, že bych se teď měl držet trochu zpátky nebo se snažit ze všech sil?” zamumlal.

„To je na tobě. Ale myslím si, že akademie dá člověku, o kterém si budou myslet, že má větší potenciál, více privilegií, ne?”

You XiaoMo chtěl užuž odpovědět, když ho přerušil Gao Yang, co se najednou otočil a promluvil na něj: „Zkouška co nevidět začne, kolego You, na co čekáš?”

You XiaoMo si s úlekem uvědomil, že většina lidí už odešla, a tak se s Ling Xiaoem spěšně rozloučil a odchvátal. Naštěstí nebyl poslední, tu čest získalo pár dalších, co bylo ještě víc nervózních než on, zakopli o vlastní nohy a přitáhli tak pozornost davu.

Ve velké síni bylo spoustu lidí, ale většina tu byla jen jako něčí podpora. Někteří přišli jen tak pro zábavu. A tak z davu vystoupilo ani ne sto lidí. A méně než deset z nich mělo skutečný talent.

Jak Guan Yong sledoval řady účastníků zkoušky, pohledem na sekundu prodlel na Teng ZiXin, až se nakonec dostal až k You XiaoMovi, co se pomalu došoural.

Jak You XiaoMo stál vedle Teng ZiXin, nesporně v porovnání mírně pokulhával. Teng ZiXin se už v osmnácti dostala do 5. řádu, a tak ji Guan Yong téměř bezděky srovnával s You XiaoMoem. Upřímně řečeno ho z toho nikdo nemohl vinit, neboť Teng ZiXin byla prostě tak výjimečná. Jakýkoli nově objevivší talent by okamžitě srovnávali s Teng ZiXin.
--------------------------------------------

~ Kdo nebo co může být lepší než oslňující mladý muž jménem You XiaoMo! ← co si myslí Ling Xiao. ~

~ V půlce kontroly jsem zjistila, že jsem zkomolila Teng ZiXino příjmení na Tong. Prostě jsem ji nacpala do úplně jiného klanu... Tyhle jména mě jednou přivedou do hrobu! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. A což teprve někdo jako já, co si nepamatuje ani český jména - to je pro mě úplný horor si zapamatovat, kdo je kdo. Si to musím občas i psát, abych se neztratila 🤭.
    Děkuji za další super kapitolu. Jsem zvědavá, jak se mu bude dařit držet se zpátky 😁.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý jen se bojím že další 2 kapitoly budou o výrobě a jen tak mimochodem se přitom prolomi na 5 řád. Děkuji moc za další kapitolu. Jsi super a i když to nebylo nijak vzrušující užila jsem si to. 😁😁

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za kapitolu. Já to ani tak vzrušující nepotřebuju. Čte se mi to úplně samo.😉

    OdpovědětVymazat