čtvrtek 26. listopadu 2020

LMW - kapitola 231


Kapitola 231 – Finální zhodnocení


You XiaoMo se podíval na magické byliny položené na stupínku, byly tam jenom dvě dávky. Jinými slovy měl každý účastník jenom dvě příležitosti. Pokud mu došly bylinky a stejně nedokázal vyrobit jedinou pilulku, znamenalo to, že zkoušku nesložil.

You XiaoMo se podíval na magické byliny a recept vedle nich. Byla to dávka na magickou pilulku zvanou Zlatý písek. Pilulka Zlatý písek byla magická pilulka nízkého 4. řádu, co se používala na upevnění řádu kultivátora po průlomu do nového řádu. You XiaoMo neměl problém vyrobit pilulky středního 4. řádu, ale pravdou bylo, že tuto pilulku Zlatý písek ještě nikdy předtím nevyrobil. A tak si You XiaoMo několikrát přečetl recept, aby se o tom procesu ujistil a nepochybil. A pak se konečně pustil do výroby.

U této části zkoušky jste se mohli rozhodnout, jestli použijete svůj vlastní kotlík nebo kotlík, co poskytla Magická asociace. Jelikož většina mágů byla zvyknutá na svůj vlastní kotlík, nebylo to nijak omezené.

Zatímco You XiaoMo chtěl užuž hodit všechny magické byliny do poskytnutého kotlíku, ostatní lidé rychle vytahovali své vlastní kotlíky. A činila tak skoro polovina zkoušených.

Když You XiaoMo spatřil, že i BaiLi XiaoYu vytáhl svůj kotlík, omráčilo ho to.

Podíval se na ten černý kotlík. Měl pocit, že byl v porovnání se všemi, co dřív používal, velmi dobrý... byl mnohem lepší. No, neměl potřebu si kotlík měnit, a tak je všechny hodil dovnitř.

Teng ZiXin seděla vedle něj a když jeho počínání spatřila, její fénixové oči trochu problýskly.

Mág, co mohl libovolně používat jakýkoli kotlík. Takový mág byl jednoduše řečeno mnohem silnější než ostatní. V této chvíli to nedokázal ani BaiLi XiaoYu, a přesto You XiaoMo ani trochu neváhal.

Teng ZiXin napůl otevřela své fénixové oči. Od mala ji vždycky považovali za génia a tato sláva ji následovala více než deset let. A teď viděla, že se najednou zničehonic objevil člověk s mnohem větším potenciálem, než měla ona. I kdyby měla mnohem lepší charakter, stejně by si takového člověka neoblíbila.

You XiaoMo nevěděl, na co myslela Teng ZiXin nedaleko, neboť se v tuto chvíli plně soustředil na magické byliny v kotlíku.

Neboť první překážkou v této části zkoušky byla stejně destilace.

Aby se zredukovala nebezpečnost magických pilulek, bylo třeba více než jen pár destilací. Ale jelikož u této části zkoušky bylo požadováno, aby akorát vyrobili kompletní pilulku 4. řádu, nebylo nezbytné trávit příliš mnoho času destilací. Aby se vyhnuli tomu, že by jim došel čas, a tím zkoušku nesplnili. Nebo aby neudělali nějakou nepředvídatelnou chybu.

Ale tohle platilo jenom o ostatních a ne o You XiaoMovi. Jelikož byl vždycky rychlý a jelikož se zdálo, že jeho chybovost byla neexistující, nikdy ho tento problém nenapadl.

Ale nikdy nebyl až příliš velký nevědomec, aby ničeho nedbal.

Ačkoli musel destilovat jenom párkrát, stejně bylinky prodestiloval více než to, aby vyrobil kvalitní pilulku. Teprve po sedmé destilaci konečně přestal.

Takhle extra opatrný byl proto, že to bylo poprvé, co pilulku Zlatý písek vyráběl.

You XiaoMo opatrně rozdělil svou duševní sílu na menší části, aby měl po skončení destilace bylinný prášek pod kontrolou. A pak začal vzpomínat na další krok receptu...

V mžiku uplynula polovina vyhrazeného času. Lidé, co si zvolili snížit destilace, aby pilulku vyrobili co možná nejdříve, začali dokončovat. A zanedlouho poté někteří lidé skončili.

BaiLi XiaoYu a Tong YueXu nebyli pomalí. Když z jejich kotlíku konečně vyletěla pilulka, co velmi voněla a měla modrou barvu, zbývala zhruba pětina času.

Většina těch, co skončili s výrobou, se bezděky podívali směrem, kde byli You XiaoMo a Teng ZiXin. Při jejich potenciálu byla tato zkouška hračka, ale pak tu byla také kvalita pilulky.

Magická asociace poskytla jenom magické byliny nízké kvality. Přece jenom jimi testovali uchazeče, nebylo třeba používat vzácné byliny střední či nejvyšší kvality.

A proto z toho obvykle vzešly jen magické pilulky nízké kvality. Ale díky počtu destilací se nebezpečnost pilulky lišila. Lidé se těšili na to, kdo bude mít méně nebezpečnou pilulku, Teng ZiXin nebo You XiaoMo?

Když se písek v přesýpacích hodinách skoro přesypal, oba konečně dokončili pilulku a teď už akorát zbývalo ji zhodnotit.

Zařízení, co se na tuto část mělo použít, bylo stejné zařízení jako minule. Ale tentokrát se to použilo na změření čistoty pilulek.

Čím byla pilulka čistší, tím menší představovala riziko. To bylo vidět na základě barvy pilulky a dalo se to přesně změřit díky světlu, co sálalo z tohoto zařízení.

Tentokrát You XiaoMo neměl dost trpělivosti, aby byl poslední. Předpokládal, že Teng ZiXin a ostatní budou znovu čekat až na konec, aby si pro sebe mohli zabrat veškerou slávu. A tak si You XiaoMo rychle ukradl poslední místo v první skupině, co si měla nechat zhodnotit své pilulky.

Toto You XiaoMovo počínání způsobilo, že Teng ZiXin a ostatní byli chvíli jako ve snách. Pravdou bylo, že tu jeho netrpělivost viděli nejenom oni, ale i ostatní lidé.

BaiLi XiaoYu si chtěl nechat svou pilulku zhodnotit spolu s tou You XiaoMovou, ale když viděl, že ostatní už vložili své pilulky do zařízení, nemohl je obtěžovat. Kdyby je jen tak zničehonic požádal, aby ho nechali jít místo nich, bylo by to absurdní obtěžování.

Toto byl výsledek, který You XiaoMo chtěl. You XiaoMo vložil svou pilulku do zařízení a pak se podíval na staršího Guan Yonga, co neměl v úmyslu se pohnout. „Starší Guan Yongu, promiň, že tě obtěžuju.”

Starší Guan Yong se po něm letmo podíval. Zhruba dokázal odhadnout, co si You XiaoMo myslel, a tak zmáčkl tlačítko.

Ze zařízení se rychle začalo linout velmi tmavě modré světlo, co bylo tak jasné, že překrylo všechna čtyři další modrá světla, co se objevila spolu s tím You XiaoMovým.

Starší Guan Yong cítil, jak se mu sevřelo hrdlo. Byly to bylinky nízké jakosti, a přesto z nich dokázal vyrobit pilulku, co měla tak tmavou barvu. Zdálo se, že neprovedl jen pár destilací, ale pravděpodobně šest. Pak se starší Guan Yong rychle vzpamatoval a podíval se na ty čtyři další lidi. Okamžitě řekl: „Všech pět účastníků prošlo, další skupina, prosím.”

You XiaoMo si okamžitě vzal pilulku a pak odcupital k Ling Xiaovi.

I když jim ty byliny poskytla Magická asociace, byly to jen byliny nízké jakosti a tak bohatá a zámožná Magická asociace si takové množství mohla snadno dovolit. Takže po zhodnocení si mágové mohli pilulky zase vzít.

You XiaoMo tu pilulku naparovačně dal Ling Xiaovi a vzrušeně řekl: „Ling Xiao, zkus tuhle pilulku, jestli je dobrá nebo ne. Tohle je poprvé, co jsem vyrobil pilulku Zlatý písek.”

Ani Ling Xiao se nijak nezdráhal a přímo si ji hodil do úst, párkrát přežvýkl a pak kývl. „Dobrá, ačkoli na chuti se jí trochu nedostává.”

You XiaoMo pochopil a přikývl. Vyrobil ji z bylinek nízké jakosti, bylo očividné, že chuť bude mdlejší než u pilulky z bylinek vysoké jakosti. You XiaoMo se pak poplácal po hrudi. „Neboj se, až si připravím suroviny, vyrobím ti pár dalších.”

V receptu na pilulku Zlatý písek byly dva druhy bylinek 4. řádu, které ve své dimenzi neměl. Zdálo se, že si je bude muset jít koupit.

Ale co ti dva nevěděli, bylo, že jejich dialog vyslechli ostatní lidé a že způsobil v síni pěkný rozruch.

Poprvé vyráběl pilulku Zlatý písek, a přesto měl takovou míru úspěšnosti. Ačkoli to pravděpodobně mělo co dělat s jeho řádem, jen to pomyšlení bylo hrozivé.

A jen se podívejte na jeho společníka, dokázal tu pilulku snadno sežvýknout za syrova. Nebál se, že by se účinnost pilulky obrátila proti němu a pocuchala mu vnitřnosti? To mohlo způsobit smrt, víš?

Gao Yang a profesorka Ning Jing na sebe zírali. Vypadalo to, že You XiaoMo nebyl jediný netvor z těch dvou. I ten muž vedle něj byl také dost podivný.

Když You XiaoMo a Ling Xiao domluvili, přišli k Ning Jing. „Profesorko Ning Jing, jelikož jsem složil zkoušku, kdy můžu nastoupit?” Ten nefritový disk, co si koupil ve Smaragdovém dvoře se o tom nezmiňoval, a tak to nevěděl.

Profesorka Ning Jing tiše řekla: „Zápis skončí zítra, takže pozítří odejdeme z města Yan. Pozítří ráno se shromáždíme na náměstí a všichni pojedeme pospolu, a tak se neopozdi.”

You XiaoMo: „Takže bychom měli jít. Profesorko Ning Jing, bratře Gao, uvidíme se pozítří.”

Gao Yang se na ně překvapeně podíval. „Nechceš se dál dívat? Můžeš tuhle příležitost využít a dozvědět se něco o svých protivnících.”

You XiaoMo potřásl hlavou. „V budoucnu budu mít další příležitosti. Mám teď něco na práci, takže nemám v úmyslu zůstávat.”

Teng ZiXin také sledovala, jak You XiaoMo spěšně odešel ze síně. Pak zrak zase odvrátila a zírala na „stejnou” tmavě modrou pilulku, co měla v ruce. Její pohled působil najednou hluboce zamyšleně. Tento You XiaoMo, víc a víc jej nedokázala pochopit.

Na druhou stranu i BaiLi XiaoYu se na You XiaoMova záda díval s očima doširoka rozevřenýma. Zrovna když si chtěl s You XiaoMoem víc popovídat, neboť se spřátelil se svým vrstevníkem, nečekal, že You XiaoMo tak rychle uteče. BaiLi XiaoYu ho chtěl následovat, ale ještě mu nezhodnotili pilulku.

Tong YueXu, co stál vedle BaiLi XiaoYua, viděl, jak sklesle svěsil hlavu, a věděl, co se mu honilo hlavou. A tak ho pohladil po vlasech a utěšil ho: „XiaoYu, počkej, až budete oba na akademii. Pak ho uvidíš každý den.”

BaiLi XiaoYu vzhlédl. „Není ti dovoleno mi lhát.”

Tong YueXu přikývl a zasmál se. „Nebudu ti lhát.”

BaiLi XiaoYu o tom popřemýšlel. „Tak dobře, věřím ti.”

Tak vážná tvář, Tong YueXu nevěděl, jestli se má smát nebo brečet.

Poté, co odešli z Magické asociace, i Ling Xiao byl velmi zvědavý na to, proč tak spěšně odešli.

Zastavili se u dveří do Magické asociace. I takhle daleko bylo stále slyšet hluk z náměstí.

Liu Yue se podíval na své dva pány. Viděl, že neutrousili ani slovíčko, a tak v tichosti stál za nimi. Přece jenom přísahal, že jim bude sloužit, ačkoli mu to mladý pán ještě neschválil.

Ling Xiao se zeptal: „Co máš v plánu?”

You XiaoMo protočil očima. „Chci vydělat peníze.”

Ling Xiao pozvedl obočí. „Stále máš další potají uložené magické pilulky?”

You XiaoMovi zacukalo v ústech, evidentně nic potají neuložil. „Přestaň trojčit, nejsou pro tebe k snědku. Jelikož mi došly peníze, musím vydělat další.”

You XiaoMo se cítil trochu nervózně, když u sebe neměl peníze. A kromě toho kdo ví, kdy bude moct jít zase ven nebo kolik peněz budou potřebovat, až nastoupí na akademii.

Liu Yue se snažil splynout s okolím. Proč z mladého pána cítil vibrace, jako kdyby říkal: „přestaň zlobit, ty zlobivé dítě”? Dneska musel vykročit špatnou nohou!

Když Liu Yue viděl, že se nepohnuli ani o centimetr, tak nějak dokázal vymyslet proč. A řekl: „Mladý pane, vím, kde je ve městě Yan obchodní čtvrť.”

You XiaoMo se na něj okamžitě podíval. „Proč jsi to neřekl dřív! Rychle, veď nás.”

A tak je Liu Yue, co se dal považovat za napůl místního, úspěšně zavedl do Obchodní čtvrti.
--------------------------------------------

~ Juchů, zkoušky jsou za námi, YXM samozřejmě prošel na výbornou, jako pěkně černý netvor. Vydělávat penízky si klidně může, ale jestlipak mu vůbec budou k užitku...? Jak to teď čtu už po x-té, neustále na mě dotírá dojem, že YXM bude muset BaiLi XiaoYuovi otevřít oči, aby mohla vzniknout dvojička BaiLi x Tong, no ne? ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

5 komentářů:

  1. Jojo, to bude pěkná dvojice 😊. A protivníkem číslo jedna opět ženská. Jak to ten YXM dělá? 😁

    OdpovědětVymazat
  2. Super, autorka mě překvapila jen jednou kapitolou, ale byla daleko stavnatejsi než předešlý 3. Jen do toho a bude se prodávat. To zase po sobě zanechají pořádný rozruch. Pilulky, které by neměly být, ale existují. A Ling xiao by je nejspíš a nejraději snědl. 😂 Teď jen chybí podtitul knihy dva netvoři na veleslavne akademii. Děkuji za dnešní kapitolku a budu vyhlizet další. 😇😇😜🥰

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně přijati. Na akademii jsem zvědavá. Děkuji za další kapitolku 😀

    OdpovědětVymazat
  4. Ideme ďalej shipovať. Z YXM sa stáva neskutočný lakomec na peniaze a stále sa na tom smejem xD. Som zvedavá, ako ta akadémia bude vyzerať a či budú mať YXM a LX dostatok času pre seba.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji! YXM je prostě křeček!😂

    OdpovědětVymazat