čtvrtek 29. prosince 2016

TS - kapitola 28-30


Kapitola 28 – Zkouška v líbání


Kvůli té Tang Fengově nečekané odpovědi Ge Chen, co stál stranou, zamrzl šokem. Úkosem se po něm podíval, v jeho očích byla vidět výtka, ale také radost, jako kdyby říkal: „Jsi hanba všech Číňanů.”

Ale Tang Feng si to nemyslel. V každém případě řekl pravdu. Prostě neměl rád lidi jako Ge Chen, co se před cizími celebritami klaněli až k zemi. Neměl rád ani Gina, takže ta slova z něj vyšla přirozeně. Jelikož ho Gino rád slovně zesměšňoval, Tang Feng neváhal zesměšňovat ho na oplátku a často to vedlo k tomu, že Gino neměl slov.

Na okamžik se zdálo, že se Ginovy bledě modré oči projasnily. Upřel pohled na Tang Fengovo tělo a na tváři měl naprosto chladný a mírně naštvaný výraz. „Ty jsi vážně drzý.”

Chtěl Tang Fenga vystrašit? Použít takový obrat na svou nově spřátelenou malou celebritu.

Tang Feng znal Gina až moc dobře. Mírně se usmál. „A co ty? Viděl jsi nějaký můj film?”

Ge Chen neřekl nic, aby tu konverzaci přerušil. Jen stál v tichosti stranou, jako kdyby sledoval zajímavé drama.

Opravdu to byla dobrá šou.

Gino se nenaštval; právě naopak, zasmál se. „Neviděl jsem žádný tvůj film. Ale když se tak na tebe teď dívám, vážně se mi líbíš.”

Tang Feng věděl, že se Gino nenaštve jen kvůli pár slovíčkům a začal mu odmlouvat, ale nečekal, že by Gino řekl něco jako že se mu líbí. Samozřejmě to nebral vážně, ale teď byl ten vtip na Ginovi: „Ani já jsem tvoje filmy neviděl, ale taky se mi líbíš.” Jako kdyby.

„Hahaha! Vážně? Tak to je dobře. Proč se nevezmeme? Rozhodně bychom spolu vycházeli.”

Tang Feng s Ginem celou dobu mluvil anglicky. Pro Ge Chena bylo těžké přidat se k jejich rychlé konverzaci, a to ze dvou důvodů: zaprvé konverzaci vlastně nerozuměl a zadruhé vlastně neuměl moc anglicky. Jak se Ge Chen díval na Tang Fenga, měl mírné podezření. Pokud si to dobře vybavoval, nejenom že byl Tang Feng hlupák, co neuměl správně mluvit, ale taky nedokázal v angličtině nejjednodušeji konverzovat. Od kdy uměl anglicky tak plynně?

Ve skutečnosti Tang Feng nejenom že mluvil plynně anglicky, ale také mluvil s autentickým britským přízvukem.

Ti tři spolu moc dlouho nemluvili, než pro ně přišli. Všichni kromě Tang Fenga, zapomenuté hvězdičky, měli nedostatek času, takže nemohli investovat moc času na to, aby se navzájem poznali. Když jim režisér sdělil detaily konkursu, Tang Feng pochopil, proč jim naschvál dal pár minut na povídání. Konkurs byl velmi jednoduchý, přímý a plný dopadu – polibek!

Políbit koho?

Michaela Gina!

Nejenom to, pokud by tu roli ve filmu vážně dostal, pak by to nebylo tak prosté jako polibek.

„Myslete na toho druhého jako na ženu a pak ho polibte.”

Ge Chen vypadal překvapeně, ačkoli Tang Feng nevěděl, jestli ho trápil ten polibek nebo něco jiného. Tang Feng se po Ge Chenovi podíval, vypadal jako fazolový výhonek. Pak se podíval na Gina, jenž byl velmi vysoký. Ve skutečnosti chtěl vážně vidět, jak bude Ge Chen předstírat, že je Gino žena a pak ji políbí. Z momentální situace ale bylo jasné, že Ge Chen je 'žena'.

Jenom... políbit Gina?

Tang Fengovi se mírně zkroutily rty. Kvůli své pracovní etice herce by to neodmítl, ačkoli v duchu se bude rozhodně cítit nepříjemně. Bylo by skvělé, kdyby měl s sebou česnek. Políbil by Gina, až by ho snědl.

Režisér nejdřív nechal lidi připravit. Jako první šel Ge Chen a Gino.

V tom okamžiku do zasedačky vstoupil nečekaný host. Do místnosti nakráčel Lu Tianchen, oděný v obleku a vzpřímený. Tang Feng nebyl dostatečně velký narcista, aby věřil, že se jeho vlastní předseda přišel podívat na něj. Ale aby se předseda jeho vlastní agentury přišel podívat na Ge Chena místo něj, bylo směšné nehledě na to, jak se na to koukal.

Tang Feng se mírně pousmál. Přišel se Lu Tianchen podívat, jak jeho vlastní milenec líbá jiného muže?



Kapitola 29 – Zkouška v líbání (2)


Lu Tianchenův náhlý příchod rozvržení konkursu nijak neovlivnil. Jako první měl jít na pódium a políbit Gina Ge Chen. Okamžitě poté, co režisér zakřičel „akce”, ti dva se navzájem objali. S Ge Chenovou výškou a postavou se nehledě na sílu, co mohl mít, před vysokým a silným Ginem jevil jako roztomilý a bezmocný mladý pán.

Navíc Ge Chenova churavá krása a postoj vůbec nemluvily o síle.

Z profesionálního hlediska Ge Chenovo představení vlastně nebylo špatné. Ačkoli nejevil žádné známky toho, že by předstíral, že je Gino žena, nečekaně se k němu velmi dobře hodil – muž z Východu a muž ze Západu, jeden delikátní a líbezný, druhý vysoký, pohledný a silný. Tang Feng si tiše povzdechl. Z pohledu kameramana vážně nebyli špatný pár.

Ge Chen neměl dobrou angličtinu, ale to se mohl naučit. Jeho herecké schopnosti také nebyly dobré, ale někdy to zmatečné a nevytříbené hraní bylo přesně to, co režiséři hledali.

I kdyby byl Tang Feng filmový císař, i když byl zkušený herec, co vyhrál mnoho ocenění, neznamenalo to, že mohl polevit v soustředění. Jak upřeně sledoval polibek mezi Ge Chenem a Ginem, nevšiml si, že Lu Tianchen, co na začátku sledoval jenom Ge Chena, sledoval téměř celou dobu poté jen jeho.

Upřímný a vážný, to byl aspekt Tang Fenga, který Lu Tianchen ještě nikdy neviděl.

„Velmi dobře. To bylo velmi dobré.”

Na konci představení je režisér Li Wei oba pochválil. Tang Feng bezděky stiskl rty. Bylo to poprvé od jeho znovuzrození, kdy stál před kamerami, a musel se podívat pravdě do očí. Zrovna teď nebyl filmový císař, ale jenom malá zapomenutá hvězdička. Začal být mírně nervózní.

A Gino, co stál naproti němu, to viděl.

„Jsi nervózní. Je to proto, že mě musíš políbit? Naše představení budou natáčet. Pokud je to poprvé, co budeš líbat muže, tak bys to měl nechat na mě. Pokud ti bude kvůli tomu polibku nepříjemně, můžeš zavřít oči.” Gino položil obě svoje ruce Tang Fengovi kolem pasu a usmál se na něj. Jako v předešlé konverzaci se nemuseli trápit, že si nebudou rozumět.

Po Ginových slovech Tang Fengova nervozita naprosto zmizela. Nemohl si pomoct, aby neřekl: „Doufám, že se při svém hraní nebudeš chovat jako ženská.”

Tang Feng momentálně stál naproti Ginovi; Gino měl vážně vytříbenou a pohlednou tvář. V zábavním průmyslu nebyl nikdy nedostatek pohledných a elegantních herců. Ale Ginův vzhled byl takový ten typ, na který se po prvním shlédnutí špatně zapomínalo.

Jeho jasné, mírně sklopené oči byly nádherné, jeho bledě modré duhovky byly jasné a zářily jako křišťál. Navíc jeho ostře řezaná dvojitá víčka z něj dělala evropského šlechtice. Jeho vysoký, rovný nos spolu s jeho tmavými zlatohnědými vlasy jeho vzezření jenom dodávaly na celkové kráse. Kvůli svým sofistikovaným rysům vypadal jako socha, jako umělecké dílo.

Pohledný, mladý, plný vitality a se stopou vznešenosti – byl to sexy muž.

Tang Feng věděl, že je Gino pohledný, ale když se na něj díval takhle zblízka, nemohl si pomoct, aby si nepovzdechl nad jeho pohledností, kvůli které ostatní žárlili. Není divu, že ten mizera byl schopný si tolik let držet titul nejvíce sexy muže na světě.

„Pokud jste připravení, tak začněte.” Režisér, co stál za kamerou, zaznamenával každý jednotlivý pohyb, co ti dva muži udělali. V tom okamžiku režisér postrádal veškerou tu laskavost a přirozenost, co měl předtím. Místo toho byl naprosto zabraný svou prací a zaujatě je sledoval.

„Dobře, pane rež—” Tang Fengovi se najednou rozšířily zorničky. Instinktivně zvedl ruce, aby se bránil před hrudí náhle se blížícího muže. Očividně ještě nedomluvil, ale Gino už ho líbal!

Ten vulgární a nemravný mizera!

Aby Tang Feng nezůstal pozadu, otevřel pusu a ochotně vystrčil jazyk, propletl jej s Ginovým ve snaze znovu získat kontrolu. Zvedl ruku a popadl Gina za temeno, líbal ho se zavřenýma očima. V duchu si opakoval, že zrovna líbá ženu, líbá ženu...



Kapitola 30 – Kdo by s vámi chtěl jet (1)


Když se dva dospělí muži oba pokoušeli chovat k tomu druhému jako k ženě a převzít kontrolu nad polibkem, stalo se tohle. Ani jeden nebyl ochotný nechat se považovat za ženu a ještě více nebyl ochotný nechat se druhým přinutit do ženské role.

Možná že to bylo přesně to, co režisér chtěl – vidět, kdo z nich je „skutečný muž”.

Tang Feng tomu pevně věřil. Nehledě na to, jak moc se mu protivilo Gina líbat, stejně by pusu otevřel a strčil mu jazyk do pusy ve snaze získat navrch.

To jen že někdy se věk a herecké zkušenosti nepřepočítávají přímo na lepší líbací techniku.

Brzy začalo být pro Tang Fenga složité Ginův intenzivní způsob líbání zvládat. Gino byl na poli lásky evidentně zkušený. Měl dobré pochopení, jak rozdmýchat vášeň druhého a jak prolomit jeho obranu.

Tang Feng se chtěl soustředit a vypořádat se s tím mizerou, ale Gino opakovaně útočil na vnitřek jeho úst. Ten úchyl mu svými tlapami dokonce neustále hrubě masíroval pozadí. Tang Feng nevěděl, o kolik víc intenzivní byl jejich polibek v porovnání s polibkem Gina a Ge Chena. Cítil se mírně slabý v kolenou a také se zdálo, že má potíže se nadechnout. Jeho ruka, kterou Gina držel za hlavu, také bezděky spadla na jeho rameno.

Byli jako nepřátelé bojující ve válce až na to, že byli také pohrouženi v dvojsmyslnosti, kterou přihlížející nedokázali přesně vypíchnout. Celé toto vášnivé líbání těchto dvou mužů nahrával kamerou Li Wei...

Polibky některých lidí se jevily nudně nehledě na to, jak moc vášniví byli.

A polibky některých lidí stačily na to, aby to druhým rozbušilo srdce, i když to bylo jenom jemné otření rtů.

Ale co se týče těchto dvou mužů, co se evidentně dneska setkali poprvé, takový intenzivní a divoký polibek stačil na to, že přihlížející měli pocit, jako by teplota v místnosti prudce vyskočila.

Takový nevyumělkovaný polibek byl až po okraj plný složitých pocitů. Před očima diváctva se bez jakýchkoli zábran rozvíjela tato vlivná scéna.

Jako první se poddal Tang Feng; lapal po dechu jako ryba na souši. Zdálo se, že mu z těla vyprchala všechna energie a málem se bezvládně svalil na zem. Jeho tvář byla stejně rudá jako růže. Ačkoli byl nesmírně zmatený, jeho oči se stále snažily zůstat při vědomí.

Gino byl v mnohem lepším stavu. Hluboko v jeho očích bylo vidět smích. Zdálo se, že neměl v úmyslu sundávat své ruce z těla druhého muže; naopak Tang Fenga držel mnohem pevněji.

Tang Feng po Ginovi vrhl ošklivým pohledem. Ginovy oči, jež vládly takovou ničivou mocí, se vlastně takhle zdály okouzlující. Gino s mírným úsměvem pozvedl obočí. Vypadalo to, že chce něco říct, ale Tang Feng ho okamžitě odstrčil a otevřel si láhev vody. Nahnul hlavu dozadu a napil se, tělo měl nesnesitelně rozpálené.

Režisér Li Wei výsledky konkursu neoznámil hned. Místo toho jim řekl, aby šli domů a počkali na jeho telefonát.

Ge Chen a Lu Tianchen odešli společně. Tang Feng nevěděl, co si mezi sebou říkali, ale aby se vyhnul trapasu, že spolu všichni tři pojedou výtahem, zamířil rovnou ke schodům.

„Zatraceně!” Tang Feng se zhluboka nadechl, přemýšlel o tom, jak vlastně prohrál svoji konfrontaci s Ginem a jak to všechno zvoral. Okamžitě pocítil nával porážky.

Pokud by odpadl v prvním kole konkursu, tak rozhodně neměl žádnou naději. Dostal vzácnou šanci, když režisér Li Wei nabíral herce tady v Číně, ale on to pokopal.

To by nešlo. Nehledě na výsledky konkursu, rozhodně se bude snažit vypilovat si svou techniku líbání. Nechat se líbat člověkem stejného pohlaví, až se mu z toho točila hlava, byla vskutku naprostá katastrofa!

Netrvalo dlouho, než sešel z 16. podlaží do prvního. Venku stále ještě lilo jako z konve a počasí nejevilo žádné známky zlepšení.

„Kde je Xiao Yu?” Tang Feng stál u vchodu a chvíli se rozhlížel, ale nikde ji neviděl. Ani neměl ponětí, kam se podělo auto. Zrovna když chtěl Xiao Yu zavolat, zastavilo před ním matné, černé sportovní auto.

Okýnko pomalu sjelo dolů. Z auta se na něj lhostejně podíval Lu Tianchen. „Nastup si.”

„Nebudu vás zatěžovat, předsedo Lu. Xiao Yu mě zaveze.” Proč Lu Tianchen neodjel spolu s Ge Chenem? Kvůli své nelibosti vůči Lu Tianchenovi Tang Feng instinktivně odmítl.

„Poslal jsem ji zpět. Můžeš tu zůstat a počkat na taxíka nebo si můžeš nastoupit.” Tón jeho hlasu byl překvapivě tak nějak netrpělivý.

Nežádal jsem tě, abys mě vyzvedával. A kdo ti dal právo poslat Xiao Yu pryč?

Tang Feng vyhlédl ven. Zrovna teď pršelo tak prudce, že i když tudy projížděli taxíky, většina už byla obsazená. Snažit se v tomhle počasí odmávnout taxíka by bylo opravdu složité.
---------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Ooo tak tohle je boží, tak moc se těším na další díl...vážně moc děkuju za překlad!

    OdpovědětVymazat
  2. Pááni nejako sa to zamotáva!!!
    Diki za preklad a tú kapitolu navyše, naozaj veľké DIKI :)
    Prajem veľa úspechov do nového roka

    =´-´=

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji za preklad :-)

    OdpovědětVymazat