pondělí 26. prosince 2016

TS - kapitola 26-27


Kapitola 26 – Konkurs (2)


Ve výtahu byli další hoteloví hosté. To zabránilo tomu, aby ti dva zůstali o samotě a také aby cítili potřebu mluvit a začít trapnou konverzaci.

První patro... druhé patro... třetí patro... výtah pomalu stoupal.

Tang Feng si v duchu opakoval informace o Ge Chenovi: 24 let, debutoval ve stejné idolové skupině jako on, o tři roky později debutoval sólo, zahrál si hlavní roli ve svém prvním filmu, toho samého roku vyhrál ocenění Nejlepšího začínajícího herce, a později vyhrál mnoho ocenění typu Nováček s nejslibnější budoucností a Nejoblíbenější herec.

Ge Chen už měl základ k popularitě – jediné, co mu scházelo, bylo nějaké vlivné dílo, na které by se herec mohl spolehnout, že mu rychle zvedne slávu. Nezáleželo na tom, kdo se chtěl v tomto okruhu uchytit – pokud se nemohli ohánět žádným dílem, pak tady pro ně nebylo žádné místo. Nikdy by nebyli schopni vstoupit na cestu skutečné hvězdy.

Současný Ge Chen se svými mnoha výhodami byl člověk, s kterým se Tang Feng nemohl srovnávat. Ge Chena podporovaly dvě obrovské zábavní agentury. Byl to mladík s výtečným resumé a těšil se velké popularitě. Také by se dal považovat za pilného člověka. Ať se na to koukal, jak chtěl, Ge Chen byl ze všech úhlů výtečný.

Pokud by ho někdo porovnal s Tang Fengem s jeho příšernou minulostí, nedostatkem děl, kterými by se mohl pochlubit, problémovým vztahem se svou agenturou a problémy s předsedou, pak Tang Fengova jediná výhoda, kterou Ge Chen neměl, byly jeho zkušenosti a herecké schopnosti. Když dal stranou všechno ostatní, Tang Feng si vždycky myslel, že se svými schopnostmi byl pro film režiséra Lia dostatečně schopný.

Výtah se zastavil v šestnáctém podlaží. Dva muži jeden po druhém vystoupili z výtahu a společně kráčeli k zasedačce.

Jak se Tang Feng díval na Ge Chenova lhostejná záda, mírně se usmál. To děcko nebylo schopné docela zakrýt svou podrážděnost. Ačkoli dosud nezakusil žádné větší úskalí, nevěděl, jak zkrotit svou namyšlenost.

V zasedačce už bylo dost lidí. Když si jich režisér Li Wei všiml, pozdravil se s nimi. Ge Chen k němu nadšeně přistoupil a začal si s ním povídat; režisér Li Wei se jenom usmál. Brzy nato si vzal Ge Chena a Tang Fenga stranou, aby si s nimi mohl pohovořit v soukromí.

„Tenhle film se bude promítat v zahraničí. Kvůli tomu je nutné, aby herci byli schopni plynně mluvit anglicky.” Režisér Li Wei se s úsměvem pustil přímo k jádru věci. Hned, co režisér domluvil, na Ge Chenově tváři se skvěl tak nějak ošklivý výraz.

„Tenhle film má ve skutečnosti dvě hlavní mužské postavy. Druhý herec už dorazil, takže doufám, že si s ním za chvíli oba dva zahrajete jednu scénu.” Režisér se zamyšleně podíval po Tang Fengovi a Ge Chenovi. „Zlomte vaz.”

„Pane režisére, pokud mohu být tak smělý a zeptat se na podrobnosti o filmu?” zeptal se Ge Chen.

O novém filmu režiséra Li se tentokrát povídalo, že se drží v naprosté tajnosti. Než je režisér Li Wei vůbec pozval, nikdo neslyšel nic o tom, že by se připravoval na natáčení nového filmu. Dokonce ani po obdržení pozvánky ke konkursu ještě nikdo neviděl scénář k filmu.

Ačkoli Tang Feng před svou náhlou smrtí si už samozřejmě pročetl první verzi scénáře režiséra Li Weie. Bralo se to jako podvádění? Pousmál se. Z předchozích filmů režiséra Li Weie věděl, že spolu vždycky zoufale bojovalo nespočet lidí, aby získali aspoň jednu roli, a na obsahu filmu nesešlo.

Kvůli svému tělu a nedostatku času Li Weiovu nabídku původně odmítl. Dneska se jako všichni ostatní bude ze všech sil snažit, aby tu roli získal.

Režisér Li se usmál a řekl: „Velmi se omlouvám, podrobnosti k filmu vám řeknu, teprve až projdete mým testem. Předtím se chci ujistit, že jste oba ochotní se mého testu zúčastnit. Navíc budete po testu ochotní přijmout má specifická opatření k začátku natáčení?”

„Já jsem ochotný,” vyhrkl Tang Feng.

Ge Chena to trochu překvapilo, ale nebyl ochoten zůstat pozadu. Okamžitě poté odpověděl: „Pane režisére, také jsem ochotný.”

Tang Feng si Ge Chena nevšímal. Místo toho uvažoval, kdo byl tím druhým hercem, pro kterého se režisér Li Wei rozhodl. Pokud hádal správně, bude to celebrita z Hollywoodu, co požívala velkou slávu na mezinárodní úrovni.




Kapitola 27 – Setkání se 'starým přítelem'


„Velmi dobře.” Když režisér viděl, že jak Ge Chen, tak Tang Feng vyjádřili svůj souhlas, jednou vesele tleskl. Pak jim řekl: „V tom případě vás požádám, abyste se mnou zašli za panem Ginem.”

Gino?

Hej, hej, hej. Počkat, mohl by režisér Li Wei mluvit o tom Michaelu Ginovi z Ameriky?

„Pane režisére, tím myslíte Michaela Gina? Ten Michael Gino, co hrál v té nejhrubější filmové sérii v celé historii?” Ačkoli Ge Chen měl naprosto jiné důvody ke svému překvapení, zeptal se na tu samou otázku, co se momentálně chtěl zeptat i Tang Feng.

Vážně to nemohl být ten mizera, ten zatracenec, že ne?

„Správně. Nejenom že je pan Gino známá celebrita z Hollywoodu, ale zároveň je to také zkušený, horlivý a vážný herec. Tentokrát nezáleží na tom, jestli konkursem projdete nebo ne – když si s ním promluvíte, velmi vám to pomůže s budoucí prací.” Režisér Li jim věnoval povzbuzující a vřelý pohled.

Ge Chen jen stěží dokázal skrýt své vzrušení; co se týkalo Tang Fenga, v duchu byl zneklidněný. Čekal, že v novém filmu režiséra Li Weie uvidí hollywoodské hvězdy, co dříve znal; dokonce přemýšlel o tom, že této příležitosti využije, aby si s nimi popovídal. Ale ani ve svých nejdivočejších snech ho nenapadlo, že by narazil na tohohle chlápka, na Michaela Gina!

Tang Feng si osobně myslel, že s ním nebylo těžké vyjít. Ačkoli měl nemocné srdce, nikdy o tom nemluvil, aby se zvýraznil nebo aby v druhých vyvolal soucit. Ačkoli se nedalo říct, že by byl všemi milovaný a vítaný, že by auta explodovala, když procházel kolem, ale v hereckém kruhu byl stále dobře přijímán.

Tedy až na Michaela Gina, na toho zatraceného, protivného zkurvysyna plus mizery. Nevěděl, jak Gina popudil, ale vždycky, když se potkali, ten chlápek jako ze škatulky k němu přišel a naschvál utrousil něco urážlivého:

Hej, Fiennesi. Proč se vůbec jmenuješ Fiennes, víš to? Dřív jsem se učil čínsky; myslím, že by ses spíš měl jmenovat Downey.

Zdar, Tangu, dneska ses ohromně vyfikl. Kolik chceš za jednu noc?


Když byli kolem lidi, Tang Feng na Gina často zareagoval úsměvem a pak se otočil, odešel a nevěnoval Ginovi pozornost.

Když kolem nebyli žádní lidé, Tang Feng neváhal a praštil Gina pěstí. Ale co se stalo pak, Tang Fenga vytáčelo ze všeho nejvíc. Ginovo robustní tělo mělo to, co on neměl: sílu a svaly amerického muže. Gino Tang Fengovu ránu pokaždé snadno chytil a pak si ho kvůli tomu dobíral.

Tang Fengova cesta byla vždycky umělecká a učená, přičemž často vyhrával ocenění. Ginova cesta byly mainstremové filmy, kde ho velmi zbožňovali. Ti dva herci jasně patřili k velmi odlišným polím, ale dokonce ani teď Tang Feng nedokázal vymyslet, jak Gina naštval a proč tomu chlápkovi dovolil ho takhle obtěžovat jako mstivý duch.

Navíc nový film režiséra Li Weie byl i tentokrát umělecký. Změnil Gino svoje způsoby? Nebo to bylo tím, že si vydělal dostatek peněz a teď se rozhodl vrhnout se na ocenění?

Ať to bylo jakkoli, Tang Fenga to mírně trápilo. Dokonce ani po jeho znovuzrození nehodlal nic měnit na tom, že Gina neměl rád.

Zanedlouho se spolu s režisérem Li Weiem setkali s Michaelem Ginem. Moc se nelišil od dojmu, který o něm Tang Feng měl. Pořád byl oděný módně a elegantně. Ať šel kamkoli, přilákal by dav ječících žen. To byl Gino; ačkoli ho Tang Feng neměl rád, nemohl si pomoct a musel to přiznat. Dávalo naprostý smysl, že časopisy Gina považovaly za nejvíce sexy muže na světě.

Ale mezi prostými lidmi bylo stále mnoho pohledných mužů jako Charles nebo Lu Tianchen.

„Teď si můžete chvilku popovídat.” Režisér rychle odešel.

Ge Chen byl mírně vystrašený, jak Gina zdravil. Jako první z úst vypustil: „Dobrý den, já jsem Ge Chen. Vítejte v Číně. Zbožňuju vaše filmy. Viděl jsem je všechny.” Společenský pozdrav v tomhle smyslu. Gino si s Ge Chenem přátelsky potřásl rukou, ze všech stran vypadal jako dobrák.

Tang Feng v duchu vyplivl pár slov: zvíře v lidské kůži.

V porovnání s nadšeným Ge Chenem Tang Feng, co stál stranou jen s mírným úsměvem, byl velmi nápadný. Gino si ho rychle všiml.

„A co ty? Taky se rád díváš na moje filmy?” Ginovy bledě modré oči se upřely na Tang Fenga.

„Omlouvám se; neviděl jsem ani jeden.”
------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. hehe ale ho setrel :D ta posledná veta bola BOMBA!!!
    diki za ďalšiu časť =´-´=

    OdpovědětVymazat