sobota 10. prosince 2016

TS - kapitola 16-17


Kapitola 16


„Nejdřív mi dovol ti říct o své současné situaci. Propustili mě z nemocnice a některé vzpomínky mi pořád ještě chybí, takže od tebe budu potřebovat spoustu pomoci, abych se vyhnul nedorozuměním.” Tang Feng sedící u jídelního stolu usrkával ze své kávy a pokýval k peru a papíru vedle sebe.

Ačkoli Xiao Yu byla ve svých manažerských povinnostech stále nováčkem, naštěstí je měla v plánu vykonávat ze všech svých sil.

Seděla zpříma a pak ze své aktovky vytáhla dokument. „Momentálně toho není moc naplánováno. Hlavním bodem je, že budeš muset dokončit ten film, na kterém jsi pracoval s Ge Chenem. <The Fashion Gentleman>. Naše a ta druhá společnost to už prodiskutovaly a vzhledem k tomu, že film už je z větší části natočený, můžeš svoje scény prostě dodělat sám.”


„Tak to prosím zařiď co nejdříve.”

„Dobře.” Xiao Yu si to rychle zaznamenala a pokračovala: „Co se týče televizních her a zábavních pořadů, jako hlavní jsou...”

„Prozatím odmítni všechny zábavní pořady.” Tang Feng se zamračil. Zábavní pořady neměl rád, protože se obvykle odvíjely od neštěstí a utrpení druhých.

Xiao Yu na okamžik zaváhala, pak zvedla hlavu a zkusila ho přemluvit. „Některé ty pořady nejsou tak špatné. Jsi si jistý, že to nechceš zvážit? Jedna z nich se jmenuje <Milenec snů>. Od začátku vysílání má celkem fenomenální reakci po celé zemi. Nejnovější série Milence snů prodělává pár velkých změn, takže to publikum a velké množství médií sledují. Myslím, že by to pro tvůj comeback bylo velmi užitečné.”

„Tak mi prosím pošli kopii s podrobnostmi o pořadu.”

„Samozřejmě!” Tang Fengova flexibilita udělala Xiao Yu nezměrnou radost. Ze všeho nejvíc ji děsily tvrdohlavé a nerozumné celebrity.

„Další je talk šou. Na dalších pár týdnů tě uvedli jako regulérního hosta a nijak ti neuškodí, když se budeš trochu víc ukazovat. Ach, ale musím připomenout, že se zdá, že máš s uvaděčem toho pořadu svou historii,” tlačila Xiao Yu, „pokud se najednou stáhneš, producenti pravděpodobně nebudou moc šťastní. Mohlo by to ovlivnit tvou roli v Milenci snů.”

Zdá se, že se to vysílá na stejném kanálu. Tang Feng o tom chvilku v tichosti přemýšlel. Pak řekl: „Dobře, i tuhle nech.” Pokud proti sobě nesoutěžili, tak se bude snažit ze všech sil, aby to nějak vyšlo. Pokud by to vážně nešlo dobře, tak asi prostě bude muset požádat Charlese.

„A jako poslední tvůj předešlý manažer přijal nabídku, abys hrál nějakou vedlejší roli v TV seriálu. I když to je jenom vedlejší role, viděla jsem scénář a s charakterem té postavy není nic špatného.”

„Co to je za seriál?” Tohle podnítilo Tang Fengův zájem. Mnohem raději by hrál, než aby se účastnil nějakých pořadů.

Hraní pro něj bylo základní součástí života. Pokud by o to přišel, byl by schopen dál žít, ale rozhodně by nebyl šťastný.

„Je to historický seriál. Producent je u nás celkem známý. Lidé jeho díla dost kritizují, ale vždycky má celkem dobré hodnocení. Ten seriál má zápletku, že se dívka náhodou dostane do paralelního světa, a z větší části se to odehrává na královském dvoře. Nakonec zemřeš při její ochraně.” Xiao Yu listovala stránkami.

Dobrá tragická postava. Pokud to zahraje dobře, rozhodně na sebe upoutá a publikum na to zareaguje.

Tang Feng kývl. V tomhle okamžiku nemohl být v práci vybíravý. Neměl na to žádné právo. Nemělo žádný velký smysl tuhle roli hrát, ale udělá to. Alespoň z toho bude mít nějaký příjem.

„Kdy začnu?” zeptal se Tang Feng.

„Půl měsíce po začátku natáčení. Pošlu ti podrobnosti a scénář.”

„To zní dobře. Příští týden mám rozhovor. Měla bys jít se mnou.” Tang Feng se postavil a usmál se. „Máš odpoledne něco v plánu?”

„Ech? Ehm, ne, nemám.” Xiao Yu se také honem postavila. „Předseda Lu řekl, že jsi momentálně jediný, koho mám na starosti.”

„Tak později půjdeme nakoupit nějaké nové oblečení. Je na čase, abych trochu pozměnil svůj vzhled.” Tang Feng se zamračil. Dotkl se svých vlasů. Byly kudrnaté a polámané. Ošklivé.


Kapitola 17

Než umělec zbohatne a než se proslaví, jejich účes, oděv a všechno, co dělají, je obchodní značkou. Dobrý oděv mohl nejenom vyhrát srdce publika, ale také vzbudit velkou úctu.

Nepotřeboval obrovský šatník, ale položky v něm musí být vkusné. To je obzvláště pravda pro umělce muže. Nebylo třeba se držet sezónních trendů jako u žen, ale každý jednotlivý kousek, co nosí, musí být vybrané kvality.

Není to tak, že by Xiao Yu nikdy nebyla nakupovat, ale tohle bylo rozhodně poprvé, co procházela luxusním módním obchodem jako Armani. Zírala s očima dokořán, když Tang Feng mluvil s vedoucí obchodu, jako by byl stálým zákazníkem, jak si zkušeně vybíral jednotlivé kousky, jak si je zkoušel a potom jak zaplatil svou kreditkou. Xiao Yu měla najednou pocit, jako kdyby vkročila do jiného světa.

Předtím si Tang Fenga proklepla a než se s ním setkala, upřímně si myslela, že bude mířit do stylu idolu. Ale teď se zdálo, že Tang Feng měl v plánu změnit svůj styl? Byl evidentně jasně dvorný a příjemný typ člověka, ale Xiao Yu musela uznat, že kombinace Tang Fengovy tváře, jež nesla stopy klasického vzezření, a pěkného obleku z něj prostě dělala... neuvěřitelného fešáka!

„Všechno ti sluší.” Xiao Yu byla nevyhnutelně rozechvělá, že stála vedle takového pohledného muže. Celkem dost lidí, ať už mužů nebo žen, jejich směrem házelo obdivné pohledy. Dobrá, s největší pravděpodobností jí jen závidí.

„Ty jsi také vážně krásná.” Tang Feng se zastavil a natáhl ruku, aby Xiao Yu vstrčil do salónu. Usmál se. „Ty brýle si můžeš nechat, ale vzhledem k tomu, že mě jako můj hlas a mluvčí na veřejnosti zastupuješ, taky tě dneska potřebuju předělat.”

„Ach?” Xiao Yu spadla brada.

„Chceš vědět, jak nádherně se oblékají americké manažerky?”

„Ale já...”

„Elegantní dáma by neodmítla dar od muže. Ber to jako dárek k našemu dnešnímu setkání, zaplatím.”

Nakonec ho Xiao Yu mohla jen následovat do salónu.

Následujícího rána, když Xiao Yu vešla do kanceláře v oblečení, které jí Tang Feng koupil a které jí nařídil si vzít, spolu s vysokými podpatky a novým účesem, nespočet lidí ve firmě se po ní zvědavě podívalo.

„Můj bože, kde se tady vzala tahle kráska?”

„Xiao Yu, jsi si jistá, že jsi na správném místě? Vypadáš, že bys mohla pracovat pro tu nejlepší právnickou firmu v New Yorku!”

„Kde ses nechala ostříhat?”

„Kde jsi koupila ty boty?”

Xiao Yu měla vážně pocit, že ji rozmazlují. Na otázky svých kolegů mohla odpovídat jen po jednom. Když nakonec zmínila, že jí to všechno koupil Tang Feng, všichni byli omráčení nevírou.

„Tang Feng? Ale já si vzpomínám, že to byl vážně skrblík.”

„Jsi si jistá, že ten Tang Feng, o kterém mluvíš, je ten samý rozmazlený spratek, co známe my? Aby měl takhle dobrý vkus?!”

„Stejně jako vy jsem slyšela jenom nějaké pomluvy a myslela si, že bude hrůza se o něj starat, ale po včerejšku... Upřímně je vážně tak sexy a tak snadno se s ním vychází. To poznáte, jakmile se s naším Tang Fengem potkáte. Má před sebou nekonečné možnosti!” Xiao Yu byla neuvěřitelně hrdá. Těch pár Tang Fengových gest už polapilo srdce mladé dívky.

Ostatní byli zvědaví, ale nebrali to moc vážně. Někteří čekali, že začne pěkná podívaná. Nebylo vzácností, že přežití umělci kupovali dárky, aby podplatili své manažery. Kdo ví, možná že Tang Feng velmi brzy ukáže svou pravou tvář.

Ani nemluvě o tom, že mnoho zaměstnanců vidělo, jak Charles nedávno prováděl Tang Fenga po firmě. Odkud se vzaly Tang Fengovy peníze? Lidé to neřekli nahlas, ale v duchu všichni věděli, co se opravdu děje. V zábavním průmyslu bylo spoustu celebrit, co žili jako 'mazlíčci'. Dokonce i Ge Chena, i když z něj v poslední době byla velká ryba, musel ze začátku podporovat Su Qicheng, aby se dostal tam, kde je teď.

Ale všichni v těchto kruzích byli velmi praktičtí a blahosklonní. Pomlouvali by jenom neznámého umělce jako Tang Feng a mluvili o tom, jak za peníze prodává vlastní tělo. Nikdy by nenašli ani smítko na tom, co dělá Ge Chen.
------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře: