čtvrtek 30. prosince 2021

LMW - kapitola 340


Kapitola 340 – Vymlátit člověku mozek


Než odešli z Jihu, Ling Xiao odtáhl You XiaoMoa, aby shrnuli svůj výlet. Choval se, jako kdyby to byla výroční zpráva, dle You XiaoMových standardů to bylo velmi podezřelé.

K jakému závěru měli dojít? A tak se You XiaoMo zmateně zeptal: „Vážně musíme?”

Ling Xiao vážně přikývl. „Ano, řekni mi, co si myslíš.”

„Eeeeee...” You XiaoMo se poškrábal ve vlasech a řekl: „Jsem rád, že jsem viděl svoje příbuzné, mám radost, že vím, kde zhruba otec je, a... a...”

A co?

You XiaoMo se pokoutně podíval po Ling Xiaovi: „Chceš něco dodat?”

Ling Xiaa to tak naštvalo, až se smál. Věděl, že se na You XiaoMoův mozek nemohl spolehnout, a místo toho šel rovnou k věci: „Co si myslíš o sektě TianXin?”

You XiaoMo trochu zamrkal. „Sekta TianXin, co... Myslím si, že je moc velká škoda, že jsme se nemohli setkat s Prvním a druhým seniorem. Kampak šli asi trénovat, chci se s nimi znovu setkat.”

Ling Xiao přimhouřil oči a zeptal se: „To je celé?”

Když You XiaoMo spatřil, jak nebezpečně se tvářil, věděl, že se nedostal k jádru věci. Ale ať se snažil sebevíc, nedokázal nic jiného vymyslet. Jelikož mu došly nápady, opatrně se zeptal: „Možná bys mi mohl dát nápovědu?”

Ling Xiao si promnul hlavu a odpověděl: „Když se k tobě lidé chovají pěkně, to se k nim chováš ještě dvakrát lépe?”

You XiaoMo očividně odpověděl: „Samozřejmě, copak to není normální?”

Ve svém minulém životě neměl mnoho přátel, mohl je spočítat na prstech jedné ruky. Nebylo to proto, že by byl samotář, ale protože jeho rodina byla přísná. Vedli si záznamy o tom, s kým se kamarádil, a tak když se zrovna spřátelil s nějakým spolužákem, jeho rodina ho zastrašila.

Obzvláště to platilo o jeho ďábelských bratrech. Z nějakého důvodu museli vyzkoušet všechny jeho přátele, aby zjistili, kdo si to zasloužil a kdo ne. A samozřejmě je akorát odstrašili.

Kdykoli si na to vzpomněl, padla na něj super frustrace. Ti dva byli taková osina!

Ale právě kvůli tomu si svých přátel velmi cenil.

A tak se Ling Xiao dál vyptával: „Tvoje přetrvávající pocity vůči sektě TianXin, je to kvůli tvým třem seniorům?”

You XiaoMo bez přemýšlení řekl: „Samozřejmě. Kdyby odešel i senior Zhao, už bych neměl důvod do sekty TianXin chodit.” Jak to řekl, podezíravě se podíval po Ling Xiaovi. „Dneska se chováš divně, proč jsi to najednou nadnesl? Ty mi něco tajíš?”

Ling Xiao se najednou zasmál a zvedl prst, zakýval jím You XiaoMovi před nosem. „Když jsi najednou o něco chytřejší, řeknu ti jedno tajemství.”

You XiaoMovi se rozšířily oči. Vážně něco tajil?

Ling Xiao zašeptal You XiaoMovi do ucha: „Když jsme zhruba před dvěma lety odešli ze sekty TianXin, řekl jsem tvému Prvnímu a druhému seniorovi jedno tajemství.”

You XiaoMo ztuhl. Sekundu mu trvalo, než znovu našel hlas. „J-jaké tajemství?”

„Co myslíš?” zeptal se ho Ling Xiao na oplátku.

You XiaoMo byl chvíli zticha, než se zeptal: „Tys jim to vlastně řekl? Není to jen nějaký žertík, že ne?” Už se to stalo tolikrát, že byl You XiaoMo ostražitý.

„Proč bych lhal, přece jenom mi to nevynese tvoje sliny.”

You XiaoMo se nezačervenal, místo toho si nervózně promnul ruce. „Ehmm... Jak na to zareagovali?”

Ling Xiao se na něj bezvýrazně podíval a najednou se usmál.

You XiaoMo měl pocit, jako kdyby na něj někdo vylil kbelík studené vody, bylo mu chladno skrz na skrz. To ho zase oklamal?

Ling Xiao řekl: „Vlastně jsem nic neřekl, jen jsem jim řekl, že Kong Wen zemřel. Že upřel zrak na cizí poklad a že chtěl kvůli tomu zabít, ale místo toho zemřel on. Ačkoli...”

Zrovna když si You XiaoMo vydechl, kvůli tomu „ačkoli” začal zase panikařit. Koktavě se zeptal: „Ačkoli co?”

Ling Xiao pokračoval: „Ačkoli se zdálo, jako že už to odhadli. Chceš vědět, jak zareagovali?”

You XiaoMo ho kopl.

Ling Xiao se široce usmál. „Fang ChenYue byl chvíli mimo. Fu ZiLin ze sebe akorát vydal och a pak když oba přitakali, že to ví, odešli. Při pohledu na ně mi přišlo, že je to nepřekvapilo.”

You XiaoMo zamrkal a zeptal se: „To je celé?”

Ling Xiao přikývl. „To je celé, ale myslím, že si hráli na hloupé.”

Hrát si na hloupého se zdálo jako dobrá možnost. Kdyby se You XiaoMo ocitl v takové situaci, pravděpodobně by udělal to samé. Dokud to všichni vzájemně chápali, zdálo se, že už se nemusel trápit.

You XiaoMo vzhlédl a díval se na Ling Xiaa se zářivýma očima. Ling Xiao ho na oplátku pohladil po vlasech. „Ano, už se tím nemusíš trápit.”

You XiaoMo mu na to konto dal ruce kolem pasu a zasmál se. Bylo skvělé, že se toho břímě konečně zbavil.

Když skončil, Ling Xiao jeho vzrušení zchladil: „Pokud v budoucnu nebude třeba, už s Ye Hanem nebuď v kontaktu.”

You XiaoMo se najednou přestal smát a vyřkl otázku: „Proč?”

Ling Xiao věcně pokračoval: „Pokud nás dovedl prodat jednou, může to udělat znovu. Ye Han má svoje kořeny v sektě TianXin, takže bez ohledu na to, jestli jsem tam nebo jestli jsem silný nebo ne, má jenom jednu možnost. A to ochránit sektu TianXin.”

You XiaoMo se na chviličku odmlčel, o tomhle ještě nikdy předtím nepřemýšlel. Když se setkal se seniorem Zhao, řekl mu, že mistr Ye odhalil jejich lokaci, protože věděl, že je Ling Xiao dost silný na to, aby se s nimi vypořádal. Všechno stálo na tom, že byl Ling Xiao silnější.

Mistr Ye tohle řekl seniorovi Zhaovi, aby mu to vyřídil. Ale když mu Ling Xiao dal nápovědu, uvědomil si, že ho oklamali.

Řekl mu to senior Zhao, kterého už dva roky neviděl. Takže když se setkali, nevěnoval pozornost konverzaci, a tak neměl žádná podezření. Ale kdyby mu to řekl někdo jiný, jako třeba ostatní jeho kolegové učedníci, ke kterým neměl tak blízko, situace by byla velmi jiná.

Ale nejdůležitější na tom bylo, že když zvážil Zhao DaZhouovu sílu, uvědomil si, že tento úkol, aby zašel do akademie DaoXin, byl pro něj příliš...

Byl to jen mág 5. řádu bez jakékoli bojové moci. Měl sice roztomilého tygříka, ale lidé byli ošidní a Zhao DaZhou nebyl moc chytrý. Kdyby ho někdo s nekalými motivy oklamal, byl by mrtvý. Mistr Ye by z něj pro dobro sekty TianXin vymlátil mozek.

Když Ling Xiao viděl, jak se tvářil komplikovaně, věděl, že to pochopil. „Nebudu mít nic proti, když se budeš setkávat se svými seniory, ale musí to být čistě jako přátelé. Neměl by ses plést do ničeho, co má co dělat se sektou TianXin.”

You XiaoMo se na něj netečně podíval. „Dobře, ale copak jsi seniorovi Zhou Pengovi nepomohl dostat se tam, kde je teď? Přijde mi jako tvůj mladší bratr.”

Ling Xiao kvůli tomu pozvedl obočí. „To je jeho cesta a on po ní bude kráčet, já mu dal jen příležitost. I kdyby ji zničil, se mnou to nemá co dělat.”

You XiaoMo vycenil zuby. Myslel si, že si Ling Xiao chtěl ze sekty TianXin vybudovat první mocenské místo v této Střední říši, neboť nikdy nepomáhal bezdůvodně. Ale zdálo se, že se mýlil. Ling Xiao neměl v plánu budovat si na světě LongXiang nějaký vliv.

Když You XiaoMo spatřil, že město NanYe bylo, co by kamenem dohodil, vzpomněl si na jednu otázku. Ling Xiao jednou řekl, že přišel do Střední říše, aby tu někoho našel. A že ten někdo byl on.

Upřímně řečeno si byl jistý, že se předtím nikdy nesetkali. A co se týkalo původního You XiaoMoa, kdyby ho Ling Xiao znal, věděl by o jeho totožnosti. Ale to jasně nevěděl, takže ho Ling Xiao s největší pravděpodobností našel dle jeho duše.

„Ling Xiao, to, co jsi řekl během Zkoušek o své minulosti, je to pravda?” zeptal se You XiaoMo bezděky po chvíli ticha. Ling Xiao mu nepřišel jako takový ten zlosyn se strašlivou minulostí. A pokud vážně měl bojovat s klanem Qilinů a klanem Démonických fénixů, neměl by si rozvinout svůj vliv nebo najmout nějaké podřízené? Čím víc o tom přemýšlel, tím víc věcí mu na tom nesedělo. Byla velmi vysoká šance, že to celé byla lež.

Ling Xiao si povzdechl. „V čem bych lhal? Přece jenom mi nehodláš dát své srdce. No vážně, řeknu ti pravdu a ty mi nevěříš. Musím lhát, abys mi věřil?”

You XiaoMo se cítil trochu provinile. „To proto, že už máš takovou špatnou pověst. Ale co má tvoje minulost co dělat s tím, že jsi mě našel?”

Ling Xiao řekl: „Kdy jsem řekl, že ty dvě věci mají nějakou spojitost?”

Teď byl You XiaoMo celý zmatený. „Tak proč jsi mě přišel najít?”

Ling Xiao koutkem oka viděl, že You XiaoMova tvář úplně zářila očekáváním. Řekl: „Protože... Důvod ti teď nemůžu říct.”

To jenom podnítilo You XiaoMoův zájem, a tak se netrpělivě zeptal: „Proč to nemůžeš říct?”

Ling Xiao vřele a s péčí odpověděl: „Obávám se, že bys z toho byl pod tlakem. Nevyhledal jsem tě z nějakého prostého důvodu. Kdybych ti to teď řekl, možná by ti to bránilo v tréninku, takže bude nejlepší, když ještě zůstaneš v nevědomosti.”

You XiaoMo cítil, jak mu cukalo v ústech. Vážně se mu tento závěr ani trochu nelíbil. „Fajn, už o těch otázkách nemluvme. Hele, už jsme ve městě NanYe.”
--------------------------------------------

~ Až Ling Xiao tu svoji bombu konečně spustí, YXMovo dýňové semínko naprosto exploduje... Už teď je napůl cesty k popkornu... ~


4 komentáře:

  1. No přijde mi, že mi Ling Xiao pěkně práší. A YXM je dost naivní.
    Ještě jednou vše nej, nej, nej do nového roku 😊.

    OdpovědětVymazat
  2. Popcorn bude ze mne za chvili taky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za překlad

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímalo by mě, zda spolu budou mít do budoucna to "životní pouto" . Na jednu stranu je to super věc, být spolu takto spojeni, ale na druhou stranu, když umře jeden, umře i druhý a to nikdo pro svou milovanou polovičku nechce.
    Jinak logicky myslím, že LX potřebuje z YXM vycvičit co nejsilnějšího mága, aby osvobodil (a možná i pomstil?) rodiče protože říkal, že sám to nedá. Mnohobarevná duše může mít mnohem větší potenciál než LX a tak se třeba časem dočkáme šikany že strany špunta do LX 😁
    Každopádně překladatelce moc děkuji za práci a těším se, až budeme na konci 🖤🖤🖤

    OdpovědětVymazat