pátek 3. prosince 2021

LMW - kapitola 332


Kapitola 332 – Zhao DaZhou


Od toho dne Ling Xiao často odtáhl You XiaoMoa do postele ve jménu Duální kultivace.

A jak Ling Xiao řekl, po té první Duální kultivaci se levelování zpomalilo. Ale v porovnání s Písmem nebeské duše to stále bylo rychlejší.

You XiaoMo už poté nikdy nevstoupil do Kultivačního centra. Těch pár dní rapidně leveloval, od 7. nízkého řádu na 8. nízký řád. A ani to nebyl měsíc nebo dva! You XiaoMo se obával, že by se mu za ten rychlý pokrok dostalo následků, denně docházel do staříkovy Výrobny pilulek.

Poté, co Duan QiTian strávil nějakou dobu pozorováním, konečně zjistil, jakou měl jeho třetí učedník povahu. Hlupák, to přesně byl. Ale kvůli přesně tomuto stejnému hlupákovi se mu chtělo mu předat veškeré své znalosti a moudrost.

I když ho často káral, když přišlo na učení You XiaoMoa, nikdy to nebral na lehkou váhu.

You XiaoMo pro něj ochotně pracoval. Dalo by se říct, že si You XiaoMo užíval, jak mu poklad v dimenzi rostl. Například recept na vzácnou magickou pilulku, co neměl. Staříkova kolekce se nedala podceňovat.

Takhle uplynulo deset dní.

Od Zkoušek už uběhlo půl měsíce. Akademie stále prošetřovala vraždy během Zkoušek, takže i Gao Yang měl spoustu práce. Jelikož byl velitel hlídkového týmu, musel lidi organizovat a vysílat na hlídky. A i on sám občas vyrážel na hlídku.

V tento den You XiaoMo při návratu natrefil na Gao Yanga, co jej náhodou hledal. Gao Yang už nějakou dobu čekal, až se vrátí.

„Kolego Gao, co tě sem dneska přivádí?” You XiaoMo se překvapeně podíval po Gao Yangovi.

Gao Yang vypil svůj šálek vody a pak se dal do řeči. Řekl: „Konečně jsi zpět, kolego You. No ano, musím s tebou o něčem mluvit. Když moji společníci dneska ráno hlídkovali, narazili na chlápka, co řekl, že tě zná a že se s tebou chce setkat. Požádal mé společníky, aby ti doručili zprávu. Ten člověk vypadal podezřele, ale nezdálo se, že by lhal, a tak mě napadlo, že se tě zeptám, jestli ho znáš. Pokud ne, vyšlu lidi, aby se ho zbavili.”

You XiaoMo se podíval po Ling Xiaovi.

„Ten člověk je Zhao DaZhou,” odpověděl Ling Xiao.

You XiaoMovi se rozšířily oči.

Ling Xiaova slova se vážně vyplnila.

Ye Han vážně bezpochyby někoho poslal, aby je vyhledal. Zhao DaZhou je už tak našel mnohem dřív, ale kvůli tomu, že Akademie omezovala pohyby cizích lidí, mohl se akorát celé dny toulat kolem města Yan. A když už nedokázal déle čekat, rozhodl se najít skulinku ve hlídkách.

Při Zhao DaZhouovi stálo štěstí. Ten den měl náhodou na starost hlídky Gao Yang. Zatímco jeho zástupce o jeho slovech pochyboval, stejně o tom řekl Gao Yangovi, neboť věděl, že měl k You XiaoMovi blízko.

„Kde je teď?” You XiaoMo se chopil Gao Yanga za ruce.

„Řekl jsem svým mužům, aby mu zařídili místo v jednom hostinci ve městě Yan. Akademie neumožňuje vstup cizím lidem. Takže pokud se s ním chceš setkat, musíš jít ven.”

You XiaoMo přikývl. Nikdy nečekal, že by se za ním vydal Zhao DaZhou. Jelikož You XiaoMo a Ling Xiao byli ve Stovce lidí, měli tento měsíc šanci ze školy odejít. I když to byly jen pouhé dva dny, stačilo to.

Druhého dne You XiaoMo utíkal říct staříkovi, že si bere dva dny volna. Jak čekal, stařík ho vyplísnil. A s Gao Yangovou pomocí spolu s Ling Xiaoem vyšel z Akademie.

Tohle bylo podruhé, co You XiaoMo a Ling Xiao vstoupili do města Yan. Od chvíle, co nastoupil na akademii DaoXin, ještě nikdy nevyšel ven. Tentokrát se tu ocitl s jinými pocity než předtím.

Hostinec, co Gao Yang zařídil pro Zhao DaZhoua, byl v obchodní čtvrti města.

Když na Zhao DaZhoua původně dohlíželi Gao Yangovi muži, drželi ho na místě, kde nebyly moc skvělé podmínky. Ale když zjistili, že to byl You XiaoMoův známý, Gao Yang řekl svým mužům, aby jej přesunuli na místo, kde byly životní podmínky lepší.

V den jejich návštěvy působil dav v obchodní čtvrti větší než obvykle. Zvláště v blízkosti náměstí LeiTian.

Jelikož se You XiaoMo upíral na setkání se Zhao DaZhouem, ten dav ho nijak nezajímal.

Místo toho to byl Ling Xiao, kdo se letmo podíval směrem k plošině LeiTian. Gao Yang si myslel, že ho to zajímalo, a tak vysvětlil: „Nedávno se do města Yan dostalo pár podivínů. Neustále vyzývají na souboj silné lidi z města Yan. Povídá se, že ještě ani jednou neprohráli a také že jsou velmi arogantní.”

„To jsou tak dobří? Copak ve městě Yan není spoustu silných lidí?” You XiaoMo se okamžitě otočil.

„Přesně jak říkáš. Ale zdá se, že mezi těmi podivíny je jeden člověk, co je obzvláště silný. Mnoho lidí s ním prohrálo,” odpověděl Gao Yang You XiaoMovi.

„Odkud přišli?”

„Nejsem si jistý, objevili se tu teprve před pár dny.”

You XiaoMo se přestal vyptávat. Už dorazili do cíle. Při obstarávání přítele svého přítele byl Gao Yang velmi štědrý. Vybral Zhao DaZhouovi ten nejlepší hostinec v obchodní čtvrti.

Gao Yang je vedl, ale když You XiaoMo vběhl do místnosti, našel ji prázdnou. Zhao DaZhou uvnitř nebyl a nebyli tu ani Gao Yangovi muži, co tu drželi hlídku.

Zrovna když tam všichni šokovaně stáli, vešel dovnitř číšník a zeptal se: „Hledáte hosty z tohoto pokoje?”

„Ano, víte, kde jsou?” zeptal se You XiaoMo hned.

Číšník šátral po útržku papíru, pak mu ho předal.

„Ten host mě požádal, abych vám tohle předal.”

„Co se tam píše?” zeptal se Ling Xiao.

You XiaoMo ten papír zmačkal do kuličky.

„Senior Zhao řekl, že ve městě Yan ještě nebyl, a tak požádal muže bratra Gaa, aby ho tu provedli. Řekl, že se vrátí před desátou.”

Zhao DaZhou pravděpodobně věděl, že potřebovali trochu času, aby se z akademie DaoXin dostali až sem. Ale nevěděl, že oni už dorazili brzy ráno. Rychleji než čekal.

„Neboj se. Pokud se stále dokáže bezstarostně procházet po ulicích a nakupovat, znamená to, že se sektě TianXin nic závažného nestalo,” konejšil ho Ling Xiao.

Když o tom You XiaoMo popřemýšlel, zjistil, že Ling Xiaova slova dávala smysl, a přestal se bát. Ale...

„Senior Zhao řekl, že se vrátí kolem desáté. Už je po jedenácté a ještě se nevrátil. Myslíš, že se mu mohlo něco stát?”

„A co kdybych se šel pozeptat?”

Gao Yang vytáhl svůj vysílací kámen. Ten u sebe měl každý člen hlídkovacího týmu, jeho hlavním účelem byla komunikace. Než Gao Yang vůbec něco udělal, jeho Vysílací kámen se rozzářil a následoval hlas jeho týmu.

„Kapitáne, je zle!”

Gao Yang se krátce vyptal na pár otázek, než spolu s You XiaoMoem a Ling Xiaoem odspěchal k plošině LeiTian.

Dobře, že obchodní čtvrť nebyla od plošiny LeiTian daleko, dostali se tam za patnáct minut.

Situace na plošině LeiTian byla podobná tomu, co viděli předtím. Plošinu obklopoval dav a když člověk vzhlédl, viděl na ní dva lidi, co se vyzvali k souboji. You XiaoMo na to upřeně zíral. Nebyl jedním z těch dvou jeho pátý senior Zhao DaZhou?!

Jen se o trochu opozdili a Zhao DaZhouovi se podařilo proměnit nakupování na ulici na bojování na plošině. Aby se člověk dostal do takového maléru, se dalo považovat za talent.

Gao Yangův kolega Ding Shi už na ně čekal. Když je spatřil, vypadal, že se mu naprosto ulevilo.

„Konečně jsi tu, kapitáne. K smrti jsem se bál,” řekl bezmocně.

„Takže? Co se stalo?” dotazoval se Gao Yang.

„Posledních pár dní je ve městě Yan skupina lidí, co vyzývá silné na souboj. Když jsme kolega Zhao a já šli dneska ven, nečekali jsme, že na ty lidi narazíme. Kolega Zhao se s nimi dostal do křížku a nějak skončil v aréně. Teď se připravují k boji, ale prosím, zkuste ho od toho odradit. Nemůže vyhrát!” vysvětlil Ding Shi.

You XiaoMo začal okamžitě odstrkávat lidi z cesty, aby se dostal blíž k plošině. Ling Xiao jej těsně následoval, vypořádal se s těmi, co bručeli, že je někdo odstrčil. Když se dostali k nejvnitřnějšímu kroužku davu, You XiaoMo konečně jasně spatřil lidi na plošině. Před Zhao DaZhouem stál mladý muž. Nebylo pochyb o tom, že byl kultivátor.

V You XiaoMovi planul hněv. Při pohledu na to, co viděl, mu v očích planul oheň. Zhao DaZhou byl jenom mág! Jeho protivníkem byl kultivátor, co byl slušně silný! Jak mohl být tak bláhový a zaplést se s takovým protivníkem a ještě si troufnout toho chlápka vyzvat k souboji!

A přesto You XiaoMo také věděl, že kdyby Zhao DaZhou neměl zvláštní důvod, rozhodně by toho člověka nevyhledal a nevyzval by ho.

„Pche! Hlupák, co nezná vlastní limity! Uvidíme, kdo tě teď zachrání!” vyplivl ten mladík blahosklonně.

Zhao DaZhou nikdy nevěděl, kdy ustoupit.

„Co kdyby ses ty modlil, aby někdo zachránil tu tvoji ubohou zadnici, ty jeden mizero.”

Mladíkovi potemněla tvář.

I když Zhao DaZhouova slova byla hrubá, lidé se bezděky zasmáli. Někteří se dokonce zasmáli nahlas, a to včetně You XiaoMoa.

„Za tohle mi zaplatíš,” promluvil mladík temně.

Pche! Zhao DaZhou přeskočil veškeré to tlachání a povolal své životem provázané zvíře.

„XiaoHu, ukaž mu, kdo je tady šéf!”

Duše mága měla moc zaútočit, ale Zhao DaZhou se to nenaučil. Jediným esem, co měl v rukávu, byl Šestikřídlý božský tygr, co mu v minulosti daroval You XiaoMo. A teď už ten Šestikřídlý božský tygr nebyl jen koule chlupů jako předtím.
--------------------------------------------

~ Autorka nás - nebo spíš YXMa - ušetřila trapných chvilek při popisování a vysvětlování, jak to, že tak rychle vyleveloval. Stařík si to beztak uměl představit... No ale teď se zdá, že YXMa konečně dohnala minulost! Kdo si myslel, že už jsme si nad sektou TianXin umyli ruce, ten se mýlil... ~


3 komentáře:

  1. Tygřík se vrátil 😁. Bylo mi líto, že ho YXM daroval svému staršímu.

    OdpovědětVymazat
  2. To mě to líto nebylo. Zhao DaZhou mi byl hodně sympatický. Jen by mu měla autorka najít nějakého sympatického ochránce 😈 😏.
    Že by problém s ukradeným Písmem nebeské duše 🤔?

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji! Těším se na setkání s minulostí.💚👍💚

    OdpovědětVymazat