čtvrtek 9. prosince 2021

LMW - kapitola 334


Kapitola 334 – Návrat


Teprve když si Zhao DaZhou vyslechl všeobecnou diskuzi, uvědomil si, že se do toho někdo vplížil a během souboje na ně zaútočil. Naštěstí je zachránil někdo silný, jinak mohli on a XiaoHu prohrát.

Zrovna když Zhao DaZhoua napadlo, že vyhledá toho člověka, co je zachránil, z pod plošiny se ozval vzrušený hlas: „Pátý seniore, tady jsme.”

Ten hlas byl výjimečně známý a Zhao DaZhou na okamžik nereagoval.

Když spatřil toho člověka, co na něj ze země mával, tak ho to vzrušilo, že přiskočil k němu a dokonce zapomněl odvolat svého roztomilého malého tygříka.

„Juniore, konečně jsem tě našel.” Zhao DaZhou objal You XiaoMoa s takovým nadšením, že mu téměř vypadly oči z důlků. Jenom Nebesa věděla, jakými těžkostmi si prošel po cestě ze sekty TianXin do města Yan.

I You XiaoMo byl šťastný, že v cizí zemi spatřil známou tvář. You XiaoMo a Zhao DaZhou se tam objímali a točili jako dvě přerostlá děcka. Tohle byl vzácný okamžik, kdy mu Ling Xiao nezabránil v tom, aby se příliš přiblížil k jinému muži.

Plošina LeiTian přirozeně nebyla dobré místo k hovoru a Zhao DaZhou se dal v tomto incidentu považovat za hlavního aktéra, takže jim mnoho lidí věnovalo upřenou pozornost. A tak se You XiaoMo zdržel vážných témat a místo toho se po cestě zeptal, jak se dostal do křížku s tím mladíkem.

Dalo se říct, že tento incident vznikl z popudu Zhao DaZhoua. Ale jeho pokračování nebyla naprosto jeho vina.

Bylo to poprvé, co Zhao DaZhou a jeho roztomilý malý tygřík navštívili tak velké město, a tak je přirozeně šokovalo, když spatřili takovou podívanou. Bylo vzácností, aby ten roztomilý malý tygřík projevil o něco takový zájem, a tak se jeden člověk a jedno zvíře nadšeně procházeli kolem. A přitom roztomilý malý tygřík omylem narazil do toho mladíka. A dokonce mu něčím ušpinil oděv.

Jak se dalo čekat, ten mladík nebyl moc shovívavý. Zhao DaZhou se rozumně omluvil, ale mladík nijak neustoupil z toho, že tomu roztomilému malému tygříkovi dá lekci. Zhao DaZhoua to urazilo, a to podnítilo ten souboj na plošině LeiTian.

Naštěstí se ten incident vyřešil, a tak se z toho mladíka a jeho doprovodu stala jen taková krátká vsuvka.

Celá skupina se spěšně vrátila do hostince. Jelikož se to celé týkalo osobních věcí, Gao Yang a jeho kolegové se s nimi po cestě rozloučili a vrátili se na akademii DaoXin.

You XiaoMo za sebou zavřel dveře a dokonce Ling Xiaa nechal, aby vně místnosti vztyčil bariéru a zabránil tak ostatním v odposlouchávání.

Ale Ling Xiao se na něj jen opovržlivě podíval.

„Pátý seniore, rychle mi řekni, co se stalo v sektě TianXin? Poslal tě sem mistr Ye?” Jakmile You XiaoMo otevřel pusu, vystřelil salvu otázek.

Zhao DaZhou věděl, že tento jeho junior byl velmi nervózní. Byl připravený mu o této záležitosti říct, a tak to vysvětlil v klidu a zevrubně: „Sekta TianXin je prozatím v pořádku. Nemusíš se bát. A opravdu mě sem poslal mistr Ye, abych tě vyhledal.”

Původně byl nejlepším kandidátem na cestu za You XiaoMoem Fang ChenYue, neboť byl taktnější. Ale Fang ChenYue a Fu ZiLin před rokem odešli z TianXin a vydali se na cestu. A nikdo si nebyl jistý, kdy se vrátí.

Ye Han nemohl poslat nějakého nahodilého člověka, co měl hledat You XiaoMoa a Ling Xiaa, a tak mohl vyslat akorát Zhao DaZhoua. Tedy člověka, ke kterému měl You XiaoMo obvykle nejblíž.

A ani Zhao DaZhou jej nezklamal. Jelikož věděl, že by You XiaoMo mohl být v nebezpečí, přijal na sebe tento úkol bez námitek a ani se neptal na důvody. Ale Ye Han mu trochu toho řekl.

You XiaoMo zjistil, že se všechno událo, jak Ling Xiao spekuloval. A zeptal se: „Takže to byl mistr Ye, kdo jim řekl, že jsem na akademii DaoXin?”

Zhao DaZhou nebyl zabedněný a věděl, na co You XiaoMo narážel.

Zhao DaZhou řekl: „Opravdu to byl mistr Ye, kdo jim to řekl. Ale neměl bys ho z toho obviňovat, neboť to udělal pro dobro sekty TianXin. Ti lidé byli prostě až příliš silní. Kdyby jim to neřekl, sektu TianXin by čekala akorát zkáza.”

„Takže to ani nezvážil naši situaci?” řekl You XiaoMo s náznakem rozrušení.

Zhao DaZhou se najednou zasmál. „Mistr Ye řekl, že budete v pořádku.”

Na začátku tomu vlastně ani Zhao DaZhou nevěřil, neboť ti lidé byli vskutku silní. Dokonce ani sektmistr a velcí starší je nedokázali porazit. Ale když teď viděl, že byli naprosto v pořádku, věřil slovům mistra Ye.

„Co to znamená?” zeptal se Ling Xiao.

Zhao DaZhou se podíval na Ling Xiaa. Nikdy nechápal, proč byl jeho junior s tímto člověkem, ale jelikož si to sám zvolil, Zhao DaZhou na to nemohl nic říct. A jak dokázala tato situace, kdyby tu Ling Xiao nebyl, jeho junior by z toho nevyšel bez újmy.

„Mistr Ye řekl, že jste silnější než ti lidé. A navíc bydlíte na akademii DaoXin. Bez ohledu na to, jak jsou ti lidé silní, netroufli by si vyzvat akademii DaoXin. A tak i když jim řekl, kde jste, stejně vám nemohli nic udělat.”

„Vážně si věří,” řekl Ling Xiao a ušklíbl se.

Tohoto Ye Hana nemohli brát na lehkou váhu. Vlastně se mnohem víc hodil na pozici sektmistra. Jeho ambice však bohužel byly jinde; jinak by na stolci sektmistra neseděl Zhou Peng.

I You XiaoMo musel uznat, že Ye Han jednal správně. Jedním tahem jim dal vědět, že se někdo blížil se zlými úmysly, a zároveň ochránil sektu TianXin – úplně jako zabít dvě mouchy jednou ranou.

Ačkoli polovina You XiaoMových vzpomínek na sektu TianXin nebyla dobrá, nynější sekta TianXin nebyla stejná jako v minulosti. A on už si nepřál ji vyhladit.

„Mistr Ye mi navíc řekl, abych vám něco vyřídil,” pokračoval Zhao DaZhou. „Mistr Ye řekl, že ti lidé přišli na práh sekty TianXin kvůli něčemu, co má souvislost s tvým rodištěm, vesnicí Broskvový Květ. A navíc Jiang Liu, co také pochází ze stejné vesnice a přidal se k sektě TianXin spolu s tebou, po té události zmizel. Mistr Ye také řekl, že pokud chcete znát pravdu, nejlepší bude zamířit do vesnice Broskvový Květ. Možná že tam tu pravdu odhalíte.”

You XiaoMo hluboce cítil, že se bude muset vydat zpět, jak čekal.

Ling Xiao byl vůči tomu všemu lhostejný. Nikdy nijak nenamítal, aby se vrátili, a tomuhle se potřebovali dostat na kloub. Jinak nebylo možné, aby určili skutečný cíl té skupiny.

„Jak Jiang Liu zmizel?” Když You XiaoMo zaslechl to známé jméno, na mysl mu vytanulo pár vzpomínek. Ty vzpomínky přirozeně nebyly nic pěkného.

Zhao DaZhou potřásl hlavou. „To nevíme, prostě najednou zmizel.” Z Jiang Liua neměl nijak zvlášť valný dojem. Sekta TianXin vyslala pár lidí, aby po něm pátralo, ale nenašli ho.

Ani You XiaoMo neměl z Jiang Liua dobrý dojem a prostě se zeptal jen tak ze zvědavosti a pak už se k tomu nevracel. Pro teď museli co možná nejdřív vyrazit na cestu zpět a objasnit si sled událostí, aby se mohli vypořádat s následky.

Poté se You XiaoMo začal o Zhao DaZhoua bát a řekl Ling Xiaovi, aby ho vzal do své dimenze. Prozatím bylo nepraktické, aby se dozvěděl o You XiaoMově dimenzi. Ne že by se bál, že by o tom Zhao DaZhou někomu řekl. Ovšem bál se, že kdyby o tom věděl, přivolalo by to na něj pohromu.

Zhao DaZhou chtěl také zakusit, jak vypadala dimenze experta, a tak souhlasil, že půjde do dimenze, než se vydají na akademii DaoXin.

Když domluvili, You XiaoMo doprovodil Zhao DaZhoua ven z města Yan a na procházku kolem.

Ani on město Yan neznal, takže ti dva celý den trojčili, než se dokázali trochu ovládnout.

Nebyli si vědomi, že ostatní je celý den sledovali.

Teprve když se You XiaoMo připravil na návrat na akademii DaoXin, ho ti lidé přestali sledovat, neboť na akademii DaoXin bylo mnoho silných jedinců. A jejich špehové se tam nedokázali dostat.

Ale co nevěděli, bylo, že jen co odešli z hostince, někdo zašel do místnosti, kde Zhao DaZhou přebýval. A přesto bylo předurčeno, že toho člověka, kterého hledali, minou.

„Zatraceně!” Mladík litě udeřil pěstí do stolu. Ten stůl byl kvalitní, ale i tak nedokázal unést sílu toho mladíka a s bouchnutím se rozpadl.

Byl to ten mladík ze včerejška, co se dostal do křížku se Zhao DaZhouem.

Muž ve středním věku promluvil: „Pane, není třeba se hněvat, neboť nakonec za to zaplatí. Ačkoli jsem nečekal, že se navzájem znají.”

Mladík zlovolným tónem řekl: „Máš pravdu, dostaneme je všechny naráz.”

You XiaoMo už byl zpět na akademii DaoXin a věděl, že dva dny mu na tu exkurzi stačit nebudou. A tak si to potřeboval prodloužit. Aby mu to hned schválili, šel vyhledat staříka.

Stařík byl jedním z vůdců akademie, takže pokud mu to schválí, nebude už se muset nikoho ptát.

Aby You XiaoMo uspěl a získal staříkův souhlas, obzvláště vyčkal, až se objeví první osobnost. S tou chtěl probrat, že by se vrátil zpět do svého rodiště.

A jak čekal, bylo snazší přemluvit první osobnost než druhou. Jen co mu o tom řekl, stařík mu prázdniny schválil. Bylo to tak rychlé a prosté, že You XiaoMo skoro slzel. Vážně si víc vážil první osobnosti.

Jakmile se Feng ChiYun a Tong YueXu dozvěděli, že na chvilku odejde, dorazili den před jeho odchodem, aby se s ním rozloučili. Ale přitom zjistili, že už byl v 8. řádu. A pak odešli stejně tiše, jako přišli.

Tang YuLin se k nim nepřidal, neboť byl stále v Kultivačním centru. Více méně přestal jíst a spát, jen aby trénoval.

Kvůli tomuhle BaiLi TianYi téměř zešílel. Ačkoli se vyřešil ten problém, že byl Tang YuLin příliš lenivý na to, aby trénoval, teď vyvstal další. Pokud nebyl v Gravitační hoře, pak byl v Kultivačním centru. A kvůli tomu jejich postelové hrátky zakusily silný propad. Muselo se zmínit, že jakmile to člověk jednou okusil, bylo obtížné s tím přestat. Podobně jako s alkoholem.

Za dva dny ráno odešli You XiaoMo a Ling Xiao z akademie DaoXin.

Jakmile se přesvědčili, že je nikdo nesledoval, Ling Xiao vytáhl Zhao DaZhoua z dimenze.

„Do té dimenze už nikdy znovu nevkročím,” vykřikl Zhao DaZhou, jen co vylezl. Tvář měl rudou, jak zadržoval dech. Myslel si, že dimenze bylo nějaké magické místo, ale místo toho tam nic nebylo.

You XiaoMo se po něm letmo podíval. „I kdybys chtěl, žádnou další šanci už nebudeš mít.”

Zhao DaZhou se trochu zalkl.
--------------------------------------------

~ Absolutně nechápu, proč se ještě staráme o toho mizeru Jiang Liua. Jak zmizel? Při té jeho povaze je možné, že prostě sám od sebe někam odešel... ~


5 komentářů:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Tady to autorka vzala vážně hopem. Ani jsme se nerozkoukali, a už se táhneme zpátky do toho prdelákova na druhém konci světa,... Doufám, že jim ta štreka k něčemu bude 😁😁😁

    OdpovědětVymazat
  2. No, myslím si, že Jiang Liu se přidal k nepříteli.
    Chudák BaiLi 🤭,teď musí abstinovat.
    Jinak kapitola byla opravdu dist zhuštěná, ale alespoň se to pohnulo.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji. A taky si myslím, že to autorka vzala "letem světem"😂

    OdpovědětVymazat
  4. Dekuju moc, právě jsem si dala maraton ve čtení a konečně jsem zde����

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem moc za preklad, milujem tento román

    OdpovědětVymazat