pondělí 27. prosince 2021

LMW - kapitola 339


Kapitola 339 – Vynucené přiznání


You XiaoMoa to v duchu šokovalo, ale nedopustil, aby se mu to ukázalo na tváři. Choval se klidně a zeptal se: „Co tím myslíš? Jaký poklad bych mohl mít, co by vás nutil sejít kvůli němu z Vyšší říše?”

Mladý muž bez obalu odpověděl: „Nevím.”

You XiaoMoa to překvapilo. „Vy jste mě prostě přišli polapit, a přesto nic nevíte? To za tím stojí někdo jiný a vám nic neřekl?”

Mladý muž okamžitě řekl: „Když jsi na to přišel, asi s tím nic nenadělám.”

You XiaoMo se na něj opovržlivě podíval. „To mě máš za hlupáka?”

Mladý muž: „...”

You XiaoMo pak s vážnou tváří pokračoval: „Moje trpělivost má své meze. Pokud se ještě troufneš chodit kolem horké kaše a neodpovídat mi přímo, useknu ti jeden z prstů na noze.”

Vlastně samozřejmě nebyl tak krutý, ale výhrůžky a provedení byly dvě rozdílné věci. Mladému muži zacukalo v očích. Copak jsi to nebyl ty, co tu celou dobu mluvil v kruzích? You XiaoMo pak řekl: „Dobře, teď začnu s oficiálním vyptáváním...” Než mohl pokračovat, někdo ho poklepal po rameni.

You XiaoMo se otočil a když spatřil Ling Xiaa, polekalo ho to. „He, jak to, že jsi tu?”

Ling Xiao se na něj podíval, jako kdyby byl hloupý. „Skončil jsem se svým výslechem.”

You XiaoMo se napjatě usmál. „...Tak rychle?”

On se teprve začal vyptávat... Ling Xiao řekl: „S tebou se srovnávat nebudu. Jeden hlupák stačí.”

You XiaoMo: „...”

Ling Xiao pak řekl: „Uhni, nech mě to udělat.”

You XiaoMo semkl rty k sobě. „To nemusíš, v pohodě to zvládnu...”

Ling Xiao se po něm letmo podíval a bez sympatií řekl: „Při tom tvém IQ si s tebou pravděpodobně bude jen zahrávat. A kromě toho už mám v hlavě plán.”

To byla ale otrava! Jak mohl útočit na You XiaoMovo IQ? You XiaoMo se nakonec sklíčeně přesunul stranou. Ale věděl, že Ling Xiao měl pravdu. Když pominul ten komentář o jeho IQ, Ling Xiao byl také z Vyšší říše, takže z něj lépe dokáže vytáhnout informace.

Ling Xiao se chvíli díval na zdráhavého You XiaoMoa a pak obrátil významný pohled na mladého muže. „Dobrá, teď to můžeš říct.”

Zdálo se, že Ling Xiao toho mladého muže znepokojoval. „Co říct?”

Ling Xiao se na něj z vrchu podíval a najednou s úsměvem řekl: „Řekni všechno, co víš. Nechci se tě muset vyptávat na všechny ty otázky. Chceš vědět proč?”

Mladý muž se okamžitě začal bát. Jak se dalo čekat, tento muž nebyl jen tak někdo. Byl mnohem mocnější než You XiaoMo, co za řeči odbíhal.

Tváří v tvář tomuto muži si netroufl říct jedinou lež.

I když věděl, že strýček Chen bude lhát, nevymysleli si žádnou společnou historku. Pokud se některá z jejich lží bude lišit, tento muž na ně pravděpodobně udeří.

„Jak jsem zrovna řekl, vážně nevím, co za poklad You XiaoMo má. Náhodou jsme to zaslechli, a tak jsme ho přišli najít...” Tento mladý muž byl ze stejné skupiny jako Dong Shen, a to Klan Rumělkové krve, co stál za Údolím YinYang. Hlavní členové klanu Rumělkové krve měli stejné příjmení, a to You, stejně jako You XiaoMo. Jenom studenti hlavních členů a ti, co klanu velmi přispěli, mohli toto příjmení získat.

Klan Rumělkové krve byl ve Vyšší říši nezměrnou mocí. Jejich rodina i vliv byly rozsáhlé, takže v rámci klanu bylo přirozeně velké soupeření. Před dvaceti lety vůdce klanu najednou ohlásil, že si vybere svého následníka. Když se uvážilo postavení klanu Rumělkové krve ve Vyšší říši, ať se stane vůdcem klanu kdokoli, bude to někdo s nezměrnou mocí, co bude vládnout stovkám tisícům lidí. A tak když se tato novina roznesla, celá rodina byla v jednom ohni.

Klan Rumělkové krve byl obrovským, propleteným systémem a uvnitř se skrývalo mnoho ambiciózních členů, co měli oči upřené na postavení vůdce klanu. A všichni byli sami o sobě velmi mocní. A proto vůdce klanu přišel s jednou podmínkou.

Kdokoli najde ztracený rodinný poklad, se stane vůdcem klanu Rumělkové krve. Ale jelikož lidé v klanu byli velmi tajnůstkářští, velmi málo lidí vědělo, co to bylo za ztracený rodinný poklad. Věděli jenom to, že to bylo něco, co vypadalo jako modrý drahokam.

A tito lidé horečnatě pátrali po informacích právě kvůli postavení vůdce klanu. Po dvaceti letech konečně narazili na stopu. Jeden z hlavních členů klanu vzal ten rodinný poklad do Střední říše a zanechal ho tam, předal ho svému dítěti. Polapený mladý muž byl synem vůdce Údolí YinYang. Náhodou vyslechl, jak se o tom jeho otec bavil s dalšími lidmi, a nabídl se, že tu práci vezme. A tak s sebou do Střední říše vzal toho muže ve středním věku a dva osobní strážce.

Jelikož to nebyla věc, co by se musela dělat v tajnosti, otec mladého muže se bál, že na to ostatní lidé přijdou a podal mu jenom mlhavé informace. A proto toho ten mladý muž moc nevěděl. Měl v plánu polapit You XiaoMoa a přinutit ho, aby se vzdal jakéhokoli pokladu, co měl. Nikdy nečekal, že selže a že nakonec skončí v ještě horší situaci.

You XiaoMo byl viditelně překvapený. Pokud ten mladý muž říkal pravdu, znamenalo to, že ten muž – jeho otec – měl důvod, proč svou manželku a dítě opustil. Protože Jiang TaoEr a její dítě opustil přesně před dvaceti lety.

Takže se zdálo, že jeho zázemí bylo ještě mnohem komplikovanější, než si prvně myslel.

„Takže?” You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa.

„Více méně podali stejné informace,” řekl Ling Xiao s kývnutím.

Ani jeden si nemohl být jistý, jestli ten druhý bude lhát, a tak mohli říct akorát pravdu. Jak to mladý muž zaslechl, vydechl si úlevou. „Už jsem vám řekl všechno, co vím. Teď nás můžete nechat jít, ne?”

Ling Xiao řekl: „Ne, pokud vás pustíme, až se vrátíte, řeknete o tom ostatním.”

Mladému muži potemněla tvář. „Nemůžeš přemýšlet o tom, že nás umlčíš. Nezapomeň, že jsme členy klanu Rumělkové krve. Pokud na to přijde můj otec, měl bys být připravený, že vás bude pronásledovat po zbytek života.” Předtím jim o klanu Rumělkové krve řekl proto, aby je zastrašil a přiměl je, aby je pustili.

Ale nezdálo se, že by tento muž byl připravený je pustit. Ling Xiao se usmál, oči měl jako dva srpky. „Ten klan Rumělkové krve, o kterém mluvíš, znám. Není to tak, že bych o nich nikdy neslyšel. Můžu vás pustit, pokud mě vaše odpovědi uspokojí a pokud složíte neporušitelnou přísahu, že o nás nikomu neřeknete.”

V mladém muži se to svářelo. Tohle bylo poprvé, co se mu někdo pokusil vnutit přísahu, ale... „Dobrá, hlavně když později neodvoláš, co jsi zrovna řekl.”

Ling Xiao se usmál. „Neboj se, moje slova budou jako rozlitá voda.”

Ne! You XiaoMo měl pocit, že na tomto nevědeckém světě rozhodně existoval způsob, jak znovu shromáždit rozlitou vodu. Nevěděl, jestli je Ling Xiao znovu balamutil nebo ne.

Mladý muž rozhodně nebyl člověk, s kterým by se dalo snadno zahrávat. Řekl: „Přísahej.”

You XiaoMo: „...” Můj příteli, přísahy nejsou spolehlivé.

Ling Xiao na něj přimhouřil oči, věnoval mu výsměšný úsměv. „Nesnaž se si vzít víc, než co ti dávám. Zrovna teď mám stále ještě v rukách tvůj život.” Mladý muž zbledl v tváři. Ling Xiao pak pokračoval ve vyptávání: „Ten chlápek jménem Dong Shen, jaké je jeho postavení v klanu Rumělkové krve?”

Výraz mladého muže se zkroutil šokem.

„Už jsi s ním bojoval?”

Dong Shen měl sílu rozhodně v první desítce klanu Rumělkové krve a dokonce měl i Císařské zvíře. Pokud s ním už bojovali, znamenalo to, že už s ním Dong Shen možná prohrál.

Ling Xiao zklamaně řekl: „Je škoda, že se mu podařilo utéct.”

Mladého muže to omráčilo, ta informace ho naprosto ohromila. Zklidnil se, jak jen dovedl, příliš se bál s tímto mužem dál vyjednávat podmínky jejich propuštění. Řekl: „Klan Rumělkové krve má čtyři bohy (Shen) – Severu (Bei), Východu (Dong), Jihu (Nan) a Západu (Xi). Bůh severu Bei Shen je nejsilnější, zatímco Bůh východu Dong Shen je nejslabší. Ale Dong Shen je v klanu Rumělkové krve nechvalně známý. Zodpovídá se přímo čtvrtému synu vůdce klanu a čtvrtý syn je více méně hlavní kandidát na postavení vůdce klanu. To on rozhlásil, že jste ve Střední říši.”

You XiaoMo tam nechtěl jen tak stát stranou a poslouchat, jak si ti dva povídají, a tak se do toho vložil, než mohl Ling Xiao promluvit: „Kromě tebe a Dong Shena, kdo další sem ještě z klanu Rumělkové krve vyrazil?”

Mladý muž potřásl hlavou. „To nevím. Klan Rumělkové krve je velmi komplikovaný a člověk často nemůže věřit tomu, co lidé dávají navenek znát. Všichni mají své vlastní zdroje.”

Zeptali se ještě na pár dalších otázek. Mladý muž neměl moc cenných informací, ale teď znali totožnost svého nepřítele. Pokud v budoucnu půjdou do Vyšší říše, byla 99,9% šance, že klan Rumělkové krve bude jejich nepřítelem.

Poté Ling Xiao přiměl toho mladého muže a jeho tři nohsledy, aby složili přísahu, a pak jim řekl, aby okamžitě odešli ze světa LongXiang.

Mladý muž byl zklamaný, že ve své misi selhali. Než sem přišel, měl spoustu sebevědomí. Ačkoli ho to zklamalo, vypudil z mysli jakékoli další myšlenky, protože věděl, že i Dong Shen s tímto mužem prohrál.

Ten rodinný poklad mohl lorda, kterého jeho otec podporoval, dosadit na stolec vůdce klanu. Ale za jeho život to nestálo.

You XiaoMo se díval směrem, kterým ti lidé odešli, a obrátil se na Ling Xiaa. „Vážně je v pořádku je prostě nechat takhle jít?”

Ling Xiao se usmál. „Pokud je chceš umlčet, můžu je jít hned zabít.”

You XiaoMo prakticky cítil, jak se mu na tváři objevily černé linky. „To není třeba. Jako lidé bychom neměli odvolávat vlastní sliby.”

„Och?” Ling Xiao se na něj podíval koutkem oka. Oči se mu smáli. „Jaká škoda. Moje původní podoba je Démonické zvíře.”

You XiaoMo: „...” Vždycky o Ling Xiaovi smýšlel jako o člověku a zvykl si na to. Bylo těžké na to rychle zareagovat, když se najednou dozvěděl, že Ling Xiao byl původně démonické zvíře...
--------------------------------------------

~ Uzluje se nám to tedy pořádně. Ale co jasné není, je ten jeho otec naživu? Nebo není? ~


3 komentáře:

  1. Je to opravdu zábavné. Pořád se něco děje. Teď jsem si to dala znovu od začátku a jsem zvědavá jak to bude pokračovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Aby bylo správné drama, tak se určitě tatík někde objeví.

    OdpovědětVymazat