pondělí 13. prosince 2021

LMW - kapitola 335


Kapitola 335 – Sekta TianXin


Nejrychlejším způsobem, jak se z města Yan vrátit do sekty TianXin, bylo použít transportační kruh.

Nynější You XiaoMo už nebyl ten stejný starý You XiaoMo. Ať už to bylo v síle nebo v psychologickém ohledu, všechny jeho aspekty se zvýšily. Transportační kruh už pro něj nebyl překážkou.

Když You XiaoMo a Ling Xiao posledně přišli do města Yan, přiletěli na Obrovském ohnivém ptákovi. Vystoupili na okraji města Yan a ten transportační kruh, kterým hodlali cestovat nyní, byl nedaleko.

Jen co ti tři vyšli z městské brány, okamžitě si tam pospíšili.

Trvalo jim méně než půl hodiny se tam dostat.

V transportační zóně bylo mnoho transportačních kruhů a tyto kruhy byly seřazené podle transportační vzdálenosti. Oni se vraceli na Jih a pokryjí velmi dlouhou vzdálenost, a proto potřebovali použít ten největší transportační kruh.

Cena za použití transportačního kruhu byla mnohem větší, než co You XiaoMo a Ling Xiao zaplatili, když poprvé přišli do města NanYe. Tehdy zaplatili sto tisíc zlatých. Už taková suma se považovala za vysokou. Ale teď se cena více než zdvojnásobila a oni museli zaplatit 200 tisíc zlatých na osobu.

Výhodou bylo, že transportační kruh města Yan pomine vesnici HeiYin a pošle je to přímo do města NanYe uprostřed ničeho. Transportační kruhy bohužel fungovaly jen jednostranně, a proto se lidé nemohli nechat poslat z města NanYe do města Yan.

Když si to vyslechl Zhao DaZhou, neměl slov. „Ačkoli je putování ze Severu na Jih velmi dlouhé, tato cena je až příliš pobuřující. Už jsem utratil všechny zlaťáky, co jsem měl.”

Než ho Ye Han poslal hledat You XiaoMoa, dal mu hodně zlaťáků.

Tehdy ho ta velká suma překvapila. Šel přece jenom najít svého juniora. Co tak odhadoval, cesta tam a zpět by neměla stát tolik zlatých. Ale na rozdíl od toho, co čekal, utratil téměř všechny zlaťáky ještě před tím, než našel člověka, kterého měl. A kromě toho ceny komodit ve městě Yan byly až příliš vysoké.

Teprve tehdy si uvědomil, proč mu mistr Ye dal tolik zlatých.

You XiaoMo vytáhl 600 křišťálových mincí a dal je člověku, co měl transportační kruh na starost. Jedna křišťálová mince se rovnala tisíci zlatých. 600 bylo přirozeně 600 tisíc. Jelikož nikdy neměl potřebu ty mince použít, pořád si mohl dovolit tu mrzkou sumu 600 křišťálových mincí.

To jeho nynější já ani nebylo rozrušené, že utratil takovou sumu, neboť od nástupu na akademii DaoXin křišťálové mince ani jednou nepoužil.

Jak Zhao DaZhou tu scénu spatřil, téměř začal slintat.

Už o těhle křišťálových mincích slyšel, ale nikdy dřív je neviděl.

Když viděl, že jeho junior v mžiku vytáhl 600 mincí, maximálně mu záviděl.

Zhao DaZhoua to pokoušelo a po chvíli váhání ho přemlouval: „Juniore, ty křišťálové mince jsou velmi pěkné. Mohl bys mi pár dát?”

Když domluvil, i mini XiaoHu, co mu jel na rameni, vykřikl v ozvěně jeho žádosti.

You XiaoMovi zacukalo v ústech a jen tak mimochodem mu hodil 5 křišťálových mincí.

Zhao DaZhouovi se tak moc líbily, že nedokázal snést se jich pustit. A jednu dokonce hodil XiaoHuovi, aby si s ní hrál.

Roztomilý malý tygřík držel dvěma drápky křišťálovou minci, co byla skoro stejně velká jako on, a omráčeně se na ni díval. Vypadal úplně jako při jejich prvním setkání, kdy tygřík objímal životní krystal své matky. Kvůli tomu měl člověk dojem, že nijak zvlášť nepokročil.

You XiaoMo si nemohl pomoct a zeptal se na něco, na co byl vždycky zvědavý: „Pátý seniore, jak to, že XiaoHuova kultivační základna tak moc vzrostla? Bylo to nějaké štěstí?”

Zhao DaZhou dýchl na křišťálové mince a rukávem je přeleštil. Vypadal úplně jako držgrešle. Jak to You XiaoMo spatřil, zamračil se. Teprve když Zhao DaZhou zahlédl jeho výraz, řekl: „Nebylo to štěstí. Ale rok poté, co jste odešli ze sekty TianXin, bariéra Rajské říše zmizela.”

You XiaoMoa to udivilo. „Co se pro všechno na světě stalo?!”

Zhao DaZhou vysvětlil: „Ani já si tím nejsem jistý. Když bariéra zmizela, celá Rajská říše se přede všemi objevila a mnoho lidí se tam vypravilo lovit poklady. Chodili tam jak lidé, tak démonická zvířata a bylo to nesmírně chaotické. XiaoHu v Rajské říši získal dědictví, proto má takovou kultivační základnu.”

A v dědictví malého roztomilého tygříka byla i metoda, jak skrýt svou kultivační základnu. Proto ten muže ve středním věku nedokázal odhalit jeho skutečnou sílu.

Ale otevření Rajské říše znamenalo, že už to nebyl poklad, co si mohla sekta TianXin a ostatní velmoci monopolizovat. Ta slavná lokace přilákala k návštěvě mnoho potulných kultivátorů a chodili tam v davech. Sekty TianXin a QingCheng se obávaly, že podnítí veřejné pobouření, a tak nijak neomezovali počet lidí, co mohl do Rajské říše vstoupit. A proto byla Rajská říše momentálně tím nejnebezpečnějším místem na Jihu.

You XiaoMo se po chvíli najednou zeptal: „Pátý seniore, řekli První a druhý senior něco, než odešli ze sekty TianXin? Proč se najednou rozhodli vydat se na cestu světem?”

Zhao DaZhou rozmýšlel: „Nemyslím si, že něco řekli. Když jsem se o tomto incidentu dozvěděl, už byli pryč. Ale nemusíš se bát, Prvního a druhého seniora ochraňují silná démonická zvířata. Nic se jim nestane.”

You XiaoMo se vlastně bál, že jeho První a druhý senior odešli ze sekty TianXin, protože se dozvěděli o smrti svého mistra. Ale podle toho, co Zhao DaZhou říkal, to tak nevypadalo.

Zrovna když nad tím začal hloubat, ho Ling Xiao náhle vzal za rameno. „Teď můžeme jít.”

You XiaoMo a Zhao DaZhou pak zjistili, že už se shromáždili lidé k použití transportačního kruhu. Město Yan se nedalo srovnávat s takovým městem jako NanYe. Každý den tu bylo spoustu lidí, co cestovali sem a tam, a tak netrvalo dlouho, než se naplnil počet lidí nutný k aktivaci transportačního kruhu.

Zrovna když odešli, dorazil ten mladík a jeho doprovod.

Věděli, že šli k transportačnímu kruhu na Jih, a tak je jejich skupina bez okolků následovala.

Za tři dny v transportační zóně ve městě NanYe.

Zhao DaZhou měl nohy jako želé a You XiaoMo ho musel podpírat, aby se dostal z transportačního kruhu. Tohle bylo poprvé, co tak dlouho cestoval transportačním kruhem. A navíc ani neměl tak vysokou sílu, takže se téměř pozvracel.

You XiaoMo chápal, jak se cítil. Toho dne ti tři zůstali v hostinci ve městě NanYe, dokud se Zhao DaZhou téměř nezotavil. A pak odešli.

Co se týkalo té skupiny, co je následovala, ztratili svůj cíl z očí, jakmile You XiaoMo a ostatní odešli z transportační zóny.

Za dva dny se You XiaoMo a ti dva konečně vrátili do sekty TianXin. Jejich příjezd nevyvolal v sektě žádné vlny, neboť dorazili potají.

Zhao DaZhou šel zpět na Pozemskou horu, aby se nahlásil svému otci, zatímco You XiaoMo a Ling Xiao se vydali na horu YunShui za Ye Hanem. Ye Han byl stejný jako dřív, kromě obohacení vlastní kultivační základny nedošlo k velkému rozdílu. Jejich příchod ho nepřekvapil.

„Dorazili jste rychleji, než jsem si myslel,” zasmál se Ye Han. Byl přece jenom starší. You XiaoMo si netroufl být před ním drzý, a tak se mohl akorát podívat na Ling Xiaa.

Ling Xiao nebyl tak zásadový a šel rovnou k věci. „Zdvořilosti pomiňme. Víš, odkud ti lidé přišli?”

Ye Han odpověděl: „Vypadá to, že už jste s nimi zkřížili cestu. Předpokládám, že už vám o tom junior Zhao řekl. Ale mám podezření, že vás nehledá jen tato skupina lidí, ale ještě někdo další. Nějaká další skupina. Musíte se na to duševně připravit.”

Jen co to You XiaoMo zaslechl, zaklel. Když si pomyslel, že toho pořád bylo víc! Měl pocit, že od svého přesunutí na tento svět hrál svou úlohu „You XiaoMoa” dokonale. Ale nevěděl, jestli byl minulý You XiaoMo zbrklý nebo ne.

Když You XiaoMo a Ling Xiao získali odpovědi, co chtěli, nijak do vesnice Broskvový Květ nespěchali. You XiaoMo si chtěl trochu odpočinout. Podle jeho náhledu na věc cestovali nonstop mnoho dní a byl unavený.

Ling Xiao to nezpochybňoval. Každopádně ani on nespěchal.

Druhého dne You XiaoMo využil příležitosti, kdy spolu Ling Xiao a Zhou Peng vzpomínali na staré časy, a potají se vykradl, aby získal nějaké informace. Správně, potají, protože prostě nevěděl, kde je vesnice Broskvový Květ. Už dřív se na lokaci vesnice zeptal Jiang Liua, ale už to bylo celkem dávno. Předpokládal, že v tomto životě už nebude mít důvod se tam vracel, a tak na to zapomněl.

Jiang Liu už zmizel, takže se ho zeptat nemohl. A proto mohl akorát vyhledat kolegy ze stejné vesnice, co do sekty TianXin vstoupili spolu s ním.

You XiaoMo na to s pomocí Zhao DaZhoua rychle přišel. Tento člověk byl jediný, co se kromě něj a Jiang Liua stal vnitřním učedníkem sekty. Zbytek buď ze sekty TianXin odešel, nebo přestoupili do Obchodního oddělení.

Tento jeho vesnický kolega měl velmi obyčejné jméno – jmenoval se Jiang Da.

Všichni ve vesnici Broskvový Květ se jmenovali Jiang. Ale You XiaoMo byl výjimkou, neboť měl příjmení svého otce a jeho otec nebyl z vesnice Broskvový Květ.

Když se Jiang Da doslechl, že ho hledal You XiaoMo, zachvátila ho panika.

Od té války uplynuly dva roky, ale You XiaoMo už v srdcích svých vesnických kolegů zanechal hluboký a nesmazatelný dojem. Jiang Liu kdysi You XiaoMoa šikanoval a Jiang Da se bál, že se You XiaoMo přišel pomstít. Po pravdě řečeno o tom moc přemýšlel.

„Klid, klid, jen se tě chci na něco zeptat.” Když You XiaoMo spatřil, že Jiang Da mlčel jako ryba, okamžitě věděl, že svého vesnického kolegu vystrašil.

„N-na co?” vykoktal Jiang Da.

You XiaoMo trochu zabědoval. Vždycky to byl on, co na druhé koktal. Kdo by si pomyslel, že nastane den, kdy budou před ním koktat ostatní. „Vlastně to není nic velkého. To jen, že jsem se dřív omylem uhodil do hlavy, a vážně si nedokážu vzpomenout na věci z minulosti. A proto jsem se tě chtěl zeptat, kde je naše rodiště, vesnice Broskvový Květ.”

Jiang Da si vydechl úlevou.

Když You XiaoMo získal odpovědi, co potřeboval, vyrovnaně se vrátil zpět. Ling Xiao se ještě nevrátil a You XiaoMo si nepřál svévolně rozhlašovat, že se vrátili. Jejich nepřátelé se momentálně skrývali v temnotě, zatímco oni byli na světle. Chovat se příliš nápadně by jim mohlo uškodit. Ling Xiao se vrátil odpoledne.

You XiaoMo dočasně nechal Ptáka pýchy v sektě TianXin a pak se vydali na cestu.

Ačkoli se zdálo, že se teď v sektě TianXin nic nedělo, bylo těžké zaručit, že jim na dveře nepřijdou zaklepat nějaké skupiny lidí. A mistr Ye navíc řekl, že je nehledala jenom jedna skupina lidí.

Teprve, když zajistili bezpečí sekty TianXin, se vydali do vesnice Broskvový Květ.

Ta nebyla od sekty TianXin daleko. Cesta tam jim trvala jenom půl dne.
--------------------------------------------

~ YXM povýšil z nohsleda na bosse... hm, středního bosse... Příště dorazíme do vesnice a jak to vidím já, je velká pravděpodobnost, že celé to jeho tajemství s transmigrací praskne. ~



4 komentáře:

  1. Děkuji za další super díl. Tentokrát to vzali hopem. Uvidíme, co je bude čekat příště.

    OdpovědětVymazat
  2. Berou to hodně hopem, děkuji 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase lepší jít hopem než se nudit - sektu TianXin už totiž známe skrz na skrz...

      Vymazat
  3. To je pravda. Děkuji a moc se těším na vesnici Broskvový Květ.👍💚

    OdpovědětVymazat