pondělí 6. prosince 2021

LMW - kapitola 333


Kapitola 333 – Pokoutné počínání


„Hlupáku. Co je tak skvělého na démonickém zvířeti vysokého řádu? Já tě dokážu porazit dokonce i bez svého životem provázaného démonického zvířete,” odfrkl si mladík, když spatřil, že Zhao DaZhou povolal své smluvené démonické zvíře.

Ten mladík byl kultivátor Duchovního řádu pěti hvězd, kdyby nebylo toho Šestikřídlého božského tygra, mohl by Zhao DaZhoua snadno rozdrtit. Přece jen měl také své životem provázané démonické zvíře.

Jak to Zhao DaZhou zaslechl, protočil očima.

„Nezapomeň, co jsi řekl. Pokud máš odvahu, nepoužívej své smluvené démonické zvíře.”

„Chceš mě vyprovokovat, abych to udělal? Jak si tedy přeješ!” Mladík se zlovolně usmál.

Věděl, co se ho Zhao DaZhou snažil přimět udělat. Pokud Zhao DaZhou dokázal trousit tak kurážné hlášky, znamenalo to také, že si věřil, že vyhraje. A navíc pro člověka tak hrdého jako ten mladý muž nebylo nic než urážkou hrdosti použít své životem provázené démonické zvíře proti někomu jako Zhao DaZhou.

Zhao DaZhou čekal přesně na tato slova. Samozřejmě věděl, že tento mladík nebyl jen tak obyčejný. Tenhle chlápek musel mít nesmírné sebevědomí, když tvrdil něco takového. Ale i Zhao DaZhou si věřil.

Z pohledu normálního člověka se Zhao DaZhou nemohl s tím mladíkem ani srovnávat. Ale to bylo jen za normální situace.

Zhao DaZhou zakřičel na Šestikřídlého božského tygra před ním rozkaz. Tygr už nebyl jen nevědomé klubko chlupů, zdálo se, že teď byl inteligentnější. Za méně než dva roky narostl tak moc, že byl čtyř nebo pětkrát větší než Zhao DaZhou. A když vyskočil, dostal se až do čtyř nebo pěti metrů. A teď se to mrštné stvoření řítilo k tomu mladíkovi nedaleko.

Ten mladík si přezíravě odfrkl, snadno se vyhnul tygrovi, co se na něj vrhl. A jako kdyby jeho opovržení nebylo dost zřetelné, zdálo se, že tento jeho počin Zhao DaZhoua otevřeně zesměšňoval.

Šestikřídlý božský tygr měl moc na úrovni 8. řádu 4 hvězd. Zatímco to vypadalo, že měl moc o hvězdičku nižší než ten mladík, démonická zvířata byla přirozeně silnější než lidé. Takže to znamenalo, že ten rozdíl v síle mohla snadno vynahradit svou lepší fyzickou stavbou a pokrevní linií.

Během prvních pár úderů ani jeden z nich neměl navrch.

You XiaoMo tomu ustaraně přihlížel.

„Ling Xiao, myslíš si, že senior Zhao může vyhrát?”

Zdálo se, že Ling Xiao byl tou podívanou mírně znuděný a překvapivě dal You XiaoMovi nečekanou odpověď: „Ano.”

You XiaoMo trhl hlavou stranou, aby se na něj podíval. „Kvůli čemu sis tak jistý?”

„Vypadá tvůj senior Zhao jako člověk, co jedná zbrkle?” odpověděl Ling Xiao.

You XiaoMo o tom chvíli popřemýšlel. „Jo!”

„...”

„Ach, správně! Myslel jsem tím, že v minulosti takový byl. Teď to vypadá, že vyspěl. Nezdá se, že už by byl zbrklý.” You XiaoMo se rozpačitě zasmál.

Ling Xiao se na něj úkosem podíval a pak řekl: „Navenek to možná vypadá, že je Šestikřídlý božský tygr jen v 8. řádu 4 hvězd, ale ještě do toho nešel naplno. Pravděpodobně dokáže potlačit svou skutečnou moc.”

Upřímně řečeno aby to roztomilé malé tygří mládě vykultivovalo z nuly na 8. řád 4 hvězd za méně než tři roky od narození, se dalo považovat za celkem rychlé. Zatímco se takový pokrok dal velmi připsat vstřebání soustředěného ducha jeho matky, ani by se neměla pominout jeho vlastní píle a nadání.

Pokud měl Ling Xiao pravdu, pak Šestikřídlý božský tygr měl moc na vyšší úrovni než 8. řád 4 hvězd. A potom by se takový růst dal považovat za strašlivý.

Jak pokračovali v této konverzaci, boj mezi mladíkem a šestikřídlým zvířetem začínal být čím dál tím intenzivnější. Mladík evidentně podcenil Šestikřídlého božského tygra, neboť ho situace nakonec přinutila vytáhnout svou zbraň – dlouhý černý luk, co měl na rukojeti vyřezané složité detaily. Neměl žádné šípy, ale když mladík ten luk natáhl, mezi lukem a nataženou tětivou se okamžitě zjevil temně rudý šíp. Ten muž zamířil na Zhao DaZhoua, co stál na okraji arény. Šíp prosvištěl vzduchem přímo k Zhao DaZhouovi.

Šestikřídlý božský tygr ve vzduchu okamžitě přerušil svůj útok a rozběhl se k Zhao DaZhouovi. Ten mladík si toho všiml a ušklíbl se. Hnal se, aby toho tygra zastavil, ale ten mu jen stěží věnoval pohled a vyvinul ještě větší rychlost.

Ani ne za setinu sekundy se jeho rychlost zvýšila víc než dvojnásobně. Šestikřídlé zvíře čaplo Zhao DaZhoua a uhnulo. Ale ten šíp jako by v sobě měl zabudovaný radar, následoval Zhao DaZhoua, ať šel kamkoli.

Šestikřídlé zvíře okamžitě postavilo Zhao DaZhoua na zem. Energie v jeho nitru se najednou vzedmula a řád mu hned poskočil ze čtyř hvězd na pět, a přesto se ten pokrok nezastavil.

Šestikřídlý božský tygr se už neobtěžoval držet zpátky. Zařval a pak tlapou srazil ten letící šíp. Ty dvě síly se navzájem srazily, vzduch vytvořil viditelné proudy a rozptýlil se do všech stran s něčím, co působilo jako potřeba ničit. Za pár sekund se šíp roztříštil.

Ten mladík vypadal pochmurně. Teď už věděl, odkud se veškeré to Zhao DaZhouovo sebevědomí bralo.

Moc Šestikřídlého božského tygra vlastně stoupla ze 4 hvězd na 7! O celé tři hvězdy! Když teď posoudil tu situaci, byl teď slabší on a rozdíl v moci byl rozhodně větší než jen jedna hvězda.

Lidé pod plošinou, co přišli spolu s tím mladíkem, nevypadali o nic lépe. Jeden z nich dokonce řekl: „S tímhle jsme se spletli. Tenhle chlápek Zhao DaZhou přece jenom není tak prostý.”

„Šéfe Chengu, pokud to takhle půjde dál, mladý pán prohraje,” řekl mladík vedle něj ustaraně.

Předtím mladý pán slíbil, že nepoužije své smluvené démonické zvíře. A navíc ho všichni přítomní jasně slyšeli. Kdyby své slovo porušil, rozhodně by ztratil tvář. Ale pokud by prohrál s mágem 5. řádu, byla by to ještě větší urážka.

Ten muž ve středním věku jasně věděl, že to byla závažná situace. Rozmýšlel, co by měl udělat, až nakonec vyřkl: „Vím, co dělat. Pokud mladý pán nedokáže vyhrát, později mu potají pomůžu.”

Zatímco ve městě Yan bylo mnoho silných lidí, ti skutečně silní jedinci by nikdy osobně nepředstoupili, aby někomu pomohli. Možná že nedaleko plošiny LeiTian bylo spoustu silných lidí, ale při jejich nynější úrovni moci bylo téměř nemožné, aby ho někdo usvědčil.

Ten boj měl co nevidět skončit. Kvůli vzedmutí moci Šestikřídlého božského tygra se mu teď ten mladík nemohl rovnat. I když měl v ruce zbraň, kvůli rozdílu v moci o téměř dvě hvězdy bylo téměř nemožné, aby si byli rovni. A nejenom to, Šestikřídlý božský tygr měl nepředstavitelně silné bojové schopnosti.

Ten mladík byl možná silný, ale bylo jasné, že se mu nedostávalo bojových zkušeností. Velmi brzy se už jen bránil příchozím útokům. Ten muž ve středním věku položil jednu ruku na plošinu LeiTian a potají vyslal neviditelnou sílu k šestikřídlému zvířeti, co mělo momentálně navrch.

A jak čekal, nikdo v blízkosti plošiny LeiTian nebyl mocnější než on. Město Yan by kvůli této rvačce nevyslalo jedince v Královském nebo Císařském řádu. Člověk musel také zvážit, že mocní jedinci jako on se v podstatě považovali za páteř mocných a prestižních klanů. I kdyby ze zákulisí zmanipuloval situaci, bylo by těžké to poznat.

Ale na jednu osobu zapomněl.

Ling Xiao nemohl jen tak sedět a sledovat, jak Zhao DaZhouovo démonické zvíře prohraje kvůli nějakému pokoutnému triku. Zhao DaZhou byl přece jenom You XiaoMoův senior.

Už když ten muž ve středním věku provedl svůj tah, všiml si toho.

Ve chvíli, kdy tygr hodlal dodělat toho mladíka jediným máchnutím své tlapy, se ozval hlasitý zvuk. Zhruba čtyři nebo pět metrů od místa, kde stáli ten muž a zvíře, vybuchla jedna kamenná dlaždice.

Ta náhlá změna všechny omráčila.

Šestikřídlý božský tygr kvůli tomu rozruchu zpomalil. Mladík spatřil svou šanci, a tak se chopil příležitosti ustoupit a jen tak tak unikl smrtícímu úderu.

„Takže takhle jste porazili tolik mocných lidí z města Yan? Když nedokážete vyhrát, použijete pokoutné metody? Jak zajímavé!” promluvil někdo výsměšně.

Tvář muže ve středním věku potemněla. Nikdy ho ani nenapadlo, že by na něj přišli. A ani nedokázal zjistit, odkud ten hlas přicházel!

Netrvalo dlouho, aby si lidé dali dvě a dvě dohromady.

Na plošině LeiTian bez zjevného důvodu došlo k explozi a náhodou zrovna ve chvíli, kdy měl Šestikřídlý božský tygr užuž vyhrát? Kdyby nebylo té ničivé exploze, démonické zvíře by toho nabubřelého mladého muže dávno rozdrtilo.

Někdo si troufl podvádět na posvátné plošině LeiTian?

V davu to začalo bzučet.

Lidé z města Yan považovali souboje na plošině LeiTian za svaté. K takovému incidentu ještě nikdy předtím nedošlo a tito cizáci si troufli udělat něco takového: podvádět a znesvětit jejich svaté jeviště. Bylo těžké říct, jestli třeba i během těch posledních pár soubojů nepoužili tak špinavé triky.
--------------------------------------------

~ No je vcelku jasné, kdo tu dlaždičku nechal bouchnout, ne... ~


8 komentářů:

  1. Děkuji. A je to úplně naprosto jasné.😁

    OdpovědětVymazat
  2. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Vážně mě zajímá, proč se nám sem zase připletla naše stará sekta. Nemám z toho moc dobrý pocit :( :( :(

    OdpovědětVymazat
  3. A mě zajímá, jak to, že Zhao DaZhou už není tak zbrklý jako dřív a jak se podařilo jeho "miláškovi" tak strašlivě rychle vylevelovat. Doufám, že se to příště dozvíme ✌️. Děkuji za další kapitolu.

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní. To se mi líbí. Jsem zvědavá, proč tu je. I když asi ti tajemno cizinci. Otázka je po kom vlastně jdou. A možná po obou 😂😁

    OdpovědětVymazat