pondělí 18. dubna 2022

LMW - kapitola 371


Kapitola 371 – Odhalená totožnost


Poté, co Ling Xiao zachránil You XiaoMoa, Yu WenNan rozehnal ohnivého fénixe, neboť fénix vyčerpal svou moc.

Ale Ling Xiao nikdy nepomyslel na to, že by Yu WenNana jen tak porazil tím ohnivým fénixem. Přece jenom ho nikdo neovládal a byl vytvořený z ohně, takže nemohl podat nejlepší výkon. Měl v úmyslu ho tím jenom zdržet.

Yu WenNan a Chen QingEr okamžitě přišli k Očistcovému pavoukovi tisíci tváří.

Chen QingEr se na pavouka ustaraně podívala. „Jak jsi na tom?”

„Jsem v pořádku. Naštěstí mám na sobě brnění z Očistcového hedvábí. Jediné neštěstí je, že teď je to brnění zničené. Co jiného čekat od Posvátného ohně qilinů.” Očistcový pavouk jen o vlásek unikl smrti. Ačkoli byla smutná kvůli svému Očistcovému brnění, uzamknula ten žal ve svém nitru.

„Nevadí, že je zničené. Je to lepší, než kdybys byla mrtvá ty.” Chen QingEr si vydechla úlevou. Očistcový pavouk byl jejím životem provázaným zvířetem. Kdyby se jí něco stalo, Chen QingEr by čelila zpětnému rázu moci a její síla by klesla, takže by se tím jejich situace zhoršila.

„No tak. Pojďme vymyslet, jak tuto misi dokončíme. Ten muž jménem Ling Xiao není normální Císařské zvíře, ale Qilin, jeden ze Čtyř velkých duchů.” Yu WenNan se ve vší vážnosti podíval k Ling Xiaovi. Také ho zajímal ten druhý rudý plamen.

Než mohli začít diskutovat o svých plánech, nad nimi se ozvalo hlasité bouchnutí. Nejsilnější bariéra akademie DaoXin začala vibrovat rychleji a rychleji, až se z bouchnutím roztříštila. Kvůli tomu nezměrnému hluku si lidé přáli, aby byli hluší.

Z nebe na ně zářilo intenzivní sluneční světlo.

A také se ozýval řev démonických zvířat.

Někomu se vlastně podařilo prolomit tak silnou bariéru.

Hei Tianovi a pěti starším se zkroutila tvář. Tato bariéra oddělovala Oddělení A od hlubokých hor a celá ta léta školu chránila. Jakmile byla prolomená, bylo velmi pravděpodobné, že na ně zaútočí démonická zvířata z hlubokých hor.

Gao Yang se bez pobízení okamžitě otočil zpět, spolu s bezpečnostním týmem se hnal strážit východy.

Ve chvíli, kdy se bariéra prolomila, dovnitř vtrhlo několik paprsků světla a objevily se na obloze nad nimi. První byl Qiu Ran a pak ty dvě supersíly, co s ním spolupracovaly, a jejich démonická zvířata. Kromě toho dorazili také vůdce klanu Teng, víla Fu Rong a Fei Xie.

„NanShene, zdá se, že máš potíže. Co kdybychom spolupracovali?” promluvil muž po Qiu Ranově levici a díval se na Yu WenNana a jeho společníky. Z jeho tónu to znělo, jako kdyby se znali.

Yu WenNan se na ně podíval s prázdným úsměvem. „Jeho lordstvo sem poslalo i vás dva. Kvůli tomuhle člověku ze střední říše vážně vyložil všechny své karty.”

„Pokud je to vážně to, co si myslíme, pak se nemá smysl zdráhat. Copak na tom nejsi stejně? Na začátku poslali dokonce i DongShena. Jaká škoda, že zemřel.” Muž ve středním věku se usmál, liboval si v tomto neštěstí.

„Pokud spolu hodláme spolupracovat, každopádně musím něco vyjasnit.” Yu WenNan s tímhle chlápkem nechtěl plácat nesmysly. „Ten muž je nesmírně silný. Nikdo z nás nemá sílu, aby se mu postavil. Pokud chceš misi dokončit, nelelkuj a nedrž se nijak zpátky.”

Muž ve středním věku a jeho společník upřeli zrak na Ling Xiaa. Pár sekund jej pozorovali a pak řekl: „Bez ohledu na to, jak je silný, je to jenom jeden muž.”

Ačkoli cítil, že tato osoba byla zvláštní, stejně nebyl ochotný nechat se poděsit člověkem ze střední říše. Přece jenom byl členem klanu Rumělkové krve.

Jak to Yu WenNan zaslechl, nijak nereagoval a nezdálo se, že měl v úmyslu to dál vysvětlovat.

„Co kdybyste se s ním v tom případě vypořádali vy dva?”

„Ty...”

„Počkat.” Muž ve středním věku chtěl užuž souhlasit, ale jeho společník jej náhle zastavil. Podíval se na NanShena a řekl: „Pokud je silný, není fér, abys nepomohl.”

Yu WenNan pokrčil rameny, oči měl plné humoru. „Jistě. Takže vám nechám na starost ostatní.”

Zatímco diskutovali o své taktice, Ling Xiao se neobtěžoval Qiu Ranem a ostatními, co se sem vlámali, ale přistál na zem s You XiaoMoem.

Lidé z Akademie si netroufali se k němu přiblížit. Sledovali jej z dálky. Pravděpodobně to bylo kvůli té jeho ukázce moci ve vzduchu.

Ling Xiao chtěl You XiaoMoa umístit do své dimenze, ale kdyby tam byl You XiaoMo sám, bál by se. SheQiu a ostatní byli v You XiaoMově dimenzi a on nebyl jejím pánem, takže je nemohl povolat.

„Píp~ Píp~” Zatímco Ling Xiao přemýšlel, z davu nestabilně přiletělo kuře.

Ling Xiao na něj téměř zapomněl.

Jelikož se vydali ven, You XiaoMo nechal to malé kuře v jejich pokoji.

Kuře nebylo ochotné zůstat doma, a tak You XiaoMo řekl Ling Xiaovi, aby ho vyděsil. Teprve pak se ho kuře neochotně pustilo. Teď pravděpodobně vyběhlo, využilo toho, že tu nebylo dost lidí.

„Pojď sem,” rozkázal Ling Xiao.

„Píp~” Malé kuře k němu okamžitě s radostí přiletělo.

Ling Xiao na něj vlídně promluvil: „Ochraň svého pána. Pokud mu něco byť jen zkřiví vlásek na hlavě, za každý ti vytrhnu jedno pero, jen co ti vyroste, jasné?”

„Píp~” Malé kuře smutně klovlo do svých holých křídel. Vylíhlo se teprve před pár dny.

V té chvíli přišel další člověk a řekl: „Postarám se ti o něj.”

Ling Xiao vzhlédl. Ten nově příchozí měl překvapivě stříbrné vlasy. Byl to nyní zotavený Yin Ge a za ním byli Feng ChiYun, Tang YuLin a další You XiaoMovi přátelé.

„Co se mu stalo?” zeptal se Feng ChiYun.

„Vlastně nic. Jen přišel o trochu energie. Jakmile si odpočine, bude v pořádku.” Ling Xiao opatrně položil You XiaoMoa na zem, opřel ho o velký kámen.

„Šéfe...” přišel LanQiu.

Ling Xiao pohladil You XiaoMoa po tváři a řekl, aniž by zvedl hlavu: „Pokud chci, abys ho ochránil svým životem, dokážeš to?”

LanQiu přikývl. „Ano.”

Když si Ling Xiao vymohl tento souhlas, postavil se a otočil se na Yin Gea a ostatní. „Požádám vás tedy o to.” Tvář mu skrývala maska, takže nebylo vidět, jak se tvářil, ale přijal Yin Geovu pomoc.

Yin Ge vyrovnaně přikývl.

„Taky pomůžu.” Přiběhl sem i BaiLi XiaoYu a následovali jej i Liu Le a Jiang XiaoFeng. Ačkoli nepromluvili, měli stejný nápad jako BaiLi XiaoYu.

„Nesmysl,” řekl BaiLi TianYi, zatímco kráčel k nim. „Se svou nynější silou budete akorát překážet. Jděte, kde je klid. Tady vás není třeba.”

„Bratře...” BaiLi XiaoYu špulil rty a nespokojeně na něj zahlížel.

„Nevyjde ti to, ani kdybys mi řekl otče. Teď zmizni nebo je třeba, abych ti pomohl?” BaiLi TianYi se nijak nepoddal a prokřupával si klouby na rukou.

Abych ti řekl otče? Dál sni.

Jiang XiaoFeng ho táhl pryč a šeptal: „Zapomeň na to, XiaoYu. Se svou nynější mocí tady nic nezmůžeme. Pojďme, nedělej jim problémy.”

Tvrdil to dokonce i jeho dobrý přítel. BaiLi XiaoYu neměl žádnou jinou možnost. Ti tři mohli nakonec akorát odejít.

Ling Xiao otočil hlavou a letmo se podíval po You XiaoMovi. Nohy se mu trochu nadzvedly a pak jeho silueta záhadně zmizela. V další sekundě se objevil na nebi, stál naproti Qiu Ranově skupince.

Po jeho pravici, ne tak daleko za ním, byl Hei Tian a pět velkých starších. Qiu Ran zničil bariéru akademie DaoXin. Tenhle svár už nebyl jen exkluzivně mezi Duan QiTianem a jeho prvním učedníkem.

Ling Xiao si přiložil dlaň k masce. Za přítomnosti mnoha lidí si masku sundal a ukázal tu nesmírně pohlednou tvář.

Hei Tianovi při pohledu na tu známou tvář problýsklo v očích, ale jeho výraz se nezměnil. Ale naopak Qiu Ranův výraz jasně prodělal náznak změny. Přece jenom ho nikdy nenapadlo, že se v akademii DaoXin skrývala supersíla Božského řádu.

„Tenhle muž, to on se objevil v Nekonečném moři?” Muž ve středním věku vedle Qiu Rana viděl, jak se Qiu Ranův výraz nepatrně změnil. A zhruba dokázal odhadnout, co se stalo.

„Správně. Tehdy neukázal veškerou svou sílu, takže si nejsem jistý, jaká je jeho skutečná moc. Radši si dávejte pozor,” přikývl Qiu Ran a varoval je. I když měl na své straně víc lidí, stejně byl ostražitý.

Yu WenNan stál nedaleko. Když spatřil Ling Xiaa, sice se navenek tvářil pořád stejně, ale mozkové závity se mu začaly protáčet, jak pátral ve vzpomínkách po lidech, co viděl ve Vyšší říši. A obzvláště ty, co měli vazby na klan Qilinů. Ale bez ohledu na to, jak moc se snažil, stejně na nic nepřišel.

Yu WenNan bezděky pochyboval o odpovědi, ke které došel. Takže nebyl z klanu Qilinů? Znovu o tom popřemýšlel a nemohlo to být tak, protože ten symbol mezi obočím byl rozhodně charakteristický znak klanu Qilinů.

Ling Xiao tu svou masku prakticky hodil do své dimenze. Svýma klidnýma, zastřenýma očima přejel po okolí a pohledem spočinul na těle Očistcového pavouka. V mžiku z jeho očí vystřelil mrazivý úmysl zabíjet, kvůli kterému člověku běhal mráz po zádech.

Očistcový pavouk to cítil od nohou až do mozku. Věděla, že pokud dneska nebude bojovat veškerou svou mocí, nebude moct ani pomyslet na to, že odtud odejde.

Zatímco byla ztracená ve vlastních myšlenkách, zjistila, že ten muž naproti ní zmizel.

Výraz Očistcového pavouka se drasticky změnil. Nebylo možné, aby zapomněla na tu spalující bolest posvátného ohně Qilinů.

Jen co Ling Xiao zmizel, Yu WenNan a muž ve středním věku začali hned jednat. Na nebi se srazily tři temné stíny a hned se rozdělily...
--------------------------------------------

~ Kdybyste byli tak zmatení jako já, pak je to TEN pavouk, ale samice - a je mi hloupé psát Očistcová pavoučice. To samé TA Podsvětní siréna, ale přitom to byl chlap. ~ 

~ Ling Xiao ukázal svou pravou tvář a v příští kapitole se celé nebe zbarví krví. ~



2 komentáře:

  1. Až mi je toho pavouka líto. Nedopadne dobře. Vztáhl ruku na manželku.

    OdpovědětVymazat
  2. děkuju za překlad :)

    OdpovědětVymazat