čtvrtek 7. dubna 2022

LMW - kapitola 368


Kapitola 368 – Znovuzrození


Poté You XiaoMo přesunul svou pozornost jinam.

Pak došlo na výroční zkoušky Oddělení B. Zkouška se konala dva dny a skončila zrovna před třemi dny. Toho dne byl pro nové studenty z Oddělení B první den v Oddělení A.

Když se You XiaoMo doslechl, že BaiLi XiaoYu, Jiang XiaoFeng a Liu Le zkouškou prošli, rozhodl se je osobně uvítat. Přece jenom s těmi třemi už nějakou dobu byl, takže je bral něco jako své podřízené.

„Copak se neříkalo, že můžou jít jen ti, které vyberou?” zeptal se Ling Xiao jen tak, když si ho vyslechl.

„To není třeba, už jsem mluvil se starším Liuem a souhlasil, že mě pustí. Je to dneska odpoledne, po třetí hodině. Slyšel jsem, že letos dostaneme pár dobrých řízků,” odpověděl You XiaoMo s radostí.

„Půjdu s tebou.”

V udaný čas se všichni shromáždili na náměstí.

Starší Liu si je spočítal a pak je přivedl na místo setkání. Bylo to pět malých podstavců k boji, co zakusili, když do Oddělení A dorazili. Lidé z Oddělení B ještě nepřišli.

Všichni se začali mezi sebou tiše bavit.

„Slyšel jsi, že letos je mezi nimi čestný student s plným počtem bodů?” vykřikl dobře informovaný student vzrušeným šepotem.

Jeho hlas vlastně nebyl moc tichý. You XiaoMo od něj byl čtyři, možná pět metrů a slyšel ho. I starší to pravděpodobně slyšeli, jen se tím nechtěli obtěžovat.

Když byla řeč o plném počtu bodů, You XiaoMo pomyslel na svoje vlastní zkoušky.

Nejvyšší počet bodů v prvním a druhém kole bylo šest a poslední kolo společného boje bylo pět bodů. Takže plný počet bodů znamenal 17. Vážně bylo impresivní, že mezi všemi těmi lidmi tak vyčníval.

BaiLi XiaoYu se dal považovat za malého génia. Od chvíle, co You XiaoMo odešel, bylo očividné, jak se BaiLi XiaoYu zlepšil. Ale i tak byl jen na třetím místě.

„Slyšel jsem, že i v Bloku 1 je na prvním místě někdo super mocný. Ačkoli Blok 1 nemá žádný konkrétní systém bodování, zdá se, že člověk na prvním místě porazil všechny na prvních pěti místech. Takže nakonec ho od druhého místa dělila obrovská propast.”

„Jů, to je úžasné.”

„Víš, jak se jmenují?”

„V Bloku 1 je to Yu WenNan a v Bloku 2 Chen QingEr.”

Jeden z nich se zamyslel. „Nemyslím, že jsem o nich slyšel, odkud jsou? Jak to, že jsou černým koněm letošní zkoušky?”

You XiaoMo také našpicoval pozorně uši.

Ten druhý pokrčil rameny a řekl: „Vlastně to ani já nevím. Ti dva byli během svého pobytu v Oddělení B velmi nenápadní. Jejich výkon byl průměrný, nic zvláštního. Teprve během zkoušky najednou explodovali, ačkoli to nebylo nic příliš překvapivého. Copak už se předtím nestalo něco podobného?”

Všichni ten náznak pochopili a bezděky se natočili You XiaoMovým směrem.

You XiaoMo ještě před chvilkou intenzivně poslouchal a teď si uvědomil, že se teď na něj najednou upírá pozornost všech. Ale většina těch pohledů dopadla na Ling Xiaa, co byl vedle něj. Když už byla řeč o černém koni, Ling Xiao byl mnohem černější než on.

„Jsou tu,” řekl někdo.

You XiaoMo se otočil ke vstupu v bariéře a opravdu spatřil, jak zástupce ředitele Yan Fa přiváděl skupinu lidí. Ačkoli... se zdálo, že letos prošlo v porovnání s loňskem méně lidí.

Teprve když přišli blíž, to viděl jasně. Počet studentů klesl přinejmenším na jednu třetinu původního počtu. Zvláště u studentů z Bloku 1.

Nebylo divu, že mu na tom předtím přišlo něco divného. Bylo to tohle. Když klesl počet přijatých studentů z Oddělení B, klesne i počet studentů z Oddělení A, které sem vyšlou.

„Ling Xiao, víš, proč je letos tak málo studentů?” zeptal se You XiaoMo bezděky.

Ling Xiao po něm vrhl letmý pohled. Vážně si myslel, že byl všeználek, co? Ale...

„Pravděpodobně je to kvůli tomu člověku, o kterém mluvili?”

„Co tím myslíš?”

„První kolo soupeření Bloku 1 je všichni proti všem. V pravidlech se sice píše, že projde 20 zbývajících lidí. Ale pokud někoho vykopnou z plošiny, pravděpodobně se to bere jako neúspěch. Ten člověk toho musel využít a vykopl je jednoho po druhém, takže zbývalo méně než dvacet lidí.”

You XiaoMo si nemohl pomoct a udivilo ho to. Ten člověk byl vážně nemilosrdný. I ostatní okradl o příležitost.

„Hele, támhle. Ti dva jsou Yu WenNan a Chen QingEr.” Student ukázal na muže a ženu, co stáli za Yan Faem.

You XiaoMo následoval jeho pohled. Ti dva lidé vypadali velmi prostě, takový ten typ, co zmizí v davu. Ale nedalo se popřít, že jejich aura se od ostatních velmi lišila. A kvůli tomu je dokázal okamžitě vyčlenit.

„Pořád mám pocit, že je na nich něco divného. Taky máš ten pocit?” You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa.

„Ano, je to celkem divné.” Ling Xiao se na ty dva podíval a diskrétně přimhouřil oči.

V této chvíli starší Liu ohlásil začátek testu a v prvním kole byl mezi těmi prvními pěti lidmi Yu WenNan.

V turnaji dokázal sám porazit prvních pět lidí, jeho síla nebyla žádná sranda. A proto starší Liu vyslal člověka na 50. místě První stovky, aby mu srazil hřebínek.

Ale závěr byl nečekaný.

Yu WenNan vyhrál. Bylo to čisté vítězství, neboť toho kultivátora během druhého kola skopl z podstavce.

Na prostranství padlo ticho, zatímco Yu WenNan sestoupil z plošiny. Tvář měl bezvýraznou a ignoroval pohledy všech.

Po něm prošli ještě další dva studenti, ačkoli ne tak přehnaně jako Yu WenNan. Jakmile z plošiny srazili poslední studenty z Bloku 1, konečně byl čas na Blok 2.

Yan Fa nejprve předvolal Chen QingEr. I ta žena měla tvář bezvýraznou podobně jako Yu WenNan, dokonce na ní byl znát náznak střízlivosti.

„Tohle kolo jdi ty,” řekl starší Liu, když se najednou otočil, aby se podíval na You XiaoMoa, co z toho byl úplně mimo.

You XiaoMo ze sebe vydal překvapené „ach”. Neslyšel nic o tom, že bude také bojovat. A ještě k tomu proti té Chen QingEr. „Starší Liu, spletl ses? Nemyslel jsi mě, že ne?”

„Já vím. Ale pokud i Chen QingEr skryla svou sílu jako Yu WenNan, původní protivník na ni nebude stačit. Ti dva jsou příliš arogantní a musíme je trochu stáhnout na zem,” řekl starší Liu s náznakem obezřetnosti, zatímco se probíral svým vousem.

„Tak dobře, ale pokud to nevyjde, neházej vinu na mě, starší Liu,” řekl You XiaoMo. Neměl na výběr a musel to přijmout.

„Ty jeden, pokud prohraješ se svými schopnostmi mága 8. řádu, nemyslíš si, že by to bylo trochu hanebné?” Starší Liu nevěděl, jestli se má kvůli tomu prohlášení smát nebo být otrávený.

Ale kdyby Chen QingEr měla tak vysokou moc, pak by byla velmi podezřelá.

„Každopádně se musíš jen snažit ze všech sil,” řekl starší Liu.

You XiaoMo chtěl užuž vykročit, ale Ling Xiao se ho najednou chopil za paži.

You XiaoMo se otočil a zeptal se: „Co se děje?”

Ling Xiao se letmo podíval po Chen QingEr. „Pokud ti na tom přijde něco špatně, hned jdi do dimenze. Nevadí, že na ni přijdou.”

„Když to říkáš takhle... už teď mám pocit, že je na tom něco divně.”

„...”

„Určitě si budu dávat pozor. Takže můžeš mě teď pustit?” You XiaoMo si uvědomil, že na něj všichni koukali, neboť už všichni seděli, zatímco on tam stál sám.

„To je jedno,” řekl Ling Xiao a pustil ho.

You XiaoMo přišel k plošině a spatřil, že na něj Chen QingEr zírala zdánlivě bezedným pohledem. Z jejích prostých rysů měl podivný pocit, jako kdyby se... usmívala?

Chen QingEr si hrála s pramínkem vlasů a najednou se zlehka usmála. Ten svůj zlověstný pohled upírala přímo na You XiaoMoa a řekla: „Akademie o mě má vážně vysoké mínění, když do boje se mnou, 6. řádem, vyslala mága 8. řádu.”

You XiaoMoa to udivilo, vlastně to dokázala odhadnout?

Nebylo nemožné, aby 6. řád prohlédl 7. řád, ale aby přeskočila dva řády? To se zdálo nepravděpodobné. Zvlášť když měl sklon svou přítomnost zatajovat.

Ale Chen QingEr ho i tak prohlédla. Bylo to, přesně jak starší Liu řekl. Její skutečný řád byl mnohem vyšší, než to vypadalo.

„Prosím, jdi na mě zlehka, seniore,” řekla Chen QingEr a stále měla na tváři něžný úsměv.

Senior, co? Tato Chen QingEr vypadala, že byla o pár let starší než on. Aby jej někdo starší nazýval seniorem, bylo pro You XiaoMoa poprvé.

„Nebuď tak zdvořilá, juniorko, možná jsi ještě silnější než já,” odpověděl You XiaoMo také s úsměvem.

Když Chen QingEr zaslechla, na co narážel, úsměv jí ještě víc zjihl.

„Prosím, až po tobě, seniore.”

„Tak mě prosím omluv.” You XiaoMo to bez obalu přijal, i když dámy měly přednost. Chen QingEr si myslela, že ji nechá jít jako první, a tak kvůli tomu neměla slov.

„He, seniore, není třeba být ke mně tak zdvořilý.”
--------------------------------------------

~ Ling Xiao taky zatajil svou moc. Teď tu jsou dva, co zatajili svou moc. Příští rok budou čtyři... Ale teď vážně, jelikož je YXM i LX takový magnet na problémy, něco mi říká, že to má souvislost. ~ 



1 komentář: