sobota 23. dubna 2022

FOD - kapitola 60


Kapitola 60


Den po koncertu uspořádali Lin SiQing a Ge MengShu oddělené tiskové konference, aby vydali prohlášení ohledně této záležitosti. Ale tato záležitost se týkala smrti hudebního kmotra a po Sun XiMuově stimulaci se novináři k těm dvěma chovali velmi drsně. Stříleli po nich jednou ostrou otázkou po druhé, až ti dva neměli slov.

Lin SiQing se několikrát pokusil uklonit a omluvit, ale nenapadala ho žádná výmluva, kterou by ve své omluvě mohl použít. Jak to mohl ospravedlnit? Na jeho blogu byly uveřejněné i dokumenty, co předložil soudu. Ty zavádějící manuskripty naprosto prokázaly, že byl lhář, nevděčný zlosyn.

„Jsem si hluboce vědom svých vlastních chyb, prosím, odpusťte mi, prosím, dejte mi druhou šanci,” zalykal se a vykoktal tuto větu. Bůh písní se teď zalykal vlastními slzami, brečel jako dítě.

„Žádné odpuštění! Nikdy ti neodpustíme!” zakřičel nahlas Ou Zinanův fanoušek, co se skryl v davu. A pak se někdo přihnal dopředu a hodil na něj sáček s psím lejnem.

Bezpečnost toho muže rychle vyvedla a zanechala rozpačitého Lin SiQinga odhaleného kamerám. Nakonec si uvědomil, že jeho pověst teď byla jako jeho oblek – zavánějící, bez ohledu na to, kolikrát ji očistí, už si ji na sebe stejně nemohl vzít. Vždycky mu bude připadat špinavá.

To zoufalství bylo nesnesitelné. Skoro se na místě zhroutil, ale odolal. Nejdříve musel zachránit Ge MengShu. Ge MengShu o pravdě nikdy nevěděla. Byla nevinná, nemohl jí zničit budoucnost.

Jeho manažer se ho snažil odtáhnout, ale on odmítal odejít. Pár minut pak strávil tím, že očišťoval Ge MengShuino jméno. Zároveň s tím i Ge MengShu pořádala tiskovou konferenci, ale Lin SiQing o tom nevěděl. Nakonec se pečlivě omluvil Ou Zinanovi a Ou BaiBovi.

Fanoušci mu to evidentně nesežrali. Ge MengShu měla předtím závratný počet fanoušků, ale teď prudce klesl a zůstalo jí jenom pár tisíc. Dokonce i nováčci, co debutovali nedávno, měli víc fanoušků než ona.

Yun ZhiYuan si byl vědom Ge MengShuiny blížící se zkázy, zpozorněl a šel vyhledat Sun XiMua.

Společně vešli do jeho kanceláře a usadili se na pohovce. Ge MengShu měla silnou vrstvu líčení, ale nedokázalo to zakrýt, jak byla ztrhaná. Pozdravila Sun XiMua a pak se rychle a letmo podívala po Ou Zinanovi, co byl uvelebený na druhé pohovce.

Ten mladík pil čaj, jeho porcelánově bílá pokožka za slabého slunečního světla zářila. Jeho klenutá obočí odhalovala jeho tichý a melancholický temperament, byl jako obrázek krásy. Bylo těžké si představit, že tak obvykle plachý člověk měl tak zastrašující přítomnost na jevišti. Dokázal přimět desítky tisíc lidí, aby kvůli němu jásali, ječeli, brečeli a aby na něj nikdy nezapomněli.

Rozdrtil veškeré drby, co byly proti němu, a lidé, co říkali, že nedokázal psát písně, neměli po jeho koncertu co říct. Jak vysvětlil na svém blogu, nebyl bez talentu, ale uctíval svého otce tak silně, že sám sebe uvěznil. Myslel si, že svého otce nikdy nepřekoná. Ale smrt jeho otce zlomila tu skořápku kolem jeho duše, a teď měl dostatek kuráže, aby volně létal po obloze.

I Yun ZhiYuan se při pohledu na Ou Zinana cítil velmi komplikovaně. Ten mladý muž se proměnil na jednoho z nejžhavějších hudebníků na vzestupu. Jeho písně okupovaly prvních deset míst všech velkých i malých hitparád a v každé zemi počet jeho fanoušků stoupal. Nazývali ho lídrem rocku, příštím hudebním císařem. Bude moct vytvořit mnohem víc slavnějších skutků než jeho otec.

A Times Records bez váhání opustili tento skrytý poklad. Dokonce mu i zakázali činnost a nakonec ho přinutili obrátit se ke konkurenci. Kvůli tomu dostal Yun ZhiYuan vyčiněno od svého otce a členové představenstva jej také opakovaně kritizovali. Někteří se dokonce dožadovali, aby svou funkci složil.

Ou Zinan za ním několikrát přišel do kanceláře, aby mu to vysvětlil, ale Yun ZhiYuan jej vždycky vyhnal. Kdyby teď mohl vrátit čas, v klidu by jej vyslechl a pak by možná Times Records neupadli do této krize.

Potlačil tu lítost ve svém srdci a otočil se na Sun XiMua a pozdravil jej.

„Sedni si.” Sun XiMu ledabyle mávl, pak vytáhl doutník a předal ho svému milenci.

Zhou YunSheng ho rychle vzal, úhledně jej seřízl a zapálil a pak rychle odvrátil hlavu, aby se vyhnul tomu dýmu.

Sun XiMu se podíval na něj a pak na zapálený doutník v popelníku. A pak tichým hlasem řekl: „Nevěděl jsem, že se ti ta vůně protiví. Přestanu kouřit.”

„Ne. Tohle je tvoje záliba, nemůžeš přestat.” Zhou YunSheng se zasmál a potřásl hlavou. V minulosti se mu už pokusil pomoct přestat kouřit. A ne jenom měsíc nebo dva, ale každou z těch tří nebo čtyř inkarnací. Nikdy neuspěl. Nakonec to vzdal, tohle byl jediný úkol, co nedokázal zvládnout.

Ovinul Sun XiMuovi paže kolem krku a přitáhl si k sobě jeho hlavu. Naklonil se k němu a zašeptal mu do ucha: „Nepřestávej. Mám rád tu chuť tabáku, když mě líbáš.”

Sun XiMu měl bezvýraznou tvář, ale dolní půlka těla se mu rychle zvětšovala a tvrdla. Snášel to a snášel, ale nakonec už se nedokázal udržet. Pohladil svého milence po tváři a oddaně ho políbil na čelo a pak si překřížil jednu štíhlou nohu, aby zakryl tu svou příliš upřímnou část těla. Podíval se na Yun ZhiYuana a zeptal se: „Řediteli Yun ZhiYuane, potřebuješ něco?”

Povídalo se, že Sun XiMu byl chladný a nemilosrdný, ale ten člověk před nimi byl evidentně plný štěstí. Byl jako úplně jiný člověk. Yun ZhiYuana to na okamžik omráčilo a pak řekl: „Pane Sune, doufám, že nám pan Ou pomůže vysvětlit, že Ge MengShu vážně nevěděla, že je ta píseň plagiát. Lin SiQing ji také oklamal, ale teď ji do toho také zaplétají. Byl by zločin, kdyby jí tohle zničilo budoucnost.”

Věděl, že v tom nebylo dostatek výhod, aby na Sun XiMua udělal dojem, a tak rychle dodal: „Slyšel jsem, že chceš koupit pozemek na západ od řeky. To je půda předků Yun, můžu rozhodnout, že ti ji převedu za minimální hodnotu. Pokud pan Ou projeví na svém blogu ochotu MengShu odpustit, MengShu bude mít šanci znovu začít.” Pro dobro budoucnosti své milenky byl ochoten zaplatit jakoukoli cenu.

Ge MengShu to velmi dojalo. Oči ji rudě zářily, zatímco mu pevně tiskla ruku.

Sun XiMu se otočil a podíval se na svého milence. Vážně ten pozemek chtěl, ale pokud by to bylo v rozporu s přáním jeho milence, pak by to neudělal, ani kdyby mu dali veškeré bohatství na světě.

Zhou YunSheng o tom chvíli přemýšlel a pak pomalu zakroutil hlavou. „Říct, že jí odpustím, se zdá velmi snadné, ale to nedokážu, omlouvám se. Slečna Ge nakonec není nevinná. Byla ta píseň pěkná? Jen co ji zaslechla, ji chtěla? Ten člověk, co ji napsal, byl její obdivovatel, udělal by pro ni cokoli, a tak ho slečna Ge svedla. Prosila ho pořád dokola, žadonila ho, aby jí tu píseň dal. Můj bratr mě už ujistil, že pro mě připravuje EP, ale pak se mi najednou začal vyhýbat a nakonec dal tu píseň tobě. Chtěl tě potěšit, jak jen to šlo. Kdyby nebylo tvé hamižnosti a obtěžování, nic z toho by se nestalo. Nikdy svému bratrovi nedokážu odpustit. A přirozeně nedokážu odpustit ani tobě. Prosím, odejděte.”

Zhou YunShenga slova z Ge MengShu strhla ten poslední fíkový list. No ano, Lin SiQing jí to vysvětlil, řekl, že ta píseň je pro Ou Zinana, že je EP téměř hotové. Ale ona věděla, že ta píseň bude populární, že obsadí hitparády, a tak to nevzdala. Tlačila na Lin SiQingova manažera, aby jí s Lin SiQingem smluvil soukromou schůzku. A když byli sami, zařídila, aby mu dala malou naději, pokoušela ho...

A pak se jí přání splnilo.

Ačkoli před médii prohlásila svou čistotu, nedokázala ve svém nitru vymazat ten strach a provinilost. Myslela si, že ten obvykle slabomyslný Ou Zinan slíbí, že jí odpustí. Ale po té sérii překážek se naučil, jak být drsný a chladný.

Litovala toho, ale nebyl tu prostor k vykoupení. Pokud nezíská Ou Zinanovo odpuštění, pak v zábavním průmyslu nikdy nepřežije.

Co by měla dělat v budoucnu? Přijmout Yun ZhiYuanovu nabídku, odejít ze zábavního průmyslu a provdat se za něj? Řekla, že neskončí, ale jeho otec byl intenzivně proti. Rodina Yun nehodlala do svých řad vpustit někoho ze zábavního průmyslu.

Ge MengShu měla pocit, jako kdyby spadla do ledové jeskyně. Co se týkalo toho, jak se cítil Yun ZhiYuan, to nevěděla.




I Yun ZhiYuan se dal považovat za mocnou osobu v zábavním průmyslu, ale tentokrát nedokázal ochránit ani svou milenku. Když viděl, že Ge MengShu měla svou kariéru zpěvačky naprosto zničenou a že Lin SiQing se stěhoval do zahraničí a pravděpodobně se nikdy nevrátí, nitro mu hořelo potlačovanými plameny. Musel si najít místo, kde to ze sebe dostat.

A Ou Zinan se stal primárním cílem jeho odplaty. Za spoustu peněz koupil pár fotek a řekl lidem, aby je přes noc rozšířili po internetu.

Na těch fotkách se spolu líbali dva muži. Ou Zinanova tvář byla velmi jasná, ale druhý muž byl skrytý v temnotě. Ten muž byl vysoký a i tělo měl velmi silné. Svíral Ou Zinana mezi svými pažemi v těsném objetí, ruku měl přitlačenou k jeho zátylku, druhou mu pevně svíral pas. Dolní půlka jejich těl byla spojená... …

Dokonce ani v tom tlumeném světle se nedalo skrýt jejich emoční pouto.

Titulek byl velmi provokativní – Nový Bůh písní je Bůh gayů, nechutně se líbá na veřejnosti.

A pak se toho chopili vandalové dobré pověsti, co zrovna najal, a šířili na internetu, že se stali svědkem toho, jak se Ou Zinan líbal na veřejnosti s různými muži. Jak se s nimi líbal a dokonce i miloval. Že byl prostě zvíře.

Uživatelé internetu zachvátila jedna velká vřava. Byli v šoku a naštvaní a bombardovali Ou Zinanův blog a dožadovali se pravdy. Také volali na velitelství Huanya Group a žádali si vysvětlení. Mnoho homofobů řeklo, že ty fotky byly nechutné. Že při pohledu na ně vyzvrátili večeři.

Někteří lidé se ho samozřejmě zastali se slovy, že je na Ou Zinanovi, jestli bude milovat muže nebo ženy. Ale země C byla obecně konzervativní, takže tyto hlasy byly stále menšinové. Jeden staromódní herec to vzal jako nejvyšší urážku. Nazval to nemocí a dožadoval, aby Ou Zinan rychle vyhledal lékařskou péči a terapii.

Ou Zinanova pěvecká kariéra, co byla ještě v plenkách, utrpěla zničující úder. Jeho sexualita a soukromý život se stal tématem drbů a na povrch vyplavalo pár důvěrných fotografií jeho a Lin SiQinga, když byli ještě mladí. A to spustilo další zlovolné drby. Povídalo se, že Lin SiQinga miloval, ale že to byla neopětovaná láska, a tak hluboce žárlil. A proto ho naschvál zničil.

Jelikož lidé přestali věnovat pozornost Ge MengShu, Yun ZhiYuan té Ou Zinanovy poskvrny využil, aby ji očistil. Zkontaktoval nejlepší domácí hudebníky a měl v plánu jí dopřát nové album, aby se co možná nejdřív mohla vrátit do záře reflektorů.

Předseda Huanya Group Li Li držel v ruce štos novin a předložil je Sun XiMuovi. Zamračil se a zeptal se: „Šéfe, co máme dělat? Máme svolat tiskovou konferenci a objasnit to? Nebo můžeme zařídit, aby měl Ou Zinan skandál s jednou z našich umělkyní, mohli bychom ho tak očistit...”

Při té poslední větě Li Li ztuhl – jeho šéf se na něj díval vražedným pohledem.
----------------------------------------

~ Já bych řekla, že toho skandálu ještě využijí k tomu, aby mohli veřejně vystoupit a vyznat si lásku... Ge MengShu to samozřejmě nezachrání, to by naši dva geniální hrdinové nedopustili! ~


Žádné komentáře:

Okomentovat