sobota 16. dubna 2022

FOD - kapitola 59


Kapitola 59


Před koncertem bezpečnostní pracovníci pečlivě šacovali publikum, aby zajistili, že si nepřinesli žádné video zařízení. Výjimkou byly jen mobilní telefony.

Takže nikdo nepořídil jasné a ucelené video. Ale uživatelé internetu pročesali celý internet a dali dohromady neostré střípky ke sledování. Dobrým písním posluchači nikdy nescházeli a Zhou YunSheng navíc naschvál vybral mnoho populárních písní z jiných světů.

Ta videa se po síti rychle rozšířila a lidé neustále bombardovali oficiální webové stránky Huanya Group s dotazy, kde se dá koupit HD záznam z koncertu. Za pouhé tři dny se počet předplatitelů vyšplhal na stovky tisíc.

Huanya Group tento pozdní prodej záznamu z koncertu plánovala. Tolik peněz by neinvestovali jen tak nadarmo. Uvedli na trh záznam z koncertu a také ohlásili, že měli v úmyslu poskytnout k prodeji čínskou a anglickou EP verzi Kvůli tobě.

Nepochybovali o tom, že se ta píseň dostane na první místa žebříčků. Těch dalších dvacet písní bylo samozřejmě stejně tak dobrých. Budou moct doma i v zahraničí vypustit toto hudební tornádo, tornádo zvané Ou Zinan.

Zatímco se Huanya Group aktivně připravovala na opožděnou publicitu, Times Records se dostalo do nebývalé krize.

Zhou YunSheng předložil to video soudu jako důkaz a za neustálého pronásledování novinářů musel soud ohlásit, že to video bylo vskutku pravdivé a důvěryhodné. Tato zpráva upoutala pozornost všech zainteresovaných. Příliv nadávek na Lin SiQingově blogu každým dnem stoupal. Když lidé viděli, že se to na internetu hemžilo pravdou, většina jeho fanoušků to nakonec vzdala a napsala mu, jak je zklamal. Věřili špatnému člověku, že mu nemohou odpustit, atd.

Když Lin SiQing žaloval Ou Zinana kvůli plagiátorství, Times Records se ho okamžitě zastali a zablokovali Ou Zinana. „Times Records nebude tolerovat nemorální umělce.” Tato věta až do dneška visela na hlavní stránce Times Records.

Z počátku je mnoho lidí chválilo, ale teď měli ti samí lidé pocit, že to byl jeden velký žert. Ten nemorální muž byl dobře chráněn a nevinnou oběť odřízli. Times Records byli až příliš zpátečničtí.

Den po koncertu se akcie Times Records propadly a v mžiku se vypařily miliardy. Pokud se s touto krizí dokonale nevypořádají, tento gigant zábavního průmyslu zaklepe bačkorami.

Yun ZhiYuanův otec, co už byl v důchodu, osobně zašel do Times Records, namířil mu prstem do tváře a pár hodin ho hanil. Lin SiQing a Ge MengShu se skrývali u sebe doma a nebyli ochotní se s nikým setkat.




„A teď co?! Říkal jsem, abychom to nenafukovali, ale tys mě neposlouchal. A teď se podívej, co se stalo, co s tím teď provedeme? Už jsme předložili ten 'důkaz', nemůžeme ho stáhnout! Jsem vyřízený, naprosto vyřízený. Teď jsi spokojený? Jsi šťastný?” Lin SiQing už byl tak na dně, že nedokázal udržovat svou obvyklou eleganci a klid. Ukázal svému jednateli na nos a nahlas ho griloval.

Jednatel byl zticha, oči měl sklopené a plné zoufalství. Během jeho dřívějšího hudebního debutu mu Ou BaiBo řekl, že není schopný. A to mu zničilo cestu ke slávě. Několik let se s tím pral, ale nepovedlo se mu uspět. A nakonec mohl přejít akorát na kariéru jednatele. Ou BaiBo zničil jeho sen, a tak ho nenáviděl, ale nemohl s ním bojovat. A tak se jeho nenávist přelila na Ou Zinana.

Chtěl Ou Zinana zničit, ale nemohl předvídat, že to skončí takhle. Ten manuskript, co předložili soudu jako důkaz Lin SiQingovy neviny, se obrátil proti nim a stal se důkazem jejich viny. Všichni ze země C se na Lin SiQinga dívali jako na velkého šaška. Nebyla z toho cesta ven. Už se nemohli zachránit, mohli akorát čekat na soud a veřejný rozsudek.

Lin SiQing dříve býval Bohem písní a teď už nemohl dál pokračovat. Všechna jeho vytříbená dosažení se promění na prach. A když se o něm v budoucnu někdo zmíní, vždycky to bude buď „hanebný zloděj” nebo „nevděčný zlosyn”.

Takový výsledek byl strašný. Jednatel si rukama zakryl tvář, snažil se ignorovat realitu.

Lin SiQing byl superstar, psychicky na tom byl lépe než jednatel. Jen stěží potlačil svou paniku a hněv a zavolal Yun ZhiYuanovi. Teď ho mohli zachránit akorát Times Records.




Zatímco Lin SiQing byl na pokraji zhroucení, Ge MengShu na tom nebyla o nic lépe. Ačkoli ten soud v případu plagiátorství neměl s jejím jménem žádnou spojitost, když Times Records tu píseň propagovali, navlékli to takto: Lin SiQing napsal milostnou píseň přímo pro Ge MengShu.

Tato upoutávka ji zasypala třpytkami, ale teď se ty třpytky proměnily na lepkavý tér, který ze sebe nedokázala smýt.

Nebyla to milostná píseň, ale rekviem. „Nejlepší milostná píseň, u které se rozpláčete”, „nejoddanější zpěv” a jiná nádherná chvála se teď zdála jako naprostý žert. Ta píseň se stala znesvěcením mrtvého, nejhanebnějším podvodem tohoto desetiletí.

Jen na to Ge MengShu pomyslela, měla pocit, jako kdyby ji někdo hrubě chytil za vlasy a bez milosti ji několikrát nafackoval. Tváře ji pálily bolestí. Za všechnu tu čest, co si tou písní získala, teď bude muset zaplatit ještě bolestnější cenu.

Otevřela počítač a našla svou reakci na Lin SiQingův původní příspěvek – Věřím, že Lin SiQing má skutečné nadání a charakter, stačí to na to, aby se zachovalo Ou BaiBovo jméno.

Tuto větu chválilo nespočet lidí, ale teď to byla trvalá skvrna. Uživatelé internetu se Ge MengShu vysmívali a říkali: Čí chléb jíš, toho píseň zpívej, pomohla jsi šikanovat nevinného, chytíš se kohokoli, abys vystoupala výš, jak se ti v noci spí, atd. Někdo dokonce řekl, že její Kvůli Tobě bylo v porovnání s Ou Zinanovou verzí jen žumpa. A že stačilo to jen zaslechnout a vyvolávalo to zvracení s průjmem.

Vypadni z hudebního průmyslu, ty a Lin SiQing toho nejste hodni!

Ou Zinan má pravdu, nejste hodni odpuštění!

Je sranda dupat po nevinných? To je nejnovější móda celebrit? Všichni jste ničemové!

Během 24 hodin se omluvte panu Ou Zinanovi a zesnulému panu Ou BaiBovi, jinak se vám nabourám do počítače a všechna vaše tajemství vyjevím veřejnosti!

Jedna ta výhružná zpráva Ge MengShu velmi polekala. Vypnula počítač a zajela si rukama do vlasů. Hněv, lítost, úděs a jiné negativní emoce ji téměř doháněly k šílenství.

Tak tvrdě dřela, aby se dostala tam, kde dneska byla. Někdy za to zaplatila svou hrdostí a důstojností. Ale když konečně spatřila, že nastal ten slavný vrchol, najednou zjistila, že ta budova, co ji podpírala, se přes noc mohla zřítit. Nedokázala ani začít uvažovat o tom, jak by touto krizí mohla bezpečně proplout. Měla jedinou možnost, a to pokusit se zachovat svou vlastní pověst.

Musím se zachránit, musím světu říct, že jsem také oběť! S tímto na mysli se Ge MengShu chopila telefonu a zavolala.




Yun ZhiYuan přinutil Lin SiQinga, aby mu řekl pravdu. Tu píseň skutečně okopíroval od Ou Zinana. I kdyby se rozhodl to přiznání nepřijmout, Ou Zinanovo video bylo dostatečným důkazem. Žádný fanoušek s funkčním mozkem by Lin SiQingovi dál nevěřil. Padl z oltáře Bohů písní, počet lidí sledujících jeho blog klesl ze 70 milionů na stovky.

Kdyby okopíroval obyčejnou starou píseň, pak by možná byla naděje, že se ta bouře přežene, ale on okopíroval Ou Zinanovo rekviem pro Ou BaiBoa. A Ou BaiBo se k němu choval jako k vlastnímu synovi. Po své smrti mu zanechal hodnotné studio, věděli o tom všichni v zemi C. Zradil svého dobrodince a pošlapal zesnulé. Toto chování bylo prostě neodpustitelné.

Když ho Lin SiQing požádal o pomoc, Yun ZhiYuan z toho měl masivní bolehlav. Ale Lin SiQing vydělával Times Records spoustu peněz, musel se pokusit ho zachránit.

Ale brzy poté zavolala i jeho milenka. Yun ZhiYuanovo váhající nitro konečně našlo svůj směr. Nejlepším výsledkem by bylo zachránit oba. Ale pokud mohl zachránit jenom jednoho, mohl akorát opustit Lin SiQinga a nechat si Ge MengShu.




Huanya Group svižně vydala EP a HD záznam z koncertu. Pokořili veškeré nejznámější hitparády jak doma, tak v zahraničí jako BILBOARD list, BBC bulletin, UK hitparádu země E, ORICAN ze země R a jiné. Na seznamu nejlepších deseti hitů byla vždycky aspoň jedna píseň z Ou Zinanova koncertního alba. Dokonce i mezinárodní hudební diva Matta Jones vyjádřila svůj zájem nazpívat anglickou verzi Kvůli Tobě. Dokonce se médiím upřímně přiznala, že brečela pokaždé, co tu píseň poslouchala.

Bez ohledu na to, kam jste šli, všude se hrála nějaká z Ou Zinanových písní. A nikdo z kolemjdoucích nedokázal odolat, aby si nebroukali. Někteří se dokonce zastavili, jen aby si to poslechli.

Ou Zinanovo jméno se brzy stalo synonymem pro slávu, jeho popularita se rozšířila po celém světě. Jeho talent obdivovali dokonce i nejslavnější hudebníci.

Za méně než půl měsíce se globálně prodalo více než 10 milionů desek koncertního alba a EP, takže Huanya Group na tom vytěžila zisk stovek milionů. A všechno naznačovalo, že se to album stane nesmrtelnou klasikou, že jeho hodnota bude nevyčíslitelná.

Když se na internet dostaly prodejní statistiky, uživatelé řekli: „Původně si všichni mysleli, že se Sun XiMu pomátl, když investoval takovou sumu do Ou Zinana. Ale to my jsme byli pošálení. Když byli všichni zaslepení Lin SiQingem, Sun XiMu byl jediný, co v Ou Zinanovi spatřil jeho hodnotu. Je to vskutku Bůh investic. A jenom on má odvahu pomoci zničenému člověku uspořádat koncert. To on stvořil Ou Zinana a veškerá jeho budoucí dosažení akorát navýší zisk Huanya Group.”

Když cena akcií Times Records rapidně klesla, Sun XiMu využil příležitost a ve velkém je skoupil a pak se diskrétně uvelebil v představenstvu Times Records. Brzy poté se ti původně dva zábavní giganti sloučily a staly se jedinou vládou.

Huanya Group teď byla celá žhavá Ou Zinanovi posloužit. Dali mu tři osobní asistenty, jednatele zlatého řádu a dali mu na výběr z těch nejlepších a nejucelenějších zdrojů.

Zhou YunSheng momentálně seděl na pohovce a držel v ruce několik smluv.

„Je tu propagace auta, hodinek, oděvu atd. Co si mám vybrat?” Zavřel tu složku a naklonil hlavu, aby se podíval na toho vážného muže, co pracoval u stolu.

„Můžeš si vybrat, co chceš.” Ačkoli ten muž nevzhlédl, jeho tón byl něžný a hýčkající.

„Tak nechci nic. Já akorát rád zpívám a píšu písně, nechci dělat nic jiného.” Zhou YunSheng podědil veškerou Ou Zinanovu šílenou lásku k hudbě.

„Tak se soustřeď na zpívání, řeknu Liovi, aby veškeré žádosti odmítl.” Sun XiMu odložil dokumenty a přišel ze strany k pohovce. Sehnul se a vtáhl Zhou YunShenga do objetí. Hlas měl nesmírně shovívavý.

Zhou YunSheng se tiše uchechtl, pak našpulil rty a políbil Sun XiMua na bradu. Sun XiMuovi potemněl pohled, užuž chtěl svého milence slupnout, když ke dveřím přišel jeho asistent a řekl: „Pane Sune, chce se s vámi setkat pan Yun ZhiYuan.”

Sun XiMu se zamračil. Užuž ho chtěl odeslat pryč, ale jeho milenec zakroutil hlavou. Řekl mu, aby ho pustil dovnitř.
----------------------------------------


1 komentář:

  1. No tahle kapitola byla krapet nudná a trochu jsem se ztrácela, ale konec to trošinku napravil 😇.
    Těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat