pondělí 11. dubna 2022

LMW - kapitola 369


Kapitola 369 – Chytit nepřipraveného


Pozornost diváků se plně soustředila na ně a ti dva začali bojovat. You XiaoMo měl důvod, proč s tím soubojem souhlasil tak snadno. Chtěl využít příležitosti a otestovat druhou pečeť Sumeru, Černou pečeť.

Černá pečeť byla druhá pečeť, co se naučil poté, co se vrátil z Nekonečného moře. Ale až do teď ji v souboji proti nikomu nepoužil. You XiaoMo neměl vůbec ponětí, jakou moc ta Černá pečeť měla.

Jelikož na Chen QingEr bylo něco podezřelého, rozhodl se, že té šance využije a vyzkouší na ní Černou pečeť.

Dušení moc, kvůli které pukala země, byla jako obrovské vlny, co se valily k You XiaoMovi a shlukovaly se před ním. Před ním se otáčela zlatá Žlutá pečeť a všichni cítili, jak v ní rezonovala mocná síla.

Byl to teprve první tah a on už použil první pečeť Sumeru. Omráčilo to všechny, co to sledovali.

Buď You XiaoMo smýšlel o Chen QingEr velmi dobře, nebo ji chtěl prostě zastrašit a uštědřit jí drzé probuzení. Proč by jinak použil tak mocný tah, co by si lidé obvykle nechali až na konec?

Bez ohledu na to proč mnoho se v tom jejím neštěstí vyžívalo. Chen QingEr evidentně musela zapracovat na svých společenských schopnostech.

Chen QingEr se mírně zamračila, jako kdyby jeho počínání nechápala.

You XiaoMovi se mírně vytočil koutek úst. Za pár sekund byla ta Žlutá pečeť před ním hotová. V ní se shromáždila nezměrná moc.

You XiaoMo se podíval k Chen QingEr a usmál se. „Začínám s útokem, radši by sis měla dávat pozor.”

Chen QingEr sice zaslechla, co řekl, ale nejen že nezaujala žádnou obrannou pozici, dokonce mu tiše odpověděla: „Děkuji za radu, seniore.”

You XiaoMovi se kolem nohou protočil poryv větru a on na místě zmizel.

Z davu se ozvalo „och” a „ach”. Mysleli si, že You XiaoMo se připravoval hodit tu Žlutou pečeť, co měl na dlani. Nikdy nečekali, že zmizí.

V další sekundě se You XiaoMo objevil přímo před Chen QingEr. Co následovalo pak, nebyla Žlutá pečeť, ale svižná noha, co měla dost síly na to, aby pročísla vzduch. Kop namířený na Chen QingEr.

Kvůli té sérii nepředvídatelných útoků Chen QingErin výraz zakolísal. I když ten jeho kop vykryla, pořád si musela dávat pozor na tu Žlutou pečeť, co měl na dlani. Bylo pro ni šokující, že navzdory tomu opoždění se nezdálo, že by Žlutá pečeť v nejmenším tratila na síle. A kromě toho You XiaoMo byl tak rychlý a silný, že to nečekala. Vlastně ho podcenila.

Když vykryla jeho podmetení nohou, Chen QingErin výraz se najednou změnil, zatímco rychle ustoupila.

Jako kdyby ji You XiaoMo nechal uniknout. Nohou dopadl na zem a pak se hned odrazil od kamenné podlahy. Jeho modrá silueta ji následovala stejně těsně jako stín.

Chen QingEr byla nepopiratelně rychlá. You XiaoMo musel použít veškerou svou sílu, aby s ní jen stěží udržel krok. Kdyby nedokázal dohnat její rychlost, pak jeho plán přijde vniveč.

You XiaoMo nebyl ochotný dopustit, aby jeho plán selhal, a tak zvedl levou ruku a pohnul prsty. Duševní moc se mu pomalu shlukla na konečcích prstů a vytvořila temnou zář. A on jí mrštil k Chen QingEriným zádům. Chen QingEr cítila, že se k ní zezadu blíží hrozba, a tak neměla na výběr a musela zpomalit. You XiaoMo ji okamžitě dohnal.

Chen QingEr se ubránila té jedné ráně Rezonančního prstu a You XiaoMo hned navázal dalším. Využil té šance, aby se k ní ještě víc přiblížil. Zároveň tu Žlutou pečeť, co upoutávala pozornost všech, ještě nevyužil jako útok.

„Můj bože, on ještě nepředvedl tu mudru?”

V té chvíli si toho už někteří lidé všimli. Při normálním útoku bylo třeba, aby člověk vytvořil mudru, ale You XiaoMo ji nevytvořil. A ještě k tomu to zvládl dvakrát po sobě.

Chen QingEr se stala obětí jeho plánu. Jelikož měl You XiaoMo v jedné ruce Žlutou pečeť, všichni si mysleli, že nebylo možné, aby mohl mudry vytvářet oběma rukama. A proto nemohl k boji použít žádné další taktiky.

A právě v tom se všichni mýlili. Chen QingEr se přepočítala a teď měla na pilno s tím, aby se vypořádala s jeho ranami. You XiaoMoův Rezonanční prst měl do pečetí Sumeru daleko, takže pro ni rozhodně nebude příliš těžké se s tím vypořádat. Ale nedalo se to ani pominout. Proč by jinak bylo třeba, aby to Chen QingEr vykrývala.

Obecně řečeno, každý by se uchýlil k vhodným obranným prvkům nebo přišel se strategií protiútoku, když reagoval na útoky nepřítele. A o to You XiaoMovi šlo. Chen QingEr si musela všimnout, že na tom bylo něco divného, a tak se od You XiaoMoa trochu vzdálila.

Možná měla nějaké to eso v rukávu, ale You XiaoMo měl také svá vlastní překvapení.

Jakmile se dým rozplynul, znovu bylo vidět Chen QingEr. Byla uprostřed velké černé díry. Ani v nejmenším nevypadala pomláceně. Bílý oděv jí jemně povíval ve větru, ale její tvář byla prosta toho jejího něžného úsměvu a jak zírala na You XiaoMoa, co byl pět až šest metrů od ní, tvářila se nevyzpytatelně.

You XiaoMovi v očích problýskl náznak překvapení. Z blízka Chen QingEr zasáhl svou Žlutou pečetí a stejně se jí podařilo zůstat bez úhony! Nebylo pochyb o tom, že svou skutečnou moc skrývala.

„Jsi vskutku silná,” chválil ji You XiaoMo.

„Nesmysl. To ty, seniore, jsi tady ten nejmocnější. Vlastně tě napadla taková strategie. Máš můj obdiv.” Na tvář se jí znovu vrátil úsměv. „Teď je v útoku řada na mě. Dávej pozor, seniore.”

You XiaoMo se okamžitě měl na pozoru.

Chen QingEr zvedla pravou ruku a nepatrně pohnula prsty, když se jí mezi nimi objevil pruh podivné, hedvábné věci. Bylo to růžové a průhledné a vážně to vypadalo jako hedvábná stužka. You XiaoMo odhadoval, že to bylo pět metrů dlouhé.

You XiaoMoa šokovalo, když zjistil, že tato hedvábná stužka byla pravděpodobně utvořená zhutnělou duševní mocí. A přesto na tom bylo něco jiného. Nemohlo to být tak, že... Měla v plánu použít tu hedvábnou stužku jako zbraň?

Chen QingEriny tenké rty se v koutcích vytočily nahoru. Chopila se jednoho konce hedvábné stužky a lehce jí párkrát mávla k podlaze.

„Pa! Pa!”

Možná to vypadalo lehce, a přesto se na podlaze, kde se jí dotkla hedvábná stužka, objevily bílé značky.

A Chen QingEr tentokrát jen stěží použila nějakou sílu. Kdyby jí máchla silně, měl za to, že by podlaha pukla.

You XiaoMo byl stále v hlubokém šoku, ale ta hedvábná stužka se k němu bez varování rozletěla. Měla mu uštědřit svižný úder do tváře.

Hedvábná stužka narazila do země a okamžitě se po té srážce vytvořila díra, co měla zhruba metr v průměru.

Jen co se tomu You XiaoMo vyhnul, hedvábná stužka se otočila a znovu na něj zaútočila, jako kdyby měla vlastní oči. Pokud by dopustil, aby to takhle šlo dál, nemělo by to konce.

Tentokrát se You XiaoMo rozhodl, že se tomu nevyhne, ani se neschová. Z jeho nitra vybuchl silný nával duševní síly a rozdělil se na dva. Jedna část jeho duševní moci sváděla souboj s hedvábnou stužkou, zatímco druhá využila šance a uvěznila ji. Hedvábná stužka takto narazila na překážky a její pohyby se konečně zpomalily. Ale pořád bylo vidět, že se kousek po kousku přesouvala k You XiaoMovi.

You XiaoMo chtěl zkusit tu hedvábnou stužku přetít, jako když bojoval s Chai Junem. Ale Chai Jun se očividně nedal srovnávat s Chen QingEr. Nejenom, že její hedvábná stužka měla udivující schopnost útoku, ale také byla relativně dobrá v obraně. Nijak brzy s ní nic nezmůže.

Teoreticky to bylo nemožné. Bez ohledu na to, jak silnou schopnost útoku nebo obrany duše měla, duševní moc mága 6. vyššího řádu by se neměla dát srovnávat s mágem 8. řádu. Tímhle tempem by se z mágů 6. řádu stali bohové. Tedy pokud její skutečná moc nebyla srovnatelná s tou jeho nebo možná dokonce vyšší. You XiaoMo došel k tomuto závěru a odvolal svou duševní moc.

Jelikož už tam nebyla žádná duševní moc, co by ji držela zpět, hedvábná stužka znovu vyrazila k You XiaoMovi a You XiaoMo se jí znovu vyhnul. Teď z toho byla honěná.

Všichni přihlížející znali You XiaoMovu moc. Ale při pohledu na to, jak ho po aréně proháněla Chen QingErina hedvábná stužka, všichni dali najevo svůj šok.

Uplynulo zhruba pět minut, když se You XiaoMo najednou na místě zastavil. Zrovna když to jeho počínání všechny zmátlo, zostra se otočil a řítil se k Chen QingEr rychlostí, co se zdála ještě větší než dřív. Bylo to, jako kdyby se k ní měl dostat v okamžiku.

Chen QingEr zatikalo v očním víčku. Nebylo to proto, že by You XiaoMo zrychlil. Ale proto, že byli od sebe méně než tři metry! Vlastně ten svůj úhybný manévr použil k tomu, aby mezi nimi zkrátil vzdálenost! Když spatřila zlatou pečeť v jeho dlani, konečně jeho plán pochopila.

Chen QingEr honem odvolala hedvábnou stužku a v mžiku ji proměnila na růžový štít. You XiaoMo zvedl pravou ruku a bez váhání pleskl černou pečetí do štítu. Jeden útočil a druhý se bránil. Ten úder byl tak mocný, že to dokonce vedlo k tomu, že to zčeřilo duchovní energii nebes a země. You XiaoMo využil větru, co se kvůli tomu vzedmul, a rychle ustoupil.

Černá pečeť se snadno protrhala štítem a šla rovnou po Chen QingEr. Za zlomek sekundy byla z místa, kde Chen QingEr stála, slyšet exploze. Kameny to rozsekalo na střepy a kvůli vlivu té rány někteří lidé téměř spadli k zemi.

You XiaoMoa ten pohled omráčil.

Tohle bylo poprvé, co použil černou pečeť. A podle záznamů v Pečetích Sumeru čím člověk déle kultivoval, tím se moc mnoho násobně zvýší. Soudě podle škody, co nadělal, si troufal říct, že to bylo více než jen párkrát mocnější.

Tentokrát nepoužil duchovní energii nebe a země, neboť nechtěl, aby Chen QingEr na tu černou pečeť v jeho dlani přišla. Ještě než člověk nějakou techniku zahájil, musel si dopomoci duchovní energií nebe a země. Kvůli tomu byl proces rozvoje různých tahů mnohem snadnější. Když se člověk spoléhal pouze na svou duševní moci, bylo ji obtížnější zhustit, a proto to na kontrolu dotyčného kladlo mnohem větší nároky.

You XiaoMo chtěl svého protivníka zastihnout nepřipraveného, a tak si zvolil tu druhou možnost. A kvůli tomu se Chen QingEr podařilo tu svou hedvábnou stužku pouze odvolat. Nebylo možné, aby pod nezměrnou silou černé pečeti tentokrát vyvázla bez škrábnutí.

A jak se dalo čekat, když se prach usadil, ukázala se vyčerpaná a potlučená Chen QingEr. Bílé šaty měla zašpiněné a na pár místech natržené. Dav to sice vidět nemohl, ale ve sklopených očích jí byl vidět náznak krutosti a nemilosrdnosti.
--------------------------------------------

~ Jelikož jsme konečně začali bojovat, přece jen tak neskončíme... ~ 



1 komentář:

  1. Že on má smůlu na ty ženský. Ty co jsou na něj milé, by se daly spočítat na prstech jedné ruky 🤷‍♀️.
    P. S.: Doufám, že ji pošle tam, kde slunce nesvítí.

    OdpovědětVymazat