čtvrtek 14. dubna 2022

LMW - kapitola 370


Kapitola 370 – Zuřivost


„Tento souboj nyní končí. Vítězem je You XiaoMo.” Zrovna v tu chvíli se ozval Yan Faův důstojný hlas, prostě ten souboj zastavil.

Diváci okamžitě nahlas zajásali. BaiLi XiaoYu, Jiang XiaoFeng a Liu Yue byli mezi nimi nejvíc vzrušení. Už když slyšeli, že Chen QingEriným protivníkem bude You XiaoMo, byli velmi vzrušení a skoro se nemohli dočkat, až ji You XiaoMo okamžitě propleskne.

Chen QingEr to na okamžik jasně omráčilo. To zlovolné světlo v očích okamžitě nahradilo něco jiného. Upřela ty své lesklé oči na You XiaoMoa. Vypadalo to, jako kdyby byla v radostné náladě. „Ty... jsi You XiaoMo?”

Ten její výraz You XiaoMoa zaskočil.

Zrovna když se chtěl zeptat, jestli ho poznává, Chen QingEr náhle začala jednat. Vypadalo to, jako kdyby se teleportovala, její silueta podivně zmizela z původního místa a vlastně se znovu objevila za You XiaoMoem.

Celý ten proces netrval ani desetinu vteřiny.

You XiaoMo si naprosto neuvědomil ani to, že Chen QingEr zmizela. O nějakém reagování ani nemluvě.

„Pozor.” Yan Fa svým bystrým zrakem rozpoznal její počínání a vycítil její nepřátelství. Chtěl okamžitě přispěchat, ale Yu WenNan, co stál stranou, se k němu najednou vyřítil, než mohl něco udělat. Jeho cílem ale nebyl Yan Fa, ale Ling Xiao. Tu jeho bezvýraznou tvář nahradil výraz s náznakem zlovolnosti a vybuchla z něj aura supersíly.

Dokonce i hlupáci by si uvědomili, že teď bylo na Yu WenNanovi a Chen QingEr něco podezřelého.

Okamžitě propukl chaos.

Chen QingEr neotálela. Zvedla ruku a užuž chtěla You XiaoMoa udeřit, ale zničehonic se objevila rudá postava a svalnatá paže vykryla její ruku. Ve zlomku vteřiny se objevila korozní aura a šířila se Chen QingEr po ruce.

Ale Chen QingEr to ani v nejmenším nepoplašilo. Jako kdyby to celou dobu čekala, na dlani se jí objevila vrstva bílé duševní moci a zabránila té korozní auře v postupu.

Rudá postava využila této chvilky, popadla You XiaoMoa a okamžitě ustoupila.

Chen QingEr je vytrvale pronásledovala. Zdálo se, že byla silnější než ta rudá postava. A trvalo jí jen okamžik, než je dohnala. Pohled jí padl na tu rudou postavu a věnovala jí úsměv, co tak docela nebyl úsměvem. „Ptáku Pýchy, v žádném případě mi nejsi roven. Poslušně mi ho vydej a já tě nechám jít.”

LanQiu neodpověděl a nasměřoval korozní energii, co obklopovala celé jeho tělo, aby na ni zaútočila.

Když to Chen QingEr spatřila, nenaštvalo ji to, neboť se tomu útoku elegantně vyhnula.

You XiaoMo si teď uvědomil, že Chen QingEr a Yu WenNan byli ti lidé, o kterých Podsvětní siréna řekl, že si je v budoucnu najdou. Ačkoli čekal, že tento den přijde, nemyslel si, že se vlastně přestrojí za studenty akademie a proplíží se sem.

„LanQiu, dávej pozor. Měla by být mág 10. řádu a možná na nějakém tajném místě skrývá smluvené démonické zvíře,” pobízel You XiaoMo spěšně.

Chen QingEr se na něj usměvavě podívala. „Chlapče, vážně jsi horlivý. Bohužel je příliš pozdě.”

You XiaoMovi se okamžitě rozzvučela intuice. V další vteřině cítil, jak se mu něco ovinulo kolem zápěstí. Shlédl a spatřil akorát něco, co vypadalo jako bílý provaz. A pak ho to odtáhlo dozadu a on odletěl.

„Pane!” LanQiu se v šoku otočil zpět, natáhl se v pokusu se jej chopit. Ale chytil jen prázdný vzduch.

Honem chtěl You XiaoMoa pronásledovat, ale jak by mu Chen QingEr mohla dovolit zničit jejich plán? Okamžitě použila stužku, co měla v ruce, a zabránila mu v tom. V této chvíli Chen QingEr ukázala sílu, co se rovnala té LanQiuově. Ať ho ani nenapadne, že se tak snadno osvobodí!

Na druhou stranu Ling Xiaa zastavil Yu WenNan. Když Ling Xiao viděl, že You XiaoMoa odtáhli, tvářil se tak ponuře, že to bylo hrozné. Nad rukama se mu za zvukového doprovodu objevil fialový a rudý plamen.

Když Yu WenNan spatřil ty dva druhy plamenů, jeho zlovolný výraz se náhle změnil. „Dva druhy posvátného plamene? Copak se v informacích nepsalo jen o jednom?”

Ling Xiao ho nechal přihlížet a sloučil ty dva druhy posvátného plamene do jednoho, přeměnil je na aberantní plamen, co vznikl smísením dvou druhů plamenů. Byl to ten samý plamen, co se objevil v Nekonečném moři.

V další sekundě se ty valící se aberantní plameny proměnily na gigantického plamenného fénixe. Sálala z něj strašlivá aura, zařval a vrhl se střemhlav k Yu WenNanovi jako živý fénix.

Yu WenNanův výraz se konečně změnil.

Ling Xiao využil příležitosti, aby odběhl, a jeho silueta okamžitě zmizela z jeho původního místa.

Tento rozruch už dávno vyburcoval všechny v Oddělení A. Dokonce i všichni kultivátoři, co kultivovali v Kultivačním centru, byli tak poplašení, že se stáhli z kultivace. Rychle přiletělo nespočet paprsků světla. A mezi nimi bylo tucet paprsků světla, které byly rychlejší než ostatní.

Objevil se i Hei Tian a Pět starších vyjma Duan QiTiana, co stále kultivoval v ústraní. Z dálky viděli ve vzduchu plamenného fénixe zcela vytvořeného z ohně. A zdálo se, že byl s někým na mrtvém bodě.

Kvůli tomuto podivnému ohnivému výtvoru si Hei Tian okamžitě vybavil toho tehdejšího záhadného kultivátora Božského řádu. Ačkoli moc toho plamenného fénixe byla jiná než tehdy, dokázal říct, že byl vytvořený ze stejných plamenů.

Ale jen co se Hei Tian přiblížil, našel další známou auru a očima prohledal oblohu. Okamžitě objevil muže, co bojoval s Chen QingEr. A ten jeho černočerný pohled hned zbystřil. „Pták pýchy?”

„Tato aura se nedá s ničím splést. Rozhodně to je ten pohřešovaný Pták pýchy. Proč by se tu objevil?” Třetího staršího to omráčilo.

V této chvíli dorazili i ostatní. Jako druhý dorazil Yin Ge a další.

Ale netroufali si jít k bojišti příliš blízko. Kvůli tomu nátlaku a teplotě, co sálala z plamenného fénixe, se jim chvělo srdce. Jeden po druhém podléhali údivu.

„Co se to děje?”

Nedostalo se jim žádné odpovědi, neboť ani ostatní si nebyli jistí, co se dělo.

Zrovna v té chvíli zařičely vzduchem dvě agresivní energie a srazily se. Vytvořilo to ohromný poryv větru a po okolí se přelily nárazové vlny.

Když se ty dva stíny oddělily, všichni okamžitě spatřili jejich rysy. Byli to Chen QingEr a LanQiu.

Chen QingEr byla mág 10. středního řádu a zdálo se, že byla silnější než LanQiu. Ale mágové původně nebyli zruční v bojích a bylo ještě více nepravděpodobné, že by jejich celková síla byla o moc vyšší. A tak toho LanQiu využíval a momentálně byli oba na mrtvém bodě.

„Ty špinavá mrcho,” klel LanQiu zlovolně a odplivl si jejím směrem.

„Dvoříš se smrti.” Chen QingErin výraz ve zlomku vteřiny ochladl.

„K čertu s tebou, není předem určeno, kdo se tu uchází o smrt.” LanQiu se styděl za to, že mu ukradli jeho pána, byl kvůli tomu prchlivý. A s tím se k ní přímo přihnal. To jeho počínání, co nebralo ohled na vlastní život, se velmi podobalo Chen QingErinu přístupu: budeme bojovat, dokud ty nezemřeš a já budu žít.

Mezitím se Očistcový pavouk tisíci tváří, co You XiaoMoa ukradl, okamžitě pokusil prolomit bariérou a dostat se ven. Ale tuto bariéru osobně vztyčil Han Gong, jak by se jí mohl snadno prolomit? Dokonce i u nejslabšího místa bariéry bylo třeba trochu toho času, aby se jím prolomil. Špatně odhadli Ling Xiaovu sílu. Kdo by si pomyslel, že se Yu WenNanovi do cesty postaví plamenný fénix?

Než se mohl Očistcový pavouk prolomit bariérou, Ling Xiao už byl před ní. Kvůli tomu strašlivému a impozantnímu přístupu, co čelila, se Očistcový pavouk chvěl strachy, zatímco svých pět prstů s karmínovými nehty ovinula You XiaoMovi kolem krku.

„Stůj nebo ho hned zabiju,” pohrozil Očistcový pavouk a karmínovými nehty téměř pronikla jemným masem You XiaoMova krku.

Ling Xiao se okamžitě zastavil.

V očích Očistcového pavouka okamžitě problýskla vítězoslavná radost. „Teď se odtud vzdal a sleť na zem.”

Ling Xiao nic neřekl, ale ani se nepohnul. Zdálo se, jako kdyby se z jeho černočerných očí vyřinula černá mlha. Přenášela tu nesmírně nebezpečnou auru, kvůli které se žena naproti němu cítila víc a víc rozrušená.

„Jaké si myslíš, že máš právo toto říkat v mé přítomnosti?”

Jen co to Očistcový pavouk zaslechl, rozzuřilo ji to. Tento muž si vlastně troufl dívat se na ni spatra! V tom případě... najednou o něco víc stiskla You XiaoMovi krk.

You XiaoMoův výraz se okamžitě zkroutil bolestí.

Zrovna když se Očistcový pavouk chtěl užuž zasmát, aura toho muže ve zlomku vteřiny nesmírně zamrzla. Jeho černé vlasy se samovolně zvedly. Na jeho bezvýrazné tváři se pod maskou ukázal skrytý symbol fialového plamene. V okamžiku se jeho černé zorničky zbarvily do zářivé ametystové, podobně jako u nebeského císaře, co sestoupil na zemi.

Očistcový pavouk přímo pocítil nátlak strašlivé císařské aury toho muže a okamžitě zbledl jako papír a tělo mu ztuhlo. Nemohl ani pohnout prsty, kterými You XiaoMovi svíral krk.

Ling Xiao ve zlomku vteřiny osvobodil You XiaoMoa z jeho spárů a zároveň s tím Očistcového pavouka zapálil. Ten pronikavě vřískal, ale přitom neopomněl od Ling Xiaa utéct.

„To bolí...” You XiaoMo najednou vykřikl bolestí.

Ling Xiao shlédl a spatřil, že ty dvě ranky, co mu Očistcový pavouk způsobil, se zbarvily do zelenočerna. Očividně to bylo kvůli jedu a Ling Xiao z něj okamžitě strhl oděv a rty mu zakryl tu ránu, aby z ní vysál jed. Jakmile se mu ten jed dostal do těla, posvátný plamen jej okamžitě vytříbil. Přestal, teprve když se ta rána znovu zbarvila do jasné rudé.

You XiaoMo přišel o trochu své životní esence, a tak se malátně opíral o Ling Xiaa.

Ling Xiao se na něj hluboce podíval. Teprve když určil, že byl You XiaoMo v pořádku, obrátil pozornost k Očistcovému pavouku v dálce. Ten pavouk už nějakou dobu planul posvátným plamenem a z těla mu odpadávaly vrstvy černého popela.
--------------------------------------------

~ Jak se ze studentského duelu stal souboj na život a na smrt...? ~ 



2 komentáře:

  1. To je maso 😲! Z toho asi už nevybruslí 🤔.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji! Pravda, po tomhle se z toho nedostanou tak snadno.😉💚

    OdpovědětVymazat