pondělí 25. dubna 2022

LMW - kapitola 373


Kapitola 373 – Unesli Feng ChiYuna


Yu WenNan nevypadal příliš dobře. Vrhl rychlý pohled na to druhé bojiště a zjistil, že Ohnivý Qilin už spolkl tři lidi, přičemž dva z nich byli Chen QingEr a Fei Xie.

Když už o tom byla řeč, Fei Xie byl vlastně o něco silnější než víla Fu Rong. Ale během kritického okamžiku ho víla Fu Rong podvedla, což vedlo k tomu jeho neštěstí, že ho Qilin schlamstnul.

Poté, co Ohnivý Qilin spolkl tři supersíly, jeho impozantní a mocná přítomnost se nedala srovnávat s dřívějškem. Jeho síla jasně o hodně klesla a zdálo se, že jeho aura trochu ovadla. Jelikož Ohnivý Qilin musel strávit kultivaci tří lidí, co snědl, spotřeboval na to celkem dost energie. Nicméně i ve svém oslabeném stavu stejně představoval význačnou hrozbu.

Yu WenNan to v duchu propočítal. Vypadalo to, že tento úkol nedokončí.

Yu WenNan si uvědomil, že Ling Xiao byl tvrdý oříšek k rozlousknutí, a bylo to poprvé, co pomyslel na ústup. Kromě toho pocítil potřebu prozkoumat jeho zázemí. Pokud byl nějakým způsobem zapletený s klanem Qilinů a klanem Démonických fénixů, pak jeho cíl získat klanový poklad bude ještě víc obtížnější.

„NanShene, ať tě ani nenapadne uniknout.” Muži ve středním věku se stačilo jen jednou podívat a přečetl jeho úmysly utéct. Okamžitě zakřičel a upozornil tak všechny ostatní na jeho úmysly a přitáhl na něj pozornost.

Yu WenNan zaklel a pak muže ve středním věku probodával pohledem. Ten mu ten pohled okamžitě oplatil pohledem, co říkal: „Ať tě ani nenapadne utíkat sám.” Ling Xiao se neobtěžoval jim v tuto chvíli věnovat pozornost. You XiaoMo se probral.

Otočil se a shlédl na zem na You XiaoMoa v obklopení LanQiua a ostatních. Když viděl, že na něj You XiaoMo zíral s udivenýma očima doširoka rozevřenýma, bezděky se usmál.

Když si You XiaoMo uvědomil, že se na něj Ling Xiao díval, rozpačitě si promnul nos.

Ling Xiao odvrátil pohled a zvedl dlaň ve směru Qilina.

„Vrať se,” rozkázal.

Qilin jako by dokázal číst jeho myšlenky, odvrhl svou podobu Qilina. Proměnil se na plameny a pak se mu vrátil do ruky. V mžiku zmizel.

Podle toho, jak se věci odehrály, se Yu WenNan obával toho nejhoršího. Pokud Ling Xiao promění kultivaci těch tří lidí, co Qilin spolkl, k vlastnímu užitku, nikdo nebude mít šanci na únik.

Yu WenNan vytáhl něco, co vypadalo jako nefritová destička. Ve skutečnosti to byl Dimenzionální talisman. Dimenzionální talismany existovaly ve třech řádech: vysoký, střední a nízký. Ten, co měl v ruce, byl Dimenzionální talisman vysokého řádu. Vyrobit ho mohly jen supersíly v Posvátném řádu, co byly velmi zkušené v používání moci dimenzí. Mělo to schopnost teleportovat se mezi říšemi. Dokonce i ve Vyšších říších to byla položka k nezaplacení. Jeho nadřízení mu ho původně dali, aby potomka toho člověka teleportoval v případě nouze do Vyšší říše. Při pohledu na přísně střeženého You XiaoMoa neměl na výběr a musel ten talisman použít na sebe. Pomyslel si, že když ho nakonec musel použít, až se vrátí, rozhodně ho potrestají. Člověk musel pochopit, že pán, kterému sloužil, se neohlížel na výdaje, aby You XiaoMoa přivedl zpět. Dokonce mu na to dal i Dimenzionální talisman vysokého řádu.

Nikdo si Yu WenNanova počínání nevšiml, dokonce ani muž ve středním věku, co mu předtím bránil v odchodu.

Ling Xiao odvolal svého Qilina a Qiu Ran a jeho skupina měla jen stěží čas na vydýchání, než se museli vypořádat s Hei Tianem a ostatními. Ani starší Teng už nehodlal věřit víle Fu Rong, neboť zradila Fei Xiea, a tak celou skupinu zasáhl chaos. Bylo jen otázkou času, než prohrají.

„Zdá se, že nemáme na výběr a musíme tentokrát spolupracovat, Mu Shene. Co třeba tohle, prozatím pomineme minulost a budeme se soustředit na to, abychom vyřídili tu nynější záležitost. Co ty na to?” zakřičel Yu WenNan na muže ve středním věku.

Muže ve středním věku překvapilo, co řekl, ale opravdu neměli jinou možnost a museli spolupracovat. Odpověděl: „Jak to chceš provést?”

„Prostě. Ty ho jdi rozptýlit a získej mi trochu času. Chci použít tamto.” Yu WenNan měl na tváři přilípnutý prohnaný úsměv.

Muž ve středním věku chtěl zrovna odpovědět, když si najednou uvědomil, že muž naproti němu zmizel. Výraz se mu změnil a on sebral veškeré své síly, aby se z místa, kde stál, dostal co nejdál. A jak čekal, na místě, kde ještě před chvílí stál, se objevily rudé plameny. Ale po tom muži nebylo ani stopy. Zrovna když po něm začal pátrat, z místa, kde byl Yu WenNan, byla slyšet exploze. Na okraji svého zorného pole viděl, jak se ten muž střetl s Yu WenNanem. Pohyboval se tak svižně, že jen stěží zachytil pár letmých pohledů.

„Můžeš si pospíšit?” zařval Yu WenNan na muže ve středním věku.

Muži ve středním věku v očích problýskl podivný pohled, než se o sekundu později rozhodl. Zrovna když si všichni ostatní mysleli, že pomůže Yu WenNanovi, najednou se proměnil na paprsek světla a vystřelil do nebe. Na nebi se objevil rotující černý vír a zahřměl jeho hlas: „Nan Shene, nemysli si, že nevím, co máš za lubem. Jaká spolupráce? Jen mě chceš využít. Dál sni!”

Yu WenNan vypadal naprosto strašně. Mu Shen ho vlastně oklamal!

A přesně v tomto okamžiku jen tak odnikud vyletěla fialová čepel a zasáhla tělo muže ve středním věku, co se ještě plně nedostalo do černého víru. Vytryskla čerstvá krev a muž ve středním věku neměl ani čas zakřičet, než ho to do toho víru nasálo. Co se týkalo společníka muže ve středním věku, když viděl, že jeho kolega unikl, rozhodilo ho to. Hei Tian spatřil šanci, jak se protrhat jeho obranou, a vytrhl mu srdce.

Šok z Yu WenNanovy tváře ještě ani nevyprchal a už koutkem oka spatřil, jak se k němu co možná nejrychleji řítil Ling Xiao. Tentokrát měl v ruce podivně vypadající vějíř. Yu WenNan v panice rozdrtil Dimenzionální talisman, co měl v ruce, a prostor kolem něj se pokroutil. Prostorová síla jej vtáhla dovnitř a on zmizel.

Ling Xiao na okamžik vypadal omráčeně, ale v další sekundě pohledem přeskočil k You XiaoMovi. Yu WenNan, co před méně než sekundou zmizel, teď stál mezi tím davem. Ling Xiaovi se rozšířily oči, planula v nich ryzí zuřivost.

„Pozor!” You XiaoMo zaslechl Feng ChiYunův hlas a než mohl vůbec zareagovat, někdo ho odstrčil stranou. A v tom chaosu spatřil, jak se Yin Geova bezvýrazná tvář proměnila na šok, zatímco se řítil jistým směrem.

„K čertu se vším!” Yu WenNan ze sebe vypustil řádku kleteb. No ano, měl v plánu použít Dimenzionální talisman, aby se dostal ze střední říše, ale ještě nebyl ochotný se vzdát. A tak to zkusil a bohužel selhal. You XiaoMo otočil hlavou a zjistil, že z nějakého neznámého důvodu spolu s Yu WenNanem zmizel i Feng ChiYun.

You XiaoMo ještě ani nezpracoval, co se stalo, a už ho to pevně vtáhlo do známého objetí. Bylo to, jako kdyby mu ten někdo chtěl rozdrtit pas.

„Co... co se stalo?” Jedinou odpovědí mu bylo Ling Xiaovo pevnější objetí. Tentokrát mu to nejenom přeťalo pas napůl, ale dokonce nemohl ani dýchat.

„Kčertu, to se mě snažíš umačkat k smrti?” You XiaoMo začal kašlat.

Ling Xiao si nad jeho hlavou povzdechl.

„Taková dobrá atmosféra. To nevíš, jak si užít okamžik?”

Dobrá atmosféra?

You XiaoMo se rozhlédl kolem a spatřil akorát chaos, co řádil všude možně. Zacukalo mu v koutcích úst. Jaká dobrá atmosféra, spíš se tu ženili všichni čerti.

„Dobrá, přestaň žertovat. Co se stalo s Feng ChiYunem?”

„Yu WenNan ho unesl,” řekl Ling Xiao prostě.

„Jak to?” You XiaoMo se na něj šokovaně podíval.

„Má Dimenzionální talisman, takže se může snadno teleportovat. A vypadá to, že jich má víc než jeden. Jeho původním cílem jsi byl ty, ale Feng ChiYun tě odstrčil stranou a zaujal tvé místo. Jelikož už Yu WenNan ten svůj Dimenzionální talisman aktivoval, nestihl tě včas polapit,” vysvětlil Ling Xiao.

You XiaoMo měl mysl jako vymetenou. Polapili Feng ChiYuna, protože se ho snažil zachránit. Chvíli váhal a pak se zeptal: „Feng ChiYun zemře?”

Ling Xiao chápal, jak se cítil.

„Neboj se, Yu WenNan možná nemá jasno, jaký vztah je mezi tebou a Feng ChiYunem, ale jelikož tě zachránil, ukázalo to, že jste víc než jen pouzí známí. A jeho cílem jsi ty, takže Feng ChiYun prozatím nebude v nebezpečí.”

„Teď mi nelžeš, že ne?” You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa.

Ling Xiao na to zareagoval úsměvem a pak ho zastihl nepřipraveného tím, že ho zezadu pleskl do hlavy.

You XiaoMo se chytil za hlavu. Už se to snažil čekat, ale stejně nedokázal uniknout tomu, že ho pleskl do hlavy.

„Vážně jsem rád, že nevzal tebe. Jinak bych si rozhodně provraždil cestu do Vyšší říše.” Ling Xiao ho objal.

You XiaoMoa to velmi dojalo. „Hmm, věřím, že bys přesně to udělal. Ale stejně mám pocit, že bychom měli jít Feng ChiYuna zachránit.”

Ling Xiao chvíli mlčel a pak řekl: „Víš, měl bys mi vběhnout do náruče celý dojatý a obejmout mě a vášnivě mě líbat.”

„...”

To by byla tak emocionální scéna, jen kdyby to Ling Xiao neřekl nahlas. V jeho podání znělo tak hloupě, kdyby to udělali.

Jak mluvili, bitva se přiblížila závěru. Kvůli tomu, že hlavní síly utekly, Qiu Ran a ostatní přirozeně nedokázali nepřátele odrazit. Také tu byli ti, co měli jasně nějaký ten vhled, jako třeba starší Teng. Jasně se bál smrti. Jakmile se ukázalo, že se něco pokazilo, okamžitě se sbalil a prchl. Ale pokud kdy klan Teng bude chtít nabýt oporu ve městě Yan, nebude to snadné.

Co se týkalo víly Fu Rong, zašla tak daleko, že se přede všemi obnažila, aby mohla uniknout. Jelikož měla horní půlku těla napůl nahou, lidé se červenali tak moc, až byli rudí až za ušima. A ještě tragičtější bylo, že když bojovala se Třetím starším, ten ji káral za to, že neví, co je hanba.

Víla Fu Rong se z toho možná dostala živá, ale naprosto jí to zničilo pověst.

Fei Xie teď mohl odpočívat v pokoji...
--------------------------------------------

~ Počítal někdo, kolik mrtvol z toho boje vzešlo? Splnil Ling Xiao svou obvyklou kvótu? Chudák Feng ChiYun k tomu přišel jak slepý k houslím a Yin Ge teď nemá svou drahou polovičku. Takže je určitě jasné, že se co nevidět budeme muset přesunout do Vyšší říše...  ~




1 komentář:

  1. Super, mela jsem pekne tri dily za sebou. Dekuji za preklad. A Uz se tesim na vyssi tridu.

    OdpovědětVymazat