čtvrtek 28. dubna 2022

LMW - kapitola 374


Kapitola 374 – Slibný den


„A co Qiu Ran?” Duan QiTian zrovna vyšel z kultivace v ústraní, když se mu k uchu donesly tak explozivní zprávy. Ale neprojevil nejmenší reakci a místo toho se začal ptát na Qiu Rana.

Kdyby tu byl You XiaoMo, rozhodně by dokázal říct, že se celá osobnost Duan QiTiana změnila, jen co vyšel z kultivace. V minulosti You XiaoMo stále dokázal odhadnout jeho nálady, ale teď, když byl rezervovanější, bylo to tak nějak těžké říct.

„Jeho životem provázané zvíře Hong Yun mu zachránil život. Ale tentokrát je pro něj naprosto nemožné se po těch dvou následných vážných zraněních naprosto zotavit. Dalších pár let se pravděpodobně neobjeví.”

To odpověděl druhý starší, neboť to on strážil skrytou třicátou první místnost v Rudé oblasti. A Duan QiTian celou tuto dobu kultivoval v ústraní v této skryté místnosti.

Duan QiTian uhodil do stolu a zamumlal si pro sebe: „Nebude potom takhle velmi obtížné ho později najít, až budu chtít?”

Druhý starší si povzdechl. „S tím se nedá nic dělat. Svět LongXiang je tak obrovský. Obecně je celkem obtížné najít mága 10. řádu, co se naschvál skrývá. Ach ano, slyšel jsi o té záležitosti ohledně tvého učedníka?”

Duan QiTian: „To mluvíš o tom oslovi?”

Druhý starší zjistil, že když Duan QiTian v minulosti huboval a zmínil toto slovo osel, byl vždycky velmi temperamentní. Na rozdíl od teď, kdy měl tvář při hubování naprosto bezvýraznou. Vypadalo to, že výsledky kultivace za těch posledních pár měsíců byly celkem dobré, ale bylo možné, že to možná trochu přehnal.

„Je to tvůj třetí učedník.”

„Co je s ním?”

„Pořád si pamatuješ na toho kultivátora Božského řádu, co se objevil v Nekonečném moři? Je to ten Ling Xiao, co je vždycky s tvým malým učedníkem.”

„Když si pomyslím, že to je on.” Duan QiTian přimhouřil oči. Ačkoli měl vždycky pocit, že je ten muž trochu divný, nikdy ho nenapadlo, že by Ling Xiao vlastně byl ten expert Božského řádu, co celou dobu přebýval na akademii DaoXin.

„Je těžké si to představit, že? Kdo ví, co ho k tomu motivovalo,” hloubal druhý starší ustaraně. Ředitel byl momentálně mimo Akademii. Pokud Ling Xiao vůči akademii DaoXin choval zhoubné motivy, s jejich nynější silou ho nebudou moct zastavit.

„Nemusíš se bát, že akademii DaoXin ublíží.” Duan QiTianovi se na něj stačilo jen jednou podívat a prohlédl jeho myšlenky. „Kdyby měl takové motivy, už by dávno udělal svůj tah. Něco dalšího?”

„Hm, diskutoval jsem s Velkým starším, aby tě nechal s ním vyjednávat. Jsi You XiaoMoův mistr a věřím, že ti nechá trochu té důstojnosti,” vysvětlil druhý starší okamžitě.

„Já vím. Pokud tu není nic dalšího...”

„Dobře, tak já jdu.” Druhý starší se chopil iniciativy a odešel, než ho mohl odehnat. Ačkoli došlo k pár změnám, jeho vrozená povaha se nijak nezměnila.

Když se ten incident ohledně You XiaoMoa a Ling Xiaa prohnal Severem, nikdo na akademii DaoXin neměl čas o tom klevetit, neboť do Oddělení A každý den vtrhla démonická zvířata. To kvůli tomu, že bariéra byla zničená. A tak aby odolali démonickým zvířatům z hor, všichni museli vyrazit do přední linie pomoct. Momentálně bylo celé Oddělení A tak zaneprázdněné, že byli jak spráskaní psi.

Ale stejně došlo k jasné změně.

Teď po nich pokukovalo víc lidí. V minulosti klevetili před nimi, ale teď se toho neodvažovali. A mohli si povídat až daleko od nich.

Zdálo se, že všichni, co vůči You XiaoMovi a Ling Xiaovi měli nějakou zášť, zmizeli z povrchu zemského.

Například Tang MengCheng a Chai Zheng. A vyrojilo se hodně lidí, co ty dva nemělo rádo, a teď je zesměšňovali.

You XiaoMo už na ně dlouho nepomyslel. Už z jeho rukou okusili porážku. Kdyby na ně dál myslel, copak by se nesnižoval na jejich úroveň?

Poté nastaly relativně klidné dny.

Ling Xiao meditoval u nich v pokoji, aby přeměnil kultivaci Chen QingEr a ostatních na svou vlastní.

Bylo mnoho lidí, co si nacházelo záminku k tomu, aby You XiaoMoa vyhledali. Jejich cílem bylo letmo zahlédnout Ling Xiaa. A You XiaoMo se bavil tím, že je klamal, aby zabil trochu času. Ale čekal, že mu jako první na dveře zaklepe stařík a ne Yin Ge.

Jen co You XiaoMo spatřil Yin Gea, okamžitě pomyslel na Feng ChiYuna a padla na něj deprese.

„Půjdete do Vyšší říše?”

„Ano.”

„Zachráníte Feng ChiYuna?”

„Rozhodně.”

„To je dobře, půjdu s vámi.”

„Jistě... ech?”

„YuXuan a já jsme původně z Vyšší říše. Kvůli jistým okolnostem jsme museli sestoupit do Střední říše. Pokud chceš něco vědět, řeknu ti o Vyšší říši všechno, co vím.”

You XiaoMoa stejně trochu překvapilo, když se dozvěděl, že byli z Vyšší říše. Zdálo se, že všechny nedávné události měly nějakou spojitost s Vyšší říší.

„Slyšel jsem, že máš polovinu pokrevní linie démonického zvířete.”

Yin Ge zmlkl. „Správně. Mým otcem je Král devítihlavých hadů a moje matka je lidská kultivátorka. Kvůli jistým interním problémům jsem neměl na výběr a musel jsem přijít sem.”

You XiaoMo měl pocit, že mu Nebesa znovu naservírovala trochu toho melodramatického dramatu. Rozhodně to bylo kvůli něčemu, jako že neměl dostatečně čistou krev nebo tak něco. Ale Král devítihlavých hadů nebyl jen tak obyčejné démonické zvíře. Král devítihlavých hadů byl něco jako Čtyři starodávné klany, zrodil se jako vládce. Jeho postavení bylo mezi démonickými zvířaty extrémně ušlechtilé.

You XiaoMo řekl: „Nevím, kdy vyrazíme. To záleží na Ling Xiaovi.”

Yin Ge: „Tak tě poprosím, abys s ním promluvil.”

„Dobře, promluvím.”

Jen co You XiaoMo vyprovodil Yin Gea, vešel do ložnice, aby se podíval, jak na tom Ling Xiao je. Vypadalo to, že nebylo snadné strávit kultivační základny tří kultivátorů Císařského řádu.

Během posledních pár dní se od ostatních dozvěděl, co se stalo během doby, kdy byl v bezvědomí. A celá ta bitva mu zněla prostě naprosto jednostranná. Ale You XiaoMo ze sebe nedokázal setřást pocit, že s tím Qilinem, co spolkl Chen QingEr a dva ostatní, byl nějaký problém. Jinak by bylo nemožné, aby Ling Xiao bez hnutí seděl na posteli několik dní v kuse.

You XiaoMo se ustaraně podíval na Ling Xiaa, co měl zavřené oči.

Podle toho, jak mu to Tang YuLin popsal, ten člověk jménem Yu WenNan opravdu řekl ten termín „obětní rituál krve”, když Ling Xiao povolal toho ohnivého Qilina.

Když zaslechl to spojení, co v sobě mělo jak „krev”, tak „oběť”, rozhodně to neznamenalo nic dobrého.

You XiaoMo si povzdechl.

„Kvůli čemu vzdycháš?” Najednou mu do hlavy zabubnovala ruka a přitlačila ho k zemi, až se zdálo, že se celý o něco zmenšil. S údivem zjistil, že ten hlas patřil Ling Xiaovi, co měl ještě před chvílí zavřené oči.

„Už jsi v pořádku?” zeptal se You XiaoMo šťastně, zatímco ze sebe stáhl jeho ruku.

„Jak se tomuto tvému manželovi může něco stát? Nebo doufáš, že se mi něco stane?” prohlásil Ling Xiao bez starostí, zatímco si nazul boty a pak slezl z postele.

You XiaoMo se rozhodl, že se s ním kvůli takovým maličkostem nebude dohadovat. „Přišel za mnou Yun Ge. Řekl, že s námi chce jít do Vyšší říše. A taky řekl, že on i Zhan YuXuan pocházejí z Vyšší říše.”

„Pokud chce jít s námi, tak ho nech,” odpověděl Ling Xiao lhostejně.

„Takže kdy vyrazíme do Vyšší říše?” V tomto ohledu celé záležitosti neměl vůbec jasno a rozhodnutí mohl nechat jen na Ling Xiaovi.

„Tak si najděme den.”

„Jaký den?”

„Šťasný den.”

„...”

Duan QiTian jim zaklepal na dveře, zrovna když došli ke konečnému rozhodnutí. You XiaoMovi se po staříkovi vážně celkem dost stýskalo a také chtěl vědět, jak dobře se staříkova duše zotavovala. Ale netroufal si být příliš nadšený, neboť nevěděl, jestli se objeví první nebo druhá osobnost.

Ale když You XiaoMo spatřil Duan QiTiana, potají se přisunul blíž k Ling Xiaovu uchu a zašeptal: „Ling Xiao, myslíš si, že staříka vyměnili?”

„Ta možnost je nízká,” řekl Ling Xiao po chvilce pozorování.

„Proč?” zeptal se You XiaoMo.

„Protože ten jeho pohrdlivý pohled v očích je stejný jako dřív.”

„...”

„Už jsem se doslechl o tvé situaci.” Duan QiTian neodešel, vstoupil dovnitř a bez zbytečných slov šel rovnou k věci. Byl tak otevřený, že to působilo, jako kdyby se bavili o nějakých domácích záležitostech.

You XiaoMo prostě nevěděl, jak na to má zareagovat. Měl pocit, že stařík byl dneska trochu podivný. V jeho výrazu a hlase byla stále ta samá terorizující síla, ale byl chladnější než obvykle.

„Mistře, neměl jsem v úmyslu to před tebou naschvál tajit,” omluvil se You XiaoMo rychle.

Duan QiTian ho okamžitě probodl pohledem. „Pokud jsi to udělal naschvál, utrhnu ti hlavu!”

You XiaoMo se uzarděl hanbou. Vlastně se dalo říct, že to naschvál zatajil.

Duan QiTian ho ignoroval a přesunul pozornost k Ling Xiaovi: „Mého učedníka nemůžeš jen tak volně unést.”

Ling Xiao se lhostejně usmál. „Pak je mi líto říct, že už jsem ho unesl, než se stal tvým učedníkem.”

Duan QiTian se zalykal.

You XiaoMo mu v duchu ukázal palce nahoru, zatímco jeho titěrné já v jeho nitru se smálo tak moc, až mu byly vidět zuby. Ling Xiao byl vážně až příliš skvělý, když jedinou větou naprosto porazil toho výbušného staříka!

Ale mohli by přestat používat takové slovo jako „unést”? Kvůli tomu akorát vypadal hloupě.

Ling Xiao pokračoval: „Duan QiTiane, nepokoušej své štěstí. Nepomohl jsem akademii DaoXin ukořistit Živelnou esenci proto, že tebe nebo ostatní respektuji. Kdyby nebylo tvého malého učedníka, neobtěžoval bych se.”

Duan QiTian se nadmul takovým hněvem, že se mu načepýřil dokonce i knír.

Přišel za nimi ještě kvůli jedné věci. Ale když viděl přístup tohoto muže, vážně se cítil trochu nešťastně, že mu tu záležitost chtěl předat. Mohl na svého malého učedníka akorát plamenně zahlížet: to všechno kvůli tomu tvému muži!

You XiaoMoa ten jeho ošklivý pohled omráčil.
--------------------------------------------

~ Podle mě jsou nejlepší části téhle novely slovní přestřelky Ling Xiaa a kohokoli dalšího. A akorát počkejte, až si YXM začne vytvářet vlastní slovní přestřelky ve Vyšší říši. To teprve nabere grády!  ~



1 komentář:

  1. Tý jo, tak nejdřív jeto několik kapitol, že by člověk usnul, a pak to tam autorka kosí, jak motorovou pilou. Skvělé dva díly. Už se nemůžu dočkat, jak budou řádit ve Vyšší říši. Když s nimi bude i Yin Ge, aby našel svou manželku😁

    OdpovědětVymazat