pondělí 2. května 2022

LMW - kapitola 375


Kapitola 375 – Zapečetěný nefritový disk


Tohle bylo poprvé, co Duan QiTian utrpěl takovou ponižující porážku, ale mohl svou rozladěnost akorát potlačit. A právě kvůli tomu vypadal ještě víc nespokojeně.

„Nehněvej se, mistře. Ling Xiao je vždycky takový. Prostě ho ignoruj.” You XiaoMo ho honem upokojoval. Bál se, že by si svůj hněv vylil na něm. To by bylo vážně strašné.

To jeho upokojování nemělo na Duan QiTiana vliv a naštvaně na něj něco hodil. „Vezmi si tohle,” řekl drsným tónem.

You XiaoMo to honem chytil a zjistil, že mu stařík hodil nefritový disk a že vypadal jinak než informační nefritové disky, co si předtím koupil v XianJi. Tento byl rudý. Bezděky se zeptal: „Mistře, co to je?”

„Copak nemáš oči, aby ses sám podíval?” hudral Duan QiTian.

You XiaoMovi zacukalo v oku. Věděl, že to on zaplatí za Ling Xiaovo vysmívání. Jistěže věděl, že to je nefritový disk; ptal se, co obsahoval.

You XiaoMo se rozhodl, že se vyhne tomu, aby staříka ještě víc naštval, a uctivě se zeptal: „Mistře, proč mi dáváš tento nefritový disk?”

„Není ode mě,” řekl Duan QiTian nečekaně.

„Není od tebe, mistře? Tak od koho?” zeptal se You XiaoMo překvapeně.

„Bylo to rozhodnutí, ke kterému se dospělo poté, co jsem to prodiskutoval s Hei Tianem.”

You XiaoMo byl zmatený. „Ale proč?”

Duan QiTian vysvětlil: „Jak tvůj muž řekl, akademie DaoXin dokázala získat Živelnou esenci bez pochyby díky vám dvěma. Takže jako dík a odplatu za 30% duchovních drahokamů, co jsi neobdržel, jsem to prodiskutoval s Hei Tianem a rozhodli jsme se ti dát tento nefritový disk.”

Po tomto připomenutí si You XiaoMo najednou vzpomněl.

Nakonec těch svých 30% duchovních drahokamů nezískali zpět. Ačkoli velký starší zabil jednoho z Qiu Ranových pomocníků, neměl u sebe duchovní drahokamy on, ale ten chlápek jménem Mu Shen.

Naprosto na to zapomněl, protože měl tak napilno s obavami o Ling Xiaa.

„Co je na tomto nefritovém disku?” You XiaoMo se na ten disk podíval. Pokud se velký starší a Duan QiTian rozhodli je tím odškodnit, pak to nebude jen tak něco.

Duan QiTian řekl: „Tento nefritový disk není jen tak ledajaký nefritový disk, je zapečetěný. Zapečetěné nefritové disky nejsou běžné, ale obvykle jakýkoli nefritový disk s pečetí obsahuje něco nesmírně cenného. Hei Tian a já už jsme to zkoušeli, ale dokonce ani když spojíme síly, nedokážeme zlomit pečeť na tomto nefritovém disku. Takže jedno je jisté: člověk, co tam tu pečeť vytvořil, byl mág 11. nebo 12. řádu.”

You XiaoMo do sebe nasál vzduch.

Cena něčeho, co patřilo supersíle Božského nebo Posvátného řádu, se pravděpodobně dalo srovnávat s Živelnou esencí.

Ale...

„Mistře, takže tím chceš říct, že ani ty, ani velký starší neví, co na tom je. Jen že je to velmi cenná informace?”

Po Duan QiTianově tváři přelétl náznak nepohodlí, ale stejně nadmul hruď a sebevědomě řekl: „Správně!”

You XiaoMovi zacukalo v koutcích úst. Nemůžu uvěřit, žes vlastně měl odvahu to říct.

Ale pokud to byla pečeť, co vytvořila supersíla Posvátného řádu, pak ji nedokáže rozlomit ani Ling Xiao. Copak by potom tento nefritový disk nebyl hora zlata, na kterou se mohl jen dívat, ale nemohl použít?

„Jen tak mimochodem, mistře, jak to, že sis tak jistý, že to byl mág?” zeptal se You XiaoMo zvědavě. Na tohle se chtěl zeptat už předtím.

„Protože jsme tento nefritový disk s Hei Tianem našli v jeskynním skladišti, co tu bylo přinejmenším sto tisíc let. Z větší části tam byly magické byliny a magické pilulky a pár svitků, které popisovaly techniky, co měly spojitost s duší. Majitel té jeskyně byl celkem očividně mág,” řekl Duan QiTian.

„Tak proto.”

„Nech si to,” řekl Ling Xiao najednou, i když byl do teď zticha.

You XiaoMo si ten nefritový disk okamžitě a bez váhání schoval. Ling Xiao měl vždycky pravdu.

Duan QiTiana to ještě víc rozladilo. Nebylo snadné přijmout tohoto svého nejmladšího učedníka a teď ten řečený učedník poslouchal víc někoho jiného než jeho. Měl pocit, jako kdyby mu toho učedníka ukradli.

„Mistře, co se děje?” Když You XiaoMo vzhlédl, spatřil staříka s výrazem, co jako by říkal: Jsem nespokojený, utěš mě. Srdce mu poskočilo, kvůli čemu teď ten stařík bláznil? Ale to nemohl říct nahlas.

„Pojď na chvíli ven.” Poté ani stařík nečekal na souhlas a odešel z místnosti.

„Na chvilku půjdu ven. Hned se vrátím,” řekl You XiaoMo Ling Xiaovi a pak následoval staříka ven.

Stařík na něj čekal před domem a když ho spatřil, zaklel: „Příliš zatraceně pomalu.”

You XiaoMo to automaticky vyfiltroval. „Mistře, potřebuješ něco?”

Duan QiTian chvíli přemýšlel, co říct. „Dokončil jsi s ním tu knížku duální kultivace, co jsem ti posledně dal?”

You XiaoMo se začervenal. „Ano...”

Duan QiTian pak řekl: „Byl jsi nahoře ty nebo on?”

You XiaoMo nedokázal odpovědět.

Duan QiTianovi nebylo třeba odpovídat, aby odpověď znal, a ještě trochu víc zbledl v tváři. „Budižkničemu. Jsi muž, to nevíš, jak být nahoře?”

Mistře, myslíš si, že mě už dřív nenapadlo to zkusit? Ale je to příliš těžké, bojová síla tvého studenta je příliš nízká.

You XiaoMo si nemohl pomoct a v duchu se zkritizoval. Vzpomněl si, jak mu Ling Xiao tehdy dal šanci, ale on se toho zalekl a vycouval. Ale to by staříkovi neřekl ani při smrtelných mukách.

Když Duan QiTian viděl, jak odmítal mluvit, zachvátil ho takový ten druh hněvu, co člověk cítil, když jeho děti nesplnily jeho očekávání. Vytáhl nádobu a naštvaně řekl: „Vezmi si tohle.”

You XiaoMo si to vzal, trochu se schoulil. „Co to je?”

Duan QiTian si odfrkl. „Toto je pilulka, co jsem vyrobil, jmenuje se Pilulka Očarování srdce. Pokud mu dáš tuto pilulku, můžu ti slíbit, že si splníš svůj sen. Máš jenom jednu šanci, takže si toho važ. Teď půjdu.”

A pak vážně odešel.

You XiaoMo hloupě zíral na Pilulku Očarování srdce, co měl v ruce. Ve skutečnosti neměl žádná přání. A navíc pokud by ji vážně dal Ling Xiaovi sníst, měl pocit, že to on by byl nakonec v maléru. Bylo lepší nedělat nic zbrklého.

You XiaoMo tu pilulku pečlivě uložil. Rozhodl se ji skrýt. Ling Xiao se o ní nesměl dozvědět.

„Na co zíráš?” promluvil mu Ling Xiao najednou u ucha.

You XiaoMo polekaně vyskočil a otočil se, jen aby za sebou spatřil Ling Xiaa. Kdo ví, jak dlouho tam byl. „Ty ty ty... proč jsi vyšel ven?”

Ling přimhouřil oči. „Co, to nemůžu jít ven?”

You XiaoMo se napjatě usmál. „Jistěže ne!”

Ling Xiao si odfrkl a otočil se zpět dovnitř.

You XiaoMo jej honem následoval.

Tehdy se Ling Xiao najednou otočil, v jeho výrazu byl znát náznak pobavení, když výsměšně řekl: „Jen tak mimochodem, nezapomeň mi říct, kdy hodláš použít tu pilulku Očarování srdce. Nemůžu se dočkat.”

You XiaoMo: „...”

Jak se dalo čekat, slyšel je.

Ti dva se vrátili do pokoje a Ling Xiao k němu natáhl dlaň. „Ukaž mi ten nefritový disk.”

You XiaoMo mu ho bez váhání dal. Vážně chtěl vědět, jestli Ling Xiao dokáže tu pečeť zlomit. Pokud ano, budou se moct hned dozvědět, co je uvnitř.

Ling Xiao chvíli protáčel nefritový disk mezi palcem a ukazovákem a pak za You XiaoMova netrpělivého pohledu řekl: „Tvůj mistr nelhal. Na tomto nefritovém disku je několik mocných pečetí.”

„Několik?” zeptal se You XiaoMo v šoku. Myslel si, že tam byla jenom jedna.

„Správně, několik. Ale jednotlivě ty pečeti nejsou moc silné. Ale pokud je vztyčíš spolu, vytváří velmi mocnou pečeť. Tuto pečeť je nesmírně těžké zlomit, protože pokud se byť jen v jednom bodě zmýlíš, nefritový disk se okamžitě promění na prach. Odhaduji, že je vcelku možné, že majitelem tohoto disku je mág 12. řádu,” řekl Ling Xiao.

„To je až příliš drsné. Co když tu pečeť nikdy nerozlomíme?” V mžiku to You XiaoMovi roztříštilo jeho ducha lovce pokladů.

„O tom pochybuji,” řekl Ling Xiao s úsměvem.

Když You XiaoMo viděl, že měl zdánlivě plán, rozzářily se mu oči. „Napadlo tě něco?”

Ling Xiao řekl: „V minulosti by to bylo nemožné, ale teď je to jiné. Jakmile strávím kultivační základnu Chen QingEr a ostatních, budu ji moct rozlomit.”

You XiaoMo pochopil. Takže to mělo co dělat s úrovní kultivace. „Jak dlouho to bude trvat?”

Ling Xiao mu dal konzervativní odhad: „Tři měsíce.”

„Tak dlouho!” vykřikl You XiaoMo. Předtím si myslel, že Ling Xiao už byl v pořádku, ale najednou si na něco vzpomněl. „Co je vůbec ten Rituál obětní krve?”

„Je to tajná technika klanu Qilinů. Neboj se. Nepoužil bych ji, kdybych ji nedokázal zvládnout. To proto, že Chen QingEr a ostatní měli velmi vysokou kultivační základnu. Čím je řád vyšší, tím je těžší ho vstřebat. Je ošemetnější ho přeměnit, to je celé. Nic nezvyklého.” Ling Xiao věděl, že se o něj bál, a tak ho utěšil.

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel, než si potvrdil, že nelhal.

Poté se začali připravovat na odchod do vyšší říše. Ta říše byla v jiné dimenzi, takže si toho museli spoustu připravit. Jako například Transdimenzionální tunel.
--------------------------------------------

~ Na obsah disku si asi budeme muset chvíli počkat...  ~



1 komentář: