čtvrtek 5. května 2022

LMW - kapitola 376


Kapitola 376 – Transdimenzionální tunel


Spojení mezi vyšší úrovní a střední úrovní se nazývalo Transdimenzionální tunel.

Dimenzionální tunel byl jiný než transportní kruh, a to jak konceptem, tak úrovní nebezpečí.

Transportní kruh byl konstantní forma transportace pomocí prostorových sil. Co se týkalo nebezpečí, na stupnici od jedné do sta to bylo kolem deseti.

Na druhou stranu transdimenzionální tunel byl něco jiného.

Podobalo se to v tom, že to bylo spojení utvořené mezi dvěma říšemi a vytvářející cestu mezi nimi. Ale kvůli nerovnováze mezi těma dvěma místy bylo spojení nestabilní, a proto velmi riskantní. Pokud by se riziko vyjádřilo procenty, bylo to zhruba 80%. Tedy pokud nespolupracovalo pět nebo více kultivátorů Božského řádu, aby vytvořili relativně stabilní tunel. V takovém případě bylo riziko tak na 50%.

Yu WenNan a ostatní přišli do střední říše s rizikem 50 na 50.

Problém, kterému Ling Xiao a ostatní čelili, byl právě kvůli Transdimenzionálnímu tunelu. Museli jeden vytvořit mezi dvěma říšemi.

A tehdy se You XiaoMo zeptal: „Když Yu WenNan a ten muž ve středním věku odešli, také šli dimenzionálním tunelem?”

„To není stejné,” vysvětlil Ling Xiao. „Yu WenNan použil Dimenzionální talisman. Pomocí Dimenzionálního talismanu vysokého řádu se dá cestovat mezi dvěma říšemi. V porovnání s dimenzionálním tunelem je to mnohem lepší, co se týče bezpečnosti a stability. Ale na dimenzionální talisman vysokého řádu narazíš jen zřídka. A to jenom kvůli tomu, že ho dokáže vyrobit jen kultivátor Posvátného řádu, ale také proto, že je těžké jej vyrobit. Povede se to tak jednou z deseti pokusů.”

To znamenalo, že bylo možné, že všechno, co na to člověk vynaložil, přijde vniveč.

„Takže ten muž ve středním věku odešel pomocí Transdimenzionálního tunelu?” zeptal se You XiaoMo.

„Správně. Ale ten, co použil, byl omezený. A po tolika dnech už je to tunelové spojení se světem LongXiang pravděpodobně pryč.”

You XiaoMo se zklamaným výrazem řekl: „To je škoda. Ale pokud je to takhle, nebudeme si muset sami vytvořit dimenzionální tunel? Ale ty jsi jenom kultivátor Božského řádu a ředitel akademie Han Gong tu není. Jinak by nám mohl taky vypomoct.”

„Neboj se, zvládnu to sám, ale budu potřebovat trochu času,” odpověděl Ling Xiao a vytočil rty nahoru. „Transdimenzionální tunel vyžaduje spoustu energie a času.”

„To nevadí. Až bude hotový, prostě půjdeme.” Ačkoli You XiaoMo chtěl jít Feng ChiYuna zachránit hned, věděl, že to nemohli uspěchat.

Yin Ge si toho byl jasně také vědom, a tak je zhruba další měsíc neobtěžoval.

Na normální Transdimenzionální tunel bylo třeba tři kultivátory Božského řádu a jeden nebo dva měsíce. Ale jelikož byl Ling Xiao sám, časově se to protáhne na dvojnásobek.

Během této doby se ten chaos, co vznikl ve městě Yan, zklidnil.

Ačkoli akademie DaoXin čelila dalšímu komplikovanému problému.

Od chvíle, co se rozbila bariéra, vypustilo to démonická zvířata z hlubokých hor. Jednou za čas se objevil případ, kdy démonická zvířata zaútočila na studenta.

Jelikož tu bariéru vztyčil Han Gong, Hei Tian neměl schopnost vztyčit tak silnou jako ta původní, a tak si museli vystačit s tím, co měli. A tak ta bariéra kolem Oddělení A dokázala ochránit pouze před démonickými zvířaty 8. řádu a níže.

Ale to bylo jen dočasné opatření.

Démonická zvířata, co měli vyšší řád, mohla stále proniknout dovnitř a akademie musela zorganizovat všechny studenty.

Oddělení A sice bylo hluboko v horách, ale kvůli prostředí bylo jen pár oblastí, kudy mohl někdo vniknout dovnitř. Bylo tu jenom osm vstupů. A tak akademie za pomoci odměny ve formě bodů začala podporovat silné studenty z Bloku 1 a 2, aby pomohli ty vstupy strážit.

You XiaoMo byl v První stovce Bloku 2, i když jenom na 51. místě. Ale při jeho talentu mága 8. řádu bylo rozhodně možné, aby se dostal na první tři místa.

Kvůli tomu a také kvůli jeho vztahu s Ling Xiaoem ho akademie nevyňala ze seznamu studentů. A dneska bylo na něm, aby spolu s 24 dalšími studenty strážil vstup. Jelikož měli na starost vzdálený vstup, kudy přicházela jen malá démonická zvířata, měli k dispozici méně lidí.

Aby se zabránilo tomu, že by vyvstal stejný problém jako minule, Ling Xiao řekl You XiaoMovi, aby povolal všechna své démonická zvířata.

Od chvíle, co odhalili jeho totožnost, nebyl důvod, aby SheQiu a ostatní zůstávali v dimenzi. Jelikož se teď mohli volně potulovat, všichni kromě vyspělého SheQiua a LanQiua se rozprchli... dokonce i to malé kuře, kterému výslovně řekl, aby si mu na hlavě nestavil hnízdo.

You XiaoMo z toho byl trochu rozmrzelý. Když tak o tom přemýšlel, to malé kuře k němu bylo více méně přilepené. Ty jeho dva pařátky mu málem přirostly do vlasů. Ať tahal, jak tahal, nepustilo se. A teď dokonce i to kuře zdivočilo a odešlo.

„SheQiu, LanQiu, vy dva jste nejlepší.” You XiaoMo se na ty dva, co zůstali, dojatě podíval.

SheQiu lenivě odpověděl: „To proto, že nám Šéf řekl, že tě nemůžeme ani na sekundu nechat o samotě, nebo jinak...”

LanQiu živě přikývl. Vlastně chtěl prozkoumat hluboké hory jako XiaoHei a ostatní. Zvláště Nerovný sráz. Chtěl vědět, jestli jeho staré hnízdo zabralo nějaké jiné zvíře.

You XiaoMo si podrážděně pomyslel: Ti mizerové.

Jakmile ti tři odešli, vydali se na místo setkání.

You XiaoMo už ten seznam viděl a studenti byli rozdělení podle síly, aby se zaplnila každá hodina dne. Ale v jeho skupině byli jenom tři, co měli v Oddělení A nějakou tu pověst. A taky ani jednoho neznal.

Původně si myslel, že bude s pár známými tvářemi, ale nečekal, že tam nebude ani jedna.

„Hele, lidi, to je You XiaoMo.”

Jak dorazil, hovor utichl. O chvilku později se lidé zase rozhovořili, ale mnohem potišeji. Tlumili hlasy, pravděpodobně se báli, že je zaslechne.

„Chlape, mít patrona je vážně něco jiného, co? Dokonce si přivedl dva strážné.”

„Ach, tolik závidím. Kdybych se jen mohl setkat s někým jako Ling Xiao.”

„Tsk, co je na tom k závidění, někdo jako on...” řekl muž, co si nedokázal pomoct a záviděl. Ale než vůbec domluvil, obrátilo se na něj mnoho pohledů a podivných výrazů. Dokonce i když věděl, že You XiaoMo měl patrona, co byl tvrdší než diamant, stejně si troufl o něm mluvit špatně. Měl takovou kuráž!

Ale ten muž nemohl pokračovat, když na něj všichni tak zírali, a tak stáhl hlavu mezi ramena a bez dalšího slova ustoupil zpět do davu.

You XiaoMo tu atmosféru vycítil a smutně se podíval nahoru pod úhlem 45 stupňů.

Prosím, nebuďte mnou posedlí, jsem akorát mýtus!

Když si You XiaoMo vzpomněl na tak známou frázi, bezděky se v duchu zasmál. Nemyslel si, že tu frázi jednoho dne použije.

LanQiu i SheQiu ve stejné chvíli odvrátili zrak.

Což znamenalo – My tuhle věc neznáme, nespojujte nás s tím.

Zanedlouho dorazil vůdce jejich skupiny, starší Ye. A okamžitě upřel pozornost hlavně na You XiaoMoa.

Strážení bylo velmi únavné a You XiaoMo nebyl ten typ člověka, co by mohl zůstat stát bez pohybu, a tak řekl SheQiuovi, aby za něj to strážení vzal. A s LanQiuem po boku si velmi otevřeně udělal přestávku, ale nikdo proti tomu nemohl nic říct.

Uplynul jeden den, zatímco on vyráběl pilulky.

Když starší Ye viděl, že slunce mělo co nevidět zapadnout, řekl všem, aby se připravili. Za ani ne půl hodiny je přijde vystřídat další skupina.

You XiaoMo si sbalil svůj kotlík a vstal, oprášil si z nohavic prach.

Když už byla řeč o kotlících, měl za to, že možná bude potřebovat nový. Ačkoli ten, co mu dal zástupce ředitele Yan Fa, nebyl špatný, jak si rozvíjel své schopnosti v multitaskingu, chtěl větší kotlík. Ale to bude možná obtížné.

Netrvalo dlouho a za chvíli přišla další skupina, aby se s nimi vyměnili.

Ale You XiaoMo přesto mezi nimi nenašel žádnou známou tvář, a tak prostě odešel s SheQiuem a LanQiuem. Celý ten den byl nezáživný a nudný, ani stín démonického zvířete a i kdyby tam nějaké bylo, než by se dostalo k You XiaoMovi, postarali by se o něj jeho dva osobní strážci.

Když se ti tři vrátili do pokoje, XiaoHei a MaoQiu už byli uvnitř. Ovšem PiQiu, co někam zavedl CatQiua a malé kuře, se ještě nevrátil.

You XiaoMo vešel do vnitřní komnaty, hledal Ling Xiaa.

Ling Xiao uvnitř meditoval, neboť zrovna spotřeboval spoustu energie na tvorbu dimenzionálního tunelu.

Za poslední dva měsíce se stal svědkem Ling Xiaovy pilnosti.

„Co se děje?” zeptal se Ling Xiao. Jakmile otevřel oči, spatřil před sebou You XiaoMoa s nakrčenou tváří.

You XiaoMo vytáhl ze své dimenze pilulky, co vyrobil během své strážné směny, a nacpal je Ling Xiaovy do rukou. „Tohle jsou pilulky 8. řádu, co jsem dneska vyrobil. Na, všechny si je vezmi. Když se sníš, měl by ses zotavit rychleji.”

Ling Xiao pozvedl koutky a řekl: „Copak, to se o mě bojíš?”

You XiaoMo mu s širokým úsměvem odpověděl: „Správně, necítíš se velmi poctěně?”

Ling Xiao mu najednou naklonil hlavu nahoru a ďábelsky se usmál. „Poctěně zase až tolik ne, ale nevadilo by mi, kdybys mě odměnil trochu jinak.”

You XiaoMovi zčervenala tvář a očima střílel sem a tam. „Tak já počkám.”

Ling Xiao mu smrtelně vážným hlasem řekl: „Manželko, ty mě pokoušíš.”

You XiaoMo cítil, jak mu zacukalo v koutku úst, vážně ho pokoušel?

Ale bez ohledu na to, jestli ho pokoušel nebo ne, Ling Xiao, co střádal síly, vzal za bílého dne You XiaoMoa do postele. You XiaoMo se napůl vzpíral a napůl se poddal. Kvůli tomuto cvičení musel druhého dne zůstat ležet v posteli. A You XiaoMo si kvůli tomu dlouho stěžoval. Pokud měl ten chlápek pořád tolik energie, neměl s ním vůbec soucítit.
--------------------------------------------

~ ... ~



3 komentáře:

  1. Děkuji za další díl. Už se těším, až budou ve Vyšší říši.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji. Nastřádala jsem si hned 4 kapitoli. A byla to paráda.😄👍

    OdpovědětVymazat