pondělí 30. května 2022

LMW - kapitola 380


Kapitola 380 – Bůh zlodějů z Deseti božských bohů


BeiDong byl na světě TongTian dobře známá pustina, z větší části pro vyvrhele a tuláky. A teď už se rozrostli tak moc, že se z nich stalo deset různých sil; každá se od sebe lišila a způsobovala malé konflikty.

Ale oblast BeiDongu byla širá a i když ji ovládalo deset sil, pořád tu byly oblasti, kde přežívaly menší síly. I když byl BeiDong jen součástí světa TongTian, v porovnání se světem LongXiang byl desetinásobný.

Tohle všechno You XiaoMovi vysvětlil Dao Yun.

I když byl Dao Yun na světě TongTian také poprvé, věděl o tomto místě od mládí z příběhů svého mistra Dao Zua. A díky nim to tu toužil navštívit.

A tak když Dao Yun mluvil o BeiDongu, mluvil sebejistě.

Dao Yun řekl You XiaoMovi, že on byl také ze Střední říše. Ačkoli to nebyl svět LongXiang, bylo to něco jiného.

Vyšší říše byla jenom jedna, a to svět TongTian, ale bylo více než jedna Střední a Nižší říše. Údajně bylo nejvíce nižších říší, a to ve stovkách milionů.

„Tvůj mistr je Bůh zlodějů z Vyšší říše, a přesto jsi ty ze střední říše. To mi nepřijde správné, jak spolu normálně komunikujete?” zeptal se You XiaoMo zvědavě. Měl pocit, že Dao Yun toho vážně věděl hodně.

Dao Yun se uchechtl a odpověděl: „To proto, že se můj mistr naschvál vydal do střední říše, aby tam nabral učedníky. Ale já nejsem jediný učedník, kterého můj mistr má. Údajně má dalších devět, i když jsem je nikdy neviděl.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, neměl slov.

Nejdřív si myslel, že Dao Yun je jediný učedník Boha zlodějů, ale byl vlastně jen jedním z nich.

„Co to je, jak to, že jsi je nikdy neviděl?”

Dao Yun odpověděl: „Protože jsou z jiných říší než já. Jen jsem se o nich občas doslechl od svého mistra.” Jak o tom mluvil, oči mu potemněly.

„Tvůj mistr chce z vás deseti najít svého pravého nástupce, že?” Ling Xiao do teď nic neřekl a teď se najednou otočil a věnoval mu vědoucí pohled.

Dao Yun odvrhl ten sklíčený pohled a udiveně se zeptal: „Máš pravdu, ale jak to víš?”

Než mohl Ling Xiao promluvit, You XiaoMo vysvětlil: „To se dalo snadno odhadnout. Tvůj mistr je Bůh zlodějů. Při jeho postavení není třeba, aby šel hledat učedníky do střední říše. O to méně, aby si jich našel deset z deseti různých říší. Kdyby jen chtěl učedníka, nemusel si to dělat tak komplikované. A proto to určitě bylo tak, že chtěl otestovat vás deset, aby viděl, kdo bude doopravdy pokračovat v jeho odkaze.”

Ling Xiao přikývl s úsměvem: „To nebylo zlé.”

Dao Yun se cítil trochu sklíčeně, protože to všechno odhadli správně. Ale on na to přišel až tři roky poté, co mu bylo řečeno, že má devět dalších juniorů.

„Máte pravdu, mistr chtěl mezi námi deseti najít pravého učedníka. Svět TongTian byl první test. Ten Transdimenzionální tunel, kterým jsem prošel, mi nechal můj mistr. Před půl rokem jsem ho šel hledat sem na svět TongTian. Myslím, že jeho ostatní učedníci obdrželi podobnou zprávu.”

„Tvůj mistr je vážně krutý,” řekl You XiaoMo. „Pokud bys v tom Transdimenzionálním tunelu zemřel, pak jsi mimo hru?”

Dao Yun vážně přikývl, ale dokonce i tak chtěl přijít a spatřit tento svět. Nejenom kvůli slovům svého mistra, chtěl to tu navštívit už nějakou dobu, ale...

Následoval svého mistra od útlého věku. Dalo by se říct, že ho mistr vychoval. Vždycky svého mistra považoval za svou nejbližší rodinu, ale když se najednou dozvěděl, že měl ohledně jeho adopce jiné plány... byla by lež tvrdit, že nebyl ani trochu smutný.

You XiaoMo spatřil, že nebyl v dobré náladě, a tak změnil téma. „Předtím jsi řekl, že tvůj mistr je jeden z deseti Božských bohů. Co to znamená Božský bůh?”

Dao Yuna to okamžitě vzrušilo. „Termín deset Božských bohů v podstatě označuje prvních deset kultivátorů Božského řádu na světě TongTian. V té desítce jsou kromě dvou, co jsou v Božském řádu šesti a pěti hvězd, všichni na vrcholu sedmi hvězd. Jelikož je svět TongTian tak rozlehlý, určitě tu je víc kultivátorů Božského řádu sedmi hvězd, ale těchto deset se jednomyslně považuje za nejsilnější. Údajně se jim nikdo nemůže rovnat až na Posvátný řád.”

„To jsou tak silní?!” vykřikl You XiaoMo, zatímco se podvědomě podíval na Ling Xiaa.

Ačkoli byl Ling Xiao také kultivátor Božského řádu, nevěděl, kolik měl hvězd nebo jestli byl silnější než deset Božských bohů.

„Na co se koukáš?” tázal se Dao Yun, ale než si vůbec všiml, že You XiaoMoa něco rozptýlilo, You XiaoMo už odvrátil zrak od Ling Xiaa.

You XiaoMo potřásl hlavou a odpověděl: „Na nic, ale pokud je pravda, co jsi řekl, jak těch deset Božských bohů získalo své pořadí? Nemůže to být tak, že se všichni kultivátoři Božského řádu sedmi hvězd sejdou a zabojují si, ne?”

Dao Yun ten jeho nápad okamžitě odmítl. „Jistěže ne, to je nemožné.”

„Tak jak to dělají?” zeptal se You XiaoMo znovu.

„To...” řekl Dao Yun, zatímco se škrábal na hlavě a snažil se něco vymyslet. „Tímhle si vlastně ani já nejsem jistý. Mistr mi o tom dopodrobna neřekl. Já jen vím, že to má co dělat s masivní silou na světě TongTian.”

Jelikož byl Dao Yun o světě TongTian tak informovaný, You XiaoMo si myslel, že ví všechno. Ovšem tato „síla” mu přišla podobná jako XianJi.

„Je to aliance Cang,” řekl Ling Xiao bezstarostně. „Aliance Cang je jediná síla na světě TongTian, co se soustředí na prodej informací. Tato síla by měla být na Jižním kontinentu. Pořadí všech nejsilnějších kultivátorů na světě TongTian by se mělo vytvářet na základě odhadu jejich celkové síly.”

Když Ling Xiao před deseti tisícem let odešel, aliance Cang už existovala.

Pamatoval si, že toto byla úloha aliance Cang, ale nevěděl, co se od té doby změnilo.

Za deset tisíc let se změní hodně.

„Jižní kontinent je na jihu TongTian?” zeptal se You XiaoMo. Nebyl si tím jistý, protože názvy na světě TongTian byly trochu podivné.

Ling Xiao v reakci na to odpověděl: „Jižní kontinent je na jihu světa TongTian. Je to hlavní oblast, kde se shromažďují lidé. Také tam je většina lidských sil jako třeba Klan rumělkové krve.”

Když You XiaoMo zaslechl ten výraz Klan rumělkové krve, výraz se mu změnil.

Ale Dao Yun vzrušeně zakřičel: „Tento Klan rumělkové krve znám, údajně to byl velmi velký klan. Generaci za generací měli mnoho nadaných lidí! Měli na světě TongTian velký vliv, ale zdá se, že jsou velmi záhadní. Reprezentují je dvě síly, a to Údolí YinYang a Město YuXian.”

Když You XiaoMo zaslechl další známý výraz, uvědomil si, že Klan rumělkové krve bylo obrovské zvíře, které se jen stěží dalo sežvýknout. Pokud chtěli z jejich spárů zachránit Feng ChiYuna, bude to těžké.

Ling Xiao věděl, že You XiaoMo chtěl slyšet víc, a tak vysvětlil: „Údolí YinYang se soustředí na mágy, zatímco Město YuXian se soustředí na kultivátory. Klan rumělkové krve každý rok vysílá svého představitele do těchto dvou míst a vybírá si talenty, co si s sebou odvede. A teprve když projdou zkouškou, dostanou příjmení klanu.”

„Seniore Lingu, ty toho vážně víš hodně,” vykřikl Dao Yun při pohledu na Ling Xiaa. Myslel si, že nic neví, ale Ling Xiao věděl něco, co nevěděl ani on.

You XiaoMo si hraně odkašlal a řekl: „Než jsme se sem vydali, něco jsme si nastudovali. Není příliš velkým překvapením, že to víme.”

Dao Yun to nezpochybňoval.

Ti tři spolu mluvili a kráčeli k městu TianXiang. Ale jelikož to bylo tak daleko, dokonce ani po půl dni nezahlédli ani stín města. Kdyby byl You XiaoMo stejný jako dřív, pravděpodobně by už zemřel.

BeiDong nebyl nazýván pustinou jen tak bezdůvodně. Zdejší klima bylo trochu divné, bylo tu jenom léto a zima. Během léta tu bylo takové horko, že se člověk koupal ve vlastním potu. A v zimě byla taková zima, že se tvořil led tlustý až jeden metr. Ale mezi kultivátory, co sem zavítali, bylo jen pár, co se zajímalo o klima.

„Jak dlouho musíme jít, než se dostaneme z Rudého stáda?” You XiaoMo už to nedokázal dál vydržet. Bylo takové horko a on spotřeboval spoustu duševní moci.

Dao Yun se poškrábal ve vlasech, ani on to nevěděl.

Nakonec odpověděl Ling Xiao: „Mělo by to být brzy, jen to ještě chvilku vydrž.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, mohl to akorát dál snášet.

Po chvilce konečně spatřili okraj Rudého stáda. Trochu dál byly shluky budov a architektury, všechno to vypadalo velmi živě.

You XiaoMo s překvapeným výrazem na tváři vykřikl: „Konečně jsme vyšli z tohoto Stáda!”

Protože byl písek tak rudý, teď se mu všechno jevilo jako pole zeleného.

Ling Xiao to pochopil a vytočil koutky.

Přímo v té chvíli se před nimi objevily tři siluety. Ti tři rychle vyrazili jejich směrem. Dva z těch tří vypadali jako strážní, co drželi zbraně a chránili mladíka, kterému mohlo být sedmnáct nebo osmnáct. Často se s popelavou tváří a nervózním výrazem ohlíželi.

Netrvalo dlouho a ti tři dorazili před ně. Mladík zakopl a upadl na tvář přímo před You XiaoMoa. A pak You XiaoMoa popadl za pravou nohu, jako kdyby spatřil stéblo trávy, co by jej mohlo zachránit, a s panickým výrazem řekl: „Prosím, zachraň nás. Jsem z klanu DuanMu. Pokud nám pomůžete, můj otec vás odmění.”
--------------------------------------------

~ A tohle rozhodně zavání prvním problémem ve Vyšší říši! ~




2 komentáře: