čtvrtek 2. června 2022

LMW - kapitola 381


Kapitola 381 – Rodinné spory


Klan DuanMu?

You XiaoMo měl v mysli obrovský otazník. O tomto klanu ještě neslyšel, ale to bylo dané, když byl na světě TongTian poprvé. Co soudil podle mladíkova tónu, tento klan DuanMu mohl s největší pravděpodobností být jednou ze sil BeiDongu.

Než mohl vůbec odpovědět na to, co mladík řekl, dohnali je lidi, kteří mu usilovali o život. Jako první dorazil muž ve středním věku s plnovousem, kolem kterého se vznášela celkem velká přítomnost. Z kůže mu ještě nevyprchal hustý, kovový pach krve. Bylo to jasné ospravedlnění nespočtu životů, které vzal.

Za ním bylo více než deset lidí v modrém, každý byl ozbrojený dlouhým mečem. Jejich dlouhé meče byly pokryté krví, co ještě plně nezaschla, odkapávala po délce meče na rudý písek pod nimi. Krev na rudém písku, člověk jen stěží dokázal říct, kam ty kapky dopadly.

Když muž ve středním věku viděl, že se tu objevilo víc lidí, bezstarostně se na ně podíval a neutrousil ani slovo. „Oddělejte je. Nikoho nešetřete,” rozkázal lidem za sebou chladným, drsným tónem.

You XiaoMo nespokojeně mlaskl. Ten muž ve středním věku byl ten nejabsurdnější člověk, na kterého kdy narazil, ani se neobtěžoval s nimi mluvit. Mohl se přinejmenším zeptat, kdo jsou. Jen co ti lidé v modrém obdrželi jeho rozkaz, bez dalších okolků se na něj vražedně vrhli.

Co se týkalo moci, ti lidé byli slušní. Všichni měli kultivaci Duchovního řádu a sám muž ve středním věku byl v Královském řádu šesti hvězd. Nebylo divu, že je mladík a jeho dva osobní strážci nedokázali porazit.

Ling Xiaova aura byla téměř vytracená, takže muž ve středním věku nedokázal zhodnotit jeho moc. Kdyby to věděl, pravděpodobně by něco takového neřekl. A přesto i kdyby jej Ling Xiao nechránil, You XiaoMo se mohl se svými nepřáteli sám vypořádat. Když se k nim vrhlo více než deset lidí v modrém, okamžitě vypustil osm paprsků duševní síly, co byly jemné jako jehličky z kravských žíní. Bez váhání těmi paprsky namířil na osm lidí v modrém, co byli vpředu a probodl jim duši.

V půlce toho jejich výpadu se jeden po druhém ozvalo osm různých bolestných hlasů. A jeden po druhém padli na zem a začali se v bolestech válet kolem. Tváře měly smrtelně bledé a všichni byli orosení studeným potem. Nenadálý útok na duši nebyl žádný žert, nedalo se čekat, že po takovém úderu budou v pořádku.

Zbývající lidi v modrém ten náhlý zvrat situace polekal. Rychle ustali v pohybu a začali jeden po druhém ustupovat. Muži ve středním věku zacukalo ve víčkách, zatímco You XiaoMovi věnoval šokovaný pohled.

„Mág 8. řádu?”

Jen co domluvil, zbývající lidé v modrém najednou v agónii vykřikli. Zbraně jim zmizely z rukou a všichni klečeli na zemi s tváří zkroucenou bolestí. Muž ve středním věku si pomyslel, že tohle bylo další You XiaoMovi mistrovské dílo a tvář mu potemněla.

V této chvíli se Dao Yun začal hihňat.

„Hehehe, co to je? Myslel jsem si, že jste mocní? Zdá se, že nejste nic moc.”

Všichni se na něj podívali. U nohou měl hromadu zbraní, o které lidé v modrém přišli. Očividně všem říkal, že to byla jeho práce.

You XiaoMo ho velmi obdivoval.

Dao Yun byl bezpochyby učedník Boha zlodějů. Aby se dokázal tak rychle postarat o zbytek lidí v modrém a ukrást jim zbraně, aniž by si toho všimli, to vyžadovalo nějakou tu zručnost.

„Co jste zač? Jak se opovažujete zasahovat do záležitostí klanu SiKong?”

Muž ve středním věku poznal, že si zahrával se špatnými lidmi, a tak rychle nadnesl jméno klanu, aby je zastrašil. Ale u lidí jako You XiaoMo, co o klanu SiKong nic nevěděli, bylo nemožné je takto vyděsit.

„Pane, jsi velmi zajímavý,” řekl Dao Yun a usmál se.

„No není to tak! Před pár chvílemi jsi nás chtěl zabít a teď jsi otočil a vyslýcháš nás? Hej pane, to se ti na slunci uškvařil mozek?” vložil se do toho You XiaoMo.

„Řekl bych, že tak z 80%,” přikývl Dao Yun s jistotou.

„To chcete umřít?!” vycedil muž ve středním věku s chladným, zastrašujícím pohledem na tváři. Nemohl uvěřit, že měli pořád kuráž jej urážet, i když zmínil jméno klanu SiKong.

Jen co jim muž ve středním věku takhle pohrozil, najednou na místě zmizel a objevil se v jejich blízké blízkosti. Zvedl ruku a měl v plánu You XiaoMoa udeřit dlaní. Kdyby You XiaoMoa vážně zasáhl, byl by napůl mrtvý, i kdyby se mu podařilo přežít.

You XiaoMo se nepohnul ani o krok. Místo toho oběma svýma rukama poskládal mudry. Byly to mudry na útok na duši, bylo to něco, co se naučil později. Poslední své body na akademické kartě použil na směnu za tyto mudry. A i když to nebyla technika vysokého řádu, mohly mít nečekané výsledky.

Dao Yun sledoval v obavách a strachu, že You XiaoMoa co nevidět praští. Zrovna když ho chtěl varovat, okamžitě se mezi ně někdo postavil a vykryl toho muže ve středním věku. A pak ho pleskl zezadu po hlavě.

Bum!

Muž ve středním věku ztěžka dopadl do písku, půl těla měl pohřbené. Ling Xiao buď použil příliš síly, nebo k tomu byl nějaký jiný důvod, ale ten muž ve středním věku nevstal hned. Dolní půlka těla se mu křečovitě stáhla a po chvilce mu tělo ztuhlo.

Mladík a jeho dva osobní strážci z toho byli naprosto vykulení.

Tak snadno vyřídili tuto skupinu lidí, co je zahnala do beznadějné situace!

Když předtím mladík prosil You XiaoMoa a ostatní o pomoc, neměl moc velké naděje, že mu pomůžou. Ale když slyšel, že je chtěl ten muž ve středním věku oddělat všechny, věděl, že ho zachrání. Ale nemyslel si, že to ti tři vyřídí tak rychle.

„Všem třem vám moc děkuju, že jste nám zachránili život!”

Mladík rychle sbalil pěsti na důkaz své vděčnosti. Nezáleželo na tom, že začali jednat jen proto, že neměli na vybranou. Ti tři opravdu zachránili jak jeho, tak jeho osobní strážce. A zdálo se, že byli silnější než průměrní lidé. Nebylo možné, aby je nechal jen tak odejít.

You XiaoMo ho neodmítl a místo toho převzal iniciativu, aby si s mladíkem promluvil. Čas od času se z něj pokusil vymámit informace.

Mladík si toho musel všimnout, neboť You XiaoMovi odpovídal velmi podrobně.

Klany DuanMu a SiKong byly dva z deseti mocných klanů v BeiDongu, ale co se týkalo jejich postavení, byli na dolním okraji žebříčku. DuanMu byli devátí a SiKong desátí. Ale i když to bylo takhle, nedala se podcenit moc a vliv, co ty dva klany měly.

Za dva měsíce se bude konat žebříčkové soupeření města TianXiang, co se pořádalo jednou za deset let. Těch deset sil se toho účastní, ale nebylo to omezené jen na ně. Až to soupeření skončí, žebříček se přeorganizuje na základě prvních deseti míst soupeření.

Takové soupeření pro klany, co byly na žebříčku dole, představovalo velmi prekérní situaci. Ostatní klany nebo rodiny, co je dohnaly, je mohly snadno eliminovat. A jakmile budou mimo, nejenom že přijdou o výhody bytí v první desítce, ale také přijdou o čest a slávu.

Aby si klan SiKong zajistil místo v prvních deseti, udeřili na klan DuanMu. A člověk, co klan DuanMu reprezentoval v soupeření, byl mladík, kterého You XiaoMo zachránil.

Ten mladík se jmenoval DuanMu Qing. Byl to ten největší talent, co klan DuanMu za posledních pár stovek let měl. Na rozdíl od mladého pána klanu SiKong, co uměl jenom chodit na večírky, DuanMu Qing se rozhodně mohl dostat do první desítky. Tedy pokud by nedošlo na žádné nehody.

Jelikož SiKongové byli zapřísáhlí nepřátelé DuanMuů, přirozeně nemohli snést pohled na to, že by byli lepší. Kdyby zabili DuanMu Qinga, nejenom že byl klan DuanMu přišel o nadaného jedince z mladších generací, ale také by je mohli vytlačit z první desítky. Vážně to bylo jako zabít dvě mouchy jednou ranou.

Než You XiaoMo narazil na DuanMu Qinga, přepadli je lidé z klanu SiKong. DuanMu Qing a jeho strážci nečekali, že SiKongové budou mít tu drzost zaútočit, když už byli nedaleko města TianXiang, ale oni na ně stejně zaútočili. A tak mohl akorát prchnout se svými dvěma přeživšími strážci, a tak se dostali sem.

„Jaký smysl má toto žebříčkové soupeření?” zeptal se You XiaoMo bezstarostně.

„Jistěže to má smysl! Toto soupeření má přímou spojitost s výhodami, co deset sil požívá. A jedna z nich v sobě zahrnuje záležitost ohledně Dimenzionální teleportace,” vysvětlil DuanMu Qing trpělivě.

„Portály dimenzionální teleportace tu zanechali lidé Světla. BeiDong jich má celkem pět, ale liší se vzdáleností, na kterou dokáží teleportovat. Například můj klan má v porovnání s ostatními podřadný portál Dimenzionální teleportace, protože jsme na žebříčku nízko. A i vzdálenost teleportace je krátká.”

Cestování portály Dimenzionální teleportace bylo na světě TongTian běžná metoda, zatímco spatřit tu teleportační kruhy jako na světě LongXiang bylo vzácné.

Jelikož byl svět TongTian tak širý, cestování portály Dimenzionální teleportace mohlo velice snížit potřebný čas. A proto byly tak oblíbené. Navzdory tomu, že to bylo celkem drahé, mnoho lidí stejně cestovalo s jejich pomocí.

Klan DuanMu možná neměl ten nejlepší portál, ale stejně na něm za ta léta velmi vydělali. Už jenom z tohoto důvodu se ještě víc zdráhali přijít o šanci zajistit si v soupeření portál.

„Když chceme jít z BeiDongu na jižní kontinent, můžeme prostě použít portál Dimenzionální teleportace?” zeptal se You XiaoMo.

„Jistěže. Ale BeiDong je od jižního kontinentu celkem daleko. Portál mé rodiny možná nebude fungovat.” DuanMu Qing o tom chvíli přemýšlel, než přikývl.

„Jak to?”

„Kvůli vzdálenosti. Dosah portálu našeho klanu je jenom v rámci BeiDongu. Pokud se chceš teleportovat přímo na Jižní kontinent, existuje jen jeden způsob. Musíš použít největší portál, ale ten ovládá nejsilnější síla BeiDongu. Pokud ho chceš použít, obávám se, že budeš muset jít přes ně,” vysvětlil DuanMu Qing.

„To naznačuješ, že to je složité?” zeptal se You XiaoMo bez starostí.

„Ne, tím to není.” DuanMu Qing zakroutil hlavou. „Hlavním důvodem je to, že poplatek za užití portálů je vysoký. Zvláště u dlouhých vzdáleností jako z BeiDongu na Jižní kontinent. Ty výdaje jsou více než drahé.”

Och, takže to byla otázka cestovních výdajů. You XiaoMovi to jako problém nepřišlo.

Po chvilce bylo slyšet příjemně překvapený hlas DuanMu Qinga: „Dorazili jsme do města TianXiang!”
--------------------------------------------

~ Takže jsme zjistili, jak se dá dostat na Jižní kontinent. Ale než se tam vydáme, musíme ještě v BeiDongu udělat pěkný bordel... A případně najít ty dva odpadlíky. ~



3 komentáře: