čtvrtek 9. června 2022

LMW - kapitola 383


Kapitola 383 – Obchodní čtvrt


DuanMu Qinga následoval do hostince starý muž s impozantním chováním. Nevypadal jako host klanu DuanMu, spíš jako starší klanu, protože se na něj DuanMu Qing díval s úctou.

DuanMu Qing vstoupil do hostince a měl v plánu jít nahoru a najít je, ale nečekaně spatřil You XiaoMoa sedět v lobby u okna, a tak starému muži okamžitě něco řekl.

Starší se podíval You XiaoMovým směrem. Lhostejným pohledem spočinul na You XiaoMovi a Dao Yunovi. Pak mu pohled padl na Ling Xiaa, na dvě sekundy se zarazil a pak k nim přišel.

DuanMu Qing nakráčel před You XiaoMoa. „Můj dobrodinče, toto je můj strýc. Ví, že mí tři dobrodinci mi zachránili život, a tak sem obzvláště přišel, aby vám poděkoval.”

„Jmenuji se DuanMu Zhen. Měl vás osobně navštívit otec malého Qinga, ale vůdce klanu má teď nějakou práci a nemohl sem přijít, a tak jsem místo něj přišel já, abych se s vámi pozdravil. Doufám, že vám to nevadí,” řekl DuanMu Zhen se sbalenými pěstmi. Jeho rezervovaný výraz nahradila upřímná lítost.

Dao Yun viděl, že ani You XiaoMo, ani Ling Xiao nic neříkali, a tak rychle odpověděl: „Pane DuanMu, nemusíš být tak zdvořilý. Zachránit ho nás nestálo takové úsilí.”

Obě strany si vyměnily pozdravy. Dao Yun byl hovorný člověk. Bez ohledu na to, s kým mluvil, vždycky mluvil upřímně a s jistotou, a proto s DuanMu Zhenem brzy prolomil ledy.

„Od malého Qinga jsem slyšel o tom Dimenzionálním teleportačním portálu. Rozhodně to nebude problém, kdypak asi budete připravení odejít z BeiDongu?” DuanMu Zhen přesunul pohled k You XiaoMovi a Ling Xiaovi. Měl pocit, že ti dva o tom tady rozhodovali.

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa. Když viděl, že nic neříkal, odpověděl: „Pravděpodobně po dražbě. Ale předtím bych tě chtěl o něco požádat, pane DuanMu.”

DuanMu Zhen zdvořile řekl: „Pane You, nemusíš být zdvořilý, jsi zachránce mého malého synovce. O nějaké jedné žádosti nemluvě, i kdybys požádal o dvě nebo tři věci, dokud to bude v silách klanu DuanMu, neodmítneme.”

You XiaoMo se usmál s očima přimhouřenýma. „Takže než jsme sem přišli, byli s námi ještě dva společníci, ale rozdělili jsme se. Ti dva by měli dříve nebo později také dorazit do města TianXiang, ale my vážně nemáme čas. Pokud odejdeme jako první, chci, abys nám pomohl a poohlédl se po nich. Pokud na ně narazíš, řekni jim, kde jsme.”

Taková maličkost, samozřejmě že to DuanMu Zhen hned přijal. Pak se ho zeptal na jejich jména a charakteristické rysy. You XiaoMo jim všechno řekl.

Yin Ge měl velmi nápadné stříbrné vlasy. Na světě TongTian se jen zřídkakdy objevil člověk se stříbrnými vlasy. Co se týkalo Zhan YuXuana, i on měl unikátní temperament. Nemělo by být tak těžké je poznat.

Jak se dalo čekat, druhého dne jim klan DuanMu poslal černou pozvánku.

Ta černá pozvánka byla velká asi jako dvě ruce dospělého. Byla z neznámého materiálu a byla na ní vyrytá nesmírně nádherná kaligrafie. V dolním pravém rohu byla dvě slova: aliance Cang.

Tato černá pozvánka patřila klanu DuanMu, ale měli více než jen jednu pozvánku. Takže pro ně nebylo nijak velkou ztrátou jim jednu dát.

DuanMu Qing si s nimi chtěl vytvořit vztah, a tak jim nabídl, že je provede po městě TianXiang.

Ačkoli se BeiDong nemohl srovnávat s Jižním kontinentem, kvůli své dlouhé historii vývoje neměl strašnou pověst. Například město TianXiang – jinak by tu aliance Cang nepořádala dražbu.

Dao Yun s nimi nešel. Byl zloděj a preferoval chodit sám. A tak odešli z hostince a vydali se každý svou cestou.

You XiaoMo ho nezdržoval, neboť odhadoval, že Dao Yun možná půjde vyzvídat ohledně svého mistra.

Co se týkalo DuanMu Qinga, You XiaoMo jeho dobré úmysly zdvořile odmítl. Ale zeptal se ho na nejrušnější místo ve městě TianXiang a pak odešel spolu s Ling Xiaoem.

DuanMu Qing odhadl, že možná budou chtít jít sami, a tak nic dalšího neříkal a prostě jim řekl, kde se nachází Obchodní čtvrť města TianXiang.

Takový druh obchodní čtvrti se dal najít v mnoha oblastech.

Obchodní čtvrť nebyla daleko od místa, kde se bude pořádat dražba aliance Cang, vlastně byla hned za tím.

Aby se člověk dostal do obchodní čtvrti, musel projít kolem aukčního domu. Jelikož se dražba měla konat zítra, okolí už bylo bedlivě střeženo.

Jakmile to You XiaoMo spatřil, nemohl si pomoct a překvapeně zalapal po dechu.

To místo bylo vážně velké. V porovnání s těmi dvěma dražbami, kterých se účastnil na světě LongXiang, bylo toto místo tucetkrát větší. Jeho vážná atmosféra kontrastovala s živými ulicemi kolem.

Vedle pevně zavřené brány bylo několik malých dveří a občas bylo vidět, jak lidé vcházeli a vycházeli.

You XiaoMo se jen letmo podíval a pak se odvrátil a odešel spolu s Ling Xiaoem. Ani ne za patnáct minut dorazili do obchodní čtvrti.

Obchodní čtvrť byla vždycky nejrušnějším a nejvíce prosperujícím místem každého města. Před nimi byly široké ulice s nekonečným proudem lidí a hluku. Bylo tu neobyčejně živo a hluk a vzrušení, přesně jak DuanMu Qing řekl.

„Obchodní čtvrť ve městě TianXiang je opravdu rušnější než obchodní čtvrti na světě LongXiang. Je tu tolik skvělých věcí, spoustu magických bylin vysokého řádu a velká variace magických pilulek.” You XiaoMo se vzrušeně rozběhl k zaneprázdněným prodejcům. Od chvíle, co se stal mágem 8. řádu, měl kvůli všem těm patáliím jen zřídka čas se projít po obchodních čtvrtí. A i když měl čas, obvykle tam nebylo nic, co by stálo za koupi. Ačkoli byl svět LongXiang střední říší, nakonec byl dalece podřadnější než svět TongTian, který byl Vyšší říší.

Ale You XiaoMoa to stejně nepatrně překvapilo.

Po cestě zjistil, že se jako měna vážně používaly duchovní drahokamy. A cena většiny předmětů rozhodně nebyla nízká.

„Pojďme se podívat, jestli tu je něco dobrého.” Ling Xiao ho nechal toulat kolem, ale stejně se mu dařilo ho těsně následovat.

You XiaoMo se okamžitě vymanil a rozběhl se k prodejcům, co ho zaujali. Ačkoli tu bylo narváno, nedokázalo to zastavit jeho nadšení. Šel od východu k západu a koupil mnoho různých věcí.

Magické pilulky si mohl vyrobit sám, a tak ignoroval všechny prodejce magických pilulek. A navíc i kdyby tu byly magické pilulky 8. řádu a výše, nebylo možné, aby se zrovna tady objevily.

Ale jeho nevázané utrácení ostatní lidi vážně zaslepilo žárlivostí.

BeiDong byla pustina, takže většina lidí nebyla bohatá. Pro normální lidi bylo pár stovek duchovních drahokamů dost na to, aby si vystačili na pár let.

Podle toho bylo vidět, jak chudý BeiDong byl. Nebylo divu, že mu mnoho lidí závidělo.

Někteří si přáli, aby všechny You XiaoMovy duchovní drahokamy byly jejich.

You XiaoMo si toho nevšiml, ale Ling Xiao, co jej následoval, všechno viděl. A proto uvolnil nepatrný nátlak. Když ti lidé ten nátlak ucítili, nikdo si je netroufl urazit navzdory tomu, že jim stále celkem záviděli. Lidé v BeiDongu se považovali za vyvrhele a tuláky, neměli za zády žádnou horu, co by je podporovala.

You XiaoMo uložil veškerý materiál, co zrovna koupil, do své dimenze. Ale jedné věci litoval.

V obchodní čtvrti nenašel ke koupi ani jediné semínko magické byliny. A ani nedozrálou magickou bylinu. Všechno to byly zralé magické byliny. Většina bylin ke koupi byla ve středním nebo vysokém řádu, ačkoli těch ve vysokém řádu bylo relativně málo. Vůbec to nebylo jako na světě LongXiang, kde nebylo po magických bylinách vysokého řádu ani vidu, ani slechu.

You XiaoMo nechtěl mrhat duchovní vodou tím, že by v ní byliny nechal máčet, a tak si prostě rovnou koupil byliny vysokého řádu. Kvůli jeho počínání na lidi padl úžas a obdiv.

Cena bylin vysokého a středního řádu se lišila asi jako nebe a země, a přesto si mohl jen tak koupit velké množství magických bylin vysokého řádu. A to jen mávnutím ruky. To nebylo nic vzácného, ale stejně to byla nápadná scéna. A v důsledku toho se kolem nich srocovalo víc a víc lidí se špatnými úmysly, ačkoli si toho You XiaoMo nevšiml. To akorát, že si nikdo netroufl se k nim přiblížit, neboť je Ling Xiao zastrašoval.

„Škoda že tu nikdo neprodává kotlíky.”

You XiaoMo chtěl využít příležitosti a najít si dobrý kotlík, ale už prošel kolem více než dvaceti prodejců a z nich bylo jen velmi málo těch, co prodávalo kotlíky. Jenom jeden nebo dva. Ani nemluvě o tom, že byly mnohem méně kvalitní než ten, co mu dal zástupce ředitele Yan Fa. Bezděky toho hluboce litoval.

Ling Xiao k němu přišel a konejšil ho. „Většina lidí tady v BeiDongu jsou kultivátoři. I kdyby měli dobrý kotlík, tady se neobjeví. Pokud chceš vážně nový kotlík, počkej, až dorazíme na Jižní kontinent.”

You XiaoMo věděl, že mu úpornost nijak nepomůže, a tak se tím nijak dlouho netrýznil a nálada se mu rychle zlepšila. A on odtáhl Ling Xiaa k dalšímu prodejci.

Tento prodejce byl trochu jiný než ostatní. Před sebou měl vystavenou hromadu harampádí a rozličných předmětů. Nebyly to magické pilulky, ani magické byliny. Místo toho to vypadalo jako malé hračky.

Ten prodejce vypadal zlodějsky. Z jeho vzezření bylo znát, že to nebyl dobrý člověk. Na tváři se mu rychle objevil úsměv. „Hej vy tam senioři, klidně si to tu prohlédněte. Mám tu pár dobrých věcí, rozhodně ne nějaké pochybné zmetky, abych vás oklamal.”

Ten muž si jich všiml, očima spočinul obzvláště na You XiaoMovi.

Když se snažil vymyslet, jak je nalákat k sobě, sami od sebe k němu přišli a ušetřili mu tak obrovské potíže. Kvůli jejich nečekanému zastavení zakusil velmi příjemné překvapení.

You XiaoMo si bezstarostně prohlédl všechny předměty.

Všechno to byl odpad, jak to mohl nazývat dobrými věcmi?

Ten muž v You XiaoMových očích spatřil nespokojenost a rychle mu to vysvětlil: „Hej seniore, nesuď všechno podle vnějšího vzezření. Moje věci možná nejsou pěkné na pohled, ale všechno to jsou dobré věci. Například tohle, co mám v ruce, nedívej se na to jako na nějakou tenkou vrstvu. Tohle je hedvábný plášť, který ušil slavný mistr Yong He ze světa TongTian. Musíš si tím akorát zakrýt hlavu a budeš neviditelný.”

Mistr Yong He? A to byl kdo?
--------------------------------------------

~ Tak koupí si YXM plášť neviditelnosti, nebo si ho nekoupí? ~


2 komentáře:

  1. Ááá, to bude zajímavé obchodování. Už se těším. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat