pondělí 20. června 2022

LMW - kapitola 386


Kapitola 386 – Finále


Jak na místo vstupovalo víc a víc lidí, čas dražby se blížil.

Sedadla dole pod salónkovou oblastí už byla téměř plná. Lidé v soukromých kójích už byli usazení a celé to tu kypělo hlukem a vzrušením, až se z dražebního stupínku ozval zvuk malého gongu.

„Dámy a pánové, vítejte v Jestřábím aukčním domě. Dnes budu Váš dražitel, jmenuji se Yue QianShan. Co se týče pravidel dražby, jsem si jistý, že mnoho už je zná, takže už nic říkat nebudu. Nyní prohlašuji dražbu za zahájenou.”

Nebylo známo, kdy se vedle dražebního pultu objevil muž s pohlednými a otevřenými rysy oděný v tyrkysové brokátové róbě. Vypadal pouze na nějakých třicet let a aura, co vycházela z celého jeho těla, byla nesmírně chrabrá. Byl to kultivátor Císařského řádu 7 hvězd a toto absolutně stačilo na to, aby se všichni přítomní báli následků svého počínání.

Aliance Cang vlastně jako dražitele vyslala experta Císařského řádu 7 hvězd. Jelikož tomu tady předsedal on, dalo se předpokládat, že si nikdo netroufne uzmout poklady na scéně nebo že bude neochotný podřídit se pravidlům aukčního domu.

„Yue QianShan, totožnost tohoto člověka není žádná maličkost. Slyšel jsem, že silou sice nedosáhne na první desítku v alianci Cang, ale stejně je to učedník vůdce aliance Cang a mnoho lidí se mu chce zavděčit,” řekl Dao Yun.

You XiaoMo se podíval Dao Yunovým směrem. Tenhle chlápek byl venku akorát jeden den, a přesto se mu vlastně podařilo nasbírat informace ohledně lidí, co dražbu pořádali. Nebylo divu, že Ling Xiao řekl, že velký zloděj sbíral informace rychleji a hojněji než průměrný člověk. Zdálo se, že Dao Yun i dosáhl na skutečné techniky, co mu předal jeho mistr.

„Co jiného ještě máš za zprávy?” zeptal se You XiaoMo.

Dao Yun si nemohl pomoct a když mluvil o své práci, celý se rozzářil blahem. „Aliance Cang je jiná než klan Rumělkové krve. Povídá se, že zakladatel aliance Cang je expert Posvátného řádu a že tento expert přijal celkem téměř sto učedníků. A každý jednotlivý učedník má celkem dobré dosažení. Aliance Cang se dokázala rozvinout do svého nynějšího stavu právě kvůli neoddělitelným vztahům se svými učedníky.”

You XiaoMovi se v mysli rozsvítila žárovka a on se váhavě zeptal: „Takže podařilo se ti získat informace o svém mistrovi?”

Dao Yun si nemohl pomoct a nasadil poražený výraz. „Jak by to mohlo být tak snadné? Během krátkého údobí jednoho dne není možné se vyptat na to, kde se mistr nachází. Nebyl jsem tu dost dlouho a momentálně nedokážu získat další informace.”

To naznačovalo, že nezískal žádné informace o tom, kde byly nějaké vzácné poklady.

You XiaoMo chtěl pořád něco říct, ale kolem pasu mu najednou proklouzla čísi ruka a nepatrně jej štípla.

You XiaoMo ze sebe vydal „ajjo” a celé tělo mu ochablo.

Dao Yun se na něj překvapeně podíval. „Co se ti stalo?”

You XiaoMo se v tváři mírně uzarděl.

Po Dao Yunových slovech rychle zakroutil hlavou. „N-nic... ...začínají přihazovat, pojďme se dívat.”

Dao Yun ho nezpochybňoval a jak se dalo čekat, začal ve vší vážnosti upírat pozornost k aukci.

Když You XiaoMo viděl, že pozornost konečně upíral jinam, okamžitě odpleskl tu prosolenou prasečí paprčku, co měl ovinutou kolem pasu. Otočil hlavou a zahlížel na Ling Xiaa. „Drž si ty ruce dál.”

Ling Xiao se tiše uchechtl. „Má drahá manželko, nemůžeš svému manželovi zabránit uplatnit jeho právo manžela.”

You XiaoMovi zacukalo v ústech, co to bylo za právo? „Ty máš svá práva. Já mám také svá lidská práva. A teď protestuji.”

Ling Xiao se zlehka zasmál. „Protest se zamítá.”

You XiaoMoa to neuspokojilo. „Na jakém základě?”

Ling Xiao řekl: „Pokud se vdáš ke kuřatům, drž se kuřat. Pokud se vdáš k psům, drž se psů.”

You XiaoMo se začervenal a namítl: „Kdo se provdal do tvé rodiny?” Jasně byl muž, jak se na něj mohl hodit popis „že se někam provdal”?

Ling Xiao okamžitě upřímně odpověděl: „Drahá manželko, dal jsem ti své tělo i duši a veškerá má poprvé. Musíš za mě přijmout zodpovědnost až do samého konce.”

You XiaoMo vycenil zuby a zahlížel na něj. „A čí to bylo ještě poprvé. I já jsem ti dal mnoho svých poprvé, proč nevidím, že bys za mě přijal zodpovědnost až do samého konce?”

Když You XiaoMo domluvil, chtěl se kousnout do jazyka.

Ling Xiao měl v očích smích a tvářil se, jako kdyby dostal přesně to, co chtěl. „Jelikož moje manželka řekla něco takového, rozhodně přijmu zodpovědnost do samého konce. Neboj se, má drahá manželko.”

A tak se ta prosolená vepřová paprčka znovu dotkla jeho pasu a dokonce se tentokrát chtěla přesunout níže.

You XiaoMoa to polekalo a popadl ho za ruku. „Přestaň blbnout, sleduje to tu tolik lidí.” Nemusel by být tak nervózní, kdyby ta kóje nebyla průhledná.

„Uvolni se, sledují dražbu a nevšimnou si toho,” zašeptal mu Ling Xiao do ucha, zatímco pravou rukou mu zamířil mezi nohy.

You XiaoMo okamžitě semknul nohy k sobě. „To není ok.”

Bylo tu tolik expertů. Který z nich by si nebyl vědom všeho ve všech směrech? Možná tu dokonce byl někdo, kdo se příliš nezajímal o dražbu a místo toho sledoval lidi kolem. Ačkoli ti, co se přišli účastnit dražby, by o ni normálně jevili velký zájem, nebylo tu málo těch, co na začátku moc zájmu neměli. On byl přece jenom jedním z nich.

„Dobře, chápu.”

Ling Xiao a You XiaoMo se takhle pár sekund dohadovali, než to Ling Xiao vzdal.

You XiaoMovi se konečně ulevilo.

Během té jejich roztržky byla dražba už v plném proudu. Atmosféra tu byla nesmírně intenzivní a mnoho lidí spolu navzájem soupeřilo. Cena každého předmětu v dražbě vytrvale stoupala a nejvyšší odklepnutá cena byla 44 tisíc duchovních drahokamů. Ale byli teprve ve dvou třetinách dražby. A proto si člověk dokázal představit, jak ceny dalších předmětů budou znovu stoupat.

Všechny předměty, co se prodávaly v dražbě aliance Cang, byly velmi kvalitní, takže cena byla pokaždé vysoká. Některé malé skupiny, co neměly dost duchovních drahokamů, to mohly akorát sledovat zelené závistí.

Při páté položce od konce You XiaoMo spatřil, jak na dražební pultík donesli zvířecí klec. Uvnitř byla vlastně Kočičí koule tisíci iluzí a dokonce byla dospělá. Řád měla rozhodně vyšší než jeho CatQiu.

„Kočičí koule tisíci iluzí se dokáže volně proměnit na vzhled požadovaného člověka a k tomu má ještě jednu schopnost. A to stvoření snové země. Obecně ji nejsou schopni vycítit ani kultivátoři Císařského řádu. Nyní začíná dražba této položky a počáteční cena je 50 tisíc duchovních drahokamů.” Yue QianShan jasným hlasem představil Kočičí kouli tisíci iluzí. Tento druh démonického zvířete nebyl na světě TongTian velmi běžný, protože se obtížně rozmnožovali. A dospělá Kočičí koule tisíci iluzí byla ještě vzácnější.

Tohle bylo poprvé, co You XiaoMo slyšel, že dospělá Kočičí koule tisíci iluzí vlastně měla schopnost vytvořit snovou zemi.

Vypadalo to, že bude muset často dohlížet a pobízet CatQiua ke kultivaci, aby co možná nejrychleji vyrostl.

Když Yue QianShan domluvil, lidé okamžitě začali přihazovat. Snová zem, co nedokázal detekovat ani expert Císařského řádu, byl poklad, na který se dalo narazit jen těžko.

„60 tisíc duchovních drahokamů.”

„75 tisíc duchovních drahokamů.”

„80 tisíc duchovních drahokamů.”

Jakmile začal jeden člověk přihazovat, ostatní klany s ním honem držely krok. Po pár příhozech se počáteční cena téměř zdvojnásobila. Ale nebylo tu ani známky toho, že by se to blížilo konci, a cena stále stoupala. Někteří lidé soupeřili tak tvrdě, že byli v tváři celí rudí. A lidé, co neměli dostatek finančních zdrojů k boji, pomalu neměli na výběr a museli ustoupit. Zůstalo jen pár klanů s velkou a pevnou silou.

You XiaoMo zjistil, že Hu Feng a Tang Hao v kóji naproti zdánlivě od začátku až do teď nepřihodili ani jednou. Vypadalo to, že je vážně zajímaly jen ty pozdější položky.

Kočičí koule tisíci iluzí ve zvířecí kleci se nakonec prodala za 150 tisíc duchovních drahokamů. A vyhrála ji ženská kultivátorka.

Dál tu byl manuál kultivační techniky vysokého řádu nízké jakosti pro mágy.

Pro mágy byl manuál na kultivaci duše mnohem lepší než manuál na kultivaci techniky. Ale manuály vysokého řádu byly vzácné. Dokud to byl manuál vysokého řádu, lidé na dražbě o něj vždycky bojovali, až byli rudí v tváři. A ani tentokrát nebylo výjimkou.

Poté, co přihodila největší síla v BeiDongu, klan XiaEr, nezůstalo moc soupeřících. Když některé skupiny viděly, že klan XiaEr udělal svůj tah, jedna po druhé se stáhly. Nakonec se ten manuál prodal klanu XiaEr za vysokou cenu 230 tisíc.

„Věřím, že všichni už čekali dost dlouho. Správně, další předmět bude poslední položkou v dražbě a také to je dnešní finále. Mám za to, že všichni zde sedící už o tom slyšeli.” Yue QianShanovi se na tváři jako obvykle skvěl nepatrný úsměv. Brzy poté rozkázal svým lidem, aby přinesli Nebeský kotlík.

Vynesli podnos přikrytý rudou látkou a zdálo se, že ten předmět pod rudou látkou nebyl moc velký. A pak Yue QianShan tu rudou látku stáhl. Na podnose stál rudě zbarvený kotlík velikosti fotbalového míče.

You XiaoMoa to naprosto udivilo. „Tohle je Nebeský kotlík?”

Tohle bylo poprvé, co viděl tak malý kotlík. Vážně tahle věc dokázala vyrábět pilulky?

Ling Xiao odpověděl: „Je to Nebeský kotlík. Nesuď to na základě vzhledu. V podstatě dokáže měnit velikost od velkého k malému a je to strašně praktická věc.”

You XiaoMo se na Nebeský kotlík podíval doširoka rozevřenýma očima.

Jakmile se objevil Nebeský kotlík, pozornost všech v kójích se zhutnila a mnoho lidí na něj neochvějně zíralo, jako kdyby měli nutkání si ho hned odnést domů. Obzvláště to platilo o přítomných mázích, neboť dobrý kotlík byl nutností.

Dražby se neúčastnilo málo mágů a mnoho sem přispěchalo právě kvůli Nebeskému kotlíku. Jakmile spatřili skutečnou podobu Nebeského kotlíku, dech jim najednou zhrubl. Kdyby nebylo toho, že je od toho aliance Cang zrazovala, už by někdo vyskočil, aby si ten kotlík uzmul.

V kóji naproti You XiaoMovi začali mít Hu Feng a Tang Hao najednou spoustu energie a v očích jim problýskl lesk odhodlání vyhrát.

„Rozhodně to je Nebeský kotlík. Kdo by si pomyslel, že aliance Cang vlastně bude ochotná vydražit Nebeský kotlík na 7. místě v žebříčku? Rozhodně ho musím získat a dát ho té skvělé osobě.” Tang Hao zaťal pěst. V jeho hlase byl náznak hlubokého strachu a tužby, když se zmínil o té skvělé osobě.

Hu Feng naproti němu měl stejný cíl. Oba dva byli odhodlaní ten vážený Nebeský kotlík vyhrát, ale Nebeský kotlík byl jenom jeden.

You XiaoMo naproti nim si všiml jejich výrazu.

Vypadalo to, že i jejich cílem byl vážně Nebeský kotlík.
--------------------------------------------

~ Tak kdo ten kotlík nakonec vyhraje? ...Ne, to škrtněte, chtěla jsem napsat: jak přesně YXM naštve všechny ostatní, až ten kotlík vyhraje? ~


2 komentáře:

  1. "prosolená prasečí paprčka", to mě rozesmálo tak, že mě museli slyšet až na 5 km vzdáleném náměstí 🤣🤣🤣
    A YXM vytočí minimálně všechny mágy na aukci a ti dva, co už naštvaní jsou, dostanou přímo infarkt 😂
    Tuhle novelu fakt miluju 🤣 a moc ti děkuji, že ji překládáš už tak dlouho. 🖤

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat